Χυδαία, λαϊκίστικη, ανόητη η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη νέα Κυβέρνηση

Με ανεπιτυχέστατη ειρωνεία, παρωχημένες ατάκες και εξαιρετικά λανθασμένο timing, σχολίασαν οι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ", το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, δείχνοντας σοβαρό κόμπλεξ απέναντί του και ξεφεύγοντας από τα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού. Μάλλον δικαιώνουν όσους τους κατατάσσουν στους γραφικούς φανατικούς, που δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων...

Δείτε τη δήλωση, που καταγράφεται στα πολύ αρνητικά του κόμματος:

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

«Ο κ. Σαμαράς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Του ευχόμαστε να επιτύχει στο έργο του για το καλό όλων.

Βέβαια παραμένει ένας πρωθυπουργός του Μνημονίου, ένας πολιτικός με υπογραφές τήρησής του και ένας πολιτικός με μεγάλη έφεση στις κυβιστήσεις.

Θα τον παρακολουθούμε στενά και θα τον κρίνουμε αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις του.
Εμείς δε θα του δώσουμε άφεση για τραγικά λάθη όπως έκανε αυτός στο Γιώργο Παπανδρέου.

Οι πολίτες δεν αντέχουν νέα ανικανότητα και άλλη ατιμωρησία. Είναι ήδη απελπισμένοι.
Ούτε η Ελλάδα αντέχει άλλη υποτίμηση. Ούτε οικονομική αλλά ούτε εθνική».

Στον αντίποδα, η σοβαρή, συγκροτημένη και πολιτική ανακοίνωση του ΚΚΕ, που προφανώς, δεν είναι λιγότερο "αντιμνημονιακό" από τον Καμμένο! Αλλά, δεν προέβη σε ανοησίες και χυδαιότητες, την ώρα της ανάληψης της Πρωθυπουργίας, από αυτόν που έφερε στην πρώτη θέση -καλώς ή κακώς- ο λαός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

«Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτό που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ως επαναδιαπραγμάτευση δυσμενών όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης. Αυτή η αναπροσαρμογή θα καθοριστεί από τις οξυμένες αντιθέσεις και τις προσωρινές συμφωνίες μεταξύ των ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. Όποια κι αν είναι η κατάληξή τους δεν θα βάλουν φρένο και δεν θα ματαιώσουν τη χρεοκοπία και εξαθλίωση του λαού.

Η συμμετοχή ενός «αριστερού» κόμματος στη συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό. Με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση η πλουτοκρατία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και ανοχή από το λαό.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε σκληρές δοκιμασίες και νέους μεγάλους κινδύνους. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και για αναμονή. Η αστική τάξη, η ΕΕ και τα κόμματά τους θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τα αρνητικά για το λαό εκλογικά αποτελέσματα για να κυριαρχήσει η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία.

Το ΚΚΕ στη βουλή θα καταθέτει και σχέδια νόμου και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα. Ανάμεσα στα πρώτα θα είναι η κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης και όλων των σχετικών νόμων που πέρασαν από την προηγούμενη βουλή στο μεσοδιάστημα.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις στη βουλή και στο λαό θα ριχτεί στη μάχη για να οργανώσει την εργατική – λαϊκή παρέμβαση, πάλη και αντεπίθεση για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας, για να εξασφαλιστούν τα φάρμακα, η λειτουργία των νοσοκομείων, για να εμποδιστεί η φορολογική εξόντωση, η νέα σφαγή μισθών και συντάξεων. Για να προστατευτούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να εξασφαλιστεί η λειτουργία της εκπαίδευσης που είναι σοβαρά υποχρηματοδοτούμενη. Για δημόσια έργα που υπηρετούν το λαό και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Για να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του, να σηκώσει κεφάλι απέναντι στους εκμεταλλευτές του, να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει.

Ξεκίνησε την αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πιστός σε αυτό που ξέρουν καλά τα λαϊκιστικά κόμματα, να σπεκουλάρουν όταν βρίσκονται στη σιγουριά της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε πριν καλά καλά σχηματιστεί κυβέρνηση, σκληρή ανακοίνωση, στην οποία υπόσχεται - τι άλλο; - ότι "θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης".

Αναλυτικά η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών. Πρόκειται για μια κυβέρνηση με σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά με κορμό τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπηρέτηση των πιο ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της κυβέρνησης δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνισθεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης, καθώς επίσης ότι προτίθεται να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας εντός της Ευρώπης διεκδικώντας μια νέα αρχιτεκτονική της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνισθεί από τη θέση της υπεύθυνης μαχητικής αντιπολίτευσης με συνέπεια στα όσα είχε υποστηρίξει προεκλογικά. Θα σταθεί στο πλάι όσων υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης σε μια προσπάθεια να μείνει ζωντανή η ελπίδα και να ολοκληρωθεί η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών».

Η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων για τη νέα Κυβέρνηση:

«Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες επικράτησαν διλήμματα που λίγο είχαν να κάνουν με τις απαντήσεις στα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας, συγκροτείται τελικά κυβέρνηση από τρία κόμματα, μια κυβέρνηση που θα μπορούσαν να την είχαν συμφωνήσει ενάμιση μήνα νωρίτερα. Παραμένει λοιπόν η απορία γιατί χρειάστηκαν τελικά οι δεύτερες αυτές εκλογές.

Επισημαίνουμε πως οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είχαν έντονα χαρακτηριστικά “δεύτερου γύρου” με έναν εκλογικό νόμο που, όχι μόνο αλλοίωσε τη βούληση των πολιτών, αλλά και ενίσχυσε το διπολισμό στα όρια του διχασμού.

Η χώρα πρέπει πλέον όχι απλά να ξανακερδίσει το χαμένο χρόνο, αλλά κυρίως να αποκτήσει μια νέα προοπτική πέρα από τα αδιέξοδα του μνημονίου, να αντιμετωπίσει την κρίση σε όλες της τις εκφάνσεις και κυρίως τις κοινωνικές, χωρίς να αγνοήσει τις περιβαλλοντικές.

Για όλα αυτά αλλά και για να εξασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη χρειαζόμαστε μια αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, στην ουσία και όχι στις λεπτομέρειές του, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα εναλλακτικό σχέδιο για τα δημοσιονομικά, την πραγματική οικονομία, την δίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν είμαστε όμως καθόλου αισιόδοξοι για κάτι τέτοιο μιας και οι κύριες δυνάμεις, που συγκροτούν αυτήν την κυβέρνηση δυο χρόνια τώρα δεν έπεισαν ότι θέλουν ή μπορούν να το επιτύχουν.

Απαραίτητη είναι λοιπόν η άμεση εκκίνηση ένας εθνικού διαλόγου με ευρύτατη συμμετοχή. Επιδίωξη των Οικολόγων Πράσινων είναι να συμμετέχουμε εποικοδομητικά στην προσπάθεια αυτή και γενικότερα να συμβάλουμε στη διαμόρφωση κοινωνικών πλειοψηφιών σε επιμέρους θέματα κρίσιμα για τις προοπτικές της χώρας και την καθημερινότητα των πολιτών. Με τις επιφυλάξεις μας για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, θα τοποθετηθούμε συνολικά και επί της ουσίας μόλις παρουσιαστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της».

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3282,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18249,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3849,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Χυδαία, λαϊκίστικη, ανόητη η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη νέα Κυβέρνηση
Χυδαία, λαϊκίστικη, ανόητη η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη νέα Κυβέρνηση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTd1IbOxjmQnY61f9wLjVCTPwCPJpcSYWJ16ov9fK74oWZBQ_aAhafWm_nPEdVQXSL3ZcnFmKaljcO8YaFJ32GvDo6yvpHtscgZ9BmFbNEbp336NKBjh4bwU8jOQuLZ52EU8RWqjA49Uxg/s200/anexa.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTd1IbOxjmQnY61f9wLjVCTPwCPJpcSYWJ16ov9fK74oWZBQ_aAhafWm_nPEdVQXSL3ZcnFmKaljcO8YaFJ32GvDo6yvpHtscgZ9BmFbNEbp336NKBjh4bwU8jOQuLZ52EU8RWqjA49Uxg/s72-c/anexa.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/06/blog-post_2151.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/06/blog-post_2151.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων