Επιστολή "βόμβα" του αρχηγού του Εθνικού Γρ. Σιδηρόπουλου

Σας παρουσιάζουμε ολόκληρη την επιστολή - καταπέλτη του αρχηγού της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γρηγόρη Σιδηρόπουλου, που καταφέρεται κατά της διοίκησης του Ερασιτέχνη Εθνικού και έχει ταράξει για τα καλά τα νερά στα αθλητικά δρώμενα της Αλεξανδρούπολης.

Να θυμίσουμε ότι, πριν δύο εβδομάδες περίπου, είχαμε δημοσιεύσει πρώτοι τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος στο συνδρομητικό κανάλι novasports, μετά τον αγώνα του Εθνικού με τον Παναθηναϊκό... παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο, που στρέφεται κατά της διοίκησης του Ερασιτέχνη Εθνικού (βλ. εδώ).

Επίσης, πριν από δύο μήνες, είχαμε δημοσιεύσει τα όσα όσα γραφόταν τότε σε αθλητικές ιστοσελίδες και τις φήμες που κυκλοφορούσαν σχετικά με τα προβλήματα που υπήρχαν στις σχέσεις μεταξύ Ερασιτέχνη και Τμήματος Βόλεϊ (βλ. εδώ).

Από την Διοίκηση του Εθνικού δεν υπήρξε καμία επίσημη τοποθέτηση, καμία δήλωση. Είναι πρωτοφανές, αθλητής με μεγάλη ιστορία στο σύλλογο και μάλιστα αρχηγός της ομάδας να προβαίνει σε τέτοιες καταγγελίες και η διοίκηση να μην παίρνει θέση. Ας αφήσουν κάποιοι τα "πανηγύρια", τις "εντυπώσεις" και την προσωπική "προβολή" τους και να βγουν από τη "στοά" για να πουν στον κόσμο του Εθνικού τι συμβαίνει. Εκτός αν μετά το ποδόσφαιρο θέλουν να διαλύσουν και το βόλεϊ. Και αν νομίζουν ότι τα όσα δήλωσε ο αθλητής είναι ψευδή και ανυπόστατα, αν είναι "μάγκες" ας τον τιμωρήσουν.

Και επειδή ο κ. Σιδηρόπουλος αναφέρεται στην επιστολή του και σε κάποια σχόλια που δημοσιεύθηκαν σε διάφορα biogs, να ενημερώσουμε τον ίδιο αλλά και τους αναγνώστες μας σε ότι αφορά το δικό μας biog, ότι δεν δημοσιεύσαμε αρκετά σχόλια που ήταν υβριστικά και συκοφαντικά και προς τις δύο πλευρές, καθώς επίσης και σχόλια που καταφερόταν εναντίον μας με ύβρεις και απειλές γιατί δημοσιεύσαμε το βίντεο με τις δηλώσεις!!! Απόδειξη της "μπόχας" που επικρατεί μέσα στις τάξεις του Εθνικού.

Απορίας άξιο επίσης είναι το γεγονός ότι τόσο οι δηλώσεις του αθλητή, όσο και αυτά που έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και συζητιούνται στην πόλη για την κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά του Εθνικού, "κουκουλώθηκαν" από τα περισσότερα τοπικά ΜΜΕ (και όταν τα ΜΜΕ σωπαίνουν, κάποιο λάκκο έχει η φάβα!), ενώ κάποιοι έσπευσαν να μας κάνουν, μέσω διαδικτύου σε site και Facebook, μαθήματα ηθικής και αξιοπιστίας.

Δεν θα πούμε περισσότερα, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Απλά θα πούμε ένα μπράβο στον Άκη Σιδηρόπουλο για το θάρρος που είχε να πει όλα αυτά επώνυμα και δημόσια, που μοιράστηκε με τον κόσμο τις αγωνίες του και τους προβληματισμούς του για τον αγαπημένο του σύλλογο και το αγαπημένο του άθλημα. Να υπενθυμίσουμε δε, ότι ο Άκης είναι ένας αθλητής με ΗΘΟΣ που έχει προσφέρει πολλά και στον Εθνικό και στην Αλεξανδρούπολη και στο βόλεϊ. Και για να τα λέμε όλα, ο Άκης και οι συναθλητές του αγωνιζόμενοι έχουν σώσει πολλές φορές την τιμή και την αξιοπρέπεια του συλλόγου με τελευταίο παράδειγμα τη νίκη του Εθνικού μέσα στην Πάτρα, όταν κάποιοι της διοίκησης ήθελαν η ομάδα να χάσει για να μην παίξει play off, για να "γλυτώσουν" τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής!

Και τέλος, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ = ΒΟΛΕΪ και ΒΟΛΕΪ = ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

Η επιστολή του Γρηγόρη Σιδηρόπουλου:

«Πέρασαν περίπου είκοσι ημέρες, από τις δηλώσεις που έκανα μετά τη λήξη του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό και όπως ήταν αναμενόμενο -και για ευνόητους λόγους- επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης του ερασιτέχνη, δεν υπήρξε. Αντ’ αυτής, προτιμήθηκε, από αυτούς που έπρεπε να απαντήσουν ο κλεφτοπόλεμος και από κάποιους άλλους -προφανώς φιλικά προσκείμενους- ο ανώνυμος σχολιασμός των δηλώσεών μου, σε διάφορα biogs του διαδικτύου.

Θα σας παραθέσω λοιπόν, κάποια οικονομικά στοιχεία (όχι όλα προς το παρόν) για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα του τι συμβαίνει στον Εθνικό, και θα το κάνω αυτό, διότι ο Εθνικός είναι ένας ιστορικός σύλλογος που ανήκει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και όχι σε μεμονωμένα πρόσωπα.

Την περίοδο 2010-2011, ο βασικός χορηγός του Εθνικού, τα "Χρυσωρυχεία Θράκης", έδωσαν στον ερασιτέχνη 141.000 €, από τα οποία το βόλλεϋ, πήρε 16.000 €. Αυτή τη σεζόν, δηλαδή 2011-2012, έλαβε 70.000 € και στο βόλλεϋ δόθηκαν 8.000 € και αυτά ΔΑΝΕΙΚΑ, με διοικητική απόφαση. Το αν η διοίκηση, θεωρεί ότι στο βόλλεϋ, αντιστοιχεί ένα ποσοστό μικρότερο του 8, είναι δικαίωμά της. Επειδή, όμως, σέβομαι απόλυτα τα υπόλοιπα αθλήματα του συλλόγου, όπως και τους αθλητές, τους προπονητές και τις διοικήσεις τους και ουδέποτε καταφέρθηκα εναντίον τους, ας δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτά σήμερα.

Το ποδόσφαιρο, με την τεράστια ιστορία του και σε μια πόλη 80.000 κατοίκων, αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα, απαξιωμένο και παρατημένο από τον ερασιτέχνη. Το μπάσκετ, αγωνίζεται επίσης στο τοπικό πρωτάθλημα και επειδή προπονούμαστε στον ίδιο χώρο και βλέπω κάποια πράγματα, σας διαβεβαιώνω, πως αν δεν υπήρχαν κάποιοι αθλητές που το αγαπούν πραγματικά, ίσως να μην υπήρχε καν ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει και στο στίβο και στα υπόλοιπα, λιγότερο δημοφιλή αθλήματα του συλλόγου. Το αν υπήρξαν κάποιες επιτυχίες, οφείλεται καθαρά και μόνο στο ταλέντο των αθλητών και στο πείσμα των ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ προπονητών τους, πάντως σίγουρα όχι σε οργανωμένη δουλειά της διοίκησης.

Ο καθένας λοιπόν, μπορεί να κρίνει αν αυτή η διοίκηση είναι επιτυχημένη και για να είμαι απόλυτα δίκαιος, πρέπει να σας πω, ότι υπάρχουν και ορισμένα άτομα μέσα σε αυτήν, που αγαπούν τον Εθνικό και θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Προσωπικά, έχω να προτείνω το εξής: να αφήσει η διοίκηση το βόλλεϋ να αυτοδιοικηθεί και να δώσει μεγαλύτερη σημασία στα υπόλοιπα αθλήματα, που αυτή τη στιγμή παραπαίουν, αν και γνωρίζω εκ των προτέρων πως κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί και θα σας εξηγήσω αμέσως το γιατί.

Η σύμβαση με τα "Χρυσορυχεία Θράκης", λήγει στις 30/6/2012 και η εταιρεία έχει δηλώσει, ότι θα ασχοληθεί μόνο με το βόλλεϋ. ΑΝ ασχοληθεί. Τον τελευταίο λοιπόν καιρό, ο ερασιτέχνης αναζητά 5 "δικά" του άτομα, έτσι ώστε να αντικαταστήσει την τωρινή διοίκηση του βόλλεϋ και να έχει με αυτό τον τρόπο τον απόλυτο έλεγχο του τμήματος. Αν δεν το καταφέρει, δε θα έχει λόγο να υπάρχει.

Το βόλλεϋ του Εθνικού, θεωρώ ότι έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του και θα πρέπει να την αξιοποιήσει άμεσα. Στηριζόμενος σε δικά του παιδιά (αφού ποτέ στην ιστορία του δεν έκανε μεγάλα οικονομικά ανοίγματα κι ας το πλήρωσε αυτό προ τριετίας με τον υποβιβασμό του), με μια σωστή διαχείριση χρημάτων και ένα σοβαρό διετή/τριετή προγραμματισμό, θα μπορούσε να ξεπληρώσει σταδιακά τα χρέη του (που ναι μεν υφίστανται, αλλά δεν είναι τεράστια όπως συμβαίνει σε άλλους συλλόγους) και να συνεχίσει την αξιοπρεπή του παρουσία μέσα στα γήπεδα της Α' Εθνικής.

Σε κάποιον ιστότοπο διάβασα, πως ήταν επιτυχία του Εθνικού που μαζεύτηκαν 1500-2000 άτομα στην κοπή της πίτας! Συμφωνώ, αλλά θα το θεωρούσα πολύ μεγαλύτερη επιτυχία, αν 1500-2000 άτομα είχαν ψηφίσει στις εκλογές του συλλόγου που έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι! Αντί, όμως, για 1500-2000 άτομα, ψήφισαν περίπου… 20! Ήταν βέβαια αρκετά για να εκλεγεί αυτή η διοίκηση! Δύσκολο να καταλάβει κανείς, γιατί δεν υπήρξε η ανάλογη προβολή βέβαια.

Στον ίδιο ιστότοπο, αναφέρεται από κάποιους, πως τα "Χρυσωρυχεία Θράκης", χορηγούν τον Εθνικό για τις υποδομές και όχι για τις ανδρικές ομάδες και πως το τμήμα του ποδοσφαίρου, έχει στις ακαδημίες του 200 παιδάκια. Αν λοιπόν τον χορηγούν για τις υποδομές του, γιατί η διοίκηση παίρνει 30 € συνδρομή το μήνα από τους γονείς των παιδιών; Από τα λεγόμενα λοιπόν των κυρίων αυτών και χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά, μαζεύεται ένα ποσό της τάξης των 100.000 € περίπου ΜΟΝΟ από τις ακαδημίες του ποδοσφαίρου, από συνδρομές και τη χορηγία των χρυσωρυχείων, χρήματα που προφανώς δαπανώνται για τις ανάγκες του τμήματος. Όταν λοιπόν η επαγγελματική ομάδα του βόλλεϋ, χρειάζεται γύρω στις 200.000 € το χρόνο, από τις οποίες, οι 150.000 € περίπου, προέρχονται από επιχορηγήσεις, τη λίγκα του βόλλεϋ, τηλεοπτικά δικαιώματα, τον ΟΠΑΠ, διαφημίσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών της πόλης, εισιτήρια διαρκείας, εισιτήρια αγώνων κ.λπ., ή τα ποσά είναι λανθασμένα, ή εγώ δεν τα υπολογίζω σωστά!

Σε άλλο σχόλιο, κάποιος μου θυμίζει το τι έχει προσφέρει η ομάδα σε μένα. Η ομάδα αυτή λοιπόν, μου έχει προσφέρει πάρα πολλά και αυτό, μαζί με την αγάπη που νιώθω χρόνια τώρα για τον Εθνικό, είναι ο κυριότερος λόγος που μιλάω και δε σωπαίνω όπως κάνουν άλλοι. Θα μου επιτρέψετε, όμως, να αντιστρέψω το ερώτημα, γιατί διακρίνω επιλεκτική μνήμη. Γνωρίζει ο εν λόγω κύριος, τι έχω προσφέρει και εγώ με τη σειρά μου σε αυτή την ομάδα; Το 1996 που πήρα μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, ο Εθνικός έβαλε στο ταμείο του 40.000.000 δραχμές και ρουχισμό για όλα τα παιδικά τμήματα του συλλόγου για ένα χρόνο, έπειτα από δική μου απαίτηση. Αν έχει φέρει και ο ίδιος τόσα χρήματα στον Εθνικό, σε οποιοδήποτε τμήμα, ας μην κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του κι ας έρθει να σταθεί δίπλα στο Γκιούρδα, στο Δημητριάδη, στον Τερζάκη, στο Μπάεφ, στον Κίτσιο, στους αδελφούς Ναλμπάντη, σε μένα και σε όλους εκείνους που ξεχνάω αυτήν τη στιγμή να αναφέρω, αλλά και σε όλους τους αθλητές των υπολοίπων αθλημάτων του Εθνικού, που όπως είναι φυσικό δε μπορώ να απαριθμήσω και ας βγει μαζί μας μια αναμνηστική φωτογραφία, να την κορνιζάρουμε και να τη βάλουμε, στα… ανακαινισμένα πλέον γραφεία του συλλόγου!

Θέλω να προσθέσω κάτι τελευταίο όσον αφορά ένα συγκεκριμένο σχόλιο -και παρεμπιπτόντως, τα περισσότερα πικρόχολα σχόλια "υπογράφει" ο ίδιος- που έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο και που αναφέρεται σε λεφτά που "φάγαμε" εγώ και η παρέα μου και επειδή προφανώς κάνει λόγο για συμβόλαια, θα δημοσιοποιήσω από οποιονδήποτε κι αν μου ζητηθεί, τα συμβόλαιά μου με τον Εθνικό, για να φανούν τα "υπέρογκα" ποσά που… "φάγαμε"!

Δεν περίμενα ούτε περιμένω τη στήριξη κανενός, περιμένω όμως, την τοποθέτηση κάποιων ηχηρών ονομάτων του χώρου, οι οποίοι φυσικά και γνωρίζουν τα όσα προαναφέρω. Πολλοί θα αναρωτιέστε όπως είναι φυσικό, αν υποκινούμαι από κάποιους, αν υποκρύπτω καταστάσεις ή αν τα λέω όλα αυτά αποσκοπώντας κάπου. Σας διαβεβαιώνω, ότι δε βρίσκεται κανένας "πίσω" μου, δεν ήμουν ποτέ και δε θα γίνω φερέφωνο κανενός, δεν έχω διοικητικές ή προπονητικές βλέψεις, αντιθέτως, θα βοηθήσω το τμήμα, όποτε και όπως με χρειαστεί, αφιλοκερδώς.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω ως αρχηγός της ομάδας βόλλεϋ του Εθνικού, τους χορηγούς, τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που διαφημίστηκαν στο γήπεδο, τον κόσμο που στήριξε και στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια τις προσπάθειές μας, καθώς και το Δήμο Αλεξανδρούπολης, που στάθηκε αρωγός στην ομάδα, αλλά και προσωπικά τον Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Χρήστο Ζιώγα.

Υ.Γ. Μην εκπλαγείτε, αν του χρόνου, δείτε μετονομασία ή διπλή ονομασία του Εθνικού.»

Γρηγόρης Σιδηρόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8469,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3306,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18348,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2525,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1480,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,420,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3871,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6138,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Επιστολή "βόμβα" του αρχηγού του Εθνικού Γρ. Σιδηρόπουλου
Επιστολή "βόμβα" του αρχηγού του Εθνικού Γρ. Σιδηρόπουλου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN8-oeXo8WqpcksN8pF4oasRrt0vYuSlfBEduXuUp21ATDl8q75FwA3i_hAfEiVjjtVPohNXPz_rEQcICUsS5xbFz85s6Lk4hMRorGZvIM8z3ode6BMQd6pVeN8ktqnSNaLMMbhSaU63R9/s200/sidiropoulos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN8-oeXo8WqpcksN8pF4oasRrt0vYuSlfBEduXuUp21ATDl8q75FwA3i_hAfEiVjjtVPohNXPz_rEQcICUsS5xbFz85s6Lk4hMRorGZvIM8z3ode6BMQd6pVeN8ktqnSNaLMMbhSaU63R9/s72-c/sidiropoulos.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/04/blog-post_12.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/04/blog-post_12.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων