Κώστας Σκανδαλίδης, «ο Γιάννης Πάριος της πολιτικής» πιο ανθεκτικός και από τις κατσαρίδες

Ο αείμνηστος Νίκος Θέμελης αποκαλούσε περιφρονητικά τον Κώστα Σκανδαλίδη «ο Γιάννης Πάριος της πολιτικής». Τον είχε υποτιμήσει. Ο πρώην υπουργός αποδεικνύεται πιο ανθεκτικός και από τις κατσαρίδες

Κώστας Σκανδαλίδης
Ο αείμνηστος Νίκος Θέμελης αποκαλούσε περιφρονητικά τον Κώστα Σκανδαλίδη «ο Γιάννης Πάριος της πολιτικής». Τον είχε υποτιμήσει. Ο πρώην υπουργός αποδεικνύεται πιο ανθεκτικός και από τις κατσαρίδες σε σενάριο πυρηνικού πολέμου: επιβιώνει σε όλες τις καταστάσεις, με όλους τους αρχηγούς, ανέλαβε τα μεγαλύτερα πόστα στο κόμμα και τις κυβερνήσεις. Το άστρο του πήγε να σβήσει πριν από μερικά χρόνια αλλά επιβίωσε ως μοναδικός βουλευτής της Α' Αθηνών στις εκλογές του Ιουνίου. Τώρα θέλει το ΠΑΣΟΚ...

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, παρότι τιμήθηκε από τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και ανέλαβε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το 2010 -εξασφαλίζοντας θώκο και μένοντας στο απυρόβλητο εν μέσω θυέλλης του Μνημονίου- έσπευσε την κατάλληλη ώρα να ταχθεί στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου. Με τις συμβουλές και τη βοήθειά του συνέβαλε ώστε ο Βενιζέλος να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να τον τοποθετήσει νούμερο 2 στην Ιπποκράτους μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Τα πήρε, ως συνήθως, όλα. Θέσεις, επιρροή, πρώτο ρόλο, ρουσφέτια.

Τι έγινε και ο πρώην φαν του Ευάγγελου Βενιζέλου, άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης ως χθες, να θεωρείται σήμερα ο νούμερο 1 υπονομευτής του; Πώς έφτασε ο Σκανδαλίδης, ο τελευταίος επιζών από τους «δεινοσαύρους» του ΠΑΣΟΚικού στάτους, να προκαλεί τη διάλυση του κόμματος;

Θέλει να πάρει το ΠΑΣΟΚ, ισχυρίζονται ορισμένοι.

Νομίζει ότι τώρα ήρθε η ώρα του να γίνει αρχηγός, σημειώνουν άλλοι.

Θέλει να διώξει τον Βενιζέλο και να φτιάξει ένα μικρό «αριστερό» κομματίδιο για να διαπραγματεύεται, υποστηρίζουν κάποιοι τρίτοι.

Ποια είναι η αλήθεια;

Το τζουράσικ πάρκ σε νέα ταινία

Τελευταίος επιζών των «δεινοσαύρων» του ΠΑΣΟΚ (έφυγαν από το εικονοστάσι της πασοκικής εξουσίας οι Κώστας Λαλιώτης, Άκης Τσοχατζόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Θόδωρος Πάγκαλος, Δημήτρης Ρέππας) ο Κώστας Σκανδαλίδης τοποθετείται σήμερα απέναντι στο Μνημόνιο 3, παρότι έχει ψηφίσει τα Μνημόνια 1 και 2.

Σήκωσε μπαϊράκι πριν από ένα μήνα περίπου δηλώνοντας ότι «δεν θα ψηφίσω αν τα μέτρα είναι άδικα για το λαό». Τότε οι δηλώσεις του είχαν προκαλέσει έκπληξη: Μα, το νούμερο 2 του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αντι-μνημονιακός; Πώς γίνεται, όταν το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην τρικομματική κυβέρνηση;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν φαίνεται να έδωσε τότε σημασία στις «αριστερές» κορώνες του κορυφαίου πρώην υπουργού και -αφού πρώτα του παρέδωσε το μισό ΠΑΣΟΚ- τον τοποθέτησε Πρόεδρο στο ΙΣΤΑΜΕ. Χωρίς να έχει την πανεπιστημιακή υποδομή και την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία ο Κώστας Σκανδαλίδης βρέθηκε επικεφαλής ενός Ινστιτούτου που εκπροσωπεί υποτίθεται το think tank μιας μοντέρνας σοσιαλδημοκρατίας!

Επικεφαλής ομαδούλας

Εκμεταλλευόμενος την στενή του σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο προεκλογικά ο Κώστας Σκανδαλίδης έκοψε και έραψε τα ψηφοδέλτια στα μέτρα του. Επικεφαλής για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών έβαλε τον «απόστρατο» Βαγγέλη Αργύρη, άνθρωπο της απόλυτης επιρροής του, με αποτέλεσμα να εκλεγούν βουλευτές που σήμερα υπονομεύουν επίσης ανοιχτά τον Βενιζέλο: ο Γιάννης Κουτσούκος στην Ηλεία, ο Μιχάλης Κασσής στα Ιωάννινα, ο Θόδωρος Παραστρατίδης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Δριβελέγκας.

Αυτή η «ομαδούλα» των βουλευτών που στην πλειοψηφία τους ευεργετήθηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και έφτασαν να γίνουν ακόμη και υπουργοί (!) αποτελούν σήμερα τον στενό πυρήνα της κομματικής παρέας του Κώστα Σκανδαλίδη που αμφισβητεί τον Βενιζέλο. "Ανατίναξαν" προχθές τη Βουλή καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και απειλούν να ανατινάξουν και την κυβέρνηση καταψηφίζοντας την ερχόμενη εβδομάδα το Μνημόνιο 3.

Ας σημειωθεί, ότι η «ομαδούλα» όταν κατείχε υπουργικούς θώκους ψήφιζε και υποστήριζε σθεναρά τα προηγούμενα Μνημόνια και κατηγορούσε όσους τα αντιμετώπιζαν με κριτική διάθεση ως υπονομευτές!

Το μυθιστόρημα του ΠΑΣΟΚ

Ο 60χρονος Κώστας Σκανδαλίδης είναι στο ΠΑΣΟΚ από το 1974 και η βιογραφία του συμπίπτει με το μυθιστόρημα του ΠΑΣΟΚ αφού στην 35χρονη πορεία του τα έζησε όλα: Γραμματέας του κόμματος επί Ανδρέα Παπανδρέου, υπουργός σε κάθε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος αρχηγός εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, βουλευτής μια ζωή.

Είναι η χρυσή γενιά του Πολυτεχνείου που τα πήρε όλα στα 35 χρόνια ΠΑΣΟΚ. Είναι η γενιά που ίσως κριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος ότι κατέστρεψε το ελληνικό κράτος και εξαέρωσε την ηθική των Ελλήνων πολιτών.

Γιος παπά από την Κω ανέβηκε γρήγορα τις σκάλες της εξουσίας. Λαϊκός, ελληναράς, ολίγον ποιητής, ολίγον διανοούμενος, κατόρθωσε σε χρόνο ντε τε (όπως όλοι στις χρυσές εποχές του Αντρέα) να αφήσει την έδρα στην επαρχία και να «ανέβει» στην Αθήνα. Ανήκει στη γενιά των λεβεντο-πασόκων που όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος χόρευαν ζεμπεκιές στα μπουζούκια και έρραιναν με γαρύφαλλα την Πέγκυ Ζήνα.

Γνωστός ταβλαδόρος, με κάζουαλ σακάκια για να σνομπάρει το «σύστημα» που υπηρετεί, διακρίνεται για το χιούμορ και τα σόκιν ανέκδοτα που απομνημονεύει. Έχει τη μοναδική τέχνη να δείχνει χαλαρός ακόμη και όταν μηχανορραφεί. Από τα σοκάκια της Κω έφτασε να συναγελάζεται με τα μεγάλα τζάκια των Αθηνών μέσα από τους σκοτεινούς διαδρόμους της απλόχερης πασοκικής κυριαρχίας.

Εκπροσωπεί το πελατειακό σύστημα της 35ετίας ΠΑΣΟΚ που σήμερα σκάει σαν «φούσκα» και κινδυνεύει να οδηγήσει την Ελλάδα σε πτώχευση. Οπαδός της θεωρίας «όλα για το λαό, αρκεί να μας ψηφίζει» ξεσήκωσε το ΠΑΣΟΚ το 2002 εναντίον την μεταρρύθμισης των ασφαλιστικών ταμείων που επιχείρησε ο Τάσος Γιαννίτσης. Αποτελεί πρωτοπαλίκαρο της θεωρίας ότι το κράτος και το κόμμα ταυτίζονται ώστε να τα λεηλατούν κάποιοι καλύτερα. Εχθρός της μεταρρύθμισης του κράτους σήκωσε πρώτος το χέρι προχθές στη Βουλή για να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και να στηρίξει τις συντεχνίες δικηγόρων και μηχανικών, στις οποίες ανήκει αφού έβγαλε το Μετσόβειο.

Ο Μάνος Χατζηδάκης -που δεν τον είχε σε εκτίμηση- τον συμπεριελάμβανε στους «εσωτερικούς μετανάστες» που ήρθαν από το χωριό στην Αθήνα να δοξαστούν και να νεο-πλουτίσουν. Εκλέγεται πρώτος βουλευτής στην Α' Αθηνών τα τελευταία χρόνια και κατόρθωσε να εκλεγεί και στις εκλογές του Ιουνίου 2012 αφήνοντας εκτός Βουλής την Άννα Διαμαντοπούλου. Η πρώην υπουργός Παιδείας προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της αναφέροντας στον Βενιζέλο ότι ο Σκανδαλίδης «έκλεψε» στις εκλογές αλλά δεν εισακούστηκε.

Θέλει το κόμμα

Ο Κώστας Σκανδαλίδης υπήρξε αντίπαλος του Γιώργου Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 και απέσπασε ένα συμβολικό ποσοστό. Αυτό του έφτιαξε τη μυθολογία του κορυφαίου και επικύρωσε την επιθυμία του να πιστεύουν όλοι ότι χωρίς αυτόν το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Τους δύο μοναδικούς βουλευτές που τον είχαν τότε στηρίξει, τον Γιάννη Κουτσούκο και τον Βαγγέλη Αργύρη τους αποκατέστησε με το παραπάνω αφού τους υπουργοποίησε και τους «χάρισε» τα κλειδιά της Ιπποκράτους που του εμπιστεύτηκε στο μεταξύ ο Βενιζέλος.

Όσοι τον γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι στόχος του είναι να εκδιώξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο από την ηγεσία του κόμματος αφού θεωρεί ότι είναι ευάλωτος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να πείσει τον Βενιζέλο να «ξεφορτωθεί» τους κορυφαίους Ανδρέα Λοβέδρο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Άννα Διαμαντοπούλου ώστε στη συνέχεια να μπορεί να ροκανίσει την καρέκλα του ευκολότερα. Και μόνος.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2035,Αλεξανδρούπολη,8337,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,142,Άρθρα - Απόψεις,3003,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3257,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,675,Δράμα,114,Έβρος,18149,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2487,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1452,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,728,Ιστορία,227,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1450,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3821,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6080,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,41,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1063,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κώστας Σκανδαλίδης, «ο Γιάννης Πάριος της πολιτικής» πιο ανθεκτικός και από τις κατσαρίδες
Κώστας Σκανδαλίδης, «ο Γιάννης Πάριος της πολιτικής» πιο ανθεκτικός και από τις κατσαρίδες
Ο αείμνηστος Νίκος Θέμελης αποκαλούσε περιφρονητικά τον Κώστα Σκανδαλίδη «ο Γιάννης Πάριος της πολιτικής». Τον είχε υποτιμήσει. Ο πρώην υπουργός αποδεικνύεται πιο ανθεκτικός και από τις κατσαρίδες
http://3.bp.blogspot.com/-1yWpi6cXvZg/UJMypl3vqxI/AAAAAAAAloE/BxjseOja1-M/s320/SKANDALIDIS.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-1yWpi6cXvZg/UJMypl3vqxI/AAAAAAAAloE/BxjseOja1-M/s72-c/SKANDALIDIS.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/11/skandalidis-pio-anthektikos-ki-apo-tis-katsarides.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/11/skandalidis-pio-anthektikos-ki-apo-tis-katsarides.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων