Αρχηγίες, ιδεολογίες και μετακόμιση καναπέδων…
Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

Είναι πλέον βέβαιο ότι δεν υπάρχει θεραπεία. Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί πως η περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, που αποχώρησε από την πρωθυπουργία με μια αριστοτεχνική πιρουέτα αφήνοντας πίσω του συντρίμμια, δεν είναι η μοναδική έκφραση ψυχαναγκασμού.

Η χώρα έχει πτωχεύσει, για να πάρουμε τη δόση μας κοντεύουμε να θυμηθούμε τον Μανιαδάκη με το ρετσινόλαδο και όλοι μαζί βαράνε στον γάμο του Καραγκιόζη.
Η κατάσταση θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα...»

Στο ΠΑΣΟΚ βρέθηκε άνθρωπος (ο κ. Χρυσοχοΐδης) να πει – εν μέσω ερειπίων – πως «δικαιούται» να πάρει σειρά για την αρχηγία!

Και, ως γνωστόν, έχουν πάρει σειρά κι’ άλλοι – διότι οι άνθρωποι τα έφτιαξαν τόσο καλά, που… δικαιούνται!

Στη Νέα Δημοκρατία κάποιοι (Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης), έκριναν πως είναι η κατάλληλη ώρα για να ανακαλύψουν εσωκομματικό εχθρό, με τον οποίο, λέει, έχουν ιδεολογικές διαφορές!

Είναι γνωστή η παροιμία περί του τι κόβει κανείς όταν δεν έχει πληγή και θέλει να αποκτήσει.

Και στη νέα κυβέρνηση ξέσπασε ένας πρωτοφανής τραγέλαφος, όταν συναντήθηκαν, λέει, δύο υπουργοί – διότι προφανώς δεν είχαν δουλειά να κάνουν – για να αποφασίσουν πού θα στεγάσουν τον Άδωνι, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο Λονδίνο, χτίζοντας τις σχέσεις του με τους εφοπλιστές.

Η έκτη δόση βρισκόταν στον αέρα και Χρυσοχοΐδης και Παπουτσής, έλαβαν μέρος σε σύσκεψη μαζί με τρεις(!) γενικούς γραμματείς των υπουργείων για να ρυθμίσουν τα της μετακόμισης του συγκατοίκου από τον ΛΑΟΣ!

Θα τον πάνε, λέει, στα δύο παλιά κτίρια του αλήστου μνήμης υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και θα μετακομίσουν τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν στο κτίριο της οδού Λαμπράκη, στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, όπου βρίσκεται το Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια, δεν βρίσκει δουλειά ούτε για τετρακόσια ευρώ τον μήνα και αυτοί μετακομίζουν καναπέδες!

Για την μετακόμιση (των καναπέδων) μάθαμε πως έχουν εκδοθεί και τα σχετικά προεδρικά διατάγματα!

Έμαθε και ο Άδωνις που επισκεπτόταν τη γηραιά Αλβιόνα ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να ξαναμαζεύει τα μπογαλάκια του (και την επιγραφή σε πολυτονικό) και θέλει να μάθει πόσο θα κοστίσει η ανακαίνιση του κτιρίου όπου θα εγκατασταθεί – διότι προφανώς θα έχουμε και ανακαίνιση – αλλά και… αν είναι εφικτή η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για μετακόμιση των υπηρεσιών και αν θα εξασφαλισθούν παράλληλα οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους!

«Μονομερείς κινήσεις με τη συμμετοχή υπουργών του ιδίου κόμματος χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων κυβερνητικών εταίρων, υπονομεύουν την εθνική μας προσπάθεια», δήλωσε ο Άδωνις.
Προφανώς, ως «μονομερής κίνηση» νοείται η μετακόμιση των καναπέδων!

Και προφανώς οι εταίροι – επειδή δεν έχουν τι άλλο να κάνουν – πρέπει να συσκέπτονται όλοι μαζί για τις μετακομίσεις αυτές.

Και, επίσης προφανώς, κάποιοι εκ των εταίρων δεν έχουν δουλειά να κάνουν και συσκέπτονται με τις εταιρίες μεταφορών.

Και (ξανά μανά) προφανώς, δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν, διότι έχουν πετύχει σε όλους τους στόχους τους – ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, επίλυση του μεταναστευτικού – όλα τέλεια, οπότε γιατί να μην ασχοληθούν με το ντεκόρ;

Μέσα στη σύγχυση, ο κ. Βενιζέλος, με άλλο πολυπράγμον επιτελείο, συσκέπτεται και ξανασυσκέπτεται για να εντοπιστούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (οι οποίες ούτε που πέρασαν από το μυαλό του, όταν, στη ΔΕΘ, ανακοίνωνε ξαφνικά το χαράτσι μέσω ΔΕΗ) - ας αφήσουμε που πλέον όλοι ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Δεν φθάνει που έβαλε σε μπελάδες μια εισηγμένη εταιρία, αποφάσισε να κάνει επιτέλους πράξη και την προεκλογική υπόσχεση του (πρώην;) αρχηγού του, που σε μια σοσιαλιστική έξαρση του τύπου «ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του», είχε πει ότι θα υπάρξει… εξατομίκευση των αναγκών και επομένως και των παροχών.

Έτσι, εκτός από τα αυτονόητα – ανάπηροι, άνεργοι κλπ. κλπ. – «αποφασίσθηκαν» και άλλα ευτράπελα, τα οποία θα κληθεί να διεκπεραιώσει η ΔΕΗ.

Ακούστε, λοιπόν, τι σκέφθηκαν οι άνθρωποι: Έλαβαν απόφαση να… γίνει προσπάθεια, για όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ!

Πρόκειται περί τρέλας! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι διότι μειώθηκαν οι αποδοχές τους και έχουν να πληρώσουν και τα στεγαστικά τους δάνεια (για σπίτια που τα χρωστάνε ακόμη, αλλά καλούνται να χαρατσωθούν μέσω ΔΕΗ) θα συνεννοηθούν (οι ίδιοι; Κάποιος άλλος για λογαριασμό τους;) με (άκουσον! Άκουσον!) με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε όταν θα γίνει (αν γίνει) ο διακανονισμός των δανείων τους, να ληφθεί υπ’ όψη και το χαράτσι που αποφάσισε να βάλει ο Βενιζέλος!

Το καταλάβατε ή να το επαναλάβω άλλη μία φορά;

Επίσης, υπάρχει και άλλη εμπνευσμένη ιδέα. Όσες περιπτώσεις δεν εντάσσονται σε εκείνες που προβλέπονται ρητά από το νόμο, θα μπορούν επίσης να ενταχθούν στις εξαιρέσεις μετά… από έλεγχο της κάθε ειδικής περίπτωσης! Ο δε έλεγχος θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν, λέει, αμέσως!

Πάτε καλά; Υπάρχει χώρα του πέμπτου κόσμου όπου συμβαίνουν τέτοια πράγματα;
Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

Κι’ αν είσθε άρρωστοι, τι χρωστάει ένας ολόκληρος λαός να παραμένει όμηρος του ψυχαναγκασμού σας;
Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Να έλθουν οι κύριοι με τα άσπρα να σας δέσουν;

Ο ένας βλέπει αρχηγία, ο άλλος έχει ιδεολογικά προβλήματα, ο τρίτος κάνει μετακομίσεις, ο τέταρτος πηγαίνει από περιπεπλεγμένη περιπλοκή σε περιπεπλεγμένη περιπλοκή.

Και όλοι μαζί κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο, που είναι να απορεί κανείς πώς δεν τους έχει πετάξει ακόμη στη θάλασσα.
Ως επικίνδυνη σαβούρα!

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2033,Αλεξανδρούπολη,8328,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,141,Άρθρα - Απόψεις,3001,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3254,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,673,Δράμα,114,Έβρος,18137,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2485,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1449,Ελλάδα,1295,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,726,Ιστορία,225,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,336,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1448,Πανταζίδου,163,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,412,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3818,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6075,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,40,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1061,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αρχηγίες, ιδεολογίες και μετακόμιση καναπέδων… Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;
Αρχηγίες, ιδεολογίες και μετακόμιση καναπέδων…
Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;
http://2.bp.blogspot.com/-bVnBMs5Ig9g/Ts0V-V9yR9I/AAAAAAAAJ24/1q3WGPJQXMg/s320/papoutsis-chrisoxoidis-georgiadis660.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-bVnBMs5Ig9g/Ts0V-V9yR9I/AAAAAAAAJ24/1q3WGPJQXMg/s72-c/papoutsis-chrisoxoidis-georgiadis660.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/11/blog-post_6173.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/11/blog-post_6173.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων