Πόλος έλξης το 23ο Συνέδριο των Σαρακατσαναίων στη Λάρισα

Στη Λάρισα, την πόλη που «γεννήθηκε», επιστρέφει έπειτα από 32 χρόνια το Πανελλήνιο και Διαβαλκανικό Οργανωτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), που θα διεξαχθεί στις 29, 30 και 31 Μαρτίου

Στη Λάρισα, την πόλη που «γεννήθηκε», επιστρέφει έπειτα από 32 χρόνια το Πανελλήνιο και Διαβαλκανικό Οργανωτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), που θα διεξαχθεί στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2013.

Το 23ο κατά σειρά Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας «Ο Κατσαντώνης», ο οποίος έχει και την οργανωτική ευθύνη, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων... λειτουργίας του.

Το σύνθημα του φετινού συνεδρίου είναι «Η Σαρακατσάνικη παράδοση στη σύγχρονη εποχή», με το σκεπτικό ότι η παράδοση δεν είναι μια στατική έννοια, αλλά συνεχώς εξελίξιμη.

Σε αυτό το πλαίσιο δόθηκε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιο Μουτσιάνα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Λάρισας κ. Γ. Σταυροθεόδωρο.

Μιλώντας για τα συνέδριο και τους Σαρακατσαναίους, ο κ. Αγοραστός τόνισε συγκεκριμένα: «Συγχαίρω την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων αλλά και το Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Λάρισας, διότι κρατάνε ψηλά το «λάβαρο» της παράδοσης και στο πέρασμα των αιώνων διατήρησαν τα έθιμα, τις συνήθειες και τους κανόνες συμπεριφοράς και διαβίωσης κατά τρόπο πιστό και αυθεντικό. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι έχουν αναλάβει τα σκήπτρα της παράδοσης και συνεχίζουν κι αυτοί με τη σειρά τους να μεταλαμπαδεύουν τις πατρογονικές αρχές και τις αξίες από γενιά σε γενιά. Γιατί παράδοση είναι το «γεφύρι» που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον. Αυτές οι αρχές και οι αξίες δημιουργούν μία ισχυρή, συνεκτική αλλά και μαχητική συνάμα κοινωνία. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας αγκαλιάζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, γιατί είναι εκδηλώσεις ιδιαίτερης αξίας, εκδηλώσεις με σημασία στην τοπική κοινωνία, εκδηλώσεις με επίκεντρό τους την παράδοση και τη διάδοση των πολιτιστικών αρχών. Πιστεύω ότι όλοι οι Σαρακατσαναίοι από τη Λάρισα και την υπόλοιπη Ελλάδα θα αγκαλιάσουν αυτό το τριήμερο αντάμωμα και θεωρούμε εκ των προτέρων την επιτυχία του εξασφαλισμένη, διότι όταν νέοι άνθρωποι τραβούν δυναμικά μπροστά σίγουρα πετυχαίνουν».

«Θεματοφύλακες της Λαϊκής Παράδοσης» χαρακτήρισε κατά την ομιλία της η κ. Καραλαριώτου τους Σαρακατσαναίους και τόνισε συγκεκριμένα: «Είναι άξια θαυμασμού η προσήλωσή και η θρησκευτική, θα τολμούσα να πω, ευλάβεια με την οποία μεταφέρουν τις παραδόσεις, τα ήθη κι έθιμα, τους θρύλους και τις μνήμες της Σαρακατσάνικης παράδοσης. Καταφέρνουν στο πέρασμα του χρόνου, να διαφυλάττουν αλώβητες τις παραδόσεις τους και να τις παραδίδουν πολύτιμη παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές. Μέσα από τις δράσεις τους αντιστέκονται στην αφομοιωτική και ισοπεδωτική τάση της εποχής μας, με το να συγκεντρώνουν και να καταγράφουν τα Σαρακατσαναίικα τραγούδια, να μαθαίνουν τους χορούς στους νέους, να διατηρούν δυναμικά τα χορευτικά τους συγκροτήματα. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε ότι στην εποχή μας οι παραδόσεις εξακολουθούν να αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για νέους ανθρώπους. Επιπλέον, το Συνέδριο των Σαρακατσαναίων, που θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας, αποτελεί μία άριστη ευκαιρία να προβάλλουμε τον πολιτισμό, τις ομορφιές και τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας…».

Ο κ. Μουτσιάνας επεσήμανε: «Ως Ομοσπονδία θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, καθώς είναι δίπλα μας, σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε, στηρίζοντας εμπράκτως την παράδοση. Ο σκοπός του φετινού συνεδρίου είναι διπλός: Πρώτον, να οργανώσουμε την ανταποδοτικότητα των συλλογικών μας οργάνων και δεύτερον να αναδείξουμε την πόλη της Λάρισας για το τριήμερο αυτό, ώστε να καταστεί η «καρδιά» των Σαρακατσάνων. Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από 28 έως 30 Μαρτίου είναι το οργανωτικό συνέδριο όλων των Σαρακατσάνων της Ελλάδας, ενώ θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Σαρακατσάνων της Βουλγαρίας. Εμείς ως Σαρακατσάνοι, όπως και όλοι οι Έλληνες, αναπροσαρμόζουμε τους στόχους μας ώστε να έχουμε μια δημιουργική συμμετοχή στην αναδιάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας. Στη μετά κρίσεως εποχή της χώρας μας πρέπει να στηθεί ένα οικοδόμημα το οποίο θα στηρίζεται στις δικές μας δυνάμεις και σε αυτό το σημείο οι αρχές και οι αξίες των Σαρακατσάνων μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά. Καλούμε λοιπόν, όλους τους Σαρακατσάνους αλλά και όλους τους φίλους της Σαρακατσάνικης παράδοσης να γίνουν το τριήμερο που θα διαρκέσει το συνέδριο κοινωνοί της κουλτούρας μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Σύνδεσμο Σαρακατσάνων Λάρισας, οι οποίοι με πολύ μεράκι διοργανώνουν αυτό το συνέδριο».

Ο κ. Σταυροθεόδωρος, τέλος, αναφέρθηκε στο ιστορικό του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Ο Σύνδεσμος της Λάρισας είναι ο πρώτος που ιδρύθηκε πανελλαδικά πριν από 50 χρόνια και έδωσε το έναυσμα για να αναληφθούν ανάλογες δράσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το φετινό οργανωτικό συνέδριο που πραγματοποιείται στη Λάρισα έχει κατά κάποιο τρόπο επετειακό χαρακτήρα, αφού ήταν και πάλι στη Λάρισα το 1980 που έγινε το 1ο Συνέδριο. Στους καιρούς κρίσης που διανύουμε, η παράδοση είναι ένα υγιές κομμάτι το οποίο θα πρέπει να το διατηρήσουμε αλώβητο και να το μεταφέρουμε και στις επόμενες γενιές».


Το Συνέδριο


Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, κατά τις δύο πρώτες ημέρες, στις 29 και 30 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου των Συλλόγων, όπου μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί διεξοδικά τόσο η προετοιμασία όσο και το πρόγραμμα του 33ου Ανταμώματος, ενώ στις 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΠΟΣΣ.

Το λογότυπο του Συνεδρίου

Οι σύλλογοι Σαρακατσαναίων αποτελούν τμήμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και θεωρούμε πως πρέπει να οργανωθούν έτσι, ούτως ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Να τη διασώσουν δηλαδή ανόθευτη και να τη μεταλαμπαδεύσουν έτσι στις γενεές που ακολουθούν.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το λογότυπο έχει την ακόλουθη σημασία:
  • Ο κύκλος της βάσης (πράσινος) αναπαριστά την ιδιαίτερη και πλούσια σε αξίες Σαρακατσάνικη παράδοση.
  • Ο κόκκινος κύκλος αναπαριστά την ΠΟΣΣ και
  • Ο γαλάζιος κύκλος αναπαριστά τους κατά τόπους Σαρακατσάνικους Συλλόγους. Οι δύο αυτοί κύκλοι συγκρατιούνται από τον κύκλο της βάσης, την παράδοση. Πρέπει δηλαδή, οι κατά τόπους Σαρακατσάνικοι Σύλλογοι να συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους, όπως και με την ΠΟΣΣ για να διατηρηθεί και να έχει συνέχεια στο χρόνο η παράδοσή μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Μισός αιώνας Σαρακατσάνοι Λάρισας… με οδηγό την παράδοση, προχωράμε στο μέλλον!
Χώρος Διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Ιατρικής Σχολής (πλατεία Ταχυδρομείου)

19:30 μ.μ: Έναρξη – Χαιρετισμοί
19:45 μ.μ: Ιστορική Αναδρομή Σ.Σ. Ν. Λάρισας (βίντεο)
19:47 μ.μ: Ιστορία Σ.Σ. Ν. Λάρισας από τον κ. Νικόλαο Κατσαρό
20:10 μ.μ: Βράβευση Ιδρυτού και Χαροδιδασκάλου
20:15 μ.μ: Ομιλία κ. Θεόδωρου Γιαννιώτη
20:25 μ.μ: Βράβευση 1ου Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ.
20:30 μ.μ: …με τη ματιά της νέας γενιάς!

Δείπνο Υποδοχής Συνέδρων
Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα ξενοδοχείου «Διόνυσος»

21:30 μ.μ: Καλωσόρισμα
21:40 μ.μ: Παρουσίαση Σαρακατσάνικων Χορών και Τραγουδιών
22:00 μ.μ: Παραδοσιακό Σαρακατσάνικο Γλέντι

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Κύριες Εργασίες Συνεδρίου
Χώρος Διεξαγωγής: Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο

09:30 π.μ: Προσέλευση
10:00 π.μ: Έναρξη Εργασιών Συνεδρίου – Υποδοχή από γέροντες & παιδιά
10:05 π.μ: Καλωσόρισμα
10:10 π.μ: Χαιρετισμοί

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ
10:30 π.μ: Διοργάνωση Εκδηλώσεων και Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων.
Καρατάσιου Ειρήνη – Τσιούρης Αλέξανδρος, Σ.Σ.Ν. Λάρισας «Ο Κατσαντώνης»

10:45 π.μ: Η συμβολή της τεχνολογίας στην καταγραφή των Σαρακατσάνικων Γενεαλογικών Δέντρων: Μεθοδολογία, Ανάλυση και πρώτα αποτελέσματα καταγραφών από το Σ.Σ. Θήβας «Τα Κονάκια».
Ματσαγγούρας Ιωάννης, Σ.Σ. Επ. Θήβας «Τα Κονάκια»

11:00 π.μ: Συλλογή, μελέτη και προβολή στοιχείων της σαρακατσάνικης λαογραφίας.
Γαρέφης Κωνσταντίνος, Σ.Σ. Φ. Θεσσαλονίκης «Ο Λεπενιώτης»

11:15 π.μ: Οργάνωση των εκδηλώσεων των συλλόγων και της Π.Ο.Σ.Σ, ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν, με ποιο τρόπο και γιατί με σκοπό την περαιτέρω προσέγγιση των ατόμων και τη μεγαλύτερη συμμετοχή αυτών στις εκδηλώσεις μας, λόγω της φθίνουσας πορείας που παρατηρείται τελευταία σε αυτές.
Καψάλη Ουρανία, Σ.Σ.Ν. Μαγνησίας

11:30 π.μ: Προσέγγιση της νεολαίας μέσα από τους συλλόγους και η συνεργασία των Σαρακατσαναίων με άλλους συλλόγους.
Σδρίβα Δήμητρα – Τερζόγλου Γεώργιος, Σ.Σ. Επ. Λαγκαδά «Τα Σταυραδέρφια»

11:45 π.μ: Η νεολαία των Σαρακατσάνων για την παράδοση.
Επιτροπή Σαρακατσάνικης Νεολαίας Ελλάδας (Ε.Σ.Ν.Ε. Π.Ο.Σ.Σ.)

12:00: Διάλειμμα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗ
12:30 μ.μ: Η συμβολή του διαδικτυακού ραδιοφώνου στη διατήρηση της σαρακατσάνικης παράδοσης και στην οργάνωση των συλλόγων.
Επιτροπή Ραδιοφώνου

12:45 μ.μ: Προσέγγιση των Νέων στους συλλόγους.
Κοτούλας Περικλής, Σ.Σ. Επ. Φαρσάλων «Το Τσελιγκάτο»

13:00 μ.μ: Παράδοση και Νέο Σχολείο.
Ντέντα Αργυρώ – Γιαννακού Αντιγόνη, Σ.Σ. Ν. Κιλκίς «Ο Φλάμπουρας»

13:15 μ.μ: Η Σαρακατσάνικη Παράδοση και η συμβολή των Συνεδρίων στην καταγραφή, ανάδειξη και διάσωση της.
Βλαχογιάννης Δημήτριος, Σ.Σ. Επ. Θήβας «Τα Κονάκια»

13:30 μ.μ: Η ιδιαιτερότητα των συλλόγων Σαρακατσαναίων και η αναδιοργάνωση του Πανελληνίου Ανταμώματος στο Περτούλι.
Κωστούλα – Βλόντζου Σοφία, Σ.Σ. Ν. Τρικάλων «Τα Κονάκια»

14:00 μ.μ: Η Σαρακατσάνικη φυλή στο πέρασμα του χρόνου.
Γούλα Αργυρώ, Σ.Σ. Φ. Αθήνας «Ο Κατσαντώνης»

14:15 μ.μ: Παρεμβάσεις - ερωτήσεις - ελεύθερο βήμα - ψήφισμα συμπερασμάτων.

Εκδρομή στα Σαρακατσάνικα Κονάκια Ελασσόνας

09:30 π.μ: Αναχώρηση λεωφορείου από το ξενοδοχείο «Διόνυσος»
Επίσκεψη στο τοξωτό γεφύρι του 1250 μ.Χ.
Επίσκεψη στη μονή της Παναγίας Ολυμπιώτισσας
Επίσκεψη στο μοναστήρι του Σπαρμού, στους πρόποδες του Ολύμπου

13:00 μ.μ: Επίσκεψη και γεύμα στον παραδοσιακό «Σαρακατσάνικο Οικισμό» του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Ελασσόνας.
Συνδιοργάνωση: Σ.Σ.Ν. Λάρισας και Σ.Σ. Επ. Ελασσόνας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα ξενοδοχείου «Διόνυσος»

12:00 μ.μ: Έναρξη – Καλωσόρισμα
12:05 μ.μ: Υφαντική Τέχνη των Σαρακατσαναίων
Συνδιοργάνωση: Σ.Σ.Ν. Λάρισας και Σ.Σ.Ν. Έβρου
Συντονισμός – Παρουσίαση: Σοφία Γ. Ζαχαρή, Οδοντίατρος.

Η ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα ξενοδοχείου «Διόνυσος»

14:00 μ.μ: Έναρξη (βίντεο)
14:05 μ.μ: Καλωσόρισμα
14:10 μ.μ: Τραγούδι, Καραλή Θεοδώρα, Σ.Σ.Φ. Αθήνας
14:20 μ.μ: Χορός, Μαντέ Βασιλική, Σ.Σ. Ν. Φθιώτιδας
14:30 μ.μ: Φορεσιά, Χλιάρας Κωνσταντίνος, Σ.Σ.Ν. Δράμας
Συνδιοργάνωση: Σ.Σ.Ν. Λάρισας και Επιτροπή Σαρακατσάνικης Νεολαίας Ελλάδος
Συντονισμός – Παρουσίαση: Σοφία Γ. Ζαχαρή, Οδοντίατρος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ο.Σ.Σ.
Χώρος Διεξαγωγής: Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο

10:00 π.μ: Έναρξη Εργασιών Γ.Σ.
Θέματα Ημερησίας Διατάξεως:
• Ανάγνωση συμπερασμάτων του 23ου Οργανωτικού Συνεδρίου.
• Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός.
• Διοικητικός προγραμματισμός.
• Στελέχωση Επιστημονικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.Σ.
• Ανάληψη διοργάνωσης 24ου Πανελληνίου οργανωτικού Συνεδρίου Συλλόγων Σαρακατσαναίων.
• Εύρεση λύσης στο θέμα που προέκυψε από την ίδρυση του νέου συλλόγου Σαρακατσαναίων στο Αγρίνιο και της διένεξης με τον ήδη υπάρχον σύλλογο στην ίδια πόλη.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Μαρτίου θα λειτουργεί λαογραφική έκθεση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2036,Αλεξανδρούπολη,8345,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3004,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3260,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,676,Δράμα,114,Έβρος,18165,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2489,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1453,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,323,Θράκη,733,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,209,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1454,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3828,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6086,Ροδόπη,406,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,541,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,57,Τυχερό,51,Υγεία,1065,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Πόλος έλξης το 23ο Συνέδριο των Σαρακατσαναίων στη Λάρισα
Πόλος έλξης το 23ο Συνέδριο των Σαρακατσαναίων στη Λάρισα
Στη Λάρισα, την πόλη που «γεννήθηκε», επιστρέφει έπειτα από 32 χρόνια το Πανελλήνιο και Διαβαλκανικό Οργανωτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), που θα διεξαχθεί στις 29, 30 και 31 Μαρτίου
http://2.bp.blogspot.com/-J6qyJw-7hRQ/UVDy1Ef67_I/AAAAAAAA0TA/8sMT9DDe-Hw/s200/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%9F.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-J6qyJw-7hRQ/UVDy1Ef67_I/AAAAAAAA0TA/8sMT9DDe-Hw/s72-c/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%9F.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2013/03/23o-synedrio-sarakatsanaion-sti-larisa.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2013/03/23o-synedrio-sarakatsanaion-sti-larisa.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων