Ευχαριστήριο Σοφίας Χατζηστόικου

Τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα, είχα την τύχη να ζήσω μοναδικές στιγμές, εκπροσωπώντας την πατρίδα μου ανάμεσα σε 20 χώρες του κόσμου, σε δύο μεγάλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΘΝΩΝ με τον Δήμο Πεντέλης και τον ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, υπό την αιγίδα των Διεθνών Βραβείων GIUSSEPE SCIACCA.

Γεγονός που αποτελεί για μένα την υπέρτατη τιμή ως άνθρωπο, ως Ελληνίδα και ως καλλιτέχνη...

Παίρνοντας αγκαλιά την Ελλάδα μου η οποία ήταν αποτυπωμένη στα έργα μου κατηφόρισα από την Ξάνθη αρχικά στην Πεντέλη στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού και Χειροτεχνίας και έπειτα στο Ψυχικό στην Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Π. Ψυχικού όπου έλαβε χώρα η ομαδική έκθεση «ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΙ» 7 καλλιτεχνών από 4 διαφορετικές χώρες.

Στο «10ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού και Χειροτεχνίας» στις 10 Ιουνίου 2012 στους πρόποδες της Πεντέλης στήσαμε μια μικρή υφήλιο. Σ’ αυτόν τον ιερό τόπο που έδωσε απλόχερα κομμάτια από τα σπλάχνα του για την δημιουργία του Παρθενώνα -για τον οποίο είπε κάποτε πέφτοντας στα γόνατα ο Κρισναμούρτη μόλις τον πρωτοαντίκρισε, πως, «πρέπει να τον δει κάποιος για να καταλάβει ότι κάθε τι άλλο που δεν βαδίζει στον δρόμο της αιωνιότητας είναι ασήμαντο και ανόητο»-, μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεκθέσω με αξιόλογους καλλιτέχνες του κόσμου με τους οποίους έχουμε το ίδιο όραμα. Την αγάπη για την ειρήνη, τις τέχνες, τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και την σύσφιξη των ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των λαών. Άνθρωποι, καλλιτέχνες και μη, από κάθε άκρη του κόσμου γίναμε μια σφιχτή γροθιά. Κάναμε μια τεράστια αγκαλιά και πλημμυρίσαμε την Πεντέλη με χρώματα, αρώματα, χορούς, μουσικές, τραγούδια και γεύσεις από κάθε άκρη της γης.

Στις 21-7-12 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού στην έκθεση ζωγραφικής «Εικόνες και κόσμοι» που συμμετείχα, έγινε το συναπάντημα 7 καλλιτεχνών από 4 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ιράν, Περού, Ρωσία). Η συνεύρεση αυτή ήταν μαγική. Η τέχνη τελικά είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται και συμβάλλουν δραστικά στην επίλυση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, καθώς επίσης καλλιεργούν την αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα. Μέσω της τέχνης προάγεται η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής φιλοσοφίας και κουλτούρας και αναπτύσσεται μεταξύ τους πνεύμα ομόνοιας. Κι αυτό γιατί η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις ούτε ως προς το χρώμα, ούτε ως προς το φύλο, αλλά ούτε και ως προς τη θρησκεία και προάγει ασύνορα τον πολιτισμό.

Όλα αυτά όμως δεν θα ήταν σήμερα πραγματικότητα αν δεν είχα την στήριξη αγαπημένων ανθρώπων που πίστεψαν και πιστεύουν σε μένα. Στο «ταξίδι» αυτό δεν ήμουν μόνη και γι αυτό από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που μου δώσανε την ευκαιρία και οι οποίοι με τον τρόπο τους ο καθένας ήταν δίπλα μου.

Από καρδιάς λοιπόν ευχαριστώ:

Τα «Διεθνή Βραβεία GIUSSEPE SCIACCA» τον Πρόεδρό τους αιδεσιμότατο καθηγητή Δρ. Don Bruno Lima, τον επίτιμο Πρόεδρο τους καρδινάλιο Dario Castrillon Hoyos, την Γεν. Γραμματέα (vicario) των Δ. Βραβείων και αντιπρόεδρο του Σ.Φ.Ε. την Ξανθιώτισσα επικοινωνιολόγο - αρχαιολόγο Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία χρόνια τώρα κάνει υπεράνθρωπες επιτυχημένες προσπάθειες με σκοπό να προβάλλει την χώρα μας και την πόλη μας ανά την υφήλιο και τα μέλη του Δ.Σ. των Δ. Βραβείων τόσο για την πρόσκληση τους να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στις δύο μεγάλες διεθνής εκδηλώσεις που διοργάνωσαν, όσο και για την τιμή που μου κάνανε διορίζοντάς με στις 5-7-2012, "Συντονίστρια Ελλάδας Εκδηλώσεων και Μ.Μ.Ε. των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca".

Ευχαριστώ τον Σ.Φ.Ε. (Σύνδεσμο Φιλίας Εθνών) και την Πρόεδρο του Δρ. Ευαγγελία Λεονταρίδου, τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη, τον Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτριο Στεργίου Καψάλη, το ΜEGA CHANNEL και τον Διευθυντή Ειδήσεων του, Χρήστο Παναγιωτόπουλο για την κάλυψη του Φεστιβάλ και την προβολή του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, τον Κώστα Λεονταρίδη για την προβολή του Φεστιβάλ μέσω live streaming σε 20 χώρες, τον δημοσιογράφο Αντώνη Μάριο Παπαγιώτη του PRESS.GR, τον δημοσιογράφο Στάθη Παπούλια του My review.gr και του STAR CHANNEL, τον δημοσιογράφο Γιώργο Αβραμίδη, το Αlexandroupoli online, το Ε.Β.Ε. Ξάνθης και τον Πρόεδρό του Στέλιο Μωραίτη, τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τσιμάρα, τον πρ. Ευρωβουλευτή Μανώλη Αγγελάκα, τον τ. Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη, την Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ξάνθης Θεοδοσία Ιακωβίδου, τον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, τον Πρωτοσύγγελο Ξάνθης Παντελεήμων Μουτάφη, τον π. Βουλευτή Ξάνθης Γιώργο Παυλακάκη, τον παλαίμαχο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστή, τον Ξανθιώτη Αντώνη Αντωνιάδη, τον μεγάλο χορηγό μου το τυπογραφείο "ΑΙΧΜΗ – ekptotiko.gr" του Τάσου Βρένου και Κυριάκου Παπαδόπουλου, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, τον Τάσο Ζήση και την Ειρήνη Γκοδοσίδου, τον υπεύθυνο των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca Σπύρο Καραουλάνη, την Θεανώ Καρατσιουμπάνη της Ελληνικής Γραμματείας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca, τον Τμηματάρχη Μέσης Ανατολής του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Καραχάλιο, τον Πρέσβη του Κουβέιτ Raed Al Rifai, τον πρόξενο του Κουβέιτ Jasim Al-Sharrah, τον διπλωματικό ακόλουθο του Κουβέιτ Meshal Al Kandary, τον μορφωτικό ακόλουθο του Ιράν καλλιτέχνη της Ιρανικής καλλιγραφίας και συνεκθέτη μου, M.R. Pakravan, τον Υπεύθυνο Υπουργείου Ανάπτυξης Περσίας Εdie Norouznia, τα ΜΜΕ της Ξάνθης, «Αδέσμευτη» (Ιπποκράτη Γαλάτη και Ρένα Τσώλου Καραγιάννη), «Θράκη» (Τένη Καμαρίδη), «Αγώνας» (Γιάννα και Κοσμά Γεωργιάδη), «Φωνή της Ξάνθης» (Σταύρο Βλαχόπουλο), «Xanthi News» (Μαίρη Δαληκριάδου), «FM 100» (Βαγγέλη Βασιλειάδη), τον Δημήτρη Μελίδη του «IN XANTHI», την Δέσποινα Χαραλαμπίδου από την «ΠΡΟΒΟΛΗ», το Ζαχαροπλαστείο «ΤΖΟΥΚΑΣ» και τον ξάδερφο μου Βασίλη Τζούκα, τον ιατρό Γιάννη Χοροζίδη, τον εικαστικό Ιωάννη Βλαζάκη, τον Πέτρο Καψάσκη, τον Μιχάλη Κούβαρη, το Παύλο Σορότο, την Νίκη Δελή, την Κατερίνα Τσικρικά, την Χρύσα Τσόγκα, την Πελαγία Ανδρουλάκη, την Ελένη Κριτσωτάκη, την Σίσσυ Χρονιάρη, την εξαιρετική εικαστικό Δήμητρα Λαμπρέτσα, που είχε την επιμέλεια της έκθεσης.

Επίσης θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές του 10ου Φεστιβάλ Πολιτισμού και Χειροτεχνίας και σε όλους αυτούς τους εθελοντές που βοήθησαν να φέρουμε σε πέρας αυτές τις τεράστιες εκδηλώσεις.

Στους δύσκολους καιρούς που ζει η ανθρωπότητα ο πολιτισμός και η τέχνες και ο εθελοντισμός είναι από τα μεγαλύτερα καταφύγια και αναμφίβολα ένας υπέροχος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου διαφορετικότητας καταγωγής, γλώσσας και κουλτούρας.

Τέλος θέλω να πω το μεγαλύτερο ευχαριστώ στους γονείς μου Ιωάννη Χατζηστόϊκο και Ελένη Χατζηστόϊκου - Τζούκα που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις και την αγάπη τους σε ότι κι αν κάνω. Να είστε όλοι πάντα καλά.

Με εκτίμηση
Φιφή (Σοφία) Ιωάννη Χατζηστόϊκου

Σχετικά άρθρα:

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης και η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου
με φόντο το έργο της «Η Νίκη της Σαμοθράκης»

Η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου με τον Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη

Ο Διεθνούς φήμης Ξανθιώτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης
και η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου

Ο Εξοχότατος Πρέσβης του Κουβέιτ Raed Al Rifai και η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου

Ο αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. Αλέκος Κόκκαλης, η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου
και ο Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ. Κώστας Τσιμάρας

Η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου, ο πρώην Ευρωβουλευτής Μανώλης Αγγελάκας
με φόντο το έργο «Θεά Αθηνά»

Ο μάνατζερ Ηλίας Πανταζόπουλος, η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου, ο Πολιτικός Μηχανικός Πάνος Ζουγανέλης

Ο Τμηματάρχης Μέσης Ανατολής του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Καραχάλιος,
η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου και ο Πέτρος Καψάσκης

Ο Διπλωματικός Ακόλουθος τους Κουβέϊτ Meshal Al Kantary, η επικοινωνιολόγος Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου, με φόντο το έργο της «Παγώνι - κράχτης εχθρών προστάτης αφεντικών»

Η Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε. Δρ. Ευαγγελία Βλυσσίδου - Λεονταρίδου, η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου
και ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαηλίας

Ο Πέτρος Καψάσκης, η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου, ο Νικηφόρος Καρέλης και η Ζαφειρία Τριβιζά

Ο Υπεύθυνος Κυπριακού Ελληνισμού της Ν.Δ. Όμηρος Παπασάββας, η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου,
η επικοινωνιολόγος Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής – Ξανθιώτης Αντώνης Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο Υπεύθυνος Υπουργείου Ανάπτυξης Περσίας Edi Norouznia

Η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου με την Πρόεδρο του Σ.Φ.Ε. Δρ. Ευαγγελία Βλυσσίδου - Λεονταρίδου
και μέλη του Σ.Φ.Ε.

Το banner του Σ.Φ.Ε. με τους χορηγούς

Η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου με την μαθήτρια - χορεύτρια του καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα,
Κατερίνα Τσικρικά

Η επικοινωνιολόγος Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου στο περίπτερο της Ελλάδας
με παραδοσιακή ενδυμασία του Κουβέιτ

Στην κατάμεστη πλατεία της Ν. Πεντέλης η επικοινωνιολόγος Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη και η ζωγράφος
Φιφή Χατζηστόϊκου με τις μαθήτριες – χορεύτριες του καλλιτεχνικού σχολείου Β. Προαστείων

Περίπτερο Ελλάδας η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου, ο τραγουδιστής Γιώργος Παπαδημητράκης
(Κόκκινα Χαλιά) και ο Τάσος Ζήσης

Περίπτερο Ιράν

Περίπτερο Αφρικής

Περίπτερο Ουκρανίας

Περίπτερο Ιράκ

Περίπτερο Ρουμανίας

Περίπτερο Γεωργίας

Η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου με φόντο το έργο της «Ελλάδα»

Φιφή Χατζηστόϊκου με φόντο το έργο της «Γοργόνα Θεσσαλονίκη η αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου»

Η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου με φόντο το έργο της (κατασκευασμένο από όστρακα)
«Πάρε ένα κοχύλι από το Αιγαίο»

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,376,Αγωγοί,110,Αθλητικά,1659,Αλεξανδρούπολη,3924,Άμυνα,171,ΑΝΕΛ,55,Απεργίες,104,Άρθρα - Απόψεις,2344,Αστυνομικά,454,Αυτοδιοίκηση,1483,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,470,Αφιερώματα,214,Βαλκάνια,20,Βουλευτικές Εκλογές,375,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,25,ΔΗΜΑΡ,20,Δημόσια Έργα,52,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,159,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,241,Δράμα,58,Έβρος,11156,Εθελοντισμός,148,Εκδηλώσεις,1700,Εκκλησία,665,Εκπαίδευση,729,Ελλάδα,735,Ελληνισμός,23,Ελληνοτουρκικά,331,Ενέργεια,24,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,448,Εργασία,6,Εργασιακά,168,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,16,Ευρώπη,84,Ζωή και Υγεία,227,Θράκη,159,Ιστορία,109,Καβάλα,105,Καιρός,24,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,169,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,1,ΚΚΕ,240,Κοινωνία,50,Κοινωνική Προσφορά,158,Κόσμος,466,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Μειονότητα,19,Μεταναστευτικό,105,Μουσική,161,ΝΔ,410,Ξάνθη,92,Οικολογία,233,Οικονομία,471,Ορεστιάδα,627,Πανταζίδου,47,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,205,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2334,Πολιτική,1005,Πολιτισμός,146,ΠΟΤΑΜΙ,22,Πρόσωπα,79,Προτεινόμενο,3,Πρώτο Θέμα,3718,Πρωτοσέλιδο,1,Ροδόπη,157,Σαμοθράκη,436,Σάτιρα,62,Σουφλί,213,Συγκοινωνίες,242,Σύλλογοι,245,Συνέδρια,103,ΣΥΡΙΖΑ,279,Σχολείο,9,Τέχνες,114,Τεχνολογία,43,Τουρισμός,203,Τρίγωνο,30,Τυχερό,20,Υγεία,531,Φέρες,190,Χηλή,24,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,290,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ευχαριστήριο Σοφίας Χατζηστόικου
Ευχαριστήριο Σοφίας Χατζηστόικου
http://1.bp.blogspot.com/-HJkdJl2AGfI/T_htX9aE8_I/AAAAAAAAV8U/qnCKlWlYTek/s200/1.JPG
http://1.bp.blogspot.com/-HJkdJl2AGfI/T_htX9aE8_I/AAAAAAAAV8U/qnCKlWlYTek/s72-c/1.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/07/blog-post_4028.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/07/blog-post_4028.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy