Όλη η ιστορία του ΙΛΙΟΝ…

Διαβάστε την ιστορία του πλοίου ΙΛΙΟΝ και δείτε φωτογραφίες από την "καριέρα" του…
Μια ιστορία με ελάχιστα δρομολόγια και συνεχείς προσωρινούς παροπλισμούς τα τελευταία τρία χρόνια, με χρέη, δικαστήρια, ξυλοδαρμούς, επισχέσεις εργασίας…
Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;


Ευτυχώς που χάρη στην υπεύθυνη στάση και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο κοινό Δημοτικό Συμβούλιο των Δήμων Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης της 13/4/2011, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, παρά το ότι παρουσίασε αρχικά τη λύση αγοράς του ΙΛΙΟΝ ως τη μόνη και ενδεδειγμένη, άλλαξε ρότα προτείνοντας αγορά νέου πλοίου κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού και έτσι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης γλίτωσε τις περιπέτειες...»

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης όμως, παρά την εισήγηση, την έκθεση και των, δικαιολογημένων όπως αποδείχθηκε, ενδοιασμών της δημοτικής συμβούλου Σαμοθράκης κυρίας Αντωνάκη για το συγκεκριμένου πλοίο, επέμενε στην πρότασή του με αποτέλεσμα να μπλέξει αρκετούς Σαμοθρακίτες σε περιπέτειες.

Μία σχετική έρευνα για το συγκεκριμένο πλοίο έγινε, ώστε να ενημερωθούν οι άνθρωποι που θα έδιναν τα χρήματα τους;

Όπως αναφέρουν άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με τα ναυτιλιακά, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου άσχετοι με τη ναυτιλία αυτοδιοικητικοί και τοπικοί παράγοντες, που μπορεί να είχαν πράγματι καλή πρόθεση να βοηθήσουν τον τόπο τους, υπέπεσαν σε τραγικά σφάλματα σχετικά με την διαχείριση χρημάτων και τις ακτοπλοϊκές επιλογές τους.

Ορίστε η ιστορία του ΙΛΙΟΝ μετά από μια σύντομη έρευνα που κάναμε…

Το ΙΛΙΟΝ κατασκευάστηκε στην Ελλάδα το 1995 από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΕΠΕ, σύμφωνα με σχέδια του Υδροδυναμικού εργαστηρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει ολικό μήκος 47,43 μ., πλάτος 11,20 μ. και βύθισμα 2,90 μ. ελάχιστο και 5,00 μ. μέγιστο. Διαθέτει 2 μηχανές Caterpillar 16 cyl. 170 Χ 180 συνολικής ισχύος 3.100 bhp και 2 ηλεκτρομηχανές 85 Κw, 380 Volt.

Αρχικά δούλεψε στη Ρόδο ως τουριστικό σκάφος κάνοντας ημερήσιες εκδρομές σε τουρίστες. Στην αρχική του μορφή είχε ένα μικρό γκαράζ ώστε να φορτώνει μόνο δίκυκλα και κάτω υπήρχε δεύτερο σαλόνι επιβατών. Γι’ αυτό είναι χαρακτηρισμένο ως Επιβατηγό (MPS) και όχι ως Επιβατηγό - Οχηματαγωγό (MPC).

Αργότερα ο πλοιοκτήτης του ΙΛΙΟΝ, που είναι απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και μάλιστα διετέλεσε και Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης πριν από το 1970, ναύλωσε το πλοίο σε κάποιους επιχειρηματίες στη Ρόδο και αυτό άρχισε να εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Σύμης.

Το 2007 στο λιμάνι της Σύμης το πλοίο ΣΥΜΗ (πρώην ΕΥΤΥΧΙΑ) είχε πέσει πάνω στο ΙΛΙΟΝ με αποτέλεσμα να στραβώσει η αριστερή πλώρη του.

Στην Ρόδο άρχισαν τα προβλήματα για το ΙΛΙΟΝ όταν οι ναυλωτές φάνηκαν αφερέγγυοι, δεν κατέβαλαν συμφωνηθέντα ποσά προς το πλοιοκτήτη, ενώ δεν πλήρωναν τους προμηθευτές και πιστωτές τους, ιδιώτες, λιμενικά ταμεία κλπ. Η ασυνέπεια και η αναξιοπιστία άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην εταιρία. Έτσι ο πλοιοκτήτης με τον κίνδυνο να χάσει το πλοίο του από τα χρέη των ναυλωτών προσέφυγε στα δικαστήρια, τα οποία αποφάνθηκαν υπέρ του πλοιοκτήτη διότι οι ναυλωτές δεν είχαν τηρήσει τους όρους του συμβολαίου και φυσικά δεν είχαν καταβάλει τους ναύλους.

Μετά απ’ αυτά τα προβλήματα και αφού το ΙΛΙΟΝ έμεινε δεμένο για κάποιους μήνες στο λιμάνι της Ρόδου, ο πλοιοκτήτης το καλοκαίρι του 2008 το πήρε από τη Ρόδο και το πήγε στον Πειραιά, ψάχνοντας να το δρομολογήσει σε γραμμή του Σαρωνικού. Μάλιστα η αναχώρηση του πλοίου από την Ρόδο ήταν επεισοδιακή, όταν Ροδίτες προέβησαν σε ξυλοδαρμούς, τραυματίζοντας τον καπετάνιο της πλοιοκτήτριας εταιρίας, ο οποίος πήγε να παραλάβει το πλοίο.

Λίγο μετά την άφιξή του στον Πειραιά, στην περιοχή Λεμονάδικα του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, όπου ήταν δεμένο το ΙΛΙΟΝ, έπεσε πάνω του το «MEGA JET» με αποτέλεσμα να προκληθεί κύρτωση της πλώρης του και σχίσιμο της λαμαρίνας της αριστερής πλευράς του.

Το καλοκαίρι του 2008 το ΙΛΙΟΝ πήρε έγκριση να εκτελέσει το δρομολόγιο Πειραιάς – Αίγινα. Το δρομολόγιο όμως αυτό δεν έγινε ποτέ πράξη, αφού η πλοιοκτήτρια εταιρία κατέθεσε στο ΣΑΣ αίτημα απόσυρσης, με αποτέλεσμα το πλοίο να παροπλιστεί στη Σαλαμίνα μέχρι τον Απρίλιο του 2009 που ξεκίνησαν εργασίες συντήρησης στο πλοίο από τα ελάχιστα μελή του πληρώματος, ενώ έγινε επιθεώρηση του πλοίου από τα αρμόδια κλιμάκια, καταγράφοντας παρατηρήσεις, που έχρηζαν επισκευής ή αποκατάστασης.

Αμέσως μετά το ΙΛΙΟΝ ανέβηκε στη δεξαμενή του Βασιλειάδη, όπου τα σημάδια του παροπλισμού του ήταν φανερά. Μετά τις απαραίτητες εργασίες το πλοίο ήταν έτοιμο για δρομολόγια και πηγαίνει προσωρινά στο λιμανάκι του Αγίου Νικόλαου στη Σαλαμίνα.

Τον Μάιο του 2009 το ΙΛΙΟΝ παίρνει έγκριση για την γραμμή Πειραιάς – Αίγινα - Αγκίστρι.

Τον Ιούνιο του 2009 το ΙΛΙΟΝ επιστρέφει στον Πειραιά όπου γίνονται εργασίες καλλωπισμού, περιμένοντας τις επιθεωρήσεις. Αφού περνά τις επιθεωρήσεις, στις 16 Ιουλίου πραγματοποιεί επιτυχημένο δοκιμαστικό δρομολόγιο για Αίγινα και Αγκίστρι, για να δοκιμάσει ότι πιάνει χωρίς πρόβλημα ειδικά στο Αγκίστρι, αφού υπήρχαν κάποιοι ενδοιασμοί σχετικά με το βύθισμά του. Μάλιστα κατά τη παραμονή του στο Αγκίστρι έπεσε και δύτης για να διαπιστώσει ότι υπάρχει ικανοποιητική απόσταση ασφάλειας από το βυθό.

Στις 15 Αυγούστου 2009 το ΙΛΙΟΝ ξεκίνησε επίσημα δρομολόγια για Αίγινα – Αγκίστρι, ενώ αποφασίστηκε να πηγαίνει δυο φορές την εβδομάδα και στα Μέθανα.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά άρχισαν τα προβλήματα με ακυρώσεις προγραμματισμένων δρομολογίων, είτε λόγω κάποιου προβλήματος στη μηχανή, είτε λόγω προβλήματος στο σύστημα ραδιο-τηλεπικοινωνιών του πλοίου.

Αρχές Σεπτεμβρίου το ΙΛΙΟΝ σταματάει οριστικά τα δρομολόγια, ενώ παράλληλα παίρνει έγκριση για το δρομολόγιο Ρόδος – Σύμη.

Τα χρέη όμως της πλοιοκτήτριας εταιρίας, που σύμφωνα με φήμες ανέρχονταν στο 1.000.000 ευρώ, οδηγεί σε ναυάγιο τα όποια σχέδια δρομολόγησης του πλοίου. Το ΣΑΣ κάνει ανάκληση της απόφασης και δίνει την γραμμή στο "ΣΥΜΗ 2".

Έτσι το ΙΛΙΟΝ αντί να πάει στην Ρόδο οδηγείται στον Άγιο Νικόλαο στη Σαλαμίνα, όπου παραμένει παροπλισμένο μέχρι τον Ιούνιο του 2010.

Τον Ιούλιο του 2010 το ΙΛΙΟΝ πηγαίνει στο ναυπηγείο Χαλκίτη στο Πέραμα για συντήρηση και μετασκευή. Μεταξύ άλλων καταργείται το κάτω σαλόνι και δημιουργείται γκαράζ για αυτοκίνητα, ενώ αλλάζει και τον καταπέλτη του. Το Catamaran έχει πλέον χωρητικότητα 27 ΙΧ αυτοκινήτων και 300 επιβατών.

Παράλληλα γίνεται ανακαίνιση στο σαλόνι του και στο κατάστρωμα και τοποθετούνται νέα έπιπλα.

Το πλοίο μετά τον καλλωπισμό του γράφει στα πλαϊνά του ένα νέο όνομα εταιρείας, δηλαδή «EMO LINES», και σύμφωνα με πληροφορίες, ναυλώθηκε στην EMO LINES NΑΥΤΙΚΗ EΤΑΙΡΕΙΑ με έδρα το Κερατσίνι και εκπρόσωπο τον Κωνσταντίνο Βεντούρη.

Αρχές Αυγούστου, το ΙΛΙΟΝ έφυγε από το Πέραμα για να ξεκινήσει μια νέα «καριέρα». Αυτή τη φορά στα νερά του Ιονίου. Πλέον το πλοίο θα εκτελεί δρομολόγιο στη γραμμή μεταξύ Κέρκυρας - Παξών - Ηγουμενίτσας.

Το πλοίο ξεκίνησε τα νέα του δρομολόγια τον Οκτώβριο του 2010.

Τέσσερις μήνες μετά το ΙΛΙΟΝ σταματάει οριστικά τα δρομολόγια, αφού αρχικά παράτησε την γραμμή των Παξών και συνέχισε μόνο με το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα. Όπως λέγεται δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα υπόλοιπα μεγαθήρια της γραμμής και κατέθεσε αίτηση αποδρομολόγησης από την συγκεκριμένη γραμμή. Φήμες όμως κάνουν λόγο και για επίσχεση εργασίας, αφού το πλήρωμα του πλοίου ήταν απλήρωτο.

Έτσι το ΙΛΙΟΝ καταλήγει στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας όπου παρέμεινε παροπλισμένο το υπόλοιπο διάστημα, μέχρι που το «ανακάλυψαν» οι δικοί μας φέτος την άνοιξη και η ιστορία από κει και πέρα είναι γνωστή…

Στις 5 Ιουλίου και αφού πρώτα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αφαιρέσει τα σινιάλα της ΕΜΟ LINES, το ΙΛΙΟΝ αναχωρεί από την Κέρκυρα με προορισμό αρχικά τα Ίσθμια και μετά την Λιβύη.

Η ιστορία του ΙΛΙΟΝ σε φωτογραφίες

Το ΙΛΙΟΝ στη Ρόδο όταν δούλευε σαν τουριστικό σκάφος

Στο λιμάνι της Ρόδου λίγο πριν φύγει οριστικά από το νησί

Στο λιμάνι του Πειραιά τον Ιούλιο του 2008

Αύγουστος 2008: Στο λιμάνι του Πειραιά

Ιανουάριος 2009: Παροπλισμένο στη Σαλαμίνα

Παροπλισμένο στη Σαλαμίνα με το κτύπημα στην πλώρη του, από το περιστατικό με το MEGA JET
να μην έχει αποκατασταθεί, ενώ έχει ακόμη την πινακίδα με τα παλιά του δρομολόγια

Απρίλιος 2009: Στη δεξαμενή του Βασιλειάδη για συντήρηση

Μάιος 2009: Στον προλιμένα του Πειραιά

Στον Πειραιά πριν καλλωπιστεί

Ιούνιος 2009: Στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον καλλωπισμό του

Αύγουστος 2009: Στο λιμάνι του Πειραιά όταν εκτελούσε δρομολόγια προς Αίγινα - Αγκίστρι

Διαφημιστική πινακίδα του ΙΛΙΟΝ στο λιμάνι του Πειραιά

Ιούλιος 2010: Στο ναυπηγείο Χαλκίτη στο Πέραμα

Το νέο γκαράζ του ΙΛΙΟΝ μετά την μετασκευή του στο Πέραμα τον Ιούλιο του 2010

Ο νέος καταπέλτης του πλοίου

Το σαλόνι μετά την ανακαίνιση

Το κατάστρωμα μετά την ανακαίνιση

Το Ίλιον στο Πέραμα μετά τις εργασίες μετασκευής και ανακαίνισης

Αύγουστος 2010: Το ΙΛΙΟΝ φτάνει στην Ηγουμενίτσα

Αύγουστος 2010: Στο λιμάνι της Κέρκυρας

Νοέμβριος 2010: Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Φεβρουάριος 2011: Παροπλισμένο στη μαρίνα των Γουβιών Κέρκυρας

Απρίλιος 2011: Στη μαρίνα των Γουβιών
την περίοδο που άρχισαν οι συζητήσεις για το πλοίο σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη

Απρίλιος 2011: Ο κ. Λαμπάκης επιδεικνύει τις εικόνες του ΙΛΙΟΝ στους δημοτικούς συμβούλους
Φωτογραφία: Πασχάλης Δρακόπουλος (pamemprosta.org)

17 Ιουλίου 2011: Το ΙΛΙΟΝ στο λιμάνι της Βεγγάζης στη Λιβύη

Alexandroupoli online με πληροφορίες από shipfriends.gr, N@utilia.gr
Φωτογραφίες: shipfriends.gr, MarineTraffic.com
Η φωτογραφία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης είναι του Πασχ. Δρακόπουλου (pamemprosta.org)
Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Παπανικολόπουλο για τις ναυτικές και τεχνικές πληροφορίες

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 5 σχόλια
 1. Στην Ιστορία που παραθέτεται παραπάνω υπάρχουν ανακρίβειες όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλοίου σήμερα και για τα δήθεν χρέη τα οποία αποτελούν κουτσομπολιά από συγκεκριμένο φόρουμ.
  Επίσης νομίζω ότι είναι κρίμα να μην γίνεται καμία αναφορά στο γεγονός ότι από το 1996 έως το 2007 το πλοίο είχε πετυχημένη καριέρα στο δρομολόγιο Ρόδο Σύμη όπου άφησε ιστορία ως γρήγορο αξιόπιστο και συνεπές.
  Το πλοίο έχει μεγάλα προτερήματα ως προς τη σχέση κόστους λειτουργίας - απόδοσης καθώς είναι φτιαγμένο με σχέδια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Μην παραβλέπετε το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ήξερε πολύ καλά τι πλοίο να φτιάξει προκειμένου να αποδίδει τα μέγιστα σε σχέση με το κόστος λειτουργίας.
  Όσον αφορά τις "ατυχίες" του οφείλονται στο γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης μετά από κάποια χρόνια αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να το ναυλώσει μπαίνοντας σε περιπέτειες.
  Το Ιλιον ήταν το ιδανικό καράβι για τη Σαμοθράκη αν όντως θέλαμε ένα οικονομικό και συμπληρωματικό πλοίο.
  Να εύχεστε να επιστρέψει σώο και αβλαβές από τη ξενιτιά ... η οποία πραγματικά απέδειξε τις δυνατότητές του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αναφέρουμε για τα χρέη ότι είναι σύμφωνα με φήμες. Και είναι λογικό να υπάρχουν χρέη σε ένα πλοίο το οποίο τα 3 τελευταία χρόνια είχε ελάχιστα δρομολόγια, άρα λίγα έσοδα, ενώ παράλληλα τα έξοδα έτρεχαν, έκανε συντηρήσεις, μετασκευές, είχε λιμενικά τέλη κλπ.
  Δεν αμφισβητούμε ότι την περίοδο 1996 - 2007 το πλοίο είχε πετυχημένη καριέρα στο δρομολόγιο Ρόδο - Σύμη όπου άφησε ιστορία ως γρήγορο αξιόπιστο και συνεπές, όπως λέτε.

  Το θέμα είναι τι έγινε από το 2008 και μετά. Και αυτούς που έδωσαν τα χρήματά τους δεν τους νοιάζει τι γινόταν πριν 10 χρόνια, αλλά τι γίνεται τώρα. Και όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν ενδιαφέρει κανένα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητάμε αν ήταν το ιδανικό καράβι ή όχι για τη Σαμοθράκη.

  Τα περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος σήμερα, είναι κι αυτό από πληροφορίες, αφού η ίδια η εταιρία επί της ουσίας κρύβεται και δεν κάνει καμία ενημέρωση. Όπως δεν υπάρχει και καμία επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς συνέβη τις τελευταίες μέρες, γιατί δεν ήρθε το πλοίο στη Σαμοθράκη και πως βρέθηκε στη Λιβύη.

  Όσο οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της εταιρίας σιωπούν και κρύβονται, τόσο οι φήμες θα φουντώνουν και οι ειδήσεις θα βγαίνουν από πληροφορίες από δω και από κει.

  Και το θέμα εντέλει είναι ότι το πλοίο χάθηκε και κάποιοι άνθρωποι που ήθελαν να βοηθήσουν τον τόπο τους έχασαν τα χρήματά τους. Κάποιοι λένε ότι το πλοίο "κλάπηκε". Οι γνωρίζοντες και οι εμπλεκόμενοι με την πλοιοκτήτρια εταιρία ας μιλήσουν, ας τοποθετηθούν επίσημα, τουλάχιστον να μάθει ο κόσμος τι έγινε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΧΕ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ !!!!!!! ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ !!!!!!! ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ακριβώς, με τη μόνη διαφορά ότι δεν έγινε από ασχετοσύνη απλά έπεσαν θύματα καλοστημένης απάτης.
  Όσο για την εταιρία δεν νομίζω ότι κρύβεται, απλά προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της όλης υπόθεσης και έχει κινηθεί νομικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η παράξενη πορεία συνεχίζεται

  http://www.marinetraffic.com/ais/gr/default.aspx?oldmmsi=240347000&zoom=10&olddate=7/21/2011%208:15:14%20PM

  ΑπάντησηΔιαγραφήΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8074,Άμυνα,329,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2987,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3141,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,817,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,652,Δράμα,114,Έβρος,17739,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2424,Εκκλησία,1192,Εκπαίδευση,1394,Ελλάδα,1275,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,22,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,685,Ιστορία,216,Καβάλα,183,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,204,Οικολογία,329,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1391,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,405,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3726,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5921,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,505,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1034,Φέρες,380,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Όλη η ιστορία του ΙΛΙΟΝ…
Όλη η ιστορία του ΙΛΙΟΝ…
http://2.bp.blogspot.com/-1G9O3t8cSGw/Tib3yQX_RtI/AAAAAAAAHro/Q0zxI37JrqQ/s200/81.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-1G9O3t8cSGw/Tib3yQX_RtI/AAAAAAAAHro/Q0zxI37JrqQ/s72-c/81.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/07/blog-post_1492.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/07/blog-post_1492.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων