Ο Τσετίν Μάντατζη και η ασυλία που απολαμβάνει από τον Γιώργο Παπανδρέου! Γιατί;

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Οι κατά καιρούς δηλώσεις του περί "τουρκικής" μειονότητας, οι συνεχείς επικλήσεις της "μητέρας πατρίδας Τουρκίας", τα πήγαινε - έλα στη Τουρκία και οι φωτογραφίες με Γκιούλ και Ερντογάν, ήταν μερικές από τις αφορμές που μας είχαν δοθεί για να υπενθυμίσουμε και στον ίδιο, αλλά και στον κ. Παπανδρέου, ότι είναι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου!

Ο Τσετίν Μάντατζη δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν υπήρξε... καμία ενόχληση γι’ αυτό στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Με μεγάλη ευκολία διαγράφηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ: Δημαράς, Σακοράφα, Οικονόμου, Παπαχρήστος, Κουρουμπλής, Κατσέλη, γιατί δεν ακολούθησαν την… "γραμμή" του κόμματος. Λιάνης, Φλωρίδης, Νασιώκας, Ρομπόπουλος, Αποσολάκη αναγκάστηκαν να παραιτηθούν ή να ανεξαρτητοποιηθούν. Ο Μάντατζη όμως παραμένει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ! αφού δείχνει να απολαμβάνει μεγάλης ασυλίας από τον Γιώργο Παπανδρέου. Γιατί;

Διαβάστε την ομιλία του κ. Μάντατζη, για να δείτε ποιους λόγους επικαλείται για την απόφασή του. Έχουμε επισημάνει τα κομμάτια της ομιλίας του που μας προβλημάτισαν. Περισσότερο όμως μας προβληματίζει η συνεχιζόμενη απάθεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για όσα εξελίσσονται στη Θράκη.

Όλη η ομιλία του Τσετίν Μάντατζη:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν από όλους σύνεση και σωφροσύνη.

Απαιτούν επίσης ειλικρίνεια, συνέπεια, αταλάντευτη προσήλωση στις πολιτικές αρχές και τις αξίες μας.

Σε αυτήν την αίθουσα δεν ήρθαμε μόνοι μας. Μας έστειλαν ως εκπροσώπους τους οι πολίτες της χώρας.

Οι πολίτες της μειονότητας, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, στήριξαν στο πρόσωπό μου το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Η μειονότητα είδε κυρίως στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, τον ειλικρινή, τον ριζοσπάστη πολιτικό που δεν έμενε στα λόγια αλλά προχωρούσε στην πράξη.

Η καθαρή του πολιτική ματιά, οι ρηξικέλευθες πολιτικές που προώθησε, συνέβαλαν στο να αποκτήσει η ισονομία και η ισοπολιτεία ουσιαστικό περιεχόμενο.

Η εφαρμογή της ποσόστωσης του 5 τις χιλίοις για την εισαγωγή των παιδιών μας στα πανεπιστήμια της χώρας υπήρξε πολιτική που μετέβαλε ραγδαία την οικονομική και κοινωνική υπόσταση της μειονότητας. Τους καρπούς αυτής της πολιτικής δράττουμε σήμερα όλοι.

Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Γιώργο Παπανδρέου υπήρξαν πολλές. Όλοι ευελπιστούσαμε ότι θέματα που είχαν τελματώσει εδώ και καιρό θα άνοιγαν και θα βρίσκονταν οι πολυπόθητες λύσεις.

Άλλα θέματα προχώρησαν άλλα πάλι όχι.

Στην σύντομη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης αποφασίστηκε επιτέλους η κατασκευή Τεμένους στην Αθήνα. Πήρε χρόνια, αλλά υπερίσχυσαν εν τέλει όσα ορίζει το Σύνταγμα, η σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα μα κυρίως οι δημοκρατικές παραδόσεις του τόπου.

Επιπλέον, καταργήθηκε η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης η γνωστή ΕΠΑΘ, που επέζησε πολλών κυβερνήσεων, παρά το γεγονός ότι υπήρξε δημιούργημα της Χούντας.

Στην θέση της πλέον λειτουργεί τομέας μειονοτικής εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι δάσκαλοι που θα διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας, θα έχουν πλέον την απαραίτητη εκπαιδευτική και παιδαγωγική κατάρτιση.

Τέλος, μετά από διεξοδικό και ουσιαστικό διάλογο προχώρησαν, χωρίς προβλήματα, οι απαραίτητες συγχωνεύσεις μειονοτικών σχολείων.
Υπήρξαν, ωστόσο και άλλα ζητήματα, όπως η εκλογή και ανάδειξη των μουφτήδων και η εκλογή των διοικήσεων στα βακούφια που δεν έτυχαν της προόδου που ελπίζαμε, παρόλες τις συζητήσεις, σε διάφορα επίπεδα.

Δυστυχώς, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα, διορισμένοι από το κράτος μουφτήδες, που δεν χαίρουν του σεβασμού και της αναγνώρισης και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα.

Δυστυχώς, δεν έσπασε το απόστημα των κυκλωμάτων που απομυζούν τις βακουφικές περιουσίες. Διορισμένες επιτροπές από την εποχή της Χούντας, με φίλους και κολλητούς, λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, χωρίς να λογοδοτούν στο κράτος και τους πολίτες.

Η άγνοια των παραπάνω θεμάτων εκ μέρους κάποιων υπουργών, η δυστοκία στην συνεργασία μεταξύ τους, ο φόβος, πολλές φορές, για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και οι εθνικιστικές κορώνες, που ακούγονταν από διάφορες πλευρές, παρεμπόδιζαν την πρόοδο και την εξέλιξη ακόμα και απλών θεμάτων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας, η οποία δεν προέκυψε απευθείας από τον λαό αλλά υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεννόησης μέρους του πολιτικού φάσματος εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής και πολιτικής κατάστασης.

Πλέον τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας βρίσκονται στα χέρια τριών κομμάτων.
Ένα από αυτά είναι και η Νέα Δημοκρατία.

Ο σημερινός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο παρελθόν, με την στάση και τα λεγόμενα του, πλήγωσε την μειονότητα.
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και ο κύριος Σαμαράς έγινε από Πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η ΝΔ σήμερα συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ.

Ενδεχομένως, το πέρασμα του χρόνου να έχει συντελέσει στην πολιτική ωριμότητα και να έχει επέλθει άμβλυνση κάποιων ακραίων θέσεων που εκφράστηκαν στο παρελθόν.

Οι πολιτικοί άντρες οφείλουν άλλωστε να επανεξετάζουν την στάση τους ανάλογα με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και τη νέα πραγματικότητα που αυτές διαμορφώνουν.

Το κόμμα της ΝΔ έχει συμβάλλει και αυτό, στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στην μειονότητα. Δεν μπορούμε να το παραγνωρίζουμε.

Τι θα πράξει στο μέλλον η Νέα Δημοκρατία, μένει να αποδειχτεί στην πράξη. Εύχομαι και ελπίζω, ότι στο πλαίσιο της συναίνεσης, τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα, να συζητήσουν επί ρεαλιστικής βάσης και τα θέματα που αφορούν στη μειονότητα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είμαι ένας βουλευτής που προέρχεται από την μειονότητα, αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Εξαιτίας αυτού, κάποιες φορές βρέθηκα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ορισμένων συναδέλφων αλλά και μερίδας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μου αποδόθηκαν, μάλιστα, εκφράσεις που ποτέ δεν είπα και προθέσεις που ποτέ δεν είχα.

Στοχοποιήθηκα, από κάποιους συναδέλφους, όχι για τις πολιτικές θέσεις μου αλλά για την καταγωγή, την γλώσσα και την θρησκεία μου.
Σήμερα, κάποιοι από αυτούς βρίσκονται μεταξύ των εταίρων της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Εγώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μπορώ να προχωρήσω χέρι – χέρι μαζί τους.

Δεν μπορώ να συμπλεύσω με εκείνους που η ρητορική και η πρακτική τους δυναμιτίζει την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων και εμποδίζει την εμβάθυνση της κοινωνικής συνοχής.

Δεν μπορώ να συμπλεύσω με εκείνους που με την ακροδεξιά ρητορική τους παρεμποδίζουν τον εμπλουτισμό της κοινωνίας με τη διαφορετικότητα και ναρκοθετούν την σύνθεση, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας.

Αυτή είναι η δική μου, προσωπική πολιτική κόκκινη γραμμή.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορώ να παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.
Αυτό μου επιβάλλει η πολιτική μου σταδιοδρομία, όλα όσα πρεσβεύω και όλα όσα είμαι.

Γνωρίζω, βέβαια, ότι η στήριξη σε αυτήν την κυβέρνηση είναι ευρεία και δεν διακυβεύεται η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Περιβάλλω, δε, με εκτίμηση τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και πιστεύω στις ικανότητές του.

Τα περισσότερα μέλη, επίσης, της κυβέρνησης διαθέτουν την κατάρτιση και την εμπειρία προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους.

Επί δύο χρόνια, και εγώ από την θέση του βουλευτή της συμπολίτευσης στήριξα την προσπάθεια της χώρας να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.
Ψήφισα νομοσχέδια γιατί ήμουν βαθύτατα πεπεισμένος ότι πράττω το σωστό για το καλό της χώρας, των πολιτών αλλά και όσων επέλεξαν να ζουν εδώ μαζί μας.

Δηλώνω αισιόδοξος και πιστεύω ότι έστω και μέσα από δυσκολίες, θα επιτευχθούν οι στόχοι της νέας κυβέρνησης γιατί το διακύβευμα είναι μεγάλο.
Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, να παραμείνει στην συμμαχία των ισχυρών.

Σας ευχαριστώ»

Πηγή: onalert.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,613,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2048,Αλεξανδρούπολη,8599,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3023,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3334,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,702,Δράμα,116,Έβρος,18534,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2580,Εκκλησία,1238,Εκπαίδευση,1506,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,760,Ιστορία,232,Καβάλα,194,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,594,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,675,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,343,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1514,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,427,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3902,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6196,Ροδόπη,418,Σαμοθράκη,668,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,561,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,142,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,397,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ο Τσετίν Μάντατζη και η ασυλία που απολαμβάνει από τον Γιώργο Παπανδρέου! Γιατί;
Ο Τσετίν Μάντατζη και η ασυλία που απολαμβάνει από τον Γιώργο Παπανδρέου! Γιατί;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHtZns7e7YMNa_-W69W7jpx4JIii7ARi-_xIeP5REvH38WTR8IRe_bck-FGw7BzrNJbhg4FcHVMJDwXZCJz6ztIjZsfrgjRCEQx81vLWS3lHrqKXe1Zc_LQxvkoPJ4FKkdlfCJTBVdJGWt/s320/matatzi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHtZns7e7YMNa_-W69W7jpx4JIii7ARi-_xIeP5REvH38WTR8IRe_bck-FGw7BzrNJbhg4FcHVMJDwXZCJz6ztIjZsfrgjRCEQx81vLWS3lHrqKXe1Zc_LQxvkoPJ4FKkdlfCJTBVdJGWt/s72-c/matatzi.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/11/blog-post_19.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/11/blog-post_19.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων