Και δεν παραιτήθηκε και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης!!!

Από κυβέρνηση τραγωδία σε κυβέρνηση παρωδία

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση με τις ψήφους όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (152) και τη στήριξη της ανεξάρτητης βουλευτού Λούκας Κατσέλη, από τους συνολικά 298 που ψήφισαν.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία όμως ανεξαρτητοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, Μιλένα Αποστολάκη καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής (πρώην βουλευτής της ΝΔ) Έλσα Παπαδημητρίου...»

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν τελικά οι κυρίες Εύα Καϊλή, Βάσω Παπανδρέου και Χαρά Κεφαλίδου καθώς και ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης, καθώς θεώρησαν ότι με την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Μετά τη θετική ψήφο της η Λούκα Κατσέλη επανεντάσσεται στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η παιδική χαρά συνεχίζεται!!!

Ο Γ. Παπανδρέου λοιπόν επιμένει να παραμένει γαντζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα και να ζητά μάλιστα να ξεκινήσει διεργασίες με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Είπε επίσης “όχι” σε εκλογές επειδή θα κάνουν κακό στον τόπο, ενώ ο ίδιος δεν κάνει.

Φυσικά ο Γ. Καρατζαφέρης έσπευσε πρώτος να συζητήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε: «Συμφωνώ με τον κ. Καρατζαφέρη για τον πολιτικό χαρακτήρα της κυβέρνησης».

Οπότε μπορεί να δούμε τον κ. Καρατζαφέρη αν όχι αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τουλάχιστον υπουργό με τη Ντόρα, τον Κουβέλη και λοιπά εξαπτέρυγα.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων:

Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και είπε ότι το Σάββατο θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα τον ενημερώσει για πρόθεσή του να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα κόμματα για τον σχηματισμό “ευρύτερης κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας”.

Κατήγγειλε ότι δέχεται επίθεση από …συμφέροντα τα οποία θέλουν κυβέρνηση “ανδρείκελο”.

Χαρακτήρισε ύψιστο συμφέρον και καθήκον την επικύρωση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και απόλυτη εθνική προτεραιότητα την εφαρμογή της.

Υπογράμμισε ότι τους τελευταίους 24 μήνες έδωσε μάχη άνευ προηγουμένου για να σωθεί η χώρα, μόνος από όλη την ηγεσία του πολιτικού συστήματος, με μοναδική στήριξη την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και τους πολίτες.

Κατηγόρησε τη ΝΔ για …μηδενιστική κριτική για τα πάντα.

Διαβάστε και τι άλλο είπε και γελάστε, αν δεν χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο:

«Να ξεφύγουμε από το στενό κομματικό μας συμφέρον για το συμφέρον της πατρίδας».

«Δεν με ενδιαφέρει αν εγώ δεν ξαναεκλεγώ. Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι η καρέκλα μου».

«Ποτέ δεν είδα την πολιτική ως επάγγελμα. Ελπίζω να συμβολίσουν αυτές οι πράξεις μου μια διαφορετική κουλτούρα στην πολιτική».

«Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε αυτή τη στιγμή είναι η ασφάλεια της χώρας, τον κίνδυνο που έχει προκύψει από την έλλειψη συναίνεσης».

«Η νέα κυβέρνηση θα είναι εγγυητής των συμφερόντων και του πλούτου του ελληνικού λαού».

«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για να πορευτεί η χώρα με ασφάλεια και σιγουριά στα επόμενα βήματα. Η χώρα είναι πάνω από όλους μας και είμαι σίγουρος πως ενωμένοι θα βαδίσουμε μπροστά και θα τα καταφέρουμε».

Από κυβέρνηση τραγωδία σε κυβέρνηση παρωδία

Με 153 ψήφους βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ και την ανεξάρτητη βουλευτή Λούκα Κατσέλη ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έλαβαν την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης. Ασχέτως βέβαια αν κάποιοι από τους…ψηφοφόρους βουλευτές του έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες ότι «βρίσκεται εκτός τόπου χρόνου», ότι «δεν έχει αντιληφθεί τι λέει η κοινωνία για εκείνον» ή ότι «η σημερινή ψηφοφορία, όποια και να είναι η έκβασή της, κλείνει τον κύκλο αυτής της κυβέρνησης»…

Κατά τα άλλα οι βουλευτές τον χειροκρότησαν, του έσφιξαν το χέρι και του ευχήθηκαν βίον ανθόσπαρτον με λίγα αγκαθάκια…!

Ο ίδιος τους έκανε δώρο την επιστροφή της Λούκας Κατσέλη …στο ΠΑΣΟΚ.

Αν είναι κάτι που μπορούμε να πούμε για τον Γ. Παπανδρέου είναι ότι δεν μας κάνει να πλήττουμε. Όλο και κάτι σκαρφίζεται για να κρατιέται στην εξουσία, για όσο και όπως μπορεί. Κι αν θα θέλαμε να δικαιολογήσουμε τη στάση του αυτή θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι έχει πάθει θολούρα από τα… δακρυγόνα.

Και εξηγούμαστε. Όπως είπε είναι αντιεξουασιαστής στην εξουσία κι αν φύγει από την εξουσία είναι μόνο αντιεξουσιαστής. Οπότε, με τόσα χημικά που τρώει από την Αστυνομία, μάλλον έχει χάσει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου.

Αλλά για να σοβαρευτούμε, η ομιλία του ήταν από τις πιο μεστές που έχουμε ακούσει ποτέ, πράγμα περίεργο για τον πρωθυπουργό. Είχε αρχή, μέση και τέλος, είχε και συγκινησιακά στοιχεία. Ένα πράγμα δεν είχε. Τη λέξη “παραίτηση”.

Όταν γράφαμε ότι είναι γαντζωμένος στην εξουσία εννοούμε πολλών ειδών εξουσίες. Ακόμη και το γεγονός ότι επέλεξε να ξεκινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες της νέας κυβέρνησης. Όλα δηλαδή να γίνονται κάτω από τον έλεγχό του. Ίσως και να διατηρήσει τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η ουσία είναι ότι δήλωσε ότι μένει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, μαζί με τους προθύμους οι οποίοι θα πάρουν ένα κομματάκι της εξουσίας. Τα αργύρια της προδοσίας άραγε;

Η ουσία είναι επίσης ότι θα πάει σε μια διαδικασία που λέγεται… παραιτούμαι αλλά στο βάθος, όταν θα επιλέξω τα πρόσωπα για τη νέα κυβέρνηση. Τι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας όμως είναι αυτή χωρίς τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας; Κι όχι ότι η ΝΔ είναι μεγάλο κόμμα και πρέπει να ερωτηθεί, αλλά γιατί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι το πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις του ελληνικού λαού.

Από την άλλη, μια κυβέρνηση που θα έχει επιλέξει ο ίδιος ο καταστροφέας της χώρας, αυτός που την έφερε στην κατάσταση αυτή, πόση νομιμοποίηση μπορεί να έχει; Πώς ο ελληνικός λαός θα τη δεχθεί; Και γιατί να τη δεχθεί όταν θα έχουν ψηφιστεί τα ανάλγητα μέτρα της δανειακής σύμβασης;

Ας πούμε λοιπόν ότι ο κ. Παπανδρέου επιλέγει τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης και αναλαμβάνει την εξουσία. Με τις πρώτες αντιδράσεις της κοινωνίας, με τις πρώτες αποτυχίες σε οικονομικό επίπεδο, με την πρώτη αστοχία σε πολλά επίπεδα, πώς θα μπορέσει να σταθεί;

Αυτό που επέλεξε χθες το βράδυ ο κ. Παπανδρέου είναι ένα ακόμη στοιχείο ότι ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και δεν το λέμε όπως το είπε η πασιονάρια Βάσω Παπανδρέου και μετά πήγε και ψήφισε στη Βουλή. Το λέμε διότι ο πρωθυπουργός δεν έχει συναίσθηση του πόσο κακό κάνει στον τόπο. Στην ουσία για πολλούς μήνες θα συνεχιστεί η ακυβερνησία της χώρας και παράλληλα, η κυβέρνηση θα αποφασίζει μέτρα για το μέλλον της επόμενης 20ετίας.

Ο Βενιζέλος λέει ότι η νέα κυβέρνηση θα κρατήσει μέχρι τον Φεβρουάριο και μετά εκλογές. Τα ίδια είπε και η Κατσέλη για να δικαιολογηθεί. Τους πιστεύει όμως κανείς; Μπορεί να τους εμπιστευθεί κανείς;

Ο ελληνικός λαός δεν έπρεπε να έχει γνώμη γι’ αυτό; Όμως, ο καιρός γαρ εγγύς. Η τωρινή αλλά και η νέα κυβέρνηση που θα φτιάξει πάλι ο κ. Παπανδρέου με τους πρόθυμους, δεν θα μπορέσει να σταθεί και θα πέσει σαν ένα σπίτι με άχυρα. Άλλωστε, αν αληθεύουν οι φήμες ότι νέος πρωθυπουργός θα είναι ο Ευ. Βενιζέλος, τότε είμαστε μπροστά σε μια κυβέρνηση παρωδία.

Ή όπως λέει ο λαός, άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Πηγή: antinews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8472,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3306,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18349,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2525,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3872,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6138,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1089,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Και δεν παραιτήθηκε και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης!!!
Και δεν παραιτήθηκε και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwDSNBjocCCTH2k04tK7oQuHAFlGAazWV8iCR2eU7PTIuIxPoakNnFCHarWiWpHua4GDYhT-pB5fuJ1BO0uRJFT1ymN7_gGYwMEsy5PKjNzQHYd_I-VA6Fe6SJjt1F5nnhrNcfaiW4M9NP/s320/psifos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwDSNBjocCCTH2k04tK7oQuHAFlGAazWV8iCR2eU7PTIuIxPoakNnFCHarWiWpHua4GDYhT-pB5fuJ1BO0uRJFT1ymN7_gGYwMEsy5PKjNzQHYd_I-VA6Fe6SJjt1F5nnhrNcfaiW4M9NP/s72-c/psifos.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/11/blog-post_05.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/11/blog-post_05.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων