«Ο Τόπος και το Τραγούδι του» στα Πετρωτά Τριγώνου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στα Πετρωτά Τριγώνου, τα γυρίσματα της ποιοτικής μουσικοχορευτικής εκπομπής της δημόσιας Ελληνικής Τηλεόρασης με θέμα την ελληνική παράδοση, που φέρει τον τίτλο «Ο Τόπος και το Τραγούδι του»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στα Πετρωτά Τριγώνου, τα γυρίσματα της ποιοτικής μουσικοχορευτικής εκπομπής της δημόσιας Ελληνικής Τηλεόρασης με θέμα την ελληνική παράδοση, που φέρει τον τίτλο «Ο Τόπος και το Τραγούδι του». Για δύο ημέρες δεκάδες Πετρωτιώτες συμμετείχαν στα γυρίσματα της εκπομπής, είτε μέσω του χορευτικού είτε παίρνοντας μέρος στις συνεντεύξεις. Μέσα από την εκπομπή, ξετυλίγεται η πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση του χωριού, προβάλλεται η μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά και η ιστορία του οικισμού, μέσα από τα... αρχαία λατομεία εξόρυξης πέτρας γνωστά ως «Μαντένια».

Ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης», στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη πολιτιστική πρωτοβουλία και διοργάνωση, συνεργάστηκε αρμονικά με τον πρόεδρο Πετρωτών και τους κατοίκους του χωριού, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του χωριού.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Κελεμίδης υπογραμμίζει: «H ιστορία του χωριού μας ήτανε πλεγμένη με το ίδιο υφάδι όπως και η ιστορία της γύρω περιοχής είχε υφανθεί με τα ίδια ιστορικά γεγονότα τα οποία μαρτυρούν τα τραγούδια μας. Αυτά είναι τα μόνα αδιάψευστα προφορικά στοιχεία που μας άφησαν κληρονομιά οι πρόγονοί μας. Ο σύλλογος μας, αυτήν την προφορική παράδοση, την κρατά ζωντανή και δεν την αφήνουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου, πάντα με το σύνθημα "έτσι τα βρήκαμε από τους παλιούς κι έτσι θα τα κρατήσουμε"».


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης», ευχαριστεί ιδιαίτερα:
 • Τον Γιώργη Μελίκη - ερευνητή και παρουσιαστή της εκπομπής «Ο Τόπος και το Τραγούδι του», καθώς και όλη την ομάδα παραγωγής: το Μανώλη Ζαντέ - σκηνοθέτη, τη Στέλλα Κιοσόγλου - παραγωγό, τη Βούλα Σιδερίδου - εικονολήπτη και τον Κλεάνθη Μανωλά - ηχολήπτη. Σας ευχαριστούμε Φίλες και Φίλοι μας, από καρδιάς!
 • Όλα τα Μέλη του «Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης», που - είτε συμμετείχαν είτε όχι στα γυρίσματα - στήριξαν ποικιλοτρόπως και σθεναρά, ο καθένας με τον τρόπο του, την νέα αυτή πρωτοβουλία του συλλόγου προς όφελος του χωριού μας.
 • Τον αξιότιμο Πρόεδρο Πετρωτών Τριαντάφυλλο Νικολαίδη, για την αμέριστη συμπαράσταση, συνεχή στήριξη και βασική συμμετοχή του καθ’ όλη τη διήμερη διάρκεια των γυρισμάτων. Σ’ ευχαριστούμε ολόθερμα Πρόεδρε.
 • Το Δημήτρη Σπανό, συντονιστή της χορευτικής ομάδας Πετρωτών και σεβαστό φίλο του συλλόγου μας, για την άριστη προετοιμασία και τελική παρουσίαση της ομάδας.
 • Τη Φωτεινή Καζακίδου, για: την άμεση ανταπόκριση της στο κάλεσμα μας και την ουσιαστική συμμετοχή της στο συντονισμό της χορευτικής ομάδας, καθώς και για όλη τη σημαντική παρουσία της και την παροχή χρήσιμων πληροφοριακών στοιχείων.
 • Τα αξιέπαινα μέλη της χορευτικής ομάδας Πετρωτών, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση μας για συμμετοχή στο χορευτικό, για την υπομονή τους παρ’ όλο τον καύσωνα που επικρατούσε κατά τη διάρκεια των πολύωρων επίπονων γυρισμάτων και κατά συνέπεια για την καθοριστική συμβολή τους, στην επιτυχία της εκπομπής: Δουδουκτσίδου Κούλα, Καραγκιοζίδου Ζησιά, Καζακίδου Φωτεινή, Θεοχαρίδου Χρυσούλα, Κλαδουρίδου Μαρία, Καραγκιοζίδου Μαρία, Γκουτσίδου Κυριακή, Καραγιάννη Φωτεινή, Παλιακούδη Σοφία, Σαρουλίδου Ανθούλα, Λουκαρίδου Κουρτέσσα, Μαυρίδου Αγγελική, Κοντίδου Μάρθα, Καζακίδου Κυρατσούλα, Τιαγκούδη Αναστασία, Νικολαίδου Ζωή, Νικολαίδου Χριστίνα, Νικολαίδου Μαρία, Δαουτίδου Μαρία, Σισμανίδου Βασιλεία, Τσιαούση Ειρήνη, Τσιαούση Αλεξία, Καραγκιοζίδης Σκαρλάτος, Καραγκιοζίδης Βασίλης, Κερφελεκίδης Δήμος, Σπανός Δημήτρης.
 • Τη Χρυσούλα Θεοχαρίδου και Ζησιά Καραγκιοζίδου, καθώς και τους: Γιάννης Γκαϊτατζής, Στέργιος Κλαδουρίδης, Λυμπέρης Παλιακούδης, Γιώργος Σαρουλίδης, Δημήτρης Σινανίδης, Βασίλης Σισμανίδης - για τις χρήσιμες πληροφορίες και συνεντεύξεις που παραχώρησαν.
 • Την αεικίνητη 102χρονη γιαγιά - ζωντανή ιστορία του χωριού, Ζωή Ξιωτίδου.
 • Τη Συρμούλα Νικολαίδου και τις κόρες της: Ζωή, Χριστίνα και Μαρία, για την πολύπλευρη προσφορά τους, πριν και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
 • Τους: Ιωάννης Καρακασνάκης, Ευστράτιος Κώστογλου, Παράσχος Κώστογλου και την Σοφία Νικούδη, για την ευγενική παραχώρηση των σπιτιών τους, για τις ανάγκες μέρους των γυρισμάτων.
 • Όλους τους σεβαστούς κατοίκους των Πετρωτών.
 • Τους ταλαντούχους μουσικούς μας: Κωνσταντίνος Βασιλειάδης - κλαρίνο, Βαγγέλης Κατσουλίδης - ούτι/τραγούδι, Νίκος Ζαπάρτας - βιολί, Δημήτρης Μπουζαμάνης - τουμπερλέκι, Αντώνης Τριανταφύλλου - φλογέρα, Χρήστος Δημάκης - γκάιντα, Γιώργος Μπεζιργιαννίδης - γκάιντα.
 • Όλες τις φίλες και όλους τους φίλους μας στο διαδίκτυο, που αναδημοσίευσαν την αφίσα της εκδήλωσης, βοηθώντας μας έτσι στη δημοσιοποίηση της.
 • Όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - έντυπα και ηλεκτρονικά (εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιστολόγια/blogs), που δημοσίευσαν τα δελτία τύπου μας, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην ενημέρωση του κόσμου για συμμετοχή.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου
Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης

Κελεμίδης Δημήτρης, Πρόεδρος
Σισμανίδης Βασίλης, Αντιπρόεδρος
Κλαδουρίδης Στέργιος, Ταμίας
Θεοχαρίδου Χρυσούλα, Γεν. Γραμματέας
Μπαξεβανίδου Ζωή, ΜέλοςΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνωΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8058,Άμυνα,328,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2985,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3126,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,806,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,90,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,651,Δράμα,114,Έβρος,17713,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2421,Εκκλησία,1191,Εκπαίδευση,1392,Ελλάδα,1274,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,21,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,683,Ιστορία,216,Καβάλα,182,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,664,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,203,Οικολογία,328,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1386,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,403,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3720,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5912,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,501,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,298,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1033,Φέρες,378,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: «Ο Τόπος και το Τραγούδι του» στα Πετρωτά Τριγώνου
«Ο Τόπος και το Τραγούδι του» στα Πετρωτά Τριγώνου
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στα Πετρωτά Τριγώνου, τα γυρίσματα της ποιοτικής μουσικοχορευτικής εκπομπής της δημόσιας Ελληνικής Τηλεόρασης με θέμα την ελληνική παράδοση, που φέρει τον τίτλο «Ο Τόπος και το Τραγούδι του»
http://3.bp.blogspot.com/-28stcRvQrQM/UCZLSQ1GdzI/AAAAAAAAakw/ZterIuylCeY/s200/Clip_11.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-28stcRvQrQM/UCZLSQ1GdzI/AAAAAAAAakw/ZterIuylCeY/s72-c/Clip_11.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/08/o-topos-kai-to-tragoudi-tou.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/08/o-topos-kai-to-tragoudi-tou.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων