Παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζητά ο Περιφερειάρχης ώστε να αποτραπεί η αδειοδότηση επενδύσεων εξόρυξης χρυσού

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, για το θέμα των επενδύσεων εξόρυξης και εκμετάλλευσης των χρυσοφόρων κοιτασμάτων της Θράκης.

Ο κ. Γιαννακίδης ζητά την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να αποτραπεί το οποιοδήποτε ενδεχόμενο συγκεκριμένης επένδυσης.

Η επιστολή του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Επικοινωνώ με την παρούσα επιστολή μου μαζί σας γνωρίζοντας εκ των προτέρων την αποδεδειγμένη διαχρονικά ευαισθησία σας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις ανάγκες της.

Επειδή διαχέεται η πληροφορία ότι σε επικείμενη διυπουργική επιτροπή υπάρχει πιθανότητα να συζητηθεί μεταξύ άλλων και το θέμα των επενδύσεων εξόρυξης και εκμετάλλευσης των χρυσοφόρων κοιτασμάτων της Θράκης, μέσα από διαδικασίες ταχείας αδειοδότησης (FAST TRACK), ζητώ την προσωπική σας παρέμβαση προκειμένου να αποτρέψετε το οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο και τούτο γιατί αυτό θα συνιστά αναπτυξιακή ταφόπλακα για τον τόπο μου.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ζούμε σε μία εποχή που οι δείκτες της κοινωνικοοικονομικής δυσπραγίας κατατάσσουν την Περιφέρεια μας σε μία από τις πρώτες δυστυχώς θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον. Αν η δραματική αυτή εξέλιξη συνεχιστεί τότε είναι βέβαιο ότι η κατάσταση σε αναπτυξιακό και δημογραφικό επίπεδο μπορεί να μην είναι πλέον αναστρέψιμη.

Στην Περιφέρεια μας, όλοι όσοι επωμιζόμαστε θεσμικούς ρόλους και πρωτίστως η Περιφέρεια ΑΜΘ, ο θεσμός με την μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση έχουμε συναποφασίσει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Ένα μοντέλο βιώσιμης και αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και θα την τοποθετεί στο επίκεντρο της νέας γεωγραφίας και της νέας οικονομίας.

Στον πυλώνα της αναπτυξιακής μας προσπάθειας έχουμε τοποθετήσει τα 2 λιμάνια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης καθώς και τους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες η ολοκλήρωση των οποίων θα καταστήσουν την Περιφέρεια σύγχρονο και ελκυστικό διαμετακομιστικό κέντρο δια του οποίου οι αγορές θα μπορούν να επικοινωνούν με τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας αλλά και τα μεγάλα καταναλωτικά κέντρα της Δυτικής Ευρώπης. Και ο σχεδιασμός αυτός δεν είναι ούτε υπερφίαλος, ούτε και ουτοπικός. Προϋποθέτει ωστόσο, εφόσον αυτή είναι η δική μας επιλογή, το σεβασμό της και την υποβοήθησή της από όλους όσους έχουν την δυνατότητα αλλά και το εθνικό χρέος να το πράξουν.

Και σε αυτό το σημείο ζητώ την παρέμβαση σας προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν οι υποδομές στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ώστε πολύ σύντομα αυτό να καταστεί λειτουργικό και διεθνώς ανταγωνιστικό.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η κρίση της εποχής δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χώρο για επενδύσεις που θα αμαυρώσουν την περιοχή μας στιγματίζοντάς την και ακυρώνοντας τον δικό μας σχεδιασμό. Άλλωστε για το θέμα οι τοπικές κοινωνίες και τελευταία το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ έχουν αποφανθεί αρνητικά θεωρώντας τέτοιες επενδύσεις ως ανεπιθύμητες και βλαπτικές για το περιβάλλον και την αειφορία του.

Ο δρόμος είναι άλλος. Δύσκολος αλλά όχι αδιέξοδος. Το αντίθετο. Ο μόνος που δίνει προοπτική για το μέλλον αφού τοποθετεί την Περιφέρεια σε μία νέα διεθνή αναπτυξιακή κλίμακα.

Κλείνω υπενθυμίζοντας σας την θέση σας στην Κομοτηνή, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι για το θέμα του χρυσού θα αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες. Και οι τοπικές κοινωνίες αποφάσισαν.

Βέβαιος ότι το αίτημά μας θα εισακουστεί σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.»

Ο Περιφερειάρχης
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Άρης Γιαννακίδης

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 5 σχόλια
 1. Από τον εκδημοκρατισμό στον εκφασισμό.
  Της συμμαχίας από τα πολιτικά «έπεα πτερόεντα»!!!!!!!!!!

  Είναι προσβλητικό να με εκπροσωπήσουν την 12-08-2011 στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Παπανδρέου που θα συζητηθεί και θα αποφασισθεί η έγκριση ή μη της περιβαλλοντικής μελέτης των χρυσωρυχείων Περάματος για να εκφράσουν οχλαγωγώντας, η «διαπαραταξιακή και διαθεσμική επιτροπή», «την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στην οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα εκμετάλλευσης χρυσοφόρων κοιτασμάτων στην περιοχή», το Συν-ονθύλευμα του όχλου των πετροβολητών του Παπανδρέου που εκπροσωπεί ο Στρατιάδης, των πετροβολητών και των αγχονών που εκπροσωπεί ο θεομπαίχτης Κωλοφωτιάς Δαπέργολας , ο χυδαίος επιστολογράφος της λαϊκής δεξιάς του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Λαμπάκης, έ κ. Γιαννακίδη;
  Κύριε Γιαννακίδη τελικά τι ρόλο παίζεις στο πολιτικό γίγνεσθαι;
  Τα παλιά λημέρια δεν λησμονιούνται………..; Έ κ. Γιαννακίδη.
  Για τις πολιτικές σου εκτροπές τη μέγιστη ευθύνη φέρουν οι υπουργοί βουλευτές και οι παρατρεχάμενοι διαδρομιστές της Χαριλάου Τρικούπη που επέμεναν στην υποψηφιότητά σου.
  Το πολιτικό δούναι-λαβείν τελείωσε των ομάδων των παραομάδων και των οικονομικών συντεχνιών. Κατάντησε κωμωδία μάλλον τραγωδία η δήθεν βουλευτική υποψηφιότητα περιφερειακών συμβούλων της Ροδόπης και του Έβρου, (Νικολαϊδης Γκουγκουσίδου, Ούστογλου, Βαβίας και λοιπά «έπεα πτερόεντα» (λόγια που πετάνε ή και μυαλά που πετάνε).
  Η οκτάμηνος περίοδος χάριτος για την ανασύνταξη και γνωριμία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου έφθασε στο τέλος της.
  Συμπέρασμα είναι ότι αντί να προχωρήσει ο εκδημοκρατισμός μέσα από τα θεσμικά όργανα, προχωρά ακάθεκτα ο εκφασισμός της περιοχής.
  niẓām

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αξίζει ο κόπος να ξαναδιαβάσετε την πρώτη επιστολή Λαμπάκη

  Αίσθηση πανελλαδικά προκάλεσε η πρώτη επιστολή στις 8 Φεβρουαρίου που απέστειλε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης με την οποία του ζητούσε να μην γίνει η πλωτή εξέδρα στην Αλεξανδρούπολη η οποία και θα φιλοξενούσε τους μετανάστες κατά τον κ. Λαμπάκη. Τέτοια πρόθεση ούτε σχεδιασμός της κυβέρνησης υπήρχε, η αναφορά έγινε από εφημερίδα των Αθηνών -ποιος ξέρει τι έκρυβε η προβοκατόρικη είδηση- και ο Λαμπάκης –τσάκωσε- την ευκαιρία να καθυβρίσει τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου.
  Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη από τον κ. Πρωθυπουργό, αλλά και ο κ. Γιαννακίδης δεν πήρε θέση για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
  Απλά συμφώνησε ο κ. Γιαννακίδης με τη αφωνία της τόπο-λαλιάς του.
  niẓām

  Κύριε Πρωθυπουργέ
  Με λύπη και αγανάκτηση, χωρίς διάθεση για τύπους που απαιτεί η θεσμική σας θέση, ζητώ από σας:
  - Την διακοπή και συνολικά την ματαίωση κάθε ενέργειας για την μίσθωση πλωτής φυλακής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
  Σας ειδοποιώ ότι εάν δεν εισακουσθώ, μαζί με τους συνδημότες μου θα σταθούμε με τα σώματά μας εμπόδιο στην υλοποίηση της απαράδεκτης αυτής ενέργειας για τον Έβρο και ιδιαίτερα για την Αλεξανδρούπολη αφού δεν αντιλαμβάνεσθε το μέγιστο κακό που θα επιφέρετε στον τόπο μας.
  Αρκετά ο Έβρος και οι Έλληνες που γεννηθήκαμε και ζούμε εδώ υπηρετήσαμε τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
  Πολιτικές που εξαφάνισαν την ανάπτυξη και την προοπτική που εξύφαναν την απομάκρυνση της βιώσιμης προόδου.
  Ο Έβρος θέλει την βοήθειά σας:
  - Στην ανάπτυξη του λιμανιού όπου δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, όχι για να γίνει πλωτή φυλακή.
  Την απομάκρυνση απειλών που είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψουν την υγεία, το παρθενικό περιβάλλον και την οικονομία σύμφωνα με τα άνω εκτεθέντα.
  Ματαιώστε την εγκατάσταση της πλωτής φυλακής αλλιώς θα μας βρείτε αντιμέτωπους, όπως προείπα και ιδρύστε στρατόπεδα για τους δύστυχους παράτυπους μετανάστες σ’ άλλους χώρους πλην του Έβρου γιατί ο Έβρος δεν αντέχει πλέον άλλη απαξίωση.
  Κι ένα τελευταίο• ειδοποιείστε την Ε.Ε. ως σύμμαχό μας να αναλάβει αληθινά τον ρόλο της και να δώσει λύσεις, χωρίς να πατάτε άλλο τον Έβρο με την βαριά μπότα σας ούτε εσείς ούτε αυτή.

  Ο Δήμαρχος
  Ευάγγελος Λαμπάκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι σχέση μπορεί να έχει το έργο χρυσού στο Πέραμα με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας ουδείς κατάλαβε..
  Πως γίνεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ να επιτρέπεται η ανάρτηση πανώ εντός της αίθουσας κατά του χρυσού, να εμφανίζονται ως εισηγητές οι γνωστοί πολέμιοι της επένδυσης και να κάθονται μάλιστα στα δεξιά του Περιφερειάρχη ουδείς κατάλαβε...
  Καλά θα κάνουν οι τοπικοί άρχοντες να καταλάβουν ότι τα επιχειρήματα του τύπου "όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος", "ναι στην βιώσιμη ανάπτυξη", "αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων" κ.α. είναι γνωστά εδώ και χρόνια, είναι παρωχημένα και τελικά αποδείχτηκε ότι από μόνα τους δεν προσελκύουν κανενός είδους επένδυση.
  Μην απορείτε που τελικά όλες οι σημαντικές αποφάσεις για τον τόπο μας λαβάνονται στην Αθήνα!!! Όταν μας δίνεται η ευκαρία να πάρουμε θέση και να διεκδικήσουμε πράγματα εμείς αναλωνόμαστε σε εκθέσεις ιδεών για την προτασία του περιβάλλοντος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ποιος είναι αυτός ο γελοίος, υποστηρικτής των χρυσοθήρων, που γράφει τα ίδια ακαταλαβίστικα σχόλια σε όλα τα blog, μόλις βλέπει ανάρτηση για την επιστολή Γιαννακίδη στον Παπανδρέου σαν να τον έχει τσιμπήσει μέλισσα; Δεν του δίνεται τα χάπια του να ηρεμήσει; Άντε μπράβο!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγώ πάντως αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει άκρατος εγωϊσμός και στις 2 πλευρές με αποτέλεσμα να προκαλεί αηδία και μόνο στο άκουσμα της συζήτησης για τα χρυσορυχεία! Το μόνο σίγουρο από τα γκάλοπ κλπ είναι αυτό που θα σας πω και το λένε όλοι κάθε μέρα. Η κάθε πλευρά πείθει 100% γι αυτό που υποστηρίζει με αποτέλεσμα κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζει άποψη η τοπική κοινωνία! Τελικά όλος ο κόσμος έχει καταλάβει ότι επι της ουσίας δεν μιλά κανείς αλλά μόνο για την πάρτυ του! Για τον λόγο αυτό λοιπόν κύριοι που εμπλέκεστε ενθεν και ένθεν να ξεκουμπιστείτε από τον τόπο και εσείς πιθανόν με τα λεφτά σας εξαγοράζετε τους πάντες και εσείς πολιτικοί που εμπλακείκατε μέχρι τώρα γιατί είστε αναξιόπιστοι τελικά και αυτπο φαίνεται και από την φθίνουσα πορεία ανάπτυξης του Νομού μας αλλά και από το καθημερινό δράμα των συμπολιτών μας! Να πάτε στο διάολο όλοι σας και το λέω εκ μέρους της πλειοψηφίας των κατοίκων του Έβρου γιατί κάθε μέρα τους ακούω,,,,,ακόμη και εσείς που ξαφνικά θυμηθήκατε τα δημοψηφίσματα κλπ όλοι σας καθυβρίζουν και εγώ αν ήμουν στην θέση σας και είχα φιλότιμο θα είχα παραιτηθεί,,,,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφήΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8048,Άμυνα,328,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,139,Άρθρα - Απόψεις,2984,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3117,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,799,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,90,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,651,Δράμα,114,Έβρος,17702,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2421,Εκκλησία,1191,Εκπαίδευση,1391,Ελλάδα,1273,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,21,Εργασιακά,273,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,682,Ιστορία,215,Καβάλα,182,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,664,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,203,Οικολογία,327,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1385,Πανταζίδου,158,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,403,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3718,Πολιτική,1435,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5908,Ροδόπη,390,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,501,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,298,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,407,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1033,Φέρες,376,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζητά ο Περιφερειάρχης ώστε να αποτραπεί η αδειοδότηση επενδύσεων εξόρυξης χρυσού
Παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζητά ο Περιφερειάρχης ώστε να αποτραπεί η αδειοδότηση επενδύσεων εξόρυξης χρυσού
http://3.bp.blogspot.com/-JwNMC2valr0/TkRhIqFZOII/AAAAAAAAH8g/DxZdt1rNGgU/s320/giannakidis4.JPG
http://3.bp.blogspot.com/-JwNMC2valr0/TkRhIqFZOII/AAAAAAAAH8g/DxZdt1rNGgU/s72-c/giannakidis4.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/08/blog-post_12.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/08/blog-post_12.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων