Ομόφωνο ΟΧΙ από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα Έβρου

Με την φράση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη «όχι στο χρυσό με χίλια χέρια», ενδεικτική της ψηφοφορίας που προηγήθηκε, ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυκτα η μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Με την φράση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη «όχι στο χρυσό με χίλια χέρια», ενδεικτική της ψηφοφορίας που ακολούθησε, ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυκτα η μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έκφραση γνώμης σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα του Έβρου.

Και οι 40 παρόντες στην αίθουσα δημοτικοί σύμβουλοι εκφράστηκαν αρνητικά με μοναδικό... «Λακεδαιμόνιο» τον Γιάννη Λασκαράκη ο οποίος αφού είδε την πρόταση του, για υιοθέτηση της μελέτης και να "ρίξουμε το μπαλάκι" στην Αθήνα, να απορρίπτεται και από τους 40 συναδέλφους του, αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Κατά την μαραθώνια συνεδρίαση οι επιστήμονες που εκφράστηκαν κατά της επένδυσης, τονίζοντας την επικινδυνότητας της, έδειξαν να επικρατούν κατά κράτος των συναδέλφων τους που μίλησαν υπέρ των χρυσωρυχείων και των εκπροσώπων της εταιρίας, ενώ όπως τόνισε ο κ. Λαμπάκης, καταρρίφθηκε και η θέση ότι απουσιάζει ο επιστημονικός διάλογος. Καταπέλτης, σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι της επένδυσης, ήταν και η εισήγηση που έγινε εκ μέρους του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Κατσαντούρα.

Σήμερα Τρίτη στις 7:00 μ.μ. συνεδριάζει για τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα μεταλλεία χρυσού στο Πέραμα Έβρου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής και το απόγευμα της Τετάρτης το ίδιο θέμα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 17:00 στην Κομοτηνή.

Η εισήγηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Με πόση τύχη μπορεί να παλεύει μια τοπική κοινωνία όταν βρίσκεται επί 13 συναπτά έτη σ’ έναν ανελέητο πόλεμο που την κρατάει στα χαρακώματα συνεχώς, προσπαθώντας να μην καταστραφεί το συνολικό περιβάλλον της, δηλαδή το ανθρωπογενές, η χλωρίδα, η πανίδα, η θάλασσα, ο υδροφόρος ορίζοντας και κάθε μελλοντική αναπτυξιακή προοπτική της.

Ο λαός αυτός από τους δύο νομούς λοιδορήθηκε, υβρίσθηκε, απαξιώθηκε, όπως επίσης και όλοι οι θεσμικοί του, όμως στην συντριπτική πλειοψηφία, στεκόμενοι αγέρωχοι έμειναν πιστοί στον όρκο τους να υπηρετήσουν αληθινά τον λαό και όχι αλλότρια συμφέροντα.

Χαρακτηρισμοί όπως γραφικοί, κομπογιαννίτες, ανόητοι που δεν γνωρίζουν το οικονομικό συμφέρον, κραυγάζοντες, λαϊκιστές επαρχιώτες, άσχετοι και βέβαια απειλούμενοι παντοιοτρόπως από κέντρα εξουσίας σε Αθήνα και εδώ στον τόπο της μάχης.

Στα 13 χρόνια ο Γολιάθ έπεσε πολλές φορές από την σφεντόνα του Δαυίδ, αποδεικνύοντας ότι ο λαός παραμένει κυρίαρχος όσο και αν στην Ελλάδα η εφαρμογή της πολιτικής τον κατάστρεψε.

Ο χρυσός ανέβηκε στα διεθνή χρηματιστήρια πολλαπλασιαζόμενος και με την παράλληλη παγκόσμια ύφεση που είναι εντονότερη στην Ελλάδα, δυνάμωσε ακόμη περισσότερο την πολυεθνική εταιρεία «EL DORADO GOLD» που εξαπολύοντας ένα επικοινωνιακό πόλεμο, προσπάθησε, με τις δήθεν άνευ ανταπόδοσης οικονομικές παροχές, να εξαγοράσει συλλόγους και μονάδες, εκμεταλλευόμενος την οικονομική αδυναμία μας.

Επιστράτευσε ακόμη και κυβερνητικά στελέχη, όπως τον κ. Μηταράκη, Υφυπουργό Ανάπτυξης και τον κ. Σελέκο, Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου που ήλθαν για ώρες, προ μηνός, προκειμένου να πείσουν 4 θεσμικούς να δεχθούμε την επένδυση, χωρίς να ντραπούν εκπροσωπώντας την καναδική εταιρεία με δεδομένο ότι ήρθαν μόνο γι’ αυτό χωρίς να θέλουν να συζητήσουν τίποτε άλλο. Ερώτημα προκαλεί εάν ήταν σε γνώση του αρμοδίου υπουργού και προπάντων του πρωθυπουργού οι θέσεις που διατυπώθηκαν από τον Γ.Γ., κ. Πέτρο Σελέκο.

Αλήθεια, πριν αποφανθούν βάσει του νόμου οι θεσμικοί και οι πολίτες, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ Π. Ε. αυτοί οι άνω, με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ περί της μελέτης, αφού στην διαδικασία της διαβούλευσης πιέζουν και παρακαλούν να γίνει η επένδυση του χρυσού στη Θράκη; Μόνο αυτό αποτελεί λόγο αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Με μοναδική μέθοδο σ’ όλο τον κόσμο της αυτήν της κυάνωσης και της εναπόθεσης κυανιούχων τελμάτων για πάντα στον τόπο μας, η προμελέτη με τη μελέτη έχει μόνο διαδικαστικές διαφορές και όχι ουσιαστικές. Για παράδειγμα, η διαφοροποίηση της λεκάνης με την δεξαμενή όπου θα τοποθετηθούν 11.000.000 κυβικά κυανιούχα τέλματα λίγα μέτρα από τη θάλασσα και 15 χλμ. από την Αλεξανδρούπολη και τις Σάπες που θα αδρανοποιηθούν μετά από χίλια χρόνια και θα ζούμε αγκαλιά με το φόβο της διαρροής.

Υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη με την επένδυση χρυσού στη Θράκη σύμφωνα με την δέσμευση της Ελλάδας από την συνθήκη του Ρίο και την αποδοχή της Ελλάδας του περιεχομένου της ΑΤΖΕΝΤΑ 21;

Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μοντέλο που αποσκοπεί στην ανάπτυξη των φυσικών πόρων του πλανήτη, έτσι ώστε να μην στερεί τις επόμενες γενιές από την δυνατότητα ικανοποίησής τους. Έτσι στην προκειμένη, αποζημιώνονται όλες οι επιπτώσεις και αφήνει κέρδη για την περιοχή μας και την χώρα;

Όλοι εμείς στην τοπική κοινωνία της Θράκης δηλαδή: περιφερειακά συμβούλια, δημοτικά συμβούλια, ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ, επιστημονικοί σύλλογοι, ΝΠΔΔ, το Εργατικό Κέντρο, πλην ελάχιστων θλιβερών συνάμα εξαιρέσεων καταλήξαμε ότι:

Η εξόρυξη κατατείνει στην παραβίαση της βιώσιμης ανάπτυξης, είναι ενεργοβόρα, υδροφόρα χημική βιομηχανία που μετατρέπει τεράστιες εκτάσεις σε τοξικά απόβλητα, με μοναδικό στόχο και αποτέλεσμα η πολυεθνική εταιρεία που σκοπό μόνο έχει το υπερκέρδος να πάρει τόνους χρυσού με την καταστρεπτική μέθοδο της κυάνωσης.

Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία ελάχιστων θέσεων εργασίας θανάτου που ανέβηκαν ξαφνικά από 80 που ήταν τόσα χρόνια σε 200, μόνο και μόνο για να μπει η εταιρεία στη γρήγορη διαδικασία αδειοδότησης του “fast track”. Η Αθήνα θα έχει μηδέν ή σχεδόν μηδέν όφελος, αφού θα φορολογεί το προϊόν σε ημιεπεξεργασμένη κατάσταση DORE με 250 περίπου δολάρια αξίας και όχι βέβαια 1.800 την ουγγιά.

Ο κίνδυνος να αδειάσει η Θράκη εάν συμβεί το ατύχημα πολύ εύκολα από μία σεισμική δόνηση (σεισμικό ρήγμα της Ανατολίας) ή αστοχία ή θεομηνία, όπως πρόσφατα στην Ιαπωνία ή προ πενταετίας στην περιοχή Μάκρης – Δικέλλων, όταν καταστράφηκαν περιουσίες και κινδύνεψαν ζωές από την βροχή που έπεσε σε μία μέρα όση περίπου σε έξι μήνες.

Μολυσμένα πια, νερό, αέρας, έδαφος καθιστούν αδύνατη, την γεωργία – κτηνοτροφία, δασοκομία, αλιεία.

Τα διαδοχικά φράγματα μήκους 13 χιλιομέτρων θα είναι πάνω σε ασταθή απόβλητα. Το ατύχημα, όπως προείπα, σημαίνει ότι φεύγουμε υποχρεωτικά όλοι σε απόσταση 100 χλμ. μακριά από τον τόπο της καταστροφής (π.χ. η Μπάια Μάρε της Ρουμανίας, η Ντονιάνα της Ισπανίας, το Αϊτικ της Σουηδίας, η Κιουτάχεια της Τουρκίας ως και πρόσφατα).

Η ζωή και η υγεία απειλούνται άμεσα και ο μέσος όρος ζωής των κατοίκων των γύρω περιοχών καθίσταται μικρότερος κατά περίπου 10 – 15 έτη.

Η επανάκαμψη γίνεται αδύνατη λόγω των τρομακτικών αλλαγών, χωρίς να υπάρχει προσδιορισμός στην αποκατάσταση μετά από τέτοια προσβολή στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Στο αστείο επιχείρημα περί ύπαρξης εσωτερικού δικαίου ως και από την Ε.Ε. απαντούμε ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ, επειδή τα δίκαια τα εφαρμόζουν οι άνθρωποι, δεν πειθόμεθα ότι θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα. Όμως ακόμη και αν εφαρμοσθούν είναι βέβαια η μη βιώσιμη ανάπτυξη, οπότε και πάλι λέμε όχι.

Τώρα μία απάντηση – σχόλιο στην εταιρεία και στους ντόπιους περί δήθεν κραυγών μας και μη εμπεριστατωμένης άποψης επιστημονικής ως και της άρνησης συζήτησης με την εταιρεία χρυσού:
  1. Μόνο ο μεταλλευτικός κώδικας ο προ δεκαετιών αν ληφθεί υπ’ όψιν ο λογικός αποκλείει για χίλιους λόγους την επένδυση.
  2. Μέχρι να διαπιστωθεί η παραβίαση της νομοθεσίας που μπροστά στο υπερκέρδος είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, το υπέρτατο κακό συντελέστηκε.
  3. Η εκμεταλλευσιμότητα του υπεδάφους από 2 – 3 γρ. σε 0,5 γρ. χρυσού καθιστά βέβαιο το γεγονός ότι την Θράκη θα την εξαφανίσουν σκάβοντας την ολόκληρη. Ήδη άρχισαν και καταθέτουν άδειες ερευνών που είναι το πρώτο στάδιο της εξόρυξης.
  4. Η Ελλάδα παραβιάζει συστηματικά τη νομοθεσία της Ε.Ε. αποδεδειγμένα πλήρως.
  5. Δεν εμπιστευόμαστε την Αθήνα και την όποια πολιτική που συνδέεται άμεσα με την καταστροφική πολιτική σχεδόν από τους ίδιους στα 35 έτη.
  6. Τιμούμε τους ντόπιους επιστήμονες και το ΤΕΕ Θράκης, ως επίσης και τους επιστήμονες από άλλα μέρη, που όλα αυτά τα χρόνια συνέδραμαν στον αγώνα μας χωρίς να εισπράξουν ούτε μία δραχμή ή έστω ένα ευρώ.
  7. Συζητήσαμε με τους χρυσοθήρες επί πολλά χρόνια, βρεθήκαμε και στο Δημοτικό Θέατρο και στο Επιμελητήριο σε κοινές ημερίδες. Η μέθοδος της κυάνωσης σε τίποτα δεν διαφοροποιήθηκε στα 13 έτη.

Και συμφωνώ με την ρήση ότι ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟΨΗ. Όμως με το να συζητάς συνεχώς επί χρόνια για το ίδιο πράγμα χωρίς να υπάρξουν διαφοροποιήσεις για να αλλάξεις άποψη, μόνο εκ του γεγονότος ότι δέχεσαι να συζητάς τα ίδια και τα ίδια χωρίς καμία διαφοροποίηση, τότε κινδυνεύεις να γίνεις ηλίθιος.

Απευθύνομαι στους συμπολίτες μου λέγοντας: Ξεπεράσαμε τα θεσμικά μας όρια. Δημιουργήσαμε μια οικονομία γύρω μας, χωρίς καμία βοήθεια πλην της Περιφέρειας.

Η περιφερειακή οδός, η κατασκευή μονάδας ανακύκλωσης, η γεωθερμία και τα έργα για τα οποία αποσπάσαμε χρήματα από προγράμματα της Ε.Ε. ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια έναντι της επένδυσης του χρυσού που είναι 136.000.000 ευρώ.

Οι θέσεις εργασίας στα επόμενα 3 δύσκολα έτη της κατασκευής όλων όσων προείπα φθάνουν τις 1.000. Μόνο η λειτουργία του ΧΥΤΥ, της μονάδας ανακύκλωσης και της γεωθερμίας ξεπερνούν για πάντα τις 200 θέσεις χωρίς κόστος στη ζωή και στο περιβάλλον, στον τουρισμό, υπηρετώντας την βιώσιμη ανάπτυξη.

Τέλος οι επιστήμονές μας στη Θράκη, και έχουμε τους καλύτερους, τα Δημοτικά Συμβούλια, το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, η ΠΕΔ, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, οι επιστημονικοί σύλλογοι, το ΤΕΕ Θράκης και όλοι οι φορείς λέμε ΟΧΙ.

ΑΘΗΝΑ σεβάσου τον λαό και την θέλησή του γιατί υπάρχεις από αυτόν και μόνο για να τον υπηρετείς.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ της βιώσιμης ανάπτυξης και κάθε προοπτικής στον τόπο μας.

Εμείς αποφασίζουμε για μας. Η Μ.Π.Ε. λειτουργεί εις βάρος του λαού από κάθε άποψη. Οι 22 Δήμαρχοι θα καταθέσουμε το αξίωμά μας εάν λειτουργήσουν τα χρυσωρυχεία (αυτή είναι η απόφαση της Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ.) μαζί με τα Δημοτικά Συμβούλια και μαζί με τον λαό θα εγκατασταθούμε στο ΠΕΡΑΜΑ και στις ΣΑΠΕΣ σε ολοσχερή αντίσταση εάν χρειασθεί. Γιατί εμείς παλεύουμε για την ζωή μας, οι άλλοι για το υπερκέρδος στα χρηματιστήρια.

Ως άνθρωπος, ως Δήμαρχος θα αντισταθώ για να μην εισβάλει ο καρκίνος και ο θάνατος στις επόμενες γενιές.

Γιατί η ΘΡΑΚΗ χρειάζεται την ΖΩΗ και όχι τον ΘΑΝΑΤΟ.

Γιατί ο Έβρος, η Αλεξανδρούπολη και η Θράκη θέλει ελεύθερους και ευτυχισμένους κατοίκους και όχι μελλοθάνατους, δούλους.

Γιατί εμείς αποφασίζουμε για τον τόπο μας

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2034,Αλεξανδρούπολη,8330,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,141,Άρθρα - Απόψεις,3001,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3254,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,673,Δράμα,114,Έβρος,18139,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2486,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1449,Ελλάδα,1295,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,726,Ιστορία,225,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,336,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1448,Πανταζίδου,163,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,412,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3818,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6076,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,40,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1061,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ομόφωνο ΟΧΙ από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα Έβρου
Ομόφωνο ΟΧΙ από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα Έβρου
Με την φράση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη «όχι στο χρυσό με χίλια χέρια», ενδεικτική της ψηφοφορίας που προηγήθηκε, ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυκτα η μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
http://4.bp.blogspot.com/-vOZmgiAnCIk/UGovnphBqyI/AAAAAAAAhVg/Dbjq7Nb8oOo/s200/image4.jpeg
http://4.bp.blogspot.com/-vOZmgiAnCIk/UGovnphBqyI/AAAAAAAAhVg/Dbjq7Nb8oOo/s72-c/image4.jpeg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/10/omofono-oxi-apo-to-d.s.-alexansroupolis-stin-ependysi-chrysou-sto-perama.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/10/omofono-oxi-apo-to-d.s.-alexansroupolis-stin-ependysi-chrysou-sto-perama.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων