Επιστολή διαμαρτυρίας Συνοριοφυλάκων στον Πρωθυπουργό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων διαμαρτύρεται για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνοριοφύλακες στα πλαίσια του υπηρεσιακού καθήκοντος και επισημαίνουν την αδυναμία του οργανισμού της Frontex και της Ε.Ε. να συνδράμουν αποτελεσματικά στο έργο τους.

Η δραματική μείωση της δύναμής τους, όπως αναφέρουν, με τις αντιστρόφως αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, οδήγησαν την Ομοσπονδία να αποστείλει ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Χώρας γιατί, όπως τονίζουν, η λαθρομετανάστευση αποτελεί πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως αστυνομικό ζήτημα...»

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επ’ ευκαιρία της ανάληψης και συνέχισης των καθηκόντων σας στο νέο κυβερνητικό σχήμα και εκπροσωπώντας από μέρους μας -ως συνδικαλιστικός φορέας- το προσωπικό που υπηρετεί στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης οφείλουμε να σας καταθέσουμε τις διαπιστώσεις και τις ανησυχίες μας από τη σοβαρή πλέον κατάσταση στην οποία έχει εισέλθει η χώρα μετά τις έντονες μεταναστευτικές ροές κυρίως από τα βορειοανατολικά σύνορα (περιοχή Έβρου) που όμως σήμερα επεκτείνεται σε ολόκληρη την βόρεια και βορειοδυτική μεθοριακή γραμμή.

Δεν θα ήταν φρόνιμο η επιστολή αυτή να σταλεί σε έναν Πρωθυπουργό που έχει συγκεκριμένη και δύσκολη αποστολή για την χώρα, όμως η κατάσταση που έχει επέλθει από την εισροή λαθρομεταναστών είναι δυσοίωνη και ασφυκτικά τραγική στο βαθμό που δικαιολογεί τέτοιου είδους ενέργειες.

Οι συνάδελφοι μας αστυνομικοί – συνοριακοί φύλακες που υπηρετούν σε κάθε μέρος της χώρας από τον Έβρο ως την Αθήνα βρίσκονται σε απόγνωση με την τεράστια είσοδο λαθρομεταναστών, την διαχείρισή τους και την αντιμετώπισή τους. Συγχέοντας πολλές φορές το υπηρεσιακό τους καθήκον με την ανθρωπιστική τους αντίληψη βλέποντας και έχοντας να αντιμετωπίσουν ως λαθρομετανάστες γυναίκες και βρέφη, βρίσκονται πολλές φορές σε αδυναμία να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο στα πλαίσια του υπηρεσιακού τους καθήκοντος. Και αυτό γιατί οι δυνάμεις των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης έχουν μειωθεί πάνω από το 50% καθώς και του γεγονότος ότι η λαθρομετανάστευση αποτελεί πρωτίστως ζήτημα πολιτικό και δευτερεύοντος επιχειρησιακό και αστυνομικό.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως το προσωπικό Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης σήμερα, σε συνεργασία με τις ελάχιστες δυνάμεις του οργανισμού της Frontex που δραστηριοποιούνται στα σύνορά μας επιλαμβάνονται μόνο για την ταυτοποίηση, καταγραφή και επίδοση προσωρινών (μόνιμων) εγγράφων παραμονής των λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

Οι 10.000 συλλήψεις – καταγραφές εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας τον μήνα Οκτώβριο μόνο από τον Έβρο, αποτυπώνουν με έμφαση τον τραγικό τρόπο και την ένταση του φαινομένου αλλά και την αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίσει με τρόπο πολιτικό και επιχειρησιακό το πρόβλημα.

Η συνεισφορά της Ε.Ε. αποδεικνύεται από τους αριθμούς ελάχιστη. Επίσης η συνεισφορά των ευρωπαίων συναδέλφων αστυνομικών και αυτή δεν είναι δυνατή να αποτρέψει το φαινόμενο.

Απαιτούνται πρωτοβουλίες από την πλευρά σας που θα ευαισθητοποιήσουν τους ομολόγους σας και θα αποδείξουν πως η απειλή βρίσκεται προ των πυλών τους. Η θωράκισή τους πίσω από την συνθήκη «Δουβλίνο II» δεν θα κρατήσει για πολύ. Η επιχειρησιακή οργάνωση για εμάς με τον απαραίτητο εξοπλισμό είναι πλέον επιτακτική και άμεση ανάγκη. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την παροχή σύγχρονων μέσων αντιμετώπισης του φαινομένου με κονδύλια του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων εμποδίζουν για την επιχειρησιακή ετοιμότητα που απαιτείται.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό συνοριακών φυλάκων κυρίως στα σύνορά μας, κάνουν τη δουλειά μας ακόμη πιο δύσκολη. Πιο δύσκολη και πιο επικίνδυνη λόγω της έλλειψης σύγχρονων εγκαταστάσεων κράτησης και υποδοχής όσο επίσης και από την διάδοση μεταδοτικών ασθενειών. Ως επισφράγισμα των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε πως σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά ακόμη και στο Νομό Έβρου οι συνάδελφοι αστυνομικοί – λόγω αδυναμίας του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου να ανταποκριθεί οικονομικά στις υποχρεώσεις του απέναντι στους γιατρούς – αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους κάθε ιατρική επίσκεψη και ιατρικές εξετάσεις παρά το γεγονός των μεγάλων ασφαλιστικών κρατήσεων -εισφορών που τους παρακρατείται από τη μισθοδοσία τους.

Στη κατεύθυνση αυτή ζητούμε την ανάληψη κάθε δυνατής πρωτοβουλίας από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της χώρας και του σώματος αντίστοιχα, προς το εξωτερικό και τους ευρωπαίους ομολόγους σας προκειμένου να πάψει η χώρα μας να αποτελεί – γιατί σήμερα αποτελεί – αποθήκη λαθρομεταναστών με κλειστές της πόρτες προς τις χώρες της Ε.Ε. αλλά επίσης κλειστές προς τις χώρες τους ή των χωρών εισόδου στην πατρίδα μας. Παράλληλα όπως εξετάσετε την πρόσληψη νέων συνοριακών φυλάκων για τις ανάγκες στο νομό Έβρου αλλά και των άλλων περιοχών καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης είναι τεράστιες αφού έχουν να πραγματοποιηθούν προσλήψεις εδώ και δέκα έτη.

Οι συνέπειες των έντονων μεταναστευτικών ροών έχουν γίνει ορατές σήμερα τόσο στους πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας (και ιδίως της Αθήνας) όσο και των πολιτών εκείνων που θέλουν αλλά αδυνατούν να μετακινηθούν από φόβο με μέσα μαζικής μεταφοράς (ΚΤΕΛ, ΟΣΕ, αστικά λεωφορεία, κ.α.) τα οποία κατακλύζονται από λαθρομετανάστες. Το μέλλον μας δυσοίωνο τόσο για εμάς, αλλά κυρίως για τις επερχόμενες γενιές αφού δεν έχουν τεθεί μέχρι σήμερα από τη πολιτεία σαφείς κανόνες για την αποτροπή της εισόδου και της εγκατάστασης των χιλιάδων λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

Πεπεισμένοι στην ευαισθητοποίησή σας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, θεωρούμε πως θα ενεργοποιηθούν οι μοχλοί τόσο σε πολιτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο - αλλά και μέσων - από την πλευρά σας γιατί ο χρόνος πιέζει. Πιέζει αφού ένα ολόκληρο χωριό καθημερινά ή μια μεγαλούπολη λαθρομεταναστών ετησίως εισέρχεται στη χώρα μας και εμείς ως παρατηρητές απλά «βοηθούμε» για να βρουν το δρόμο τους προς την Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.»

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2036,Αλεξανδρούπολη,8345,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3004,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3260,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,676,Δράμα,114,Έβρος,18165,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2489,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1453,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,323,Θράκη,733,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,209,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1454,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3828,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6086,Ροδόπη,406,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,541,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,57,Τυχερό,51,Υγεία,1065,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Επιστολή διαμαρτυρίας Συνοριοφυλάκων στον Πρωθυπουργό
Επιστολή διαμαρτυρίας Συνοριοφυλάκων στον Πρωθυπουργό
http://2.bp.blogspot.com/-aoHhYaeRs7g/TuFtxiSWHzI/AAAAAAAAKSc/MUpCmXFVgy8/s320/anoikth_epistolh22a.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-aoHhYaeRs7g/TuFtxiSWHzI/AAAAAAAAKSc/MUpCmXFVgy8/s72-c/anoikth_epistolh22a.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/12/blog-post_2123.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/12/blog-post_2123.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων