Ο τούρκικος Μάης της Θράκης

Τα γεγονότα τρέχουν µε ιλιγγιώδη ταχύτητα και στην προµετωπίδα τους πάντα βρίσκεται το οικονομικό τέλμα στο οποίο µας βούτηξε η λεγόμενη και «ελληνική κυβέρνηση». Όμως λίγο πίσω από αυτά τα ζητήματα βρίσκονται και άλλα, ἐξίσου σοβαρά, όπως είναι το µειονοτικό της Θράκης, πού δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε εθνικό έλεγχο (θα µου πείτε «και ποιος να ασκήσει τον έλεγχο;» Κι αυτό σωστό…).

Πριν τεκμηριώσουµε την ανωτέρω εκτίμηση, σημειώνουμε ένα χαρακτηριστικό µικροσυµβάν στην Ξάνθη: Στις 19 Μαΐου, ηµέρα εθνικής γιορτής τῶν Τούρκων και οδυνηρής µνήµης για τους Ποντίους προγόνους µας, ένα καραβάνι µε αυτοκίνητα και µοτοσυκλέτες, περνώντας για τη Θεσσαλονίκη, µπήκε µε τούρκικες σημαίες στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κάποιοι λίγοι (νεοπρόσφυγες κυρίως) εξαγριώθηκαν µε την προκλητική τους παρουσία, τους ζήτησαν να φύγουν και τελικά ἡ επέμβαση της Ἀστυνοµίας και των δηµοτικῶν Αρχών διέκοψε την αρχόµενη σύρραξη. Ο Ἀλλάχ τους φύλαξε και δεν µπήκαν στην Κομοτηνή στον γυρισμό...»

Ας ρίχνουμε µιά µατιά και στο τι γίνεται στη γειτονική και οµοιοπαθή Βουλγαρία. Τούρκοι µειονοτικοί µπροστά στο µεγάλο τζαμί της Σόφιας συγκρούστηκαν µε Βούλγαρους του κόμματος «Ατάκα» που ζητούσαν να µειωθεῖ η ένταση των µεγάφωνων του τεµένους. Ἡ βουλευτής Ντενίσα Γάτζεβα χτυπήθηκε µε πέτρα και ακολούθησαν συλλήψεις. Το θέμα έφτασε στη Βουλή και µάλλον δεν έληξε.

Θέλουν και οι δικοί µας παρόμοιες εξελίξεις; Ὑποθέτω πως όχι. Τότε γιατί επιτρέπουν αυτό το ΟΡΓΙΟ προπαγάνδας που βλέπουμε να κορυφώνεται (τελευταίο παράδειγμα ο ερχομός της Εμινέ Ερντογάν) στην περιοχή; Το πόσο αυτοκτονικός είναι αυτός ο στρουθοκαμηλισμός δεν το αντιλαμβάνονται; Το τι συµβαίνει το έχουν υπ’ όψιν τους; Αν όχι, τους το προσφέρουμε δωρεάν σήμερα. Αντί άλλων επιχειρημάτων παραθέτουμε έναν απολογισμό των εκδηλώσεων που έστησε η Τουρκία στην ελληνική Θράκη ΜΟΝΟ µέσα στον Μάη. Μένει στον αναγνώστη να αναλογιστεί πόσος χρόνος και χρήμα δαπανήθηκαν και πόσος κόσμος δούλεψε γι’ αυτές. Και παράλληλα να διαπιστώσει το σχέδιο της γείτονος για την περιοχή µας, το οποίο τακτικά περιγράφουμε από τις σελίδες του «Αντιφωνητή».

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Στις 22/5 µας επισκέφτηκε η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν µαζί µε τον υπουργό του Εγκεµέν Μπαγίς. Το γελοίο της υπόθεσης ήταν πως η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε …ιδιωτική! Κλειστοί δρόμοι, 20 αυτοκίνητα επισήμων, τέσσερα περιπολικά κι ἕνα ασθενοφόρο συνόδευαν δυό «ιδιώτες»! Το πιο ανησυχητικό της υπόθεσης πως η αφορμή της επίσκεψης ήταν το …σουνέτ του εγγονού του Σαδίκ! Ένας φασίστας που πέθανε το 1995 υιοθετείται πολιτικά από την σημερινή «δηµοκρατική» Κυβέρνηση του ΑΚΡ και καθώς έχουν βάλει τον γιό του µεσάζοντα στην αγορά ΟΛΟΥ του βαμβακιού της Θράκης, οι πολιτικές βλέψεις είναι πια απολύτως ξεκάθαρες. Το παρήγορο της υπόθεσης ήταν ο λιγοστός κόσμος που προσήλθε στην «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» για να ακούσει τις σοφίες των επισκεπτών, σε αντίθεση µε την κοσμοπλημμύρα σε Κηκίδιο και Αρριανά. Φυσικά δίπλα στους επίσημους ήταν διαρκώς οι τουρκομουφτήδες, οι μειονοτικοί βουλευτές µας κτλ και απήλαυσαν τα θρησκευτικά ποιήματα που απήγγειλαν οι µαθητές, όπως το …«Σαγγάριος»!!!

Τι άλλο είχαμε;

Στις 1/5 χάτιµ στον Κύκνο και στα Μελίβοια, παρουσία του Μέτε, της υποπροξένου Οκούρ και δεκάδων Τούρκων από τη …Σµύρνη. Επίσης Χιντρελέζ στο Αρσάκειο Ροδόπης και στον νότιο Έβρο από µειονοτικούς συλλόγους, µε παρουσία του Τούρκου Πρόξενου Μ. Σάρνιτς.

Στις 2/5 δηµοσιογραφικό συνέδριο Βαλκανικών χωρών στην Προύσσα, µε συµµετοχή του βουλευτή Χατζηοσµάν και πέντε µειονοτικῶν δηµοσιογράφων.

Στις 5/5 ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας εκδράμει για πέντε µέρες στην …«Μακεδονία» (Σκόπια) για το Χιντρελέζ. Επίσης η Περβίν Χαϊρουλά (ΠΕΚΕΜ) και ο Κοράι Χασάν (Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής) παρευρίσκονται στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας σε τελετή για τον Τοῦρκο ποιητή Ρετζέπ Κιουπτσού. Την ίδια µέρα έρχεται στη Θράκη το Εµπορικό Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης για τριήμερη επίσκεψη, µαζί και 46 Τούρκοι µαθητές από κάποιο πρόγραμμα «Γέφυρες Καρδιάς», στους δήμους Αρριανών, Ιάσµου, Μύκης.

Στις 6/5 περνάνε από τη Θράκη τα τουρκικά ιδιωτικά σχολεία ΙΣΙΚ προς Θεσσαλονίκη. Την ίδια µέρα έρχεται ο βουλευτής Προύσσας Κεµάλ Ντεµιρέλ και επισκέπτεται τα απαγορευμένα τουρκοσωματεία. Επίσης την ίδια µέρα, ἡ «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» οργανώνει Χιντρελέζ στις Θέρμες, µε παρόντα τον Πρόξενο Σάρνιτς, τον βουλευτή Μάντατζη κ.α.

Στις 7/5 ἡ «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» οργανώνει εκδρομή του γυναικείου της τµήµατος στην Αδριανούπολη. Την ίδια µέρα στο χάτιµ της Φιλύρας παρευρίσκονται Σερήφ, Πρόξενος, µειονοτικοί βουλευτές και ο συνοδός των Τούρκων µαθητῶν και γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Παιδείας Μπεηµπαλτά, εξάρει στα παιδιά του χωριού την προσωπικότητα του Μωάµεθ του Πορθητή!

Στις 8/5 γίνεται χάτιµ στο Μέγα Δέρειο, παρόντος του Σερήφ, του υποπροξένου Φ.Α. και Ἀλβανῶν από τα Σκόπια, ενώ στις Σάτρες και στην Ξάνθη στα χάτιµ παρευρίσκεται τόσο ο Πρόξενος, όσο και µέλη του ΔΣ από το Ἐµπορικό Επιμελητήριο της Πόλης! Την ίδια µέρα στην Κομοτηνή ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας εγκαινιάζει έκθεση Τούρκων ζωγράφων, παρουσία της υποπροξένου Ὀκούρ.

Στις 9/5 το κόμμα DEB των τουρκοφρόνων ανοίγει γραφεία στην Ξάνθη. Την ίδια µέρα δύο πανεπιστημιακοί από το Καχραµάνµαρας επισκέπτονται τον µη αναγνωρισµένο «µουφτή» Σερήφ. Κι επίσης την ίδια µέρα στην Πόλη έχει αρχαιρεσίες ο αλυτρωτικός – παρακρατικός Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτ. Θράκης, µε παρόντα τον …αντιδήµαρχο Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά κάτω από τη σημαία της ανεξάρτητης Δυτ. Θράκης (τον κάλυψε στο δηµοτικό συµβούλιο ο δήμαρχος χαρακτηρίζοντας την παρουσία του εκεί «ιδιωτική»)!

Στις 10/5 ο Μέτε ταξιδεύει σε Αθήνα – Ρόδο – Κω µε αποστολή µάλλον …προφανή.

Στις 14/5 ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας και το Τµήµα Γυναικών Μειονότητας δέχονται τον δήμαρχο της πόλης Ναλιχάν της Τουρκίας και στο χάτιµ των Αρχοντικών παρίστανται Χατζηοσµάν, Σερήφ και υποπρόξενος.

Στις 15/5 ο Μέτε στα χάτιµ Κενταύρου κι Αγριάνης.

Στις 16/5 ο Τούρκος Πρόξενος εγκαινιάζει την έκθεση κοπτικής - ραπτικής των εργαστηρίων της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Την ίδια µέρα η σύζυγός του δεξιώνεται στο ξενοδοχείο "Χρήστος κι Εύη" για την «Ηµέρα της Μητέρας» γυναίκες της µειονότητας. Την ίδια µέρα η Χαϊρουλά µετέχει σε τριήμερο συνέδριο στη Σµύρνη µε θέμα τις Ε/Τ σχέσεις αναφορικά µε Αιγαίο – Κύπρο.

Στις 18-20/5 η ίδια εκθέτει τα «προβλήματα των Τούρκων της Δ. Θράκης» στον ΟΑΣΕ (Βαρσοβία).

Στις 19/5 γίνεται η τελετή µεταφορᾶς χώματος από το (δήθεν σπίτι του Κεµάλ και τη Θεσσαλονίκη στα ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων, µε παρόντα τον Σερήφ και τον Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δ. Θράκης. Την ίδια µέρα το κρατικό κανάλι της γείτονος TRT 1 κάνει στην Κομοτηνή οντισιόν για τραγουδιστές στο σώου του «Είσαι το αστέρι µας». Την ίδια µέρα περνάει το καραβάνι του συλλόγου κλασικού αυτοκινήτου προς τη Θεσσαλονίκη και γίνονται µικροεπεισόδια στην Ξάνθη.

Στις 20/5 γίνεται έκθεση κοπτικής – ραπτικής της ΤΕΞ, παρούσα δίπλα στον Μέτε η σύζυγος τοῦ Τούρκου Πρόξενου.

Στις 22/5 έρχεται η Εµινέ Ερντογάν µε τον Μπαγίς στη Ροδόπη. Την ίδια µέρα γίνεται χάτιµ σε τρία χωριά της Ξάνθης, µε παρόντες τους Μέτε, Μάντατζη κτλ.

Στις 26/5 αδελφοποιήθηκαν (!) τα επαγγελματικά επιμελητήρια Ροδόπης και Καρατζάµπεη.

Στις 27/5 γίνεται τελετή αποφοίτησης στον (παράνομο) παιδικό σταθμό του Λυκείου Ροδόπης, παρών και ο βουλευτής Χατζηοσµάν δίπλα στην υποπρόξενο Οκούρ. Εγκαινιάζεται στην Κομοτηνή έκθεση ζωγραφικής του Συλλόγου Επιστημόνων – συνδιοργανωτής η …Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Στις 28/5 το κόμμα DEB βγάζει ανακοίνωση για τη «δήθεν ποντιακή γενοκτονία» και στρέφεται κατά των επισήμων που κατέθεσαν στεφάνι!

Στις 29/5 γίνεται στα Σύμβολα ο 24ος αγώνας δρόμου της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, παρών ο υποπρόξενος Μ. Σεζγκίν.

Στις 30/5 γίνεται στην Κομοτηνή ο χορός των ΕΠΑΘιτών δασκάλων.

Στα παραπάνω, πού δεν είναι φυσικά απολύτως πλήρη, δεν συµπεριλάβαµε τη δράση των τούρκικων συλλόγων στο εξωτερικό. Θελήσαμε µόνο να δείξουµε το πως ξεδιπλώνει η Τουρκία την «µαλακή της ισχύ» στην πιο ευαίσθητη γωνιά της πατρίδας µας, χωρίς να συναντά ΚΑΜΙΑ αντίδραση.
Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ο τούρκικος Μάης της Θράκης
Ο τούρκικος Μάης της Θράκης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg61-a_86Uq62ioiQ5_9-FqJ9BRnaASds2PJG9pPgIZaB-OOtJBIx8gItq4MxykjH5un8A_dmuvfROY7ZWKIQMkIPc_h_QmIMBQzLfBZCjiwB221-xG9er4lY2dx2lSdB8ONqSpUT4FZa4/s200/%25CE%25B5%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25AD-%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25AC%25CE%25BD-220511.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg61-a_86Uq62ioiQ5_9-FqJ9BRnaASds2PJG9pPgIZaB-OOtJBIx8gItq4MxykjH5un8A_dmuvfROY7ZWKIQMkIPc_h_QmIMBQzLfBZCjiwB221-xG9er4lY2dx2lSdB8ONqSpUT4FZa4/s72-c/%25CE%25B5%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25AD-%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25AC%25CE%25BD-220511.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/06/blog-post_1842.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/06/blog-post_1842.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων