“Η προσπάθεια ενημέρωσης των συνδημοτών θα συνεχιστεί παρά τις λεκτικές επιθέσεις του κ. δημάρχου”

Τη στιγμή εκείνη, υπέστην λεκτική επίθεση από τον κ. δήμαρχο λέγοντάς μου ότι αυτό που κάνω, να ηχογραφώ τη συνεδρίαση, είναι παράνομο. Με κατηγόρησε ότι πηγαίνω στις συνεδριάσεις ψάχνοντας να βρω στοιχεία κακοδιαχείρισης, έχω ηχογραφήσει τις συνεδριάσεις όλες και διαπράττω "ποινικό αδίκημα"

του Πασχάλη Δρακόπουλου

Στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης έφτασα καθυστερημένα, από λάθος που έκανα ως προς την ώρα έναρξης της συνεδρίασης. Μπήκα διακριτικά στο γραφείο του δημάρχου στις 13:25, όταν υπό συζήτηση ήταν το θέμα 8 (ενώ είχαν συζητηθεί και 2 προ ημερησίας διάταξης θέματα)...

Οι θέσεις ήταν κατειλημμένες από υπηρεσιακούς παράγοντες, γονάτισα σε μία γωνία του γραφείου και άφησα στο πάτωμα τα πράγματά μου, μεταξύ των οποίων τα κλειδιά και το κινητό μου τηλέφωνο.

Τη στιγμή εκείνη, υπέστην λεκτική επίθεση από τον κ. δήμαρχο λέγοντάς μου ότι αυτό που κάνω, να ηχογραφώ τη συνεδρίαση, είναι παράνομο. Με κατηγόρησε ότι πηγαίνω στις συνεδριάσεις ψάχνοντας να βρω στοιχεία κακοδιαχείρισης, έχω ηχογραφήσει τις συνεδριάσεις όλες και διαπράττω "ποινικό αδίκημα"! Ως στοιχείο μάλιστα προς αυτό ανέφερε ότι στην εφημερίδα "Η Γνώμη" του κ. Λασκαράκη έχουν δημοσιευτεί αυτούσια πρακτικά όπου αναφέρονται επακριβώς ακόμα και τα συντακτικά λάθη των ομιλούντων (προφανώς συγχέει τη δημοσίευση από τη Γνώμη των ανεπίσημων πρακτικών της δημόσιας συζήτησης της 28/6/2012 την οποία είχε προκαλέσει ο ίδιος καλώντας τους συνδημότες για υποβολή προτάσεων για την αξιοποίηση και ανάπλαση των αποθηκών του Ο.Σ.Ε.).

Για μένα, αυτό είναι άλλη μία επιβεβαίωση ότι ως παράταξη "μαζί Πάμε Μπροστά", με τη στήριξη του πρώην αρχηγού μας κ. Μιχάλη Κογιομτζή και του νέου, κ. Γιώργου Ραπτόπουλου καθώς των συμβούλων μας Νικόλα Γαλάνη, γραμματέα του Δ.Σ., και Καρυπίδη Νικόλαου, κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας.

Η ιστοσελίδα μας αποτελεί ένα ελεύθερο βήμα έκφρασης των στελεχών μας και μία αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης για τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, τα τοπικά ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους και τους συμπολίτες μας. Σε αυτήν αναρτούμε, όσο μας το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, τις προσκλήσεις, τις εισηγήσεις και τα ανεπίσημα πρακτικά όλων των δημόσιων συνεδριάσεων στο δήμο μας, ήτοι του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών οικονομικών και ποιότητας ζωής, όσο το δυνατόν πιο πιστά γίνεται. Αυτή τη δουλειά μας την κάνουμε προφανώς καλά, αφού κανείς δεν μας έχει κατηγορήσει ποτέ ότι γράψαμε κάποια ανακρίβεια (σε μία περίπτωση μόνο ο κ. Δευτεραίος είχε ζητήσει να αναφερθούμε με πιο μεγάλη λεπτομέρεια σε μία του εισήγηση, στέλνοντάς μας και το αντίστοιχο δελτίο τύπου της παράταξής του, σε θέμα που μέσα από τη διαδικασία της ζωντανής καταγραφής των λεγομένων δεν είχε αποδοθεί με τη πιστότητα που θα επιθυμούσε).

Το έργο της λεπτομερούς καταγραφής, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου και έχει λιώσει η πένα μου, θα έπρεπε εδώ και 20 μήνες να το έχει αναλάβει η "γυάλινη" δημοτική αρχή. Στο παρελθόν μάλιστα, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κ. Νικόλας Γαλάνης είχε εκφράσει τους ενδοιασμούς του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θεόδωρο Αγγλιά όσον αφορά το θέμα της μη τήρησης απομαγνητοφωνημένων πρακτικών από τη δημοτική αρχή, θέμα για το οποίο ο ίδιος νιώθει εκτεθειμένος. Ο κ. Αγγλιάς (στο Δ.Σ. της 29/5/2012 όπου ψηφίστηκε με καθυστέρηση 13 μηνών ο Κανονισμός Λειτουργίας του) είχε υποσχεθεί ότι θα μεριμνήσει για την τήρησή τους – 3 μήνες μετά ακόμα περιμένουμε!

Ο κ. δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι όλες οι εν λόγω συνεδριάσεις είναι δημόσιες και ανοιχτές σε κάθε δημότη. Η ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση δεν απαγορεύονται από κανένα, αντιθέτως επιτρέπονται (για να μην πω επιβάλλονται) δε βάσει κανονισμού (άρθρο 5 παράγραφος 3 του Κανονισμού Δ.Σ., άρθρο 8 παράγραφος 3 του Κανονισμού Οικονομικής Επιτροπής, άρθρο 8 παράγραφος 3 του Κανονισμού Επιτροπής Ποιότητας Ζωής - όλοι οι κανονισμοί, εδώ).

Δεν πρόκειται για κατ’ ιδίαν συζητήσεις αλλά για ΔΗΜΟΣΙΕΣ. Οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται για όσα λέγονται με λεπτομέρειες. Εμείς πάντα σεβαστήκαμε τις εκτός μικροφώνου (off the record αγγλιστί) συζητήσεις που διεξάγονται σε πιο χαλαρή ατμόσφαιρα στα διαλείμματα. Θα έπρεπε οι δημοτικοί σύμβουλοι και η δημοτική αρχή να είναι πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις τους και να συζητούν κατ’ ιδίαν θέματα που δε θα ήθελαν να καταγραφούν από λάθος.

Τις τελευταίες συνεδριάσεις, εξάλλου, καταγράφει και βιντεοσκοπεί και ο ίδιος ο κ. δήμαρχος με τη συνεργασία συμβούλων του, διαπράττοντας το ίδιο, ανύπαρκτο "ποινικό αδίκημα" για το οποίο με κατηγορεί! Το ίδιο κάνει και ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, κ. Νικόλας Γαλάνης, ώστε να είναι σε θέσει να διαπιστώσει ο ίδιος, σε περίπτωση που υπάρξουν τελικά οι επίσημες απομαγνητοφωνήσεις των συνεδριάσεων, την ακρίβειά τους. Ο κ. Γαλάνης μάλιστα μου έχει τονίσει ότι είναι διατεθειμένος να ηχογραφεί ο ίδιος τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όποτε του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, και ότι επιθυμεί να κατηγορηθεί και ο ίδιος, μαζί μου, για διάπραξη “ποινικού αδικήματος” εφόσον επιμείνει σε κάτι τέτοιο ο κ. δήμαρχος.

Κύριε δήμαρχε,

Καταλαβαίνω ότι σας ενοχλεί η δράση μας αυτή, ως αντιπολίτευσης, αλλά πιστεύουμε όλοι ότι μόνο έτσι κάνουμε πράξη, ως παράταξη, τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις περί διαφάνειας. Δε μένουμε, όπως εσείς, στα λόγια περί “γυάλινου” δημαρχείου. Προχωρούμε στην πράξη, θυσιάζοντας πολύ προσωπικό μας χρόνο και στερώντας τον από τις άλλες μας δραστηριότητες και τις οικογένειές μας. Δεν υποχωρούμε στους εκφοβισμούς σας και στις επιθέσεις σας.

Αν θέλετε πραγματικά το "γυάλινο" δημαρχείο, ευχαριστήστε μας δημόσια, στηρίξτε μας, δώστε μας τα μέσα (γραφείο, γραμματειακή υποστήριξη) όπως υποχρεούστε βάσει νόμου, για να είμαστε καλύτεροι στο έργο μας. Αν κάνουμε κάποιο λάθος από ενθουσιασμό ή από κούραση στην εκτέλεση του έργου μας, σας ζητούμε συγγνώμη. Για άλλη μία φορά όμως, αναλογιστείτε πώς θα ήταν τα οικονομικά του δήμου (για τα οποία διαρκώς παραπονείστε) αν αυτό που κάνουμε σήμερα εμείς το είχατε πράξει ως αντιπολίτευση εσείς την περασμένη τετραετία.

Αν εξακολουθείτε να θεωρείτε ότι αυτό που κάνουμε, ως παράταξη, και που κάνω ως Πασχάλης Δρακόπουλος είναι παράνομο, διώξτε μας με κάθε μέσο. Δε σταματώ, πιστεύω σε αυτό που κάνουμε και απορρίπτω την κριτική σας επ’ αυτού του θέματος. Και σε αυτό έχω την αμέριστη συμπαράσταση όλων των συμβούλων της παράταξής μας και πολλών συνδημοτών μας.

Με τιμή,

Πασχάλης Δρακόπουλος
στέλεχος της δημοτικής παράταξης
"μαζί Πάμε Μπροστά"
www.pamemprosta.org

Υ.Γ. Κλείνοντας, σας θυμίζω το πρώτο μας προεκλογικό σποτ, το οποίο είχε εντυπωσιάσει τον κ. δήμαρχο αφού σε όσες προεκλογικές και μετεκλογικές συζητήσεις είχε συμμετάσχει το ανέφερε:

Το Ποτήρι Ξεχείλισε! Διαφάνεια παντού! on Vimeo

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,618,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2053,Αλεξανδρούπολη,8671,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3032,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3356,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,98,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,709,Δράμα,117,Έβρος,18653,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2610,Εκκλησία,1242,Εκπαίδευση,1519,Ελλάδα,1325,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,73,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,637,Εργασία,23,Εργασιακά,305,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,769,Ιστορία,234,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,598,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,216,Οικολογία,345,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1532,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,436,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3916,Πολιτική,1506,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6233,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,571,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1108,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: “Η προσπάθεια ενημέρωσης των συνδημοτών θα συνεχιστεί παρά τις λεκτικές επιθέσεις του κ. δημάρχου”
“Η προσπάθεια ενημέρωσης των συνδημοτών θα συνεχιστεί παρά τις λεκτικές επιθέσεις του κ. δημάρχου”
Τη στιγμή εκείνη, υπέστην λεκτική επίθεση από τον κ. δήμαρχο λέγοντάς μου ότι αυτό που κάνω, να ηχογραφώ τη συνεδρίαση, είναι παράνομο. Με κατηγόρησε ότι πηγαίνω στις συνεδριάσεις ψάχνοντας να βρω στοιχεία κακοδιαχείρισης, έχω ηχογραφήσει τις συνεδριάσεις όλες και διαπράττω "ποινικό αδίκημα"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpKJAKj-gC7avuH9oju_7CPaa8W2PRby5mkR2opBbm72fjPyUYVZRskcZdaIdADPI4PZh3J_BVEhkqYQYfeDXRFzx82pbiXyYoPHRUTimkrIntJu29eVxLSjSgo6Jwa0PIXcWmMw2O4Tv3/s200/Labakis3.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpKJAKj-gC7avuH9oju_7CPaa8W2PRby5mkR2opBbm72fjPyUYVZRskcZdaIdADPI4PZh3J_BVEhkqYQYfeDXRFzx82pbiXyYoPHRUTimkrIntJu29eVxLSjSgo6Jwa0PIXcWmMw2O4Tv3/s72-c/Labakis3.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/08/drakopoulos-vs-labakis.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/08/drakopoulos-vs-labakis.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων