Έπεσε η αυλαία του 12ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Η τελετή λήξης και τα βραβεία

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής δεν κουράστηκαν να το επαναλαμβάνουν, η φετινή διοργάνωση ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά και το 12ο Φεστιβάλ πέρασε στην ιστορία ως το πιο πετυχημένο από τη θεσμοθέτησή του. Επί οκτώ ημέρες, από την Κυριακή 28 Αυγούστου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, το υπαίθριο δημοτικό θέατρο της ακριτικής πόλης γέμιζε εντυπωσιακά από κόσμο που παρακολούθησε παραστάσεις εξαιρετικού επιπέδου...»

Η τελετή λήξης είχε ιδιαίτερα συγκινητικό χαρακτήρα, καθώς τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν η μοναδική Ροζίτα Σώκου, που παραβρέθηκε στο κατάμεστο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας δηλώνοντας τη συγκίνηση και τη χαρά της, τόσο για την επιλογή της ως τιμώμενο πρόσωπο όσο και για τη διοργάνωση ενός Φεστιβάλ που τιμά το ερασιτεχνικό θέατρο και τους εκπροσώπους του από όλη την Ελλάδα.

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που έφτασε ηλεκτρονικά λίγο πριν την εκδήλωση, έκανε την έκπληξη στην τιμώμενη και ο Μάριος Φραγκούλης μιλώντας για την ιδιαίτερη προσωπικότητα της κ. Σώκου, τη σχέση τους, την αγάπη και τον σεβασμό που τρέφει γι’ αυτήν. Για τη Ροζίτα Σώκου μίλησε και ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος στάθηκε κυρίως στον τομέα της σημαντικής στήριξής της προς τους νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου τίμησε στην έναρξή του και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε. κ. Σωτήρη Χατζάκη για τη θεατρική του πορεία και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει να προσφέρει θέατρο αξιώσεων και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της βόρειας Ελλάδας. Για τον κ. Χατζάκη μίλησε ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης που ανέπτυξε τις καινοτόμες δράσεις του κ. Χατζάκη στο Κ.Θ.Β.Ε., καθώς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του “Ακροπόλ” Φάνης Κιρκινέζος.

Το Φεστιβάλ παρουσίασε και φέτος ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ την Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν τέσσερις καταξιωμένοι ηθοποιοί, οι: Ντίνα Κώνστα, Αιμιλία Υψηλάντη, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος και Γιάννης Καρατζογιάννης. Τη θέση του κριτικού θέατρου Σπύρου Παγιατάκη, ο οποίος για λόγους υγείας δεν κατάφερε να παραβρεθεί, έλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Άκης Τσονίδης.

Στο διαγωνιστικό μέρος, το Καλλιτεχνικό Σωματείο «Οι Αθεράπευτοι» από τα Ιωάννινα αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής με το έργο του Χρίστο Μπόιτσεφ «ο Συνταγματάρχης Πουλί», που κέρδισε συνολικά επτά βραβεία κα μία ειδική μνεία, μεταξύ αυτών το βραβείο καλύτερης παράστασης και Α’ ανδρικού ρόλου. «Οι Αθεράπευτοι» κέρδισαν και το βραβείο σκηνοθεσίας, εξ’ ημισείας με τη θεατρική ομάδα της Μυτιλήνης «Οι Άστεγοι» που συμμετείχε με το έργο του Μάριο Τζιορντάνο «το Πείραμα», που απέσπασε έξι βραβεία και δύο επαίνους.

Το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου αποτέλεσε την έκπληξη, αφού απονεμήθηκε στις δεκαοκτώ γυναίκες που συμμετείχαν στην παράσταση «Κραυγή» που παρουσίασε το Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του θεάτρου Παράθλαση 18+1 από τη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά το βραβείο της Επιτροπής Κοινού, δόθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης, που συμμετείχε στο Φεστιβάλ με το έργο του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Συνολικά, από οκτώ βραβεία και επαίνους πήραν οι παραστάσεις «Συνταγματάρχης Πουλί» και «το Πείραμα», τέσσερα βραβεία πήρε «η Κραυγή» και δύο «το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».

Στις έξι ομάδες που προκρίθηκαν στο διαγωνιστικό μέρος, ανάμεσα από εβδομήντα περίπου αιτήσεις συμμετοχής, ήταν και το Δημοτικό Θέατρο Συκεών με το έργο “ο Λαγός και ο Μπάφος” του Τ. Ράντζου, καθώς και η Θεατρική Ομάδα του Συλ. Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας με το “Εχθροί εξ αίματος” του Αρκά, παραστάσεις που – συγκριτικά με τις άλλες τέσσερις – δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιο βραβείο. Εκτός συναγωνισμού, ως διοργανωτής και οικοδεσπότης, συμμετείχε και το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με τα έργα “Ο Ηλίας του 16ου” (στην έναρξη) και “Κοινός Λόγος” (στη λήξη του Φεστιβάλ).

Αναλυτικά τα ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο βραβείο καλύτερης παράστασης
στο Καλλιτεχνικό Σωματείο Οι Αθεράπευτοι Ιωαννίνων για την παράσταση του έργου “Ο Συνταγματάρχης Πουλί” του Χρίστο Μπόιτσεφ σε μετάφραση Γιάννη Βαρβέρη.

2ο βραβείο καλύτερης παράστασης
στη Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης Οι Άστεγοι για την παράσταση του έργου “Το Πείραμα” του Μάριο Τζιορντάνο, σε θεατρική διασκευή Κλεομένη Τζαννέτου.

3ο βραβείο καλύτερης παράστασης
στο Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης Παράθλαση 18+1 για την παράσταση του έργου τους “Η Κραυγή”.

Βραβείο σκηνοθεσίας
εξημισίας: στον Κλεομένη Τζαννέτο για τη σκηνοθεσία του έργου “Το Πείραμα” του Μάριο Τζιορντάνο από τη Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης Οι Άστεγοι,
και στον Δημήτρη Παππά για τη σκηνοθεσία του έργο “Ο Συνταγματάρχης Πουλί” του Χρίστο Μπόιτσεφ από το Καλλιτεχνικό Σωματείο Οι Αθεράπευτοι Ιωαννίνων.

Βραβείο σκηνογραφίας
στους Λένα Τριανταφύλλου και Αλέξανδρο Καραβά για τα σκηνικά του έργου «Το Πείραμα» του Μάριο Τζιορντάνο από τη Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης Οι Άστεγοι.

Βραβείο ενδυματολογίας
στον Κώστα Ταρπατζή για τα κοστούμια του έργου “Η Κραυγή”, από το Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης Παράθλαση 18+1.

Βραβείο μουσικής σύνθεσης
στον Δημήτρη Παππά για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση στο έργο «Ο Συνταγματάρχης Πουλί» του Χρίστο Μπόιτσεφ, από το Καλλιτεχνικό Σωματείο Οι Αθεράπευτοι Ιωαννίνων.

Βραβείο μουσικής επιμέλειας
στον Δημήτρη Παππά για τη μουσική επιμέλεια στο έργο «Ο Συνταγματάρχης Πουλί» του Χρίστο Μπόιτσεφ, από το Καλλιτεχνικό Σωματείο Οι Αθεράπευτοι Ιωαννίνων.

Βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου
σε όλες τις ηθοποιούς του έργου “Η Κραυγή” για το σύνολο της ερμηνείας τους, από το Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Παράθλαση 18+1 (Κατερίνα Νοτοπούλου, Τζένη Κοτοπούλου, Ειρήνη-Ρέα Παπαδοπούλου, Εύα Κουταλιανού, Στεφανία Κουφοπούλου, Αφροδίτη Πατεράκη, Ειρήνη Τζουρέλη, Φωτεινή Κουρνέτα, Μερόπη Κυριαζή, Νανά Κύρου, Γιώτα Δανιηλίδου, Μαρία Χριστοφίδου, Αγγελική Κρουσταλούδη, Στέλλα Καπετάνιου, Αγγελική Βρέττα, Μαρία Σεμερτζίδου, Φαίη Λέλα, Όλγα Κουτσώνου).

Βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου
στον Δημήτρη Παππά για την ερμηνεία του στο ρόλο του «Συνταγματάρχη Φετισόφ» στο έργο «Ο Συνταγματάρχης Πουλί» του Χρίστο Μπόιτσεφ από το Καλλιτεχνικό Σωματείο Οι Αθεράπευτοι Ιωαννίνων.

Βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου
εξημισίας: στην Κατερίνα Τσολίγκα για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Πέπα Αντόνοβα» στο έργο «Ο Συνταγματάρχης Πουλί» του του Χρίστο Μπόιτσεφ από το Καλλιτεχνικό Σωματείο Οι Αθεράπευτοι Ιωαννίνων,
και στην Γεωργοπούλου Νίτσα για την ερμηνεία της στο ρόλο της “Μαρία Χοσέφα” στο έργο “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης.

Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου
εξημισίας: στον Στράτο Γεωργούλα για την ερμηνεία του στο ρόλο του «δεσμοφύλακα Μπέρους» στο έργο «Το Πείραμα» του Μάριο Τζιορντάνο από τη Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης Οι Άστεγοι,
και στον Γιώργο Μαρινέλη για την ερμηνεία του στο ρόλο του «Σούτε, Κρατούμενος 82» στο έργο «Το Πείραμα» του Μάριο Τζιορντάνο από τη Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης Οι Άστεγοι.

Βραβείο χορογραφίας
στο Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Παράθλαση 18+1 για τη χορογραφία στο έργο τους “Η Κραυγή”.

Βραβείο φωτισμού
στον Ανδρέα Σεφτελή για τους φωτισμούς του έργου “Το Πείραμα” του Μάριο Τζιορντάνο από τη Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης Οι Άστεγοι.

Έπαινος
στον Κλεομένη Τζαννέτο από τη Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης Οι Άστεγοι, για τη θεατρική διασκευή “Το Πείραμα” από το έργο Black Box του Μάριο Τζιορντάνο.

Έπαινος ερμηνείας
στον Τέλη Καραδούκα για την ερμηνεία του στο ρόλο του «Τάκερ - Κρατούμενος 77» στο έργο «Το Πείραμα» του Μάριο Τζιορντάνο από τη Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης Οι Άστεγοι.

Ειδική μνεία
στο Καλλιτεχνικό Σωματείο Οι Αθεράπευτοι Ιωαννίνων για την επιλογή της μετάφρασης του Γιάννη Βαρβέρη στο έργο Ο Συνταγματάρχης Πουλί του Χρίστο Μπόιτσεφ.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ

1ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης
στο Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης για την παράσταση του έργου “Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

2ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης
στο Καλλιτεχνικό Σωματείο Οι Αθεράπευτοι Ιωαννίνων για την παράσταση του έργου “Ο Συνταγματάρχης Πουλί” του Χρίστο Μπόιτσεφ.

3ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης
στο Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης Παράθλαση 18+1 για την παράσταση του έργου τους “Η Κραυγή.

Διοργάνωση: ΔΙΟΝΥΣΟΣ Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης, το Δήμο Ορεστιάδας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,573,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8224,Άμυνα,335,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2995,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3202,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,663,Δράμα,114,Έβρος,17968,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2463,Εκκλησία,1205,Εκπαίδευση,1420,Ελλάδα,1284,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,627,Εργασία,23,Εργασιακά,283,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,708,Ιστορία,219,Καβάλα,188,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,549,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1421,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,408,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3776,Πολιτική,1444,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6002,Ροδόπη,398,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,54,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Έπεσε η αυλαία του 12ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
Έπεσε η αυλαία του 12ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
http://2.bp.blogspot.com/-KmGB8AvyOII/TmY0ct1KqJI/AAAAAAAAISg/3cLctHQfr8U/s200/12oFestival_1-1024x767.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-KmGB8AvyOII/TmY0ct1KqJI/AAAAAAAAISg/3cLctHQfr8U/s72-c/12oFestival_1-1024x767.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/09/12_06.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/09/12_06.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων