Coca Cola – Τρία Έψιλον: Όχι σε εισαγόμενα προϊόντα της!

Η Coca Cola - Τρία Έψιλον αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μη αλκοολούχων ποτών στην ελληνική αγορά και είναι μέλος του ελληνικού πολυεθνικού Ομίλου Coca-Cola Hellenic, έναν από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της The Coca-Cola Company

Η Coca Cola - Τρία Έψιλον αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μη αλκοολούχων ποτών στην ελληνική αγορά και είναι μέλος του ελληνικού πολυεθνικού Ομίλου Coca-Cola Hellenic, έναν από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της The Coca-Cola Company.

Ο Όμιλος Coca-Cola Hellenic δημιουργήθηκε πριν από 12 χρόνια (2000) με την συγχώνευση της Hellenic Bottling Company με έδρα την Αθήνα και της Coca-Cola Beverages με έδρα το Λονδίνο. Ο έλεγχος του 30% του Ομίλου Coca-Cola Hellenic ανήκει στην οικογένεια Δαυίδ – Λεβέντη, ενώ η The Coca-Cola Company ελέγχει το 24%. Ο Όμιλος Coca-Cola Hellenic δραστηριοποιείται σε 28 χώρες του κόσμου και απασχολεί συνολικά 47.500 εργαζόμενους, από τους οποίους 2.000 περίπου στην χώρα μας. Η θετική οικονομική πορεία του Ομίλου την τριετία 2009-2011 προκύπτει από τον πίνακα, με βασικά οικονομικά στοιχεία, που ακολουθεί:


Η Coca Cola - Τρία Έψιλον σαν κάθε πολυεθνική που σέβεται τον εαυτό της, επιθυμεί να απολαμβάνει, με «εθνική» και «κοινοτική» νομοθεσία, πλήρη ελευθερία στην αποφυγή αναγραφής στην συσκευασία των προϊόντων της ορισμένων «ενοχλητικών» ενδείξεων όπως είναι η χώρα παραγωγής. Στο άρθρο μας με τίτλο "Αγοράζουμε Ελληνικά: Τι πρέπει να προσέχουμε στις ενδείξεις των προϊόντων που αγοράζουμε", αναφέραμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι έλληνες καταναλωτές δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια που είχαν πριν από μερικά χρόνια να αγοράζουν (κυριολεκτικά) στα τυφλά διάφορα προϊόντα με μοναδικά «κριτήρια» τι έβρισκαν στο ύψος των ματιών τους στα διάφορα σημεία πώλησης ή ποιο ήταν το προϊόν που έκανε την μεγαλύτερη διαφημιστική «πλύση εγκεφάλου».

Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν ριζικά. Η Ελλάδα παραπατάει προσπαθώντας απεγνωσμένα να σταθεί στα πόδια της μέσα σε ένα ασταθές και επικίνδυνο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον και είναι υποχρεωμένη να παίρνει επειγόντως τα μέτρα της σε πολλά και διαφορετικά «μέτωπα». Ένα από αυτά είναι η ανάγκη να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή και τις εξαγωγές της, με ταυτόχρονο περιορισμό των εισαγωγών και του ελλείμματος του εμπορικού της ισοζυγίου. Για να γίνει όμως αυτό, οι συνειδητοποιημένοι Έλληνες καταναλωτές πρέπει να ελέγχουν σχολαστικά τις ενδείξεις των προϊόντων που αγοράζουν και να απορρίπτουν ασυζητητί τα προϊόντα εκείνα που δεν παράγονται στην Ελλάδα, είτε είναι τρόφιμα, είτε είναι ποτά, είτε είναι μη τρόφιμα.

Η Coca Cola - Τρία Έψιλον σαν η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μη αλκοολούχων ποτών στην ελληνική αγορά (και μια από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο) ασφαλώς έχει αυξημένες ευθύνες απέναντι στους απαιτητικούς της μετόχους. Έχει όμως αυξημένες ευθύνες απέναντι και στην ελληνική κοινωνία. Η εντυπωσιακή της πορεία σε 28 (συνολικά) χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται είναι βέβαιο πως «αντέχει» κάποιες θυσίες στον βωμό της χειρότερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, μια κρίση που «γεύτηκε» και η Coca Cola - Τρία Έψιλον στις δραστηριότητές της στην Ελλάδα με τις πωλήσεις της το 2011 να υποχωρούν κατά 12%.

Μέσα στο κλίμα αυτό, η εταιρία αποφάσισε φέτος να σταματήσει τις γραμμές παραγωγής της τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα (μετά το κλείσιμο και των γραμμών παραγωγής της Αθήνας το 2006) δημιουργώντας υπόνοιες ότι η μείωση των πωλήσεων της εταιρίας στην Ελλάδα δεν ήταν αντίστοιχη με την μείωση της παραγωγής της και ότι ένα μέρος της ελληνικής αγοράς θα καλύπτονταν με εισαγωγές από την Βουλγαρία.

Εμείς σε δειγματοληπτική έρευνα που πραγματοποιήσαμε σε πολλά (εκτός Σούπερ Μαρκετ) σημεία λιανικής πώλησης της Αθήνας, διαπιστώσαμε την περίοδο του καύσωνα (8-17 Ιουλίου 2012) βασικά προϊόντα της εταιρίας να αναγράφουν την ένδειξη «Παράγεται και συσκευάζεται στην ΕΕ», ενώ αντίθετα σε ορισμένα μόνο από αυτά «Παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα».

Πιο συγκεκριμένα:

Η Coca Cola σε πλαστική φιάλη 500 ml αναφέρει την ένδειξη «Παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα». Δεν αναφέρει κανένα κωδικό (EAN Bar Code) κάτι φυσικά που δεν είναι υποχρεωτικό από την (εθνική και κοινοτική) νομοθεσία. Αναφέρει όμως και μια άλλη ένδειξη που (κατά την γνώμη μας) είναι παράξενη: «ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΠΟΛΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ». Και όμως πωλείται μεμονωμένα από κάθε περίπτερο! Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μας, στάθηκε αδύνατο να πάρουμε οποιαδήποτε εξήγηση από την εταιρία για το θέμα αυτό. Η πρόσφατη αγορανομική διάταξη 6/2010 προβλέπει την διάθεση προϊόντων σε διάφορες προωθητικές ενέργειες (και μάλιστα δωρεάν), αλλά πώληση μεμονωμένων προϊόντων τα οποία δηλώνουν στην συσκευασία τους πως «δεν πωλούνται μεμονωμένα» δεν εντοπίσαμε πουθενά!

Η πιο δημοφιλής στο καταναλωτικό κοινό συσκευασία της εταιρίας (Coca Cola κόκκινο κουτί 330 ml) αναγράφει στην συσκευασία του –μεταξύ άλλων- και τις ενδείξεις «Παράγεται και συσκευάζεται στην ΕΕ» και «ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΠΟΛΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ».

Με το ισχύον νομικό πλαίσιο η εταιρία δεν είναι υποχρεωμένη να δηλώσει σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «παράγει και συσκευάζει» το δημοφιλέστερο προϊόν της, αλλά ο ευαισθητοποιημένος έλληνας καταναλωτής μπορεί κάλλιστα να υποθέσει πως είναι εισαγόμενο!

Η πολυδιαφημισμένη Coca Cola Zero σε μαύρο κουτί 330 ml εμφανίζει τις ίδιες ακριβώς ενδείξεις: «Παράγεται και συσκευάζεται στην ΕΕ» και «ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΠΟΛΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ», χωρίς ο καταναλωτής που την αγοράζει μεμονωμένα να γνωρίζει σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης παράγεται.

Ανάλογες απορίες υπάρχουν για την επίσης δημοφιλή και ευρύτατα διαδεδομένη σειρά Fanta:

Η λεμονάδα Fanta σε κουτί 330 ml αναγράφει την ένδειξη «Παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα» με κωδικό (ΕΑΝ Bar Code) που αρχίζει από 54 και σημαίνει ότι χορηγήθηκε από Βέλγιο ή Λουξεμβούργο, επιβεβαιώνοντας πως ο αριθμός αυτός δεν σημαίνει απολύτως τίποτα!

Αντίθετα η πορτοκαλάδα Fanta σε κουτί 330 ml αναγράφει τις ενδείξεις «Παράγεται και συσκευάζεται στην ΕΕ» και «ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΠΟΛΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ», ενώ οι συσκευασίες Fanta μανταρίνι σε κουτί 330 ml και Fanta μπλε σε κουτί 330 ml γράφουν τις ενδείξεις «Παράγεται και συσκευάζεται στην ΕΕ» με κωδικό (ΕΑΝ Bar Code) που αρχίζει από 54 και σημαίνει ότι χορηγήθηκε στο Βέλγιο ή Λουξεμβούργο.

Συμπέρασμα: Σαν επαγγελματίες και καταναλωτές εκτιμούμε την πρόοδο αλλά και την συνεισφορά της Coca Cola - Τρία Έψιλον στην Ελληνική οικονομία για ολόκληρες δεκαετίες. Αντιλαμβανόμαστε επίσης τα ποικιλόμορφα προβλήματα που αντιμετώπισε στο απώτερο αλλά και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν στους τομείς της γραφειοκρατίας και του συνδικαλισμού (εκτός αλλά και εντός εισαγωγικών) στην χώρα μας.

Δεν μπορούμε όμως να αποδεχτούμε, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα μας, πρακτικές που δεν είναι ξεκάθαρες και αυταπόδεικτες ως προς την οφειλόμενη στήριξη της εθνικής μας οικονομίας.

Αν η μεγαλύτερη Ελληνική Βιομηχανία μη αλκοολούχων ποτών δίνοντας «το κακό παράδειγμα» εισάγει από «χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τα δημοφιλέστερα στην Ελληνική αγορά προϊόντα της και τα πουλάει στους έλληνες καταναλωτές μέσω του εκτεταμένου και ισοπεδωτικά πανίσχυρου δικτύου πωλήσεων που διαθέτει στην ελληνική αγορά, για το οποίο καταδικάστηκε μέχρι τώρα 2 φορές από την (δυσκίνητη) Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού σε σχέση με αθέμιτες πρακτικές, πως είναι δυνατόν η Εθνική μας οικονομία να ελπίζει πως θα καταφέρει να «ισορροπήσει» το ελλειμματικό της εμπορικό ισοζύγιο που αποτελεί τον καταλύτη για την έξοδο της από την οικονομική κρίση;

Και για να μην παρεξηγηθούμε: Η Coca Cola - Τρία Έψιλον είναι φυσικά ελεύθερη να παράγει τα προϊόντα της όπου επιθυμεί, όπου εξασφαλίζει μικρότερο κόστος, άνετο περιβάλλον στους τομείς κρατικής γραφειοκρατίας και εργατικής νομοθεσίας, όπου επιτυγχάνει μεγιστοποίηση των κερδών της.

Και ο συνειδητοποιημένος όμως Έλληνας καταναλωτής, στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία και ο οικογενειακός του προϋπολογισμός, έχει κάθε δικαίωμα να απορρίπτει, να μην αγοράζει τα προϊόντα εκείνα που δεν γράφουν ξεκάθαρα «Παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα»!

Όσον αφορά αν πρέπει να «πωλούνται μεμονωμένα» ή όχι, αυτό αφορά τις επί μέρους υπηρεσίες του ελληνικού κράτους. Εμάς, σαν συνειδητοποιημένους έλληνες καταναλωτές, μας ενδιαφέρει μόνο αν Παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα» ή όχι!

Αφού διαπιστώσαμε πως πολύ δημοφιλή προϊόντα της Coca Cola - Τρία Έψιλον τα οποία πωλούνται στην Ελλάδα από ένα πανίσχυρο και εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων φέρνουν την ένδειξη «Παράγεται και συσκευάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», εμείς τουλάχιστον (όπως ελπίζουμε και κάθε συνειδητοποιημένος έλληνας καταναλωτής), θα εξετάζουμε πλέον σχολαστικά και με μεγάλη προσοχή πριν από οποιαδήποτε αγοραστική επιλογή κάθε ένα προϊόν της Coca Cola - Τρία Έψιλον, απορρίπτοντας όλα όσα δεν γράφουν την ένδειξη «Παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα»!

Επιτέλους αν εμείς οι ίδιοι δεν προστατέψουμε το σπίτι μας και τη χώρα μας, ακόμα ελπίζουμε πως θα τα «προστατέψουν» οι τοκογλύφοι – δανειστές μας;

Λεωνίδας Κουμάκης
www.x-hellenica.gr


ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 30 σχόλια
 1. Δυστυχώς αυτό το παράγεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) το οποίο πολύ αθόρυβα και χαλαρά πέρασε στην χώρα μας η πολυεθνική κόκα κόλα είναι η αιτία που έχουν χαθεί παρά πολλές θέσεις εργασίας από το κλείσιμο της παραγωγικής διαδικασίας τα δύο τελευταία χρόνια σε Πατρα και Θεσσαλονίκη και πιό παλιά στην Αθήνα. Το ίδιο συμβαίνει δυστυχώς και με άλλες εταιρίες. Εμείς σαν κοινωνία πρέπει να ενεργοποιηθουμε και να αφήνουμε τα προϊόντα αυτα στα ράφια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Από τότε που στην θεσσαλονίκη ξεκίνησε ένα κίνημα μποϋκοταζ για αυτα τα προϊόντα εισαγωγής πάντα διαβάζω που παράγεται το προϊόν και το βρίσκω εκτός από τα προϊόντα της κόκα κόλα και σε προϊόντα άλλων εταιριών.
  Θα συμφωνήσω με το τελείωμα του άρθρου σου
  Και μακάρι όλοι να αρχίσουμε να την ψάχνουμε
  Και να αγοράζουμε προϊόντα που παράγονται στην χώρα μας.Η

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καποια supermarket πουλανε κοκα κολα με βουλγαρικα γραμματα στη μιση τιμη απο οτι κοστιζει αυτη με τα ελληνικα γραμματα. Αν ομως αυτη με τα ελληνικα γραμματα παραγεται στην Βουλγαρια ( απο οτι εχω ακουσει οι 9 στις 10 ειναι απο βουλγαρια) γιατι κοστιζει διπλη τιμη;Ειναι τοσο ακριβα τα ελληνικα γραμματα; Τοσο κοροιδα ειμαστε λοιπον;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε κανενα σχεδόν προϊόν της 3ε δεν βλέπεις τον κωδικό 520 που ξεκινουν τα ελληνικά προϊόντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μονο ελληνικά προϊόντα οχι στα βουλγαρικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν προκειται να ξανα αγορασω κανενα προιον της μεχρι να επαναλειτουργησει τα εργοστασια και αποθηκες που εχει κλεισει...... παρα πολλοι ανεργοι ...γιατι ρε για για να κανετε τα 330.000.000εκατ. Ευρο 500.000.000εκατ. Ευρο Αχορταγοι ενα πραγμα ....ΔΩΣΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όχι ποια κοκακολα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Άρα τα ΕΕ είναι Βουλγάρικα ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. προτιμαμε προιοντα που παραγοντε στην Ελλαδα τα καταλαβενουμε απο το barcode 5201156...oi πολυεθνικες δεν εχοθν συνορα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. δυστυχως ακομα και σημερα μεσα στην καρδια της κρισης το ελληνικο καταναλωτικο κοινο δεν αντιδρα και ψωνιζει με κλειστα ματια η λυση ειναι απλη στηριζουμε αυτους που μας στηριζουν δεν πινουμε κοκα κολα καταναλωνω οτι παραγω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. me liga logia prospathei na mas koroidepsei....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. λεμε οχι στην κοκα κολα και σε παρομοια προιοντα που εξαπατουν το καταναλωτικο κοινο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Χθες διάβασα το άρθρο σου και σήμερα που πήγα στο μάρκετ το έψαξα,τρελαθηκα έπαθα την πλάκα μου.Είναι ακριβώς όπως τα λες.Σχεδόν όλα έχουν χώρα παραγωγής την ΕΕ.με γράμματα πολύ μικρα για να μη μπορούμε να τα διαβάσουμε.Θα πρέπει να ντρέπεται που παραπλανεί έτσι τους καταναλωτές.Να σου πω και κάτι ακόμη που ίσως δεν έπεσε στην αντίληψη σου. Και στους χυμούς στις αμιτες γίνεται ακριβώς το ίδιο.Για αυτό από εδώ και πέρα κομμένα τα προϊόντα της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ηρεμήστε λίγο ρε παιδιά.
  Έτσι που το πάτε εσείς βάλατε σκοπό να διώξουμε όλες τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Και που θα δουλέυουμε μετά; Στον ξαπλόπουλο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. prepei na ginei kati kalo ston topo mas prepei na xanaleitourgisei to ergostasio tis thessalonikis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. apasxoli i etairia 2000 ergazomenoys ti kanoun aytoi an ta proionta paragontai stin boylgaria????ti tha gini an klisi i etairia kai minoun oloi aytoi ston dromo???na mas poyn aytoi apo thn thessaloniki pia simferonta eksipiretoyn kai poses ores doyleyan me ti mistho mporoyn????giati an ton kanoyn tha gelasi oli i ellada mazitoys....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πειτε οχι σε αυτη την Εταιρια να φυγει και αυτη απο την Ελλαδα να διώξει και τους 2000 εργαζομενουσ και μετα να κοιτιομαστε μεταξυ μας και να ριξουμε τον κληρο να δουμε ποιος θα φαγωθει, δε ντρεπομαστε λιγο εμεισ με το μικρο μασ το μυαλο βεβαια δεν ριμαξαμε αυτη την χωρα????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. αυτο λεμε ρε παιδια να μη φυγει να συνεχισει να παραγει εδω και να επενδυσει στην ελληνικη αγορα που την εκανε αυτο που ειναι σημερα.μονη της βαδιζει προς βουλγαρια και ρουμανια εξαπατωντας τους καταναλωτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. δεν καταλαβαινω σας ενδιαφερη τη μισθους περνουν οι εργαζωμενοι εσεις τα πληρωνεται αν περνανε 300 ευρω θα εισασταν ενταξει δεν μπορω να καταλαβω την λογικη σας αγοραζεται μονο ελληνικα προιοντα ξυπνηστε καταναλωνεται εσεις και πληρωνεται τους καθε ΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Διαβάζω παραπάνω ναι μην λέμε όχι για να μη φύγει η κόκα κόλα σαν απειλεί μου ακούγεται.Θα πούμε όχι για να τα παράγει όλα τα προϊόντα της στην χώρα μας,να μη μας θέλει μόνο σαν καταναλωτές αλλά και σαν εργαζόμενους.Αν δεν πούμε όχι δεν θα παράγει τίποτα σε λίγο καιρό εδώ αλλά μόνο θα πουλάει.και για του λόγου του αληθές ψάξτε να δείτε πόσα εργοστάσια έχει κλείσει τα τελευταία χρόνια από τότε που άρχισε να εισάγει. Σε όλες τις εταιρίες που εισάγουν προϊόντα που παράγονται και στην χώρα μας πρέπει να μη τα αγοράζουμε για να αναγκαστούν να τα παράγουν εδώ με εργαζόμενους δικούς μας. Έχουμε την δύναμη να τους αναγκασουμαι αν επιλέγουμε σωστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Πίνεται βουλγαρικα για να μη φύγει βουλγαρία.Αστεία εκβιαστικά διλήμματα.Δεν θα πίνουμε βουλγαρικα για να παράγονται όλα στην ελλάδα.
  Απλό ηθικό και δίκαιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Δηλαδή το "δεν πωλείται μεμονομένα" αλήθεια πιστεύετε οτι για αυτό φταίει η 3Ε ? καλά είστε πρόβατα στη προπαγάνδα ?
  Αυτά ρε τα κάνουν οι λιανοπωλητές για να κερδίζουν (σπάνε τις συσκευασίες)

  Για τα barcodes επειδή και εκεί κάποιοι κοροιδεύουν το κοινό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα δήθεν "520" αντικατοπτρίζουν τη χώρα αγοράς του κωδικού και όχι την προέλευση του προιόντος.

  Μια πολυεθνική εταιρία λοιπόν μπορεί να αγοράσει φθηνότερα barcodes από κάποια αλλη αγορά.

  Είναι εύκολο να αναθεματίζεις και ταυτόχρονα να φανατίζεις κόσμο.
  Το δύσκολο είναι να λέμε την αλήθεια.

  Τελικά θα προτείνω και το εξής; Να διώξουμε την "κακιά" 3Ε. Τι είπες???? και μετά ? Θα αφήσουμε μερικές χιλιάδες ακόμα στο δρόμο.


  ΕΥΓΕ!
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. κοκακολες με βουλγάρικα γράμματα : καλά ρε θέλει πολύ μυαλό να σκεφτείτε ότι είναι παραεισαγωγές ?
  Δεν μιλάει όμως κανένας εμποράκος

  Ολοι μόκο. Μια χώρα γεμάτη λαμόγια

  Οτι ναναι. Καληνύχτα ελλάδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η συγκεκριμένη πολυεθνική, αφού έχει κλείσει τα εργοστάσια της στην Ελλάδα και έχει αφήσει μόνο 2(Σχηματάρι και Βόλος) τα οποία και προφανώς δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αποφάσισε να κάνει εισαγωγή τα προϊόντα της από χώρες στις οποίες ο μισθός είναι πολύ χαμηλός, και τις πουλάει στην Ελλάδα στις ίδιες ακριβές τιμές,
  Επίσης, αλήθεια είναι ότι έχει ήδη απολύσει εκατοντάδες Έλληνες εργαζόμενους και πριν από 44 ημέρες αποφάσισε να απολύσει άλλους 33.
  Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να κάνουμε μποικοτάζ στα προϊόντα της, Για να καταλάβει ότι για να έχει κέρδη από την ελληνική αγορά, θα πρέπει πρώτα να προσφέρει θέσεις εργασίας.
  Είναι ντροπή εταιρείες με τεράστια κέρδη από την μία να δαπανούν τεράστια ποσά σε διαφημίσεις και δημόσιες σχέσεις και από την άλλη να απολύει κόσμο, να αφήνει παιδιά χωρίς ψωμί, όνειρα και ελπίδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Αυγερη σε λιγο καιρο δεν θα δουλευης ουτε εσυ σε αυτην την εταιρια γιατι δεν θα σε χρειαζεται πλεον και το ξερεις πολυ καλα αυτο κοιτα να κανεις μποικοταζ στα προιοντα να ξανα λειτουργηση το εργοστασιο και αστα τα πονηρα σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ΕΥΓΕ και σε σενα δλδ να αφησουμε μια πολυεθνικη να απολυει οποτε θελει και να καταργη οποτε θελει τα οποια τμηματα θελει χωρις να δωσει λογο σε κανεναν ετσι. οταν ομως ερθει και η δικια σου σειρα τοτε θα κλαις με μαυρο δακρυ Ε οχι λοιπον δεν θα σου περασει αυτο ΞΥΠΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. 544 barcodes από άλλη χώρα για οικονομία; Η για να μπερδεύουν τους καταναλωτές;
  Σε λίγο θα μας πουν ότι και το παράγεται στην ΕΕ το γράφουν για οικονομία και δεν είναι εισαγωγής από βουλγαρία. Δεν καταλαβαίνουν ότι με κάτι τέτοιες δικαιολογίες προσβάλουν την νοημοσύνη μας;
  Αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι γιατί προσπαθεί να κρύψει της εισαγωγές. Π.Χ. μια γαλακτοβιομηχανία έγραφε στην συσκευασία ότι το κακάο της γίνεται με γάλα γερμανίας. Η κόκα κόλα γιατί προσπαθεί να κρύψει,Της

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. iparhoun telika kolimena miala me logiki paralogi. den pinoume voulgarika anapsiktika protimoume genika ellinika proionta! gia na xipname ligo!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Εμείς από την Θεσσαλονίκη δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα αλλά αγωνιζόμαστε για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας!!!!! Και επειδή δεν τα γνωρίζεις....
  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ για μας σημαίνει επαναλειτουργία της ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ&ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ και ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!!! ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δουλεύεις ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ 12ωρα με 400 Ευρώ σε ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!!! Εσύ μπορεί να είσαι τύπος <> ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Υπάρχουν ακόμη άτομα που πίνουν cocacola; Εγώ προσωπικά την έχω βγάλει από τη ζωή μου εδώ και πολύ καιρό. Μόνο Ελληνικά προϊόντα πλέον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,7,Αγροτικά,557,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2006,Αλεξανδρούπολη,7779,Άμυνα,320,Ανακύκλωση,32,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,138,Άρθρα - Απόψεις,2965,Αστυνομικά,485,Αυτοδιοίκηση,2963,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,718,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,453,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,87,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,180,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,628,Δράμα,113,Έβρος,17291,Εθελοντισμός,241,Εκδηλώσεις,2353,Εκκλησία,1167,Εκπαίδευση,1357,Ελλάδα,1249,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,62,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,613,Εργασία,18,Εργασιακά,267,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,116,Ζωή και Υγεία,316,Θράκη,659,Ιστορία,206,Καβάλα,181,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,194,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,514,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,658,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,143,Μουσική,195,ΝΔ,455,Ξάνθη,200,Οικολογία,322,Οικονομία,574,Ορεστιάδα,1326,Πανταζίδου,153,Παπανικολόπουλος,269,ΠΑΣΟΚ,268,Περιβάλλον,395,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3637,Πολιτική,1397,Πολιτισμός,212,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5766,Ροδόπη,378,Σαμοθράκη,636,Σάτιρα,62,Σουφλί,475,Σπίτι,22,Συγκοινωνίες,281,Σύλλογοι,296,Συνέδρια,128,ΣΥΡΙΖΑ,384,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,248,Τρίγωνο,51,Τυχερό,50,Υγεία,1006,Φέρες,368,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Coca Cola – Τρία Έψιλον: Όχι σε εισαγόμενα προϊόντα της!
Coca Cola – Τρία Έψιλον: Όχι σε εισαγόμενα προϊόντα της!
Η Coca Cola - Τρία Έψιλον αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μη αλκοολούχων ποτών στην ελληνική αγορά και είναι μέλος του ελληνικού πολυεθνικού Ομίλου Coca-Cola Hellenic, έναν από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της The Coca-Cola Company
http://3.bp.blogspot.com/-mebN3jOfeeY/UAoIgn63V9I/AAAAAAAAWuc/DNPDKer4wOk/s200/LOGO_COCA.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-mebN3jOfeeY/UAoIgn63V9I/AAAAAAAAWuc/DNPDKer4wOk/s72-c/LOGO_COCA.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/07/coca-cola.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/07/coca-cola.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων