Εγκαινιάστηκε η 21η Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012»

Το μήνυμα μιας Ελλάδας που αντιστέκεται και επενδύει στην παραγωγή έστειλε χθες από την Κομοτηνή η 21η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012», τα εγκαίνια της οποίας προσέλκυσαν πλήθος κόσμου.

Με 143 εκθέτες έναντι 118 της περσινής και 1600 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αποδεικνύοντας τη δυναμική της περιφέρειας σε πείσμα της οικονομικής κρίσης.

Η 21η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012», στην οποία συμμετέχει σύσσωμος ο επιμελητηριακός κόσμος της περιοχής, πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Μαΐου. Στην έκθεση εκπροσωπούνται φέτος οι νομοί Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, αλλά και η Αθήνα, ενώ έχει δοθεί έμφαση στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των εναλλακτικών μορφών θέρμανσης, με σημαντική και την παρουσία του κλάδου των τροφίμων-ποτών.

«Η φετινή έκθεση παρουσιάζει την άλλη Ελλάδα, της παραγωγής, της δημιουργίας, της καινοτομίας. Την Ελλάδα που θέτει στόχους και εργάζεται για να τους πετύχει. Υπάρχουν και στη δύσκολη συγκυρία επιχειρηματίες που επενδύουν στην παραγωγή» σημείωσε κατά τα εγκαίνια ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Θεόδωρος Σουμπάσης, υπογραμμίζοντας τη συμμετοχή και τη στήριξη από τους τοπικούς φορείς. Παράλληλα, τόνισε πως η ΔΕΘ ΑΕ έχει αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και όλες της οι δράσεις κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Τον δρόμο σε μια νέα εποχή, με νέους ανθρώπους, νέο όραμα και νέα δυναμική δείχνει η φετινή διοργάνωση, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Αριστείδης Γιαννακίδης, καλώντας τον κόσμο της περιοχής να την στηρίξει και να την επισκεφθεί.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΑΘ, κ. Μιχάλης Ραγκούσης, σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα χτυπά στην Κομοτηνή η καρδιά του εμπορικού και παραγωγικού κόσμου της περιφέρειας, που δίνει μέσω της συμμετοχής του στην έκθεση το παράδειγμα.

Την προοπτική και τις δυνατότητες της περιφέρειας σηματοδοτεί η αναβαθμισμένη παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου στην 21η Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, ευχόμενος η επόμενη διοργάνωση να πραγματοποιηθεί σε μια καλύτερη συγκυρία.

Τέλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μαρωνείας - Σαπών, κ. Μιχάλης Μοσχίδης χαρακτήρισε την έκθεση μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φανούν οι δυνατότητες της περιοχής και σημείωσε ότι είναι στο χέρι μας με τις επιλογές μας να βοηθήσουμε την οικονομία.

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη στα εγκαίνια της 21ης Πανελλήνιας Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2012»

Κυρίες και κύριοι
Όλοι μας τούτες τις μέρες νιώθουμε ότι ζούμε ίσως την κρισιμότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας. Η χώρα βιώνει κρίση δημοσιονομική, κρίση αξιακή, κρίση πολιτισμική. Το ιστορικό διακύβευμα, η πατρίδα. Είναι ιστορική αναγκαιότητα, η αναδόμηση, η ρηξικέλευθη μεταλλαγή του κράτους. Είναι αδήριτη επιτακτική ανάγκη να συνυπάρξουν οι πολιτικές δυνάμεις στο ίδιο τραπέζι του επικοινωνιακού διαλόγου και να μιλήσουν τη γλώσσα της Ελλάδας.

Αναγνωρίζουμε όλοι ότι ο δρόμος που πορευόμασταν ήταν αδιέξοδος. Χωρίς προοπτική. Χωρίς πυξίδα.

Με το παραγωγικό μας πρότυπο να έχει από καιρό ξεθωριάσει παραδομένο σε λογικές αναπτυξιακού αυτοματισμού και ανέξοδου εφησυχασμού.

Η χώρα από καιρό έπαψε να παράγει, να έχει δυναμική σχέση με την αγορά, να στηρίζεται σε στέρεες βάσεις.

Και το πολιτικό μας δυναμικό περιεκτικά ταυτοποιημένο στη συνείδηση του κόσμου να περιδυνίζεται γύρω από ένα μοντέλο κυριολεκτικά και μεταφορικά χρεωκοπημένο. Οι μύθοι με τους οποίους μία ολόκληρη γενιά μεγάλωσε κατέρρευσαν αφήνοντάς μας γυμνούς με την σκληρή αλήθεια μας.

Η νέα γενιά αναζητεί απεγνωσμένα την υπερδιατακτική εικόνα αναφοράς, τα αξιακά πρότυπα, τα ιδεολογικά προτάγματα, ξεχύνεται στους δρόμους ψηλαφίζοντας το δικαίωμα στη ζωή.

Ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων που αποτυπώνονται στην καθημερινή αγωνία των πολιτών που συναντώ σε κάθε γωνιά της Περιφέρειάς μας. Η τραγικότητα της κατάστασης φαίνεται μέσα από αριθμούς αλλά και από τα γεγονότα.

Αγωνιούμε για την υγεία, για την παιδεία, τις υποδομές και εξαιτίας της ολιγωρίας του κράτους απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Οι αριθμοί μιλούν για πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τα πρόσωπα των πολιτών της περιοχής μας όμως εκφράζουν την απόγνωση.

Η Περιφέρειά μας βρίσκεται στο φάσμα της αποβιομηχάνισης και δεκάδες μεταποιητικές επιχειρήσεις προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στοιχειωδώς στις πάμπολλες υποχρεώσεις τους εκλιπαρώντας για την εκπλήρωση των αυτονόητων υποχρεώσεων της πολιτείας (επιδοτήσεις 12%).

Το τοπίο των κοινωνικοοικονομικών αδιεξόδων δυστυχώς ενισχύεται από την κατάλυση των εργασιακών σχέσεων που βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο. Οι «επιχειρησιακές» συμβάσεις αντικαθιστούν τις συλλογικές, η υποαπασχόληση, το ελαστικό ωράριο, τα κουτσουρεμένα ένσημα, ενίοτε και σε άγνοια του εργαζόμενου, αποδεικνύουν την κατάλυση των κεκτημένων δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και φοβάμαι ότι σταδιακά η κατάσταση οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη. Έκρηξη που δεν θα έχει μόνο στο στόχαστρο τους όποιους κυβερνώντες αλλά και θα φέρει αντιμέτωπους τους πολίτες μεταξύ τους, σε μια προσπάθεια απόδοσης ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Εμείς, πριν δυο περίπου χρόνια, κληθήκαμε μέσα από την εκλογική διαδικασία που ανέδειξε τις πρώτες αιρετές διοικήσεις των περιφερειών στη χώρα, να συνδιαμορφώσουμε μαζί με τις υγιείς δυνάμεις της οικονομίας και της κοινωνίας το σχέδιο για την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειάς μας.

Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα μέσα από διαβουλεύσεις με δήμους, επιμελητήρια, σωματεία και οργανώσεις αλλά δυστυχώς τα εμπόδια που μπαίνουν στον υγιή περιφερειακό σχεδιασμό από τις αδυναμίες του κεντρικού κράτους αλλά και την οικονομική ύφεση που βιώνουμε είναι πολλά. Από τη μία ήμασταν ανέτοιμοι ως χώρα για την ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ εποχή κι από την άλλη ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη σκοντάφτει στο «δεν υπάρχουν χρήματα», καθώς επίσης στην εγγενή μας γραφειοκρατία και τον κρατικισμό που δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε ούτε καν τώρα που είμαστε σε πραγματικό αδιέξοδο.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι σ’ αυτό το διάστημα του ενάμιση χρόνου διοίκησης σε επίπεδο περιφέρειας βιώνουμε το ξεδίπλωμα της περιφερειακής συνείδησης, τη συνειδητοποίηση των πολιτών ότι είναι μέρος μιας μεγάλης οικογένειας που οραματίζεται για το καλό του Βόρειου Έβρου αλλά και της Θάσου, της Δράμας αλλά και της ορεινής Ροδόπης, της Καβάλας αλλά και της Σαμοθράκης. Κι αυτήν την περιφερειακή συνείδηση έρχεται σημειολογικά ν’ αναπαραστήσει και να δικαιώσει η 2η ουσιαστικά Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012» που γίνεται, όπως αποτυπώνεται και από τη συμμετοχή όλων των Επιμελητηρίων των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, Έκθεση ΟΛΩΝ μας.

Η σημειολογία της έκθεσης αυτής συμπίπτει με την αναγέννηση της αναπτυξιακή μας ταυτότητας μέσα από την αιρετή περιφέρεια…

Συναποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας κι αυτό το όνειρο των πολιτών σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σκοπεύουμε να το εκπληρώσουμε με αρωγούς όλες τις υγιείς δυνάμεις και με το βλέμμα στραμμένο στους νέους ανθρώπους.

Κυρίες και κύριοι
Φίλες και φίλοι
Κατά την αυτοδιοικητική μας διαδρομή επιλέγουμε να προτάξουμε τη θέση και τις υποδομές μας ως το συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη νέα οικονομία και γεωγραφία και να διαμορφώσουμε σε περιφερειακό επίπεδο μία αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη που θα διαθέτει χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου και ελκυστικού διαμετακομιστικού μεταφορικού κόμβου.

Η Περιφέρεια, κυρίες και κύριοι, έχει αστείρευτες και εν πολλοίς μη αξιοποιημένες δυνάμεις. Αυτές τις δυνάμεις θέλουμε να κινητοποιήσουμε προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση. Με τις δυνάμεις της οικονομίας να πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια.

Η Έκθεση Ανατολική Μακεδονία Θράκη αποτελεί την σφραγίδα αυτής της νέας αρχής. Είναι το καθρέφτισμα του νέου ξεκινήματος. Της νέας επανεκκίνησης. Μέσα από τις συμμετοχές και την δυναμική της επιβεβαιώνει ότι η περιοχή ανοίγει τα φτερά της. Ξεφεύγει από την μιζέρια και την εσωστρέφεια και ανοίγεται στο μέλλον. Στην Βαλκανική. Σε αυτή τη νέα οικονομία. Στη νέα γεωγραφία.

Δεν μπορώ σε αυτό το σημείο να μην μνημονεύσω την άψογη συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας, τις Ομοσπονδίες τους Εμπορικούς Συλλόγους, τους κοινωνικούς μας εταίρους. Μαζί σε μία σχέση ειλικρίνειας και συνεργατικότητας προχωρούμε αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες, όλες τις δυνατότητες που έχουμε μπροστά μας.

Κυρίες και Κύριοι
Η Έκθεση Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μας δείχνει το δρόμο σε μία νέα εποχή. Με νέους ανθρώπους στη Διοίκηση και νέο όραμα, νέα δυναμική.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσους δούλεψαν συστηματικά σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες με την αβεβαιότητα παντού για την πραγματοποίηση της έκθεσης, καλώντας τους συμπολίτες μου να την επισκεφθούν, να την εμπιστευτούν και να κάνουμε μαζί το βήμα που θα φέρει το μέλλον και την έξοδο από την κρίση κοντά.

Σας ευχαριστώ.»

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2035,Αλεξανδρούπολη,8339,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,143,Άρθρα - Απόψεις,3003,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3257,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,675,Δράμα,114,Έβρος,18154,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2487,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1452,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,728,Ιστορία,227,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1451,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3821,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6081,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,41,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1063,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εγκαινιάστηκε η 21η Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012»
Εγκαινιάστηκε η 21η Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012»
http://2.bp.blogspot.com/-nD6DkQhSt8g/T798E3cC1BI/AAAAAAAASiQ/WUGQ8OfFeK8/s200/P5240024.JPG
http://2.bp.blogspot.com/-nD6DkQhSt8g/T798E3cC1BI/AAAAAAAASiQ/WUGQ8OfFeK8/s72-c/P5240024.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/05/21-2012.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/05/21-2012.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων