Αλαζονεία και λαϊκισμός

Διάχυτη είναι πια η πεποίθηση ότι η κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αλεξανδρούπολης δεν πάει άλλο.

Η αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά του κ. Λαμπάκη απέναντι σε όποιον έχει διαφορετική άποψη με τη δική του, αλλά και η έλλειψη στοιχειώδους αίσθησης περί του τι σημαίνει δημοκρατικός διάλογος και σύνθεση απόψεων, μετέτρεψε το ανώτατο όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού του Δήμου, σε ένα χώρο αντεγκλήσεων και απαξιωτικών εκφράσεων, χωρίς ουσία και περιεχόμενο. Είναι μακράν, το χειρότερο από τα πέντε δημοτικά συμβούλια στα οποία είχα την τιμή να συμμετάσχω, και μέσα από τα οποία προσπαθούσα πάντα να εκφράζω ένα λόγο συναινετικό και δημιουργικό...»

Όσοι γνωρίζουν λίγα από την ιστορία αυτής της πόλης, εκτός ίσως από τον κ. Λαμπάκη και κάποιους υβριστές και λασπολόγους που όψιμα τον «κανακεύουν», γνωρίζουν τους δημιουργούς και το έργο τους, σε αντίθεση με τα παχιά λόγια και τα γνωστά στερεότυπα του λαϊκισμού που κυριαρχούν στο σημερινό δημόσιο λόγο.

Αυτός ο λόγος του λαϊκισμού, ευκολόπεπτος και επιθετικός απέναντι στον «ορθό λόγο», στην επιστημονική μέθοδο της ανάλυσης και στη σύνθεσης, στο λόγο των επιχειρημάτων και των οραμάτων, κινδυνεύει να μολύνει την τοπική μας κοινωνία και να ευνουχίσει κάθε προσπάθεια για να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για το μέλλον αυτού του τόπου.

Δυστυχώς το μέλλον αυτό προβλέπεται δυσοίωνο, μια και η ανάληψη της δημοτικής εξουσίας γίνεται αυτοσκοπός και όχι μέσο για την υλοποίηση ενός οράματος που δεν υπάρχει.

Η ευθύνη όμως για τη διεξαγωγή σοβαρού διαλόγου δεν επαφίεται μόνο στους πολιτικούς. Σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη συμμετοχή σε αυτόν ευρύτερων στρωμάτων της τοπικής κοινωνίας, η απουσία των οποίων αφήνει μεγάλο κενό, το οποίο καλύπτει ο λαϊκισμός και η αλαζονική εγωπάθεια των μέτριων.

Είναι καιρός να βγουν από το «καβούκι» τους όλες οι δυνάμεις του πνεύματος και της δημιουργίας, οι δυνάμεις του «ορθού λόγου» και της φαντασίας, οι δυνάμεις που θεωρούν την πολιτική την ομορφότερη τέχνη, οι δυνάμεις που τολμούν να πάνε κόντρα στο ρεύμα αν χρειαστεί για να υπερασπισθούν τη λογική και την αισθητική.

Λέγεται ότι κάθε κοινωνία έχει τους ηγέτες που της αξίζει. Ε, όχι λοιπόν, δεν μας αξίζουν αυτοί οι ηγέτες. Γιατί εμείς που τους αναδεικνύουμε μπορούμε να τους αλλάξουμε. Και είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε…

Γιάννης Λασκαράκης

Πηγή: Εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 12 σχόλια
 1. Μέχρι και την Δ/ντρια Τεχνικων Υπηρεσιών ξεφτίλησε (ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ) γιατί του εξηγουσε επιστημονικά την αποψη της Υπηρεσίας για τα θέματα... και για πες τε μου κα μάρτυς, γιατι αυτό, γιατί το άλλο, γιατί εκείνο.... ΡΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ.... ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ... ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΑΣ Κ ΔΗΜΑΡΧΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κ. Λασκαρακη μπραβο που υπογραφετε αυτα που λετε, εγω δεν τολμω, ειμαι σαν τον τρομαγμένο υπάλληλο των 10 μικρων Μητσων, νιωθω οτι θα με φαει ενα τερας αν μιλησω. και δεν ειμαι μόνος μου, και αλλοι φοβουνται. τι εχει αυτος ο άνθρωπος, τι του εχουμε κανει... ΑΑΑΑΑ ΙΙΙΙΙΙΙ ΧΑΣΟΥ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΕΣ ΠΕΣ ΠΕΣ ΠΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΩ ΣΤΑ ΑΛΟΓΑ ΣΤΑ ΑΛΟΓΑ ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απόλυτα σύμφωνος με την κοινή γνώμη όμως σε όσα κάνει΄ο Δήμαρχος!!! Εγώ αυτά ακούω στα κφενεία καθημερινά, όλο μπράβο στον Δήμαρχο λένε!!! Ας πάει λοιπόν ο Λασκαράκης να τα πει αυτά στον κόσμο ή οποιοσδήποτε άλλος σύμβουλος και να πάρει το μέρος των δήθεν αδικημένων υπαλλήλων θα πέσει γέλιο ,,,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τι λες βρε φίλε? Ποιά κοινή γνώμη είναι με τον δήμαρχο και που ακούς όλο μπράβο για τον Δήμαρχο? Πλάκα μας κάμεις? Τέτοια λέτε στον Λαμπάκη και τον έχετε κάψει γλυφτρόνια.

  Για βγες μια βόλτα στην αγορά και ρώτα να μάθεις τι λένε. Για ρώτα τους μαγαζάτορες που κράζουν όλη μέρα για ρώτα τους δημότες που γελάνε με τα κατορθώματα τους. Και στην τελική στους 6 μήνες που διοικούν τι έχουν κάνει στην πόλη εκτός από λόγια και απειλές πες μου ένα έργο ενα καλό που έχουν κάνει στη πόλη.

  Που είναι ο Βαμβακερός ο Σταυράκογλου που κάθε βράδυ ήταν στις καφετέριες, που είναι ο Γερακόπουλος και οι άλλοι που γυρνούσαν στην αγορά? Χάθηκαν όλοι από την πιάτσα. και ξέρεις γιατί? Γιατί όταν βγαίνουν έξω όταν κυκλοφορούν τους κράζει ο κόσμος και κυρίως τους κράζουν οι φίλοι και γνωστοί και οι άνθρωποι τι να κάνουν κρύβονται.

  Πείτε την αλήθεια στον Λαμπάκη και μην τον κοροιδεύτε αυλοκόλακες. Πείτε του την πραγματικότητα ότι οι επαγγελματίες είναι αγανακτισμένοι και ο κόσμος γελάει με τα κατορθώματα του και τα καραγκιοζιλίκια του. Πείτε τα στον ακοινώνητο να ξέρει μήπως και αλλάξει μήπως..... γιατί όσο δεν του λέτε τι γίνετε έξω στην πιάτσα θα γίνει ακόμη πιο επικίνδυνος και θα είστε συνυπευθυνοι και σεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και στην τελική χέστηκα τι κάνει με τους υπαλλήλους και ποιός εχει δίκιο. Δεν με νοιάζει βρε φίλε τι κάνουν μεταξύ τους δεν με νιάζουν ο δήμαρχος και οι υπάλληλοι του δήμου δεν είναι θέμα του δημότη αυτό ας τα βρουν μεταξύ τους. Με νοιάζει όμως τι γίνετε για την πόλη μου τι γίνετε για τους εππαγγελματίες τι γίνετε για τον κόσμο και μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει τίποτα εκτός από το να δημιουργούν κόντρες με τους επαγγελματίες και στην τελική και επί της ουσίας τίποτα. Η αναρχία σε δρόμους πεζόδρομους ποδηλατόδρομους πεζοδρόμια και παραλίες συνεχίζει να ζει και βασιλευει. Η βρώμα και η δυσοδία στην πόλη καλά κρατεί όσο για το πράσινο σε πάρκα και παρτέρια ποιό πράσινο??? θα μας φάνε τα φίδια.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, Ο ΛΑΜΠΑΚΗΣ, ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, ΤΕΛΙΚΆ ΧΑΘΗΚΕ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟΝ ΑΒΑΝΤΑ!!!
  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΤΥΧΑΙΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...... τι να περιμενεις απο ενα δημαρχο που χανετε μεσα στην ιδια του την πολη !!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πέρα από την συμπεριφορά του δημάρχου το πρόβλημα με τον δήμο είναι ότι δεν διοικείται. Δεν υπάρχει σωστή διοίκηση και λειτουργία.
  Πως να διοικηθεί σωστά ο δήμος όταν στην θέση του γενικού γραμματέα που είναι υπεύθυνος για την διοίκηση και τον έλεγχο των υπηρεσιών του δήμου τοποθετήθηκε ο Σταυράκογλου ο οποίος δεν έχει καμία διοικητική εμπειρία. Στην θέση αυτή οι περισσότεροι δήμοι αποσπούν διευθυντές ή προισταμένους από νομαρχίες ή προιστάμενους δημόσιων οργανισμών.
  Και ακόμη χειρότερο που ο Σταυράκογλου είναι και πρόεδρος νομαρχιακής κόμματος και αντιμετωπίζεται από τους περισσότερους μέσα στην δημαρχία με επιφυλακτικότητα και καχυποψία.

  Πως να διοικηθεί σωστά ο δήμος όταν υπάρχουν αντιδήμαρχοι τελείως άσχετοι με το αντικείμενο τους πχ αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών καθηγητής βιολογίας, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης μηχανολόγος του ΟΣΕ, αντιδήμαρχος πρωτογενούς Τομέα αστυνομικός και πρόεδρος Πολιτισμού - Αθλητισμού πυροσβέστης, πρόεδρος στην εταιρία Τουρισμού ένας άσχετος τελείως με το αντικείμενο.

  Παρόλα αυτά ο Καλλικράτης προβλέπει την πρόσληψη ειδικών συμβούλων για να βοηθήσουν στο έργο του δημάρχου και αντιδημάρχων και στην καλύτερη λειτουργία του δήμου.
  Πως να διοικηθεί σωστά ο δήμος όταν στις θέσεις αυτές εκτός από τον Κριτού που είναι σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών και σχετικός και με εμπειρία στο αντικείμενο οι υπόλοιπες θέσεις συμβούλων καλύφθηκαν με φωτογραφικές προσλήψεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν στον δήμο τρεις σύμβουλοι για θέματα ΕΣΠΑ και ένας για βαλκανικές σχέσεις!!!!!!!

  Πως να διοικηθεί σωστά ο δήμος όταν αυτοί οι σύμβουλοι είναι μικροί σε ηλικία και δεν έχουν καμία επαγγελματική εμπειρία. Τι να συμβουλέψουν οι 25χρονοι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Αποτέλεσμα τρεις σύμβουλοι για προγράμματα ΕΣΠΑ και ο Δήμος θα πληρώσει σε ιδιωτική εταιρία 50000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Τότε τις τους κρατάνε και τους πληρώνουν τους συμβούλους.
  Στους περισσότερους δήμους προσλαμβάνουν σύμβουλους επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία, καθηγητές πανεπιστημίου κλπ.

  Όλα τα παραπάνω δείχνουν απειρία, ασχετοσύνη αλλά και ξεροκεφαλιά και αν συνεχίσουν έτσι με αυτά τα μυαλά θα μιλάμε σε λίγο καιρό για την χειρότερη και πιό ανύπαρκτη δημοτική αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Με
  "επιστημονική μέθοδο της διάλυσης και της αποσύνθεσης", κ. Λασκαράκη εσείς και η παρέα σας κάνατε τον Λαμπάκη Δήμαρχο και τώρα "κλαίτε και οδύρεσθε"!!!
  ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ!!!
  ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ή ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Και φυσικά 1,49 αν όχι όλη αλλά η περισσοτεροι που ψήφισαν Αλεξανδρή και μπράβο τους θα ψηφίσουν Λαμπάκη δαγκωτό στις επόμενες εκλογές έτσι για να απολαμβάνουν τον Δήμαρχό τους οι κκ Ντόλιος Ρενταρή Ζαμπουνίδης Λασκαράκης Ραπτόπουλος ο οποίος ψήφιζε φανερά και το καυχιότανε για τον Λαμπακη Κουγιουμτζής, Βρείτε Δήμαρχο για το 2019 από πλευράς Πασοκ αν τότε υπάρχει και το Πασοκ, Και κύριε Λασκαράκη γιατί μιλάτε για τον Λαμπάκη όταν εσείς πρώτα σαν παράταξη Πασοκ δεν μιλιέστε κατ ουσίαν στο Δημοτικό Συμβούλιο; Όλη η πόλη σπάει πλάκα με εσάς και μετά με τον Λαμπάκη ο οποίος το ξαναλέω θα είναι Δήμαρχος τουλάχιστον μέχρι το 2019, και τον συμβουλεύω και εγώ από εδώ να μην σταματήσει την τακτική του αυτή γιατί κανείς άλλος δεν είχε τα α@@@@@@@α να μιλάει έτσι με τους υπαλλήλους ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ τώρα για όλα όσα περί απραξίας στην πόλη κλπ που αναφέρονται είναι ανάξια λόγου πλέον γιατί μόνο γέλιο προκαλούν και είναι τουλάχιστον ανάξια σχολιασμού!!!!!!!!! ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΧΟΡΤΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΦΙΛΕ 10 40 ΑΜΑ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.Η ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφήΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8070,Άμυνα,328,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2986,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3139,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,817,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,652,Δράμα,114,Έβρος,17734,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2424,Εκκλησία,1191,Εκπαίδευση,1393,Ελλάδα,1274,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,22,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,683,Ιστορία,216,Καβάλα,183,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,664,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,203,Οικολογία,329,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1391,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,405,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3725,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,11,Πρώτο Θέμα,5919,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,504,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1034,Φέρες,380,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αλαζονεία και λαϊκισμός
Αλαζονεία και λαϊκισμός
http://1.bp.blogspot.com/-iK4Bpd0QPVc/TgKt6Xx2E4I/AAAAAAAAHRI/4twgA96fVMY/s200/17.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-iK4Bpd0QPVc/TgKt6Xx2E4I/AAAAAAAAHRI/4twgA96fVMY/s72-c/17.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/06/blog-post_23.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/06/blog-post_23.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων