Εκλογές εδώ και τώρα

του Σταύρου Τασιόπουλου

Η ανεξαρτητοποίηση Λιάνη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με το 4σέλιδο κείμενο που την αιτιολογεί έρχεται να επιβεβαιώσει τους τριγμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Στο κείμενο ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα βάσανα που του έχει προκαλέσει η παρούσα κυβέρνηση, δηλώνει ότι δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται και πως οδηγούμεθα σε φαύλο κύκλο.

Ο Γιώργος Λιάνης έθεσε τα αυτονόητα από όποια ματιά και να το δει κανείς, ότι η όλη κυβερνητική πολιτική δεν οδηγεί παρά μόνο στον γκρεμό και ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή πορείας...»

Η σημερινή συνάντηση Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ίσως οδηγήσει σε εκλογές για μείζονα λόγο εθνικού ζητήματος που εν προκειμένω τη σωτηρία της χώρας.

Στο ήδη στημένο σκηνικό αναμένεται να κυριαρχήσει η προπαγάνδα περί καταστροφής, μονοδρόμων και αδιεξόδου με ένα φόντο ή Μνημόνιο και ΓΑΠ ή διάλυση. Θα μπορούσε να ειπωθεί και με απόδειξη τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ότι ετοιμάζεται να λάβει θέση κυβερνήτη ο Σαμαράς, ως μια ανανέωση για την διαχείριση και την προώθηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας και να οδηγήσει τη χώρα στο ήδη βρισκόμενο σε προπαρασκευαστικό στάδιο δεύτερο Μνημόνιο.

Η κυβέρνηση αυτή αδυνατώντας να επιτελέσει έστω έναν σοβαρό διαχειριστικό ρόλο, μη ασχολούμενη ουσιωδώς με τη διαφθορά και τη σπατάλη που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ βοήθησε να τραφεί και εφαρμόζοντας με έλλειψη αναλογικότητας οικονομικά μέτρα έριξε όλο το βάρος στις μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες. Έτσι έχει καταλήξει αφερέγγυα και για τους δανειστές μας.

Με την αποχώρηση Λιάνη γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση έχει μόνον την τυπική κοινοβουλευτική πλειοψηφία και παραλλήλως με την αυξανόμενη αδυναμία λειτουργίας και την αυξανόμενη κοινωνική αγανάκτηση οδηγείται σε εκλογές.

Το σύστημα που υπηρετεί αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει αυξημένη αποχή και την πολυδιάσπαση των όσων εναντιώνονται στα τεκταινόμενα ώστε να συνεχιστεί η ίδια πορεία με αλλαγή σκηνικού. Πολύς λόγος θα γίνει για μια νέα μεταπολίτευση κ την πτώση του δικομματισμού. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης του πολιτικού συστήματος με ανάσες από μικρά κόμματα, αυξημένη αποχή και την μη ενασχόληση με τις αιτίες (δομική διαφθορά, έλλειμα δικαιοσύνης, έλλειψη παραγωγικής βάσης κλπ) αλλά με το σύμπτωμα την κρίση με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εναντίον των ληξιπρόθεσμων ομολόγων - σε μια ΟΝΕ που εισήλθε η χώρα με τεχνάσματα των ίδιων κερδοσκόπων (Goldman Sachs).

Κυρίαρχο σύμπτωμα η ανακάλυψη ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ή ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ.

Εδώ έγκειται και η κριτική, αλλά και οι άξονες για να τεθεί μια άλλη πορεία επι τέλους και όχι ανακύκλωση προσώπων και πολιτικών φτιασιδωμάτων.

Αν δεν τεθούν κανονιστικά ζητήματα για την λειτουργία της οικονομίας της κοινωνίας και του πολιτεύματος η όποια αγανάκτηση δεν θα επιφέρει καμία ουσιαστική αλλαγή, αλλά θα επανατροφοδοτήσει τη διάσωση της υπάρχουσας φαύλης κατάστασης. Μα καλά θα γίνει στην Ελλάδα η επανάσταση ; Μπορεί να μην γίνει στην Ελλάδα η επανάσταση, αλλά σίγουρα είναι μια ευκαιρία να αποδείξει ο ελληνικός λαός ότι θέλει άλλη πορεία στην ζωή του , άλλο τρόπο ζωής σε όλα τα επίπεδα Έτσι θα δοθεί απάντηση αν απλά αγανακτεί γιατί ΛΕΦΤΑ δεν υπάρχουν ή θέλει μια ευθεία σύγκρουση με το σάπιο το κατεστημένο και την ΔΟΜΗΣΗ μιας κοινωνίας Δικαιοσύνης και Αλληλεγγύης.

Από τον καταγγελτικό λόγο στην θέσπιση προτάσεων και λύσεων. από τον καναπέ στην ενεργό δράση και συμμετοχή, από την απαιδευσιά και τον ραγιαδισμό στην μόρφωση και στις αξίες.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ λοιπόν για να δοθούν απαντήσεις από όλους προς όλους με μια προϋπόθεση για όλους τους πιθανούς φορείς αλλαγής και πρώτα την κοινωνία ως σύνολο και ως κάθε πολίτη προσωπικά : προσεκτική στάθμιση αξιών και στόχων, συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις στα συλλογικά προβλήματα, και επιτέλους κατεύθυνση προς ένα άλλο σύστημα.

Γι αυτό αν αύριο υπάρξουν εκλογές αυτές θα έχουν όφελος μόνο αν υπάρξει μια ενωτική κίνηση, ένας κοινωνικός συνασπισμός κάτω από στόχους κοινά αποδεκτούς με ανθρωπιά, λογική, δικαιοσύνη με δημιουργία παραγωγικής βάσης. Όχι κόμματα ή οργανώσεις που θα συμφωνήσουν μεταξύ τους στόχους και ύστερα το καθένα θα ισχυριστεί πως έχει το μοναδικό δρόμο σωτηρίας καλώντας σε μια ψεύτικη ενότητα.

Στην οργάνωση και λειτουργία να μπουν μπροστά πολίτες, έντιμοι ακαδημαϊκοί και όσοι έντιμοι βουλευτές έχουν συνείδηση ας ακολουθήσουν.

Για τα μελλούμενα στη χώρα μας δίνουμε μια πρόταση με τη λιγότερη δυνατή υποκειμενικότητα και με την πιο πολύ δυνατή αποτύπωση αντικειμενικών ζητημάτων και προοπτικής, στο παρακάτω κείμενο

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Προ των Πυλών
Κείμενο κάλεσμα για ενωτική δράση κάτω από στόχους

Αυτό εδώ δεν είναι κείμενο ιδεολογίας, αλλά πρόταση για να μπει το νερό στο αυλάκι και να πάρει κατεύθυνση η οργή και η αγανάκτηση όλων μας για ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά του τόπου μας και τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Είναι καιρός να ξεπεράσουμε τις εκτονώσεις και να δώσουμε προοπτική και διέξοδο για μια διαφορετική διαχείριση της εξουσίας από πολίτες για τους πολίτες και όχι από πολίτες για τις ελίτ και τα συμφέροντά τους.

Το σαρκοβόρο και ‘’ορθολογικό΄΄ καπιταλιστικό σύστημα της οικονομίας της αγοράς και της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (Συνθήκη Μάαστριχτ κλπ) όπου δομείται μια συνεχής κρίση με διάφορα πρόσωπα (χρηματοπιστωτική, πετρελαϊκή - ενεργειακή, νομισματική, πολιτισμική, θεσμών και αξιών) έχει κυρίως ένα σχέδιο: τη μεταβολή του συνόλου των κοινωνικών σχέσεων. Έτσι το κεφάλαιο σαν το σαράκι τρώει και αλλοτριώνει κάθε έννοια ανθρωπιάς και κοινωνικότητας και μεταλλάσσει τους ανθρώπους σε εγωκεντρικά όντα με μόνο σκοπό τον "πλούτο", την "καταξίωση" και την "ευδαιμονία" με παράλληλη αδιαφορία για τον συνάνθρωπο και αλληλοεξόντωση στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας από το σχολείο μέχρι την αναζήτηση εργασίας και τη διαβίωση.

Δεν μπορεί να είναι δείγμα ευδαιμονίας η μαζική διαστροφή με τη διασπορά ψευδεπίγραφων προτύπων ζωής σε μια κοινωνία του θεάματος, της βίας και της διαφθοράς όπου δοξάζεται ο ανταγωνισμός και πρέπει απλά να μονομαχήσουμε στην κοινά συμφωνημένη αρένα.

Αυτό το χάλι πρέπει να σταματήσει.

Παράλληλα το πολιτικό σύστημα (αριστερά-δεξιά) και οι εκφραστές του (κόμματα) διακατέχονται από συνενοχή μιας και ούτε καν διαχειριστικό δεν υπήρξε σε αυτήν την κατάσταση. Έτσι λοιπόν ανατροφοδοτείται είτε μέσω της διαφθοράς είτε από πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν άλλη διέξοδο και μπλέκουν είτε στα τεράστια ΑΝΤΙ είτε στα τεράστια "ΜΑΖΙ".

Κοινό όλων των κομμάτων ο αυτοσκοπός για εγκόλπωση και αυτοαναπαραγωγή με έλλειψη συγκρότησης και επαφής και προτάσεων ουσίας με και για τα καθημερινά ζητήματα καθώς και έλλειψη δομημένης ολικής αντιπρότασης για τη λειτουργία του πολιτεύματος και της οικονομίας καθώς και αντιδραστική θέση για την προοπτική της κοινωνίας.

Όλοι αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ είναι ακατάλληλοι για να δώσουν διέξοδο και προοπτική και καμία συνεργασία τους για τα πόστα τους μιλώντας για συναίνεση δεν μπορεί να τους δώσει συγχωροχάρτι και εντολή για να συνεχίσουν να μας καταστρέφουν.

Για αυτό ζητάμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ουσιαστική αποκέντρωση της εξουσίας - δύναμης και την ισοκατανομή σε οικονομία - κοινωνία - πολιτεία με κέντρο τον άνθρωπο - πολίτη αντί για το κέρδος, ως μέρος μιας δημοκρατικά ευνομούμενης πολιτείας - κοινωνίας. Να εφαρμοσθεί το δίκαιο σε κάθε πτυχή της ζωής μας και όχι η αλληλοσφαγή στις γαλέρες που μας ετοιμάζουν με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.

Για αυτό ζητάμε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ :την υλική και ηθική εγγύηση για ανθρώπινη συνύπαρξη με πίστη στις συλλογικές μας δυνάμεις μακριά από ακρότητες και ατομικούς δρόμους. Μια αλληλεγγύη σε κάθε πτυχή της ζωής πέραν των φαντασμαγορικών φιλανθρωπιών και τηλεμαραθωνίων.

Ώστε μέσα από συλλογικές αρνήσεις του σάπιου και κατεστημένου να περάσουμε σε επανανοηματοδότηση των θεσμών μας και να γλιτώσουμε από την καταστροφή που μας ετοιμάζουν και ενάντια στην απαξίωση που επιχειρείται για τους πραγματικούς αγώνες. Να βρεθούμε οδηγοί των εξελίξεων γνωρίζοντας ότι στα συλλογικά προβλήματα δεν χωρούν ατομικές λύσεις.

Ως πρώτο βήμα είναι ο έλεγχος, η διεκδίκηση και η άρνηση του μονοδρόμου του χρέους, του δανεισμού και των Μνημονίων, μέσω της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου όπου θα μαθευτούν τα πραγματικά δεδομένα και θα αμφισβητηθεί έτσι ο μονόδρομος και ο εκβιασμός του δανεισμού για την καταβολή συντάξεων και μισθών όταν ξέρουμε πως αυτά καλύπτονται από τη φορολογία.

Είτε δραχμή και σταθερές ισοτιμίες, είτε ευρώ και ρύθμιση, είτε όποια άλλη πρόταση θα αποκτήσει νόημα μόνο αν εμείς ως λαός είμαστε υπεύθυνοι για τη μοίρα μας και όχι να μας κάνουν κουμάντο αυτοί που μας εξαθλιώνουν. Μόνο αν μας δουν ενωμένους μια γροθιά θα μας υπολογίζουν οι ξένες δυνάμεις και οι αγορές.

Τι χρειάζεται απέναντι στο τέλμα του πολιτικού συστήματος; Ούτε απλή ανανέωση ούτε εκτόνωση και να ζητάμε σεβασμό από αυτούς που μας εξαθλιώνουν. Αλλά συνταγματικές ρυθμίσεις ελέγχου της πολιτικής εξουσίας, μια νέα χάρτα στόχων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, σε οικονομικό επίπεδο η εισαγωγή θεσμών εσωτερικής ανταλλακτικής οικονομίας και δημιουργία παραγωγικής βάσης δημόσιου χαρακτήρα, τιμωρία της συμμορίας που λυμαίνεται τον τόπο και ένα παράλληλο μορφωτικό σοκ απέναντι στη καθοδηγούμενη απαιδευσία.

Έτσι λοιπόν απαιτούμε μια ενωτική κίνηση, έναν κοινωνικό συνασπισμό κάτω από στόχους κοινά αποδεκτούς με ανθρωπιά, λογική, δικαιοσύνη με δημιουργία παραγωγικής βάσης.
Όχι κόμματα ή οργανώσεις που θα συμφωνήσουν μεταξύ τους στόχους και ύστερα το καθένα θα ισχυριστεί πως έχει το μοναδικό δρόμο σωτηρίας καλώντας σε μια ψεύτικη ενότητα.

Στην οργάνωση και λειτουργία να μπουν μπροστά πολίτες, έντιμοι ακαδημαϊκοί και όσοι έντιμοι βουλευτές έχουν συνείδηση ας ακολουθήσουν.

Για αυτό ζητάμε εκλογές όπου απέναντι του το πολιτικό σύστημα και τα οικονομικά συμφέροντα θα έχουν πολίτες ενωμένους και συγκροτημένους να διεκδικούν την εξουσία και όχι διασπαστικές κινήσεις.

Είναι απαραίτητος ένας κοινωνικός συνασπισμός με
ΕΝΟΤΗΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ για μια επανάσταση του αυτονόητου
Για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΜΟΡΦΩΣΗ

Άμεση απαίτηση για εκλογές και δημοψήφισμα για τη νέα χάρτα της κοινωνικής λειτουργίας για το σχηματισμό μιας πλατιάς πλειοψηφίας που θα βάλει τέλος στην κατρακύλα.

Καλούμε τους πολίτες που ήδη κινητοποιούνται να υιοθετήσουν αυτό το πλαίσιο και σε πανελλαδικές συγκεντρώσεις με ένα σύνθημα – παράλληλα όλα τα σωματεία και συλλόγους

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Προ των Πυλών

"Παιδί το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,
όπως το βρεις κι όπως το δεις να μην το παρατήσεις.
Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και βρέξε το πιο στέρεα
και πλούτισε τη χλόη του και πλάταινε τη γη του,
κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεκτα, πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα κι όσα δέντρα,
για τίποτ΄ άλλο δεν ‘φελούν, παρά για μεταρίζια.

Μη φοβηθείς το χαλασμό, φωτιά, τσεκούρι τράβα,
ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε, το περιβόλι κόφτο
και χτίσε κάστρο πάνω του και ταμπουρώσου μέσα
για πάλεμα, για μάτωμα, για τη καινούργια γέννα,
που όλο την περιμένουμε κι όλο κινά για νά΄ ρθει
κι όλο συντρίμι χάνεται, στο γύρισμα των κύκλων
"

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ
ΑΣ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Αnte Portas – Ελευθεριακή κίνηση έκφρασης φοιτητών & νέων επιστημόνων

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εκλογές εδώ και τώρα
Εκλογές εδώ και τώρα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRwVi4EnujArAcBlWPD4t-JAGDXA3b07I3zrMEha7qfYc-Z0HBGBXxbqXqpt29wj74LiFfwMgdYIx4Q2O3HRgV8kgaxgSuYBb-5_QXPh6SyWMndalz0XVrCdaagJQBv6bPyGPYBcuGD2Qu/s200/%25CE%25B5%25CE%25BA%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25AD%25CF%2582+66.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRwVi4EnujArAcBlWPD4t-JAGDXA3b07I3zrMEha7qfYc-Z0HBGBXxbqXqpt29wj74LiFfwMgdYIx4Q2O3HRgV8kgaxgSuYBb-5_QXPh6SyWMndalz0XVrCdaagJQBv6bPyGPYBcuGD2Qu/s72-c/%25CE%25B5%25CE%25BA%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25AD%25CF%2582+66.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/06/blog-post_2267.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/06/blog-post_2267.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων