Ο κ. Παπαδήμος πήγε με "κόκκινες γραμμές" και γύρισε με λαχανάκια Βρυξελλών

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός μεταφέρει εντολές στους… εντολείς του

Ο κ. Παπαδήμος έφυγε την Κυριακή για τις Βρυξέλλες παίρνοντας από τον Α. Σαμαρά και τους άλλους μια επιταγή, όχι λευκή αλλά γραμμένη με κόκκινο στυλό. Ήταν οι κόκκινες γραμμές, οι εντολές των τριών αρχηγών για το τι έπρεπε να ζητήσει ο κ. Πρωθυπουργός από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Όχι στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, όχι στις περικοπές των επικουρικών, όχι σε νέα μέτρα που θα φέρουν την ύφεση σε εφιαλτικά επίπεδα...

Μέχρι στιγμής και ενώ εντείνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί των δανειστών και της Τρόικας κανείς δεν ξέρει τι έκανε στο εξωτερικό ο κ. Παπαδήμος.

- Τι συμφωνίες έκανε; - Τι έδωσε; - Τι πήρε;
Κανείς δεν ξέρει.

Μάθαμε επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία με την κ. Μέρκελ. Τι είπαν άραγε και ποιες κόκκινες γραμμές έθεσε;

Συνάντησε και διάφορους τεχνοκράτες προσκολλημένους στην Τρόικα ενώ έκανε κι ένα ταξιδάκι στη Φραγκφούρτη όπου συνάντησε τον Μ. Ντράγκι. Για τα ομόλογα της ΕΚΤ του είπε τίποτα;

Και μετά από όλα αυτά γύρισε στην Ελλάδα όπου αντί να μιλάμε για τις δικές μας κόκκινες γραμμές, από προχθές μιλάμε για καταιγίδα μέτρων ενώ την Κυριακή οι εντολές ήταν ρητές. Όχι άλλα τυφλά μέτρα.

Το μόνο ορατό μέχρι στιγμής αποτέλεσμα του ταξιδιού του κ. Παπαδήμου είναι ότι δεν πέτυχε απολύτως τίποτε, δεν έθεσε κανένα όρο, ούτε εκμεταλλεύτηκε το κακό κλίμα για τη Γερμανία μετά την ντροπιαστική πρόταση για δημοσιονομικό επίτροπο.

Αντιθέτως, η τρόικα ξεσπάθωσε και ζήτησε ακόμη χειρότερα μέτρα, φορολογικού κυρίως περιεχομένου που θα οδηγήσουν την οικονομία στο γκρεμό και τους πολίτες σε απόγνωση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που διαρρέουν από το Μαξίμου, αντί να βάζει η Ελλάδα τις κόκκινες γραμμές τις βάζει τώρα… η Τρόικα που επιμένει στη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και στην κατάργηση του 14ου μισθού και όλων των κλαδικών συμβάσεων. Δεν δέχεται επίσης κουβέντα για τις περικοπές στις επικουρικές, αλλά μας κάνει την χάρη να συζητά τον 13ο μισθό. Προτείνει επίσης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει με προνομιούχες μετοχές ή με κοινές χωρίς ψήφο.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τον κ. Παπαδήμο; Ανυπακοή στους ανθρώπους που τον έφεραν στη θέση που βρίσκεται ή… υπακοή στους πραγματικούς εντολείς του;

Ένα είναι σίγουρο: Ακόμα και τον… ομορφάντρα της διαφήμισης να στέλναμε στις Βρυξέλλες θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός μεταφέρει εντολές στους… εντολείς του

Νομίζαμε ότι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο βασιλιάς της αποτυχίας, της γκάφας και των ναυαγίων. Τον τίτλο διεκδικεί πλέον επαξίως και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ο πρωθυπουργός που υποτίθεται ότι θα μπορούσε να αντισταθεί στους Ευρωπαίους, διότι είχε το κύρος να τον ακούσουν, πήγε στις Βρυξέλλες με κόκκινες γραμμές, αλλά τις ξέχασε προφανώς στο ξενοδοχείο του. Και επέστρεψε από τις Βρυξέλλες με εντολές προς τους… εντολείς τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηγέτες της ευρωζώνης, μετά τις συνομιλίες που είχαν με τον κ. Παπαδήμο, όχι μόνο ζητούν την τήρηση όλων των δεσμεύσεων σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την περικοπή των δαπανών στο Δημόσιο και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας (μισθοί), αλλά επιπλέον ζητούν αμετάκλητη δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων ως προς το νέο πρόγραμμα.

Δεν διευκρινίζουν βεβαίως τι μορφή θα πάρουν οι δεσμεύσεις αυτές, αλλά υποτίθεται ότι αλλάξαμε τον Παπανδρέου επειδή μεταξύ των άλλων ήταν ο κομιστής των δεσμεύσεων και των εντολών των δανειστών.

Αλλά όπως διαβάζουμε στον ξένο Τύπο ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει κι αυτός περαιτέρω υποχωρήσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων στην συνάντηση που θα έχουν, σήμερα Πέμπτη.

Ο οικονομολόγος κ. Παπαδήμος θα ζητήσει από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να κάνουν περισσότερες παραχωρήσεις για να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διαπραγματεύσεις”, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Παράλληλα, η εφημερίδα γράφει ότι η στάση των δανειστών της Ελλάδας γίνεται όλο και πιο αδιάλλακτη απαιτώντας την εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας για να εγκρίνουν τα 130 δις. του νέου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα.

Η τρόικα δεν δείχνει να υποχωρεί από τις θέσεις τις σχετικά με την μείωση των κατώτατων μισθών και το κόψιμο των επιδομάτων”, δηλώνει αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης στην ίδια εφημερίδα και προσθέτει: “ Όμως, κανένα πολιτικό κόμμα δεν δείχνει πρόθυμο να δεχτεί μια τέτοια εξέλιξη, διότι η περικοπή των μισθών αποτελεί μία κόκκινη γραμμή από την οποία δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Πείτε μου εσείς πως πρόκειται αυτό να λυθεί. Δεν έχουμε καμία ιδέα και είμαστε πολύ ανήσυχοι”.

Έλα ντε, πως θα λυθεί; Να μια ιδέα: εκλογές τώρα, επειδή η κυβέρνηση Παπαδήμου εξεμέτρησε τον βίον της από την στιγμή που παραβιάζει την βασική εντολή της και γίνεται ο κομιστής εντολών …προς τους εντολείς της

Κι αν ορισμένοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό ακόμα, σύντομα θα αντιληφθούν ότι τόσο σκληρά μέτρα δεν περνάνε στη Βουλή, όποιοι κι αν είναι οι εκβιασμοί του κ. Παπαδήμου και των φίλων του.

Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού θα πλήξει καίρια τα εισοδήματα των Ελλήνων και θα φέρει πολύ βαθύτερη ύφεση από την τωρινή. Αυτό πολύ δύσκολα θα γίνει αποδεκτό από τους βουλευτές οι οποίοι ήδη δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο.

Πώς θα περάσουν επίσης, οι βουλευτές την κόκκινη γραμμή των επικουρικών συντάξεων; Δύσκολο να αποδεχθεί το Κοινοβούλιο την πλήρη διάλυση της κοινωνίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ξέρουν ότι έτσι που πάνε δεν θα επανεκλεγούν, οπότε η καταψήφιση είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να σώσουν τις πολιτικές καριέρες τους.

Έκφραση της αυξανόμενης δυσαρμονίας μεταξύ του κοινοβουλίου και της κοινής γνώμης είναι και οι καθημερινοί πλέον τυχοδιωκτισμοί του κ. Καρατζαφέρη. Ο οποίος αφού με την αμέριστη υποστήριξη της διαπλοκής αναδείχθηκε περίπου σε θεσμικό παράγοντα (και τα άλλα κόμματα το ανέχθηκαν) την μια ημέρα μας λέει ότι φεύγει από την κυβέρνηση και την άλλη ότι θέλει να παραμείνει η κυβέρνηση μέχρι το 2013. Έτσι συγκαλεί εκτάκτως σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση, του γραμματέα του κόμματος και των κοινοβουλευτικών του εκπροσώπων στην οποία «δεν αποκλείεται να αποφασίσουμε την αποχώρησή μας από την κυβέρνηση».

Δεν είναι όμως σοβαρή κυβέρνηση αυτή της οποίας ο εις εκ των τριών εντολέων συμπεριφέρεται έτσι. Δεν είναι καν κυβέρνηση. Σκορποχώρι είναι.

Πηγή: antinews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2036,Αλεξανδρούπολη,8345,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3004,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3260,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,676,Δράμα,114,Έβρος,18165,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2489,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1453,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,323,Θράκη,733,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,209,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1454,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3828,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6086,Ροδόπη,406,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,541,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,57,Τυχερό,51,Υγεία,1065,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ο κ. Παπαδήμος πήγε με "κόκκινες γραμμές" και γύρισε με λαχανάκια Βρυξελλών
Ο κ. Παπαδήμος πήγε με "κόκκινες γραμμές" και γύρισε με λαχανάκια Βρυξελλών
http://2.bp.blogspot.com/-B4rOgLI4AIQ/Tyn-uNIgr3I/AAAAAAAAMes/Rvevpm5YVYk/s320/papadimos-yunker-basoro.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-B4rOgLI4AIQ/Tyn-uNIgr3I/AAAAAAAAMes/Rvevpm5YVYk/s72-c/papadimos-yunker-basoro.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/02/blog-post_3481.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/02/blog-post_3481.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων