Η Ένωση Πολιτών "Πολιτεία Θράκης" για τα Χρυσωρυχεία

Επί δεκαετίες, στην περιοχή μας, περιμένουμε την ανάπτυξη κυρίως μέσα από έργα στα οποία, δυστυχώς, πρωταγωνιστής ήταν το ίδιο το κράτος (λιμάνι, μαρίνα, ανάπλαση παραλιακής, Λιμενική Ακαδημία κλπ)

Επί δεκαετίες, στην περιοχή μας, περιμένουμε την ανάπτυξη κυρίως μέσα από έργα στα οποία, δυστυχώς, πρωταγωνιστής ήταν το ίδιο το κράτος (λιμάνι, μαρίνα, ανάπλαση παραλιακής, Λιμενική Ακαδημία κλπ).

Εκ του αποτελέσματος όλα απεδείχθησαν όνειρα.

Ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη είναι μια ειδική περίπτωση ενός τεράστιου αναπτυξιακού έργου για την υλοποίηση του οποίου εμπλέκονται οι κυβερνήσεις τριών κρατών... και χρήζει ειδικής αναφοράς.

Επί δεκαετίες, για την περιοχή μας και όχι μόνο, ακούμε για αειφόρο ανάπτυξη, αναπτυξιακό σχεδιασμό, βιώσιμο κοινωνικό βηματισμό, αξιοποίηση ευκαιριών, κέντρα υποδοχής επενδυτών, επιτροπές αντιμετώπισης της φτώχειας, προσέλκυση χιλιάδων τουριστών…

Χρόνια ολόκληρα είμαστε θεατές μιας παρέλασης υποσχέσεων, οραμάτων, ονείρων και ελπίδων για νέες θέσεις εργασίας, νέες μεγάλες επενδύσεις, λαμπρό αύριο, πλούτο και ευημερία.

Το αποτέλεσμα το βλέπουμε και το βιώνουμε ΣΗΜΕΡΑ. Ύφεση, ανεργία, απογοήτευση, φτώχεια, αναξιοπρέπεια, και μαρασμός.

Στις μέρες μας, ένα αναπτυξιακό έργο, ευτυχώς ιδιωτικής πρωτοβουλίας βρίσκεται στο προσκήνιο. Τα χρυσωρυχεία στο Πέραμα.

Η ευθύνη μας απέναντι στον εαυτό μας και το μέλλον, επιβάλλει ΣΗΜΕΡΑ να πάρουμε αποφάσεις και να διεκδικήσουμε όσα αξίζει ο τόπος μας.

Σήμερα ΕΜΕΙΣ ξεκινάμε με ένα υπεύθυνο ΝΑΙ στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα.

Το δικό μας ΝΑΙ είναι προϊόν βαθειάς και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης, ρεαλιστικής προσέγγισης και εμπιστοσύνης στη νομοθεσία, την επιστήμη και τους θεσμούς.

Είναι ένα ώριμο μεγάλο έργο, έτοιμο να ξεκινήσει ΣΗΜΕΡΑ και να προσφέρει ΑΜΕΣΑ οικονομική ανακούφιση στην τοπική μας κοινωνία. Αυτό το έργο θα αποτελέσει τον μοχλό για την έλευση και άλλων μεγάλων επενδυτών στην περιοχή μας.

Θέλουμε τα χρήματα από τα ανταποδοτικά οφέλη των χρυσωρυχείων να αξιοποιηθούν για:
 • την στήριξη και την αξιοπρεπή λειτουργία των ιδρυμάτων της Ιεράς μας Μητρόπολης.
 • την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου.
 • να γίνει η Αλεξανδρούπολη γνωστή σε όλον κόσμο ως ένας τόπος ανοικτός και ελκυστικός σε μεγάλες και σοβαρές επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας, άνθηση της αγοράς και ανάπτυξη για όλους μας.
 • την δημιουργία ενός τουριστικού πακέτου προβολής του τόπου μας, που θα προσελκύσει με επαγγελματικό, επιστημονικό και σύγχρονο τρόπο επισκέπτες από τις γείτονες χώρες αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο.
 • την ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού.
 • την αξιοποίηση και την υποστήριξη των νέων επιστημόνων και των νέων εργαζομένων που θα έχουν την ευκαιρία να προσανατολιστούν επαγγελματικά και να προσφέρουν παραγωγικά την επιστημονική τους γνώση.

Η επιστήμη και η νομοθεσία δεν είναι χρήσιμες όποτε βολεύουν. Είναι απαραίτητες πάντα σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Ας τις επικαλεστούμε λοιπόν και στην περίπτωση των Χρυσωρυχείων.

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σας καλούμε όλους. Φορείς και απλούς πολίτες. Ελάτε να δημιουργήσουμε μια Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου χρυσού στο Πέραμα που θα διασφαλίζει την εφαρμογή του Νόμου, όλων των οδηγιών και όλων των παραμέτρων για την πιστή και αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών άλλα και των οικονομικών όρων του έργου.

Για το κυάνιο, τον υδροφόρο ορίζοντα, το δάσος της μαύρης πεύκης, τα αρχαία, τα απόβλητα, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και ότι άλλο επικαλούνται ορισμένοι, υπάρχουν και νομοθεσίες και λύσεις.

ΕΜΕΙΣ ως πολίτες της Αλεξανδρούπολης λέμε:
 • ΟΧΙ στον λαϊκισμό και στην ψευτοοικολογία.
 • ΟΧΙ στην φίμωση, στις προσβολές, στους εκβιασμούς, στις απειλές, στους χλευασμούς και στους προπηλακισμούς.
 • ΟΧΙ στην ατολμία και την πολιτική αναποφασιστικότητα.

ΕΜΕΙΣ:
 • πιστεύουμε στην ενημέρωση και τον διάλογο. Στον Νόμο και την επιστήμη.
 • εξασφαλίζουμε από τώρα τις απαραίτητες δεσμεύσεις για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος μετά το τέλος του έργου.
 • διαμορφώνουμε προτάσεις για τις επενδύσεις που θα γίνουν στον τόπο μας, και συμμετέχουμε στις αποφάσεις που αφορούν στην ποιότητα της ζωής μας.
 • έχουμε λόγο στη διαχείριση του πλούτου της γης μας, στο καλωσόρισμα σοβαρών επενδυτών, στην προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο.

ΕΜΕΙΣ διεκδικούμε τον σεβασμό που δικαιούμαστε ως Έλληνες.

Έλα κι εσύ να σχεδιάσουμε το μέλλον μας.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποναύαρχος ΛΣ (εα) - Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ
Πρόεδρος Ένωσης Πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 15 σχόλια
 1. o Παπανκολοπουλος να τις παει στον τοπο του αυτες τις επενδύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Καλαμάτα έχει σύκα, όχι χρυσό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μεγάλη έκπληξη! Η Πολιτεία Θράκης υπέρ του Χρυσού! Πέφτουμε απ'τα σύννεφα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από την Καλαμάτα είναι αυτός; Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά. Τελικά κανένας Εβρίτης θα αναδειψθεί τον Έβρο; Και η γιαγιά στην Νομαρχία από εκεί έιναι. Δεν ντέπεστε λιγάκι όσοι ασχολείσθει και αφήενται αυτούς να μιλάνε για τον τόπο μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο συγκεκριμένος κύριος έχει καταντήσει γραφικός πάντως. Θέλει σώνει και καλά να τρουπώσει κάπου, να αποκατασταθεί. Εκτός από ΝΔ και ΑΝΕΛ τώρα παίζει και με τον χρυσό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τι να αποκατασταθεί ρε ηλίθιε?? Εσύ μάλλον θέλεις να αποκατασταθεις ... Ο άνθρωπος ενδιαφέρεται για το καλο του τόπου μας, όχι σαν όλους τους καιροσκόπους που πηγαίνετε και ψηφίζετε στις εκλογές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Παπανικολόπουλος,φίλοι μου, εκφράζεται επώνυμα, όχι σαν εσάς που με την ευκολία της ανωνυμίας κάθεστε και σχολιάζετε τους πάν τες και τα πάντα. Επίσης, ο Παπανικολόπουλος έχει πάρει θέση για ΟΛΑ τα αναπτυξιακα έργα του τόπου μας,όχι μόνο για τα χρυσορυχεία, δίνοντας συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις...Λιμάνι θελετε, αγωγό θέλετε...Μαλιστα τις θέσεις του για τον αγωγό, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο τις εξέδωσε και σε έντυπη μορφή...Εσείς όλοι οι ανώνυμοι φωστήρες τι κανατε για αυτόν τον τόπο;;; Να μάθουμε να εκτιμάμε αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτόν τον καταδικασμένο από τους τοπικούς του άρχοντες τόπο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ηλίθιος είσαι και φαίνεσαι, σφουγγοκωλάριε του Παπανικολακόπουλου, αν δεν είσαι ο ίδιος ο γραφικός...

  Όχι και σωτήρας και ο γελοίος που παρακαλούσε ΝΔ και ΑΝΕΛ να τον κάνουν βουλευτή. Ουστ κόπροι από τον Έβρο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΑΧΑΧΑΧΑ, ο Παπανικολόπουλος παρακαλούσε να τον βάλουν βουλευτή;;; Ψυχίατρο έχεις επισκεφτεί;;; Παραισθήσεις έχεις μου φαίνεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εγω παντως αυτο που ξέρω είναι ότι ο κ.Παπανικολόπουλος είναι ο μοναδικός που ως λιμεναρχης βοηθούσε τους παντες. Εγω προσωπικά θα τον ευγνομωνω για μια ζωη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Για τον αν ήθελε να γίνει βουλευτής τόσο με τη ΝΔ όσο και με τους Ανεξάρτητους έχουν γνώση οι φύλακες...

  Δεν είναι ντροπή, αλλά ο ίδιος ξέρει καλά ότι δεν είναι και ψέμματα.

  Και, αλήθεια, από πότε ένας καλός πρώην λιμενάρχης έχει δικαίωμα να προπαγανδίζει τον χρυσό και τα ξένα συμφέροντα;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ρε φίλε, θα πρεπε να παρακαλάς να γίνει ο Παπανικολοπουλος βουλευτής! Εκτός κι αν είσαι ικανοποιημένος απο το έργο όλων αυτών που βγαίνουν τόσα χρόνια! Λόγια λόγια και πράξεις μηδεν! τουλάχιστον ο κ.Παπανικολοπουλος φαίνεται να έχει γνώσεις και λύσεις! Και να σου πω, έχει καθε δικαίωμα να βγαίνει να λέει τη γνώμη του . Μαγκιά του, όχι σαν εμάς που καθόμαστε και σχολιάζουμε ανώνυμα, έχοντας τη σιγουριά ότι δεν μπορει κανεις να μας κρίνει για τα λεγόμενά μας... Αιντε, γιατι πολυ την έχουμε δει όλοι εδω μέσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Κοίτα συν-ανώνυμε, εγώ απ΄τα σκατά στα απόσκατα δεν πάω. Ναι ήταν καλός στη δουλειά του πριν χρόνια, πλέον όμως έχει πολύ συγκεκριμένες βλέψεις και κάνει τα πάντα, μα τα πάντα, για να βολέψει το τομάρι του. Κι εμένα αυτό δεν μ΄αρέσει. Φαίνεται για κάποιους η σύνταξη μόνο δεν αρκεί, θέλουν και παραγοντιλίκι για να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.

  Και κάτι ακόμα, η θέση της Πολιτείας για τον χρυσό στην περιοχή ήταν από την αρχή αισχρή. Ξεκίνησε με δήθεν ουδετερότητα (τύπου θέλει η @@@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει) και κατέληξε όλως και τυχαίως σε ένθερμο υποστηρικτή. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, υποτιμούν βαθιά τη νοημοσύνη μας και δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος κύριος διεκδικεί υστερικά ρόλο στα πράγματα, ακόμα και με μεθόδους που είναι από ύποπτες έως ανήθικες.

  Ναι, έχεις δίκιο ότι μέχρι σήμερα οι βουλευτές που εκπροσώπησαν τον τόπο υπήρξαν άθλιοι και ανάξιοι. Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου. Άσε με όμως σε παρακαλώ να πιστεύω ότι αν έρθει κάτι καλό σε αυτόν τον τόπο(αν λέω, που δεν το πολυπιστεύω κιόλας), αυτό δεν θα είναι από μια ξοφλημένη γενιά που στο όνομα των προσωπικών τους βολεμάτων κατέστρεψαν τη χώρα και τον τόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Tον κύριο Παπανικολόπουλο αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον εκτιμώ γιατί και πετυχημένος λιμενάρχης ήταν και παραμένει ενεργός πολίτης με θέσεις και προτάσεις που είναι χρήσιμες και σωστές και πάνω από όλα είναι κύριος αφού ποτέ δεν έχει προκαλέσει με συμπεριφορές. Με τις απόψεις του για τα χρυσορυχεία διαφωνώ αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τις δικές του απόψεις. Το ότι κάποιος είναι ενεργός πολίτης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλει να βολευτεί ή να γινει βουλευτής. Εξάλλου ο ίδιος ποτέ δεν είχε παρε δώσε με πολιτική και κόμματα. Η ένσταση μου είναι για την Πολιτεία Θράκης. Ποιά είναι τέλος πάντων η Πολιτεία Θράκης που θα πρέπει να ασχολούμαστε μαζί της. Ποιοι είναι εκεί και πόσα ενεργά μέλη έχει γιατί εκτός από τον κ Παπανικολόπουλο εγώ δεν βλέπω και δεν ξέρω κάποιον άλλο που να είναι ενεργό μέλος της Πολιτείας Θράκης και τέλος ποιούς εκπροσωπεί? Ο καθένας μπορεί να μαζέψει 20 φίλους και συγγενείς και να ιδρύσει ένα σύλλογο, σωματείο, οργάνωση, ΜΚΟ και να βγάζει ανακοινώσεις. Το θέμα είναι τι δύναμη έχει και ποιούς εκπροσωπεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Επειδή στην Πόλη χρόνια τώρα δεν συμβαίνει ΤΙΠΟΤΑ και η ίδια η πόλη είναι γεμάτη ΤΙΠΟΤΑ και πουθενάδες, γίνεται θέμα ο Παπανικολόπουλος ή ο Χρυσός.. Απο την μετριότητα της ανωνυμίας προτιμώ την επώνυμη μετριότητα γιατί με την κατινιά που μας δέρνει όλους, όλοι διαρρέουν και υπονοούν και κανένας δεν μιλάει στα ίσια, και δεν με βγάζω ουτε εμένα από το βάλτο αγαπητά μου συν- βατράχια.. Μην έχετε ψευδαισθήσεις, σε αυτή την τρύπα που λέγεται αλεξανδρούπολη και καταλήξαμε όλοι, πολλά τα παντελόνια, λίγα τα @ρχ...@..

  Άντε τώρα για ποτάκι σε κανένα παραλιακό κιτς μπαράκι με τέντα και σταντάκι μιας χρήσης..

  ΑπάντησηΔιαγραφήΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8074,Άμυνα,329,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2987,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3141,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,817,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,652,Δράμα,114,Έβρος,17739,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2424,Εκκλησία,1192,Εκπαίδευση,1394,Ελλάδα,1275,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,22,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,685,Ιστορία,216,Καβάλα,183,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,204,Οικολογία,329,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1391,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,405,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3726,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5921,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,505,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1034,Φέρες,380,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η Ένωση Πολιτών "Πολιτεία Θράκης" για τα Χρυσωρυχεία
Η Ένωση Πολιτών "Πολιτεία Θράκης" για τα Χρυσωρυχεία
Επί δεκαετίες, στην περιοχή μας, περιμένουμε την ανάπτυξη κυρίως μέσα από έργα στα οποία, δυστυχώς, πρωταγωνιστής ήταν το ίδιο το κράτος (λιμάνι, μαρίνα, ανάπλαση παραλιακής, Λιμενική Ακαδημία κλπ)
http://4.bp.blogspot.com/-OqV-Ufwm0X8/UECSSxPKYoI/AAAAAAAAcuU/BnWEu3qbXBk/s1600/poilitia+thrakis.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-OqV-Ufwm0X8/UECSSxPKYoI/AAAAAAAAcuU/BnWEu3qbXBk/s72-c/poilitia+thrakis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/08/politia-thrakis-gia-chrysoryhia.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/08/politia-thrakis-gia-chrysoryhia.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων