Γι’ αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια, σιχτίρ στα χρόνια τα παλιά, σιχτίρ και στα καινούργια!

Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, «παύει» όλους τους προϊστάμενους, τμηματάρχες, υποδιευθυντές και διευθυντές των φορολογικών και ελεγκτικών αρχών

Υπουργείου Οικονομικών το… ανάγνωσμα!!!

το κράτος που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια
του Θανάση Τσίγκα

Με μια τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αφορά την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου και κατάργηση ελάχιστου ποσοστού ελληνικού Δημοσίου, η ηγεσία του Υπουργείου... Οικονομικών, «παύει» όλους τους προϊστάμενους, τμηματάρχες, υποδιευθυντές και διευθυντές των φορολογικών και ελεγκτικών αρχών, που είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα.

«Κεραυνός εν αιθρία;», «αποδιοπομπαίοι τράγοι;» ή «εκτίμηση της ανικανότητας (ηθελημένης ή μη) των αρμοδίων για σωστή εκτέλεση των καθηκόντων τους;»… κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμη.

Ένα όμως είναι σίγουρο, αγαπητοί συνοδοιπόροι, μ’ αυτήν την ξαφνική κίνηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ, επιχειρείται μια προσπάθεια επαλήθευσης όλων των φημών που πλανώνται χρόνια τώρα σ’ αυτή την χώρα, που θέλουν τα αρμόδια κρατικά όργανα να μην εκτελούν, ως οφείλουν, την αποστολή τους.

Μέρες τώρα στις περισσότερες ενημερωτικές εκπομπές γίνεται λόγος για ποσά 18 περίπου δις ευρώ που έχουν καταλογισθεί σε βάρος πολιτών που φοροδιαφεύγουν συστηματικά και πως μόνο 18-19 εκατομμύρια ευρώ, δυστυχώς τα αρμόδια ελεγκτικά - εισπρακτικά όργανα (ΔΟΥ), μπόρεσαν να εισπράξουν.

Σε μια προσπάθεια κατευνασμού της κοινής γνώμης η πολιτική ηγεσία, τοποθετεί νέους αρμοδίους για να εισπράξουν (να κάνουν την δουλειά τους, βρε αδελφέ τελικά), τις βεβαιωμένες οφειλές «συμπολιτών μας», που συστηματικά για πάρα πολλά χρόνια εντέχνως κάποιοι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ, ξεχνούσαν να επιβάλουν την είσπραξη. Τόσα πολλά χρόνια που σήμερα οι αρμόδιοι επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ, να παραδέχονται επίσημα με δηλώσεις τους, πως τα περισσότερα από τα 18 δις ευρώ που έχουν βεβαιωθεί, δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να εισπραχθούν, καθόσον οι οφειλέτες «συμπολίτες μας», είτε έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, πολλές δεκαετίες πριν, είτε έχουν αποδημήσει εις Κύριον, είτε έχουν παραγραφεί οι οικονομικές τους οφειλές.

Η κίνηση λοιπόν αντικατάστασης υπευθύνων από πλευράς ΥΠΟΙΚ, δύο πράγματα μας αποδεικνύει περίτρανα:

α. Για χρόνια τώρα, ενώ όλοι γνώριζαν τις βεβαιωμένες οφειλές, εθελοτυφλούσαν και δεν «θέλανε» να εισπράξουν τις οφειλές, παρ’ όλες τις κατά καιρούς τοποθετήσεις σε καίριες θέσεις «ημετέρων» προϊσταμένων.

Για ποιους λόγους τώρα το κάνανε, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Βέβαια ΟΛΟΙ μας, στο πίσω μέρος της σκέψης μας, το ξέρουμε, αλλά δεδομένης της έλλειψης αποδείξεων, δεν μπορούμε να σπιλώνουμε υπολήψεις… ΟΛΟΙ μας ακούγαμε χρόνια τώρα για πονηρούς (παμπόνηρους) συμπολίτες μας που βρίσκανε πάντοτε τα κατάλληλα μονοπάτια και ξεγλιστράγανε από την τσιμπίδα του εισπρακτικών οργάνων.

β. Με την αλλαγή ΟΛΩΝ των αρμοδίων, αναγνωρίζουν επίσημα το μέγεθος της «σαπίλας», που οι ίδιοι φρόντισαν για χρόνια να απλωθεί στο βασίλειο του ΥΠΟΙΚ και στις κατά τόπους υπηρεσίες του.

Μέχρι απόδειξης της αλλαγής νοοτροπίας των αρμοδίων λοιπόν, με την τοποθέτηση του κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, ΕΧΟΥΜΕ κάθε δικαίωμα να αμφιβάλουμε για τις «αγαθές» προθέσεις του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, στην ομαλοποίηση και λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Βέβαια θα οφείλω να επισημάνω, πως το ΠΑΣΟΚ (δια στόματος του εισηγητή για οικονομικά θέματα και πρώην υπουργού κ. Σαχινίδη) δεν συμφώνησε με την αλλαγή των προϊσταμένων των εφοριών, στην κατατεθείσα τροπολογία, προσπερνώντας το γεγονός ότι και ο ίδιος «κατηγορείται» για ύπαρξη 1.747 φακέλων φορολογουμένων που δεν ελέχθησαν κατά τους τελευταίους 20 μήνες.

(Τότε δηλαδή που και ο ίδιος αποτελούσε μέρος της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ), κάνοντας όμως την παρακάτω δήλωση που περισσότερο νομίζω θολώνει τις κατηγορίες, παρά τις διαλευκάνει, αφού ρίχνει το μπαλάκι στην κερκίδα, ή μάλλον στην σημερινή ηγεσία του ΥΠΟΙΚ:

«Στο υπουργείο Οικονομικών, το 2011, δημιουργήθηκε και λειτούργησε μία ομάδα εργασίας για τη δημιουργία διασταυρώσεων και την αποκάλυψη περιπτώσεων μεγάλης φοροδιαφυγής. Η ομάδα αυτή πρότεινε και έγινε διασταύρωση φυσικών προσώπων, που εμφάνιζαν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό αγοραπωλησιών ακινήτων μεγάλης αξίας. Από τον έλεγχο αυτό, προέκυψαν περίπου 1.700 φυσικά πρόσωπα, με αγορές ακινήτων μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκαν ειδικά συνεργεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, με επικεφαλής τη Διεύθυνση Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών. Τα αποτελέσματα αυτών των συνεργείων ελέγχου υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών και θα μπορούσαν να δοθούν στοιχεία για ειδικές ή γενικές περιπτώσεις, καθώς ήδη πολλοί έλεγχοι ολοκληρώνονται ή έχουν ολοκληρωθεί.

Επομένως, κάθε προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το υλικό αυτό έμεινε αναξιοποίητο είναι αβάσιμη και απαράδεκτη, δεδομένου ότι αυτό προέκυψε από πρωτοβουλία που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο. Είναι λογικό λοιπόν ότι οι υπηρεσίες οφείλουν να ολοκληρώνουν το κάθε έργο που αναλαμβάνουν, υπό την εποπτεία της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας
».

Τέλος αγαπητοί συνοδοιπόροι, ενώ κατατέθηκε η παραπάνω τροπολογία και ίσως κάποιοι καλόπιστοι να αρχίσουν να ελπίζουν πως κάτι καλό θα ξημερώσει σ’ αυτή την χώρα, έρχεται η πληροφορία στο διαδίκτυο, πως πέρασε από την… διακομματική και από όλα σχεδόν τα στάδια επεξεργασίας, η πρόταση οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών (Τελωνειακοί, Εφοριακοί, Γενικό Λογιστήριο, ΚΕΠΥΟ, κτλ) να κρατήσουν μόνιμα την υπερβάλλουσα μείωση η οποία υποτίθεται θα καταβάλλονταν μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Οι φήμες αναφέρονται στο 50% του επιδόματος (ΔΙΒΕΕΤ-ΔΕΤΕ) που έπαιρναν προ μνημονίου…

Την ώρα δηλαδή που κόβονται ακόμα και συντάξεις των 300 ευρώ και η χώρα κάνει αγώνα για να σωθεί, οι κύριοι της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης δεν λένε να βάλουν μυαλό.

Ενώ κόβουν, κατόπιν πιεστικών επιταγών «έξωθεν», τα πάσης φύσεως επιδόματα (ακόμα και ΑΜΕΑ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ κ.α.), την ώρα που αναγνωρίζουν με τον πιο επίσημο τρόπο, την σαπίλα που υπάρχει στις ΔΟΥ και στις λοιπές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, την ίδια στιγμή φροντίζουν να επιβραβεύουν αυτή την σαπίλα, αδικώντας κατάφωρα άλλες κοινωνικές ομάδες της χώρας μας, που στενάζουν καθημερινά από τα πολλαπλά χτυπήματα των μειώσεων.

Την ίδια στιγμή απ’ την Γαλλία, έρχεται η είδηση πως το εκεί κοινοβούλιο υπερψήφισε τελικά την πρόταση για επιβολή φόρου 75% στα πολύ υψηλά εισοδήματα (κάτι που είχε προαναγγελθεί από τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του). Ο φόρος θα ισχύσει για δύο χρόνια και θα αφορά τα εισοδήματα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ κατ’ έτος και κατά φορολογούμενο. Υπολογίζεται ότι 1.500 άτομα θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 140.000 ευρώ ετησίως.

Εκεί στην Γαλλία οι πολιτικοί κρατούν τον προεκλογικό λόγο τους, ενώ εμείς εδώ στην χώρα μας, δυστυχώς αγαπητοί συνοδοιπόροι, το μόνο που μπορούμε να λέμε είναι «ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΠΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ»…

Κλείνοντας, αφιερώνω στο Κράτος μας, δηλαδή σε όλους όσους αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, τον παρακάτω στίχο του Γιώργου Σουρή:

Γι’ αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια, σιχτίρ στα χρόνια τα παλιά, σιχτίρ και στα καινούργια!

Πηγή: aegeantimes.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,611,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2048,Αλεξανδρούπολη,8589,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3022,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3333,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,702,Δράμα,116,Έβρος,18519,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2573,Εκκλησία,1236,Εκπαίδευση,1504,Ελλάδα,1318,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,758,Ιστορία,232,Καβάλα,194,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,593,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,674,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,342,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1511,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,427,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3900,Πολιτική,1499,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6192,Ροδόπη,416,Σαμοθράκη,668,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,560,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,288,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,141,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,69,Τυχερό,53,Υγεία,1101,Φέρες,397,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Γι’ αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια, σιχτίρ στα χρόνια τα παλιά, σιχτίρ και στα καινούργια!
Γι’ αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια, σιχτίρ στα χρόνια τα παλιά, σιχτίρ και στα καινούργια!
Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, «παύει» όλους τους προϊστάμενους, τμηματάρχες, υποδιευθυντές και διευθυντές των φορολογικών και ελεγκτικών αρχών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOqTEljLvwNo1t2_fpmd09XL_WYUz_03jq7qAQOD8ddOr_0WWp9Rwmnox3DWuPHmDZmSmAGQKvz7WNcv6YC2-2_nxrlmlXAbe9zUtU2V1wQYI9AQRe2cf22uPQ4MO5aoPrfhrH855iKnA/s200/911.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOqTEljLvwNo1t2_fpmd09XL_WYUz_03jq7qAQOD8ddOr_0WWp9Rwmnox3DWuPHmDZmSmAGQKvz7WNcv6YC2-2_nxrlmlXAbe9zUtU2V1wQYI9AQRe2cf22uPQ4MO5aoPrfhrH855iKnA/s72-c/911.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/10/gi-afto-to-kratos-pou-tima-ta-xestrota-gaidouria.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/10/gi-afto-to-kratos-pou-tima-ta-xestrota-gaidouria.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων