Οργή και αντιδράσεις για την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου σε σχισματικούς στο Άγιο Όρος

Κρυφά και χωρίς άδεια στο Άγιο Όρος ο Καμμένος για να επισκεφτεί αιρετικούς ζηλωτές

Ανοιχτούς λογαριασμούς με την αγιορείτικη κοινότητα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο δημιούργησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Η παράνομη είσοδος στο Άγιον Όρος, χωρίς να έχει πάρει διαμονητήριο και χωρίς να ενημερώσει την Ιερά Επιστασία και την Πολιτική Διοίκηση, προκειμένου να επισκεφτεί τους αιρετικούς ζηλωτές της Μονής Εσφιγμένου, έχει προκαλέσει οργή και πολλές αντιδράσεις...

Για «μέγα πολιτικό σφάλμα που προσβάλλει το Πατριαρχείο και παραβιάζει τον Καταστατικό Χάρτη» κάνουν λόγο Αγιορείτες μοναχοί, ενώ η Ιερά Μονή Εσφιγμένου (νόμιμη αντιπροσωπεία) έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σε όλα τα κόμματα -και στον Π. Καμμένο- και παράλληλα ενημέρωσε επίσημα το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρέθηκε το περασμένο Σάββατο για επίσκεψη στη Χαλκιδική και μετέβη στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου από το λιμάνι της Ιερισσού, με ταχύπλοο της μονής, κρυφά και χωρίς να έχει ειδοποιηθεί κανείς.

Με αυτήν την ενέργεια, όπως λένε, αποβλέπει στο να προσεταιριστεί τις ψήφους των παλιοημερολογιτών που ασπάζονται τις θέσεις των ζηλωτών Εσφιγμενιτών.

«Το Άγιον Όρος νιώθει προσβεβλημένο για δύο λόγους. Αφενός γιατί ο κ. Καμμένος ήρθε σε ρήξη με το Πατριαρχείο, το οποίο και δεν αναγνωρίζει τους ζηλωτές, και αφετέρου γιατί παραβίασε τον Καταστατικό Χάρτη, το άρθρο 176 του οποίου ορίζει ρητά και κατηγορηματικά πως οποιοσδήποτε θέλει να μπει στην αθωνική πολιτεία οφείλει να ενημερώσει τα αρμόδια όργανά της. Είναι δυνατόν να παραβαίνει το Σύνταγμα και τους νόμους και να ορκίζεται στη Βουλή πίστη σε αυτό;», έλεγαν στο «Έθνος» κύκλοι της αδελφότητας των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου που πρόσκεινται στο Πατριαρχείο.

Έντονα ενοχλημένη είναι και η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, ωστόσο ο πρωτοεπιστάτης π. Βαρνάβας ο Βατοπεδινός δεν προτίθεται να αντιδράσει, καθώς σε μία εβδομάδα λήγει η θητεία του και αντικαθίσταται από τον π. Μάξιμο της Μονής Ιβήρων.

Ωστόσο, όταν έγινε γνωστή η εν κρυπτώ επίσκεψη Καμμένου, η Ιερά Επιστασία ερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε πως δεν γνώριζαν τίποτε γι' αυτήν ούτε το Λιμεναρχείο, ούτε η Αστυνομία, ούτε η διοίκηση, ούτε το Γραφείο Διαμονητηρίων.

Τι λένε οι μοναχοί

«Ο κ. Καμμένος παραβίασε κατάφωρα τους νόμους, πρόσβαλε το Πατριαρχείο που έχει κηρύξει σχισματικούς τους Εσφιγμενίτες και κινήθηκε εκ του πονηρού» ανέφεραν πηγές του Αγίου Όρους και πρόσθεταν: «Ποιο είναι λοιπόν το πολιτικό μήνυμα που στέλνει, ότι θα φτιάξει μια νέα Ελλάδα βασιζόμενη σε παράνομες ενέργειες; Όλα έγιναν παράνομα και έκρυβαν πολιτική σκοπιμότητα».

Οι ίδιες πηγές αναρωτιούνταν τι επακόλουθα θα είχε τυχόν ατύχημα του κ. Καμμένου, ή μια ξαφνική επιδείνωση του καιρού που θα τον κρατούσε μέσα.

Σημείωναν ακόμη πως την ίδια ημέρα βρέθηκε στις Καρυές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Π. Αποστολίδης, ο οποίος είχε αποκτήσει διαμονητήριο και επισκέφθηκε νόμιμα την Ιερά Επιστασία και κάποιες μονές. Τα μέλη της νόμιμης αντιπροσωπείας της Μονής Εσφιγμένου επισήμαναν σε όλους τους τόνους ότι ο κ. Καμμένος φέρθηκε με ασέβεια απέναντι στο Πατριαρχείο και στο Άγιον Όρος και σημείωναν πως «ένα πολιτικό πρόσωπο οφείλει να διαχωρίζει τις προσωπικές του προτιμήσεις από τις πολιτικές του πράξεις, για τις οποίες και κρίνεται».


Ανακοίνωση της Ι.Μ. Εσφιγμένου για την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η νόμιμη αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου στο Άγιον Όρος.

Η ανακοίνωση της αδελφότητας:

«Ἐξ ἀφορμῆς τοῦ θορύβου γύρω ἀπό τήν ἐπίσκεψη τοῦ κ. Παν. Καμμένου στήν Μονή μας τό περασμένο Σαββατοκύριακο ἔχουμε νά παρατηρήσουμε τά ἐξῆς:

Τό Ἅγιον Ὄρος, ὡς χῶρος λατρείας τοῦ Θεοῦ καί διατηρήσεως τοῦ πολιτισμοῦ σέ ὑψηλό ἐπίπεδο, χαίρει ἀναμφισβήτητα παγκοσμίου σεβασμοῦ.

Ὁ ἐξοχώτατος κ. Παν. Καμμένος εἰσῆλθε στό Ἅγιον Ὄρος μέ ἰδιωτικό σκάφος, χωρίς νά λάβει ἄδεια προσεγγίσεως ἀπό τήν Ἱερά Κοινότητα τοῦ Ἁγ. Ὄρους καί χωρίς γνώση τοῦ τοπικοῦ Λιμεναρχείου.

Διαμονητήριο, δηλαδή ἔγγραφη ἄδεια ἐπισκέψεως τοῦ Ἁγ. Ὄρους, δέν πῆρε ἀπό τό ἀρμόδιο γραφεῖο Προσκυνητῶν, οὔτε βέβαια ποτέ ἡ Μονή μας τοῦ χορήγησε Εἰδικό Διαμονητήριο Προσκεκλημένου.

Κατά τήν ἐπίσκεψή του στήν Μονή μας συνετάχθη μέ τούς καταληψίες ζηλωτές, χαρακτηρισθέντας σχισματικούς ἀπό τήν Σύνοδο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου.

Ἄξιο παρατηρήσεως εἶναι τό γεγονός ὅτι ἡ ἀπόφαση πού τούς κήρυξε σχισματικούς καί τούς ἀπέκοψε ἀπό τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἐπιβάλλει τήν ἴδια ποινή καί σέ ὅσους τούς ἀναγνωρίζουν ἱερατική ἰδιότητα καί εὐλογία, κάτι πού θά ἦταν πολύ δυσάρεστο γιά τόν κ. Καμμένο καί τήν ὄχι μόνο πολιτική του σταδιοδρομία ἀλλά καί τήν προσωπική του πορεία, ἐν γένει.

Ὁ κ. Καμμένος ἀγνόησε ὄχι μόνον τίς πνευματικές ποινές τῆς Ἐκκλησίας ἀλλά καί ἀμετάκλητες ἀποφάσεις τοῦ Κράτους, τοῦ Ἁγίου Ὄρους καί τῆς Ἑλληνικῆς Δικαιοσύνης.

Τό πλέον τραγικό ὅλων ὅμως εἶναι τό γεγονός τῆς ἀναχωρήσεως τοῦ κ. Καμμένου ἀπό τήν Μονή Ἐσφιγμένου χωρίς τόν ἐπιβεβλημένο τελωνειακό ἔλεγχο.

Αὐτό σημαίνει ὅτι ποτέ δέν θά μπορέσει νά ἀποδείξει ὅτι δέν ἔγινε συνεργός ἠθελημμένα ἤ καί ἀθέλητα σέ τυχόν ἀπομάκρυνση κειμηλίων ἀπό τό Ἅγιον Ὄρος, μιᾶς καί οἱ καταληψίες τῆς Ἐσφιγμένου περίεργα καί ὕποπτα δέν ἐπιτρέπουν κατ’ ἐξακολούθηση στό Κράτος νά ἐλέγξει τά κειμήλια.

Ὅσο τό καρκίνωμα τῆς καταλήψεως παραμένει στό Ἅγιον Ὄρος θά πληθαίνουν ἀνάλογα φαινόμενα.

Ἡ Πολιτεία ἔχει τήν εὐθύνη, ἄς λάβει τά μέτρα της.»

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 8 σχόλια
 1. Μην προσπαθείτε να τον αντιμετωπίσετε με τα μέτρα κοινού θνητού τον αρχηγό Πάνο. Εχει προβιβασθεί σε ημιαυτοκράτορα και οσονούπω μετά τις εκολογές σε αυτοκράτορα με υπασπιστή τον Κουίκ. Τρέμετε εχθροί του έθνους , θα σας διαλύσει. Μετά απο αυτά τί είναι να διαβεί τα σύνορα του Αγίου Όρους; Ποιοί είναι αυτοί οι αξύριστοι που απαιτούν να πάρει άδεια απο αυτούς ; Ο άνθρωπος έχει λαλίσει παιδιά μην του πάτε κόντρα. Να δείτε μετά τις εκλογές τί θα γίνεται απο τους υστερικούς που είναι μαζί του γιατί θα χάσουν τις ακόμη αχρησιμοποίητες καρέκλες τους στη Βουλή. Είναι βέβαιο ότι θα φταίει ο Σαμαράς και η ΝΔ για τη νίλα που θα πάθουν οι τρελαμένοι. Θα φταίει το μνημόνιο και ο διεθνής σιωνισμός. Δεν τους περνάει καθόλου απο το μυαλό ότι υπάρχει περίπτωση να κατάλαβε ο λαός ότι είναι ένα συνοθύλευμα λαϊκιστών , καιροσκόπων , τρελαμένων και ότι άλλο εξωτικό θέλετε και προσπαθούν με κραυγές να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Αναλογισθείτε μόνο : Κουίκ , Μαρκάτος , Δημαράς , Κοντογιαννίδης , Χαϊκάλης , Μαριάς και τόσοι άλλοι αστέρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τελικά είχε διαμονητήριο. Ας βάλουν τα μαχαίρια στην άκρη οι κατήγοροί του.

  Ποιος διακινεί τέτοιες ανοησίες και ψέμματα ότι δήθεν μπήκε χωρίς διαμονητήριο;

  Παίζουν κι αυτοί οι μοναχοί που διακίνησαν αυτήν την ανοησία προεκλογικά παιχνίδια αντί να κάνουν κανά κομποσκοίνι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και συ που το ξέρεις ότι είχε διαμονητήριο ? Υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση ή ανακοίνωση? Εδω η Ιερά Επιστασία , η αστυνομία το Λιμεναρχείο, η διοίκηση του Αγίου Ορους , το Γραφείο Διαμονητηρίων λένε ότι δεν είχε και ότι μπήκε παράνομα στο Αγιο Ορος.
  Και η επίσημη ανακοίνωση της Μονής Εσφιγμένου τα λέει όλα και ξεκάθαρα. Τι άλλο θέλεις να πειστείς εσύ και όλοι οι καμένοι που νομίζετε ότι ο Καμμένος είναι ο τέλειος, ο αλάνθαστος ο ενας και μοναδικός που τον ζηλευουν και τον κυνηγάνε όλοι ακόμη και οι καλόγεροι!!!!!!!
  Και δεν μας λές με τους αιρετικούς και σχισματικούς τι δουλειά είχε,. Για πες μας εσύ γιατί ο Καμμένος μούγκα για το θέμα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καταρχας για την μονη εσφιγμενου δεν βγαζουν διαμονητηριο γιατι ειναι σε εμπαργκο λογω οτι δεν μνημονευει τον πατριαρχη αρα πως θα παρει διαμονητηριο ο καθε λογης ασχετος λεει το μακρυ του και το κοντο του. Ο καμμενος εχει πνευματικο τον γεροντα εφραιμ που ειναι στην μονη και πηγαινει και τον βλεπει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μας λες με λίγα λόγια ότι "ο Καμμένος εχει πνευματικο τον γεροντα εφραιμ που ειναι στην μονη (Εσφιγνένου) και πηγαινει και τον βλεπει".
  Δηλαδή έχει "γέροντα" εξομολόγο, πνευματικό πατέρα έναν ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ, ΑΙΡΕΤΙΚΟ.
  Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι κι ο ίδιος ο Καμμένος είναι αιρετικός, σχισματικός και το αποκρύπτει.
  Καλό είναι να το γνωρίζει αυτό ο πιστός Ορθόδοξος λαός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τον Μιχαλολιάκο τον είπατε δωδεκαθεϊστή, τον Τζήμερο Γιαχωβά, τον Καμμένο αιρετικό. Τι άλλο θα μας πείτε μέχρι τις 17; Άν νομίζετε ότι θα γίνετε κυβέρνηση διαβάλλοντας όλους τους γύρω σας, πλανάστε πλάνην οικτρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν αποκαλέσαμε ποτέ κανέναν δωδεκαθεϊστή, γιαχωβά, αιρετικό.

  Στο συγκεκριμένο άρθρο παρουσιάζουμε γεγονότα, που δεν διαψεύστηκαν επισήμως από κανένα, και επίσημες ανακοινώσεις και δηλώσεις, που επίσης δεν διαψεύστηκαν.

  Και ο κάθε αναγνώστης βγάζει τα συμπεράσματα του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και βέβαια ως αναγνώστης έβγαλα το συμπέρασμά μου. Στις 17 Ιουνίου θα στείλω για Σαμοθράκη τα γλυφτρόνια της ΝΔ που την κοπάνησαν για τον Καμμένο και τα γλυφτρόνια του Πασοκ που την κοπάνησαν για Συριζα. Άντε μαζί νούμερα νομιμοποιείστε και τους γκέϋ γιατί μάλλον σας αρε΄σει ο γάμος αυτών και καλήτύχη στο ταξίδι του μέλιτος. Χοντρέ την επόμενη φορα΄που θα πεις παπαριές στα καφέ θα φας φαπες και θα σου φυσγει η μαγκιά σε μια νύχτα. αλλαζόνα μαζεψου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,7,Αγροτικά,557,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2007,Αλεξανδρούπολη,7795,Άμυνα,321,Ανακύκλωση,32,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,138,Άρθρα - Απόψεις,2966,Αστυνομικά,485,Αυτοδιοίκηση,2967,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,719,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,458,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,88,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,180,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,632,Δράμα,113,Έβρος,17314,Εθελοντισμός,241,Εκδηλώσεις,2358,Εκκλησία,1168,Εκπαίδευση,1361,Ελλάδα,1251,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,62,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,613,Εργασία,18,Εργασιακά,267,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,116,Ζωή και Υγεία,316,Θράκη,661,Ιστορία,207,Καβάλα,181,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,516,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,658,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,143,Μουσική,195,ΝΔ,456,Ξάνθη,200,Οικολογία,323,Οικονομία,576,Ορεστιάδα,1327,Πανταζίδου,153,Παπανικολόπουλος,269,ΠΑΣΟΚ,268,Περιβάλλον,396,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3640,Πολιτική,1402,Πολιτισμός,212,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5771,Ροδόπη,379,Σαμοθράκη,637,Σάτιρα,62,Σουφλί,476,Σπίτι,22,Συγκοινωνίες,281,Σύλλογοι,296,Συνέδρια,128,ΣΥΡΙΖΑ,387,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,248,Τρίγωνο,51,Τυχερό,51,Υγεία,1006,Φέρες,369,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Οργή και αντιδράσεις για την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου σε σχισματικούς στο Άγιο Όρος
Οργή και αντιδράσεις για την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου σε σχισματικούς στο Άγιο Όρος
http://4.bp.blogspot.com/-7QMV1U8Az9U/T9E7gbWTs7I/AAAAAAAATlo/_qXYUlCfZro/s200/247.JPG
http://4.bp.blogspot.com/-7QMV1U8Az9U/T9E7gbWTs7I/AAAAAAAATlo/_qXYUlCfZro/s72-c/247.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/06/blog-post_4051.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/06/blog-post_4051.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων