Η "Περιφερειακή Αναγέννηση" για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι μέρα προβληματισμού, αλλαγών και διoρθώσεων. Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο. Τα παγκόσμια δεδομένα αρνητικής πορείας του, από τη απλή επιβάρυνση έως και τα σημεία καταστροφής του, που επιβεβαιώνονται από ακραίες συμπεριφορές της φύσης, είναι ήδη ορατά σ’ όλους μας.

Παρά την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερο εμφανιζόμενων δυνάμεων αντίστασης (περιβαλλοντικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμοί, συνειδητοποιημένοι πολίτες), δεν έρχεται το ζητούμενο αποτέλεσμα: η αντιστροφή της πορείας, η αειφορική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης...»

Στην Περιφέρειά μας η αγωνία για οικονομική επιβίωση της Χώρας άρχισε να εκδηλώνεται με εγκατάλειψη μεγάλης σημασίας περιβαλλοντικών έργων, με βεβιασμένη και όχι με βεβαιότητα ασφαλή προσπάθεια εξόρυξης ορυκτού πλούτου, με καθυστερήσεις σε έργα διαχείρισης απορριμμάτων, νερού και λυμάτων, με έλλειψη επαρκούς προστασίας του. Ταυτόχρονα έχουμε φαινόμενα συνεχιζόμενης ρύπανσης στον Έβρο και στο Νέστο και λίμνη Βιστωνίδα, φαινόμενα υφαλμύρωσης και σημεία απερήμωσης σε παράκτιες περιοχές, διάβρωσης και αλλαγών στις ακτές, υποβάθμιση των θαλασσών μας, νομοθετική αστάθεια, πειραματισμούς και ακρότητες.

Για όλους μας, τους κατοίκους αυτής της Περιφέρειας, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα ευθύνης. Η πρόκληση του περιβάλλοντος είναι υπόθεση καθημερινή. Κάθε ημέρα είναι ημέρα περιβάλλοντος. Με δράση και πρωτοβουλία. Για την ποιότητα της ζωής μας, για το μέλλον του τόπου μας.

Για την διασφάλιση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Αυτοί οι στόχοι, τους οποίους οι κυβερνήσεις του κόσμου έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν μέχρι το 2015, αποτελούν βασικά συστατικά μιας ευρύτερης δέσμευσης για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου μέλλοντος για τα παιδιά μας, την Περιφέρεια και την ανθρωπότητα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Περιφερειακός Συνδυασμός
Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 2 σχόλια
 1. Liberté, Egalité, Fraternité

  Ελλάς Λαθρεπιβατών Ελλήνων- Ευρωπαίων καταντήσαμε μετά το παραλήρημα της πτώχευσης που δεν ήλθε όπως προσδοκούσαν πολλοί. Δεν ήλθε διότι οι χώρες της ΕΕ και οι λαοί της άνοιξαν τα ταμεία τους και τροφοδοτούν την παραλυμένη χώρα μας και τον λαό της.
  Αν υποθέσουμε ότι το τελευταίο Σχέδιο Μέρκελ (κατά το Μάρσαλ) για την ανόρθωση της οικονομίας μας δεν εγκρινόταν, τι εικόνες θα βλέπαμε και θα ζούσαμε στην ύπαιθρο και στις ελληνικές πόλεις αναρωτηθήκαμε ποτέ;.
  Θα βλέπαμε εικόνες που έζησαν οι Έλληνες με την αναγκαστική μετανάστευση της πλέον αποδοτικής ηλικίας στις χώρες της Ευρώπης και ως τα πέρατα της γης κατά τις 10ετίες του’50 του ΄60 ακόμη και του ΄70.
  Οι στίχοι του τραγουδιού Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν/λίγο έξω απ' το σταθμό/θα θυμάμαι που μου είπες:/Γεια σου μάγκα σ' αγαπώ! Θα ήταν τόσο επίκαιροι όσο ποτέ.
  Αν παρ’ ελπίδα οι ευρωπαίοι Περιφερειάρχες , Δήμαρχοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί ξεσηκωνόταν και αντιδρούσαν ρατσιστικά για να σταματήσει ο δανεισμός προς τη χώρα μας, τι «μπινελίκια» θα εκστόμιζαν οι Ελληναράδες; Το ελληνικό λεξιλόγιο είναι τόσο πλούσιο στα «μπινελίκια» που ούτε μπορούμε να φαντασθούμε.
  Τώρα που καταλάγιασε ο κονιορτός της πτώχευσης βγήκε η τσογλανοπαρέα και «ασκεί» κριτική.

  ************
  Γιατί αναφέρω τα παραπάνω;
  Τα παραλληλίζω με την απαράδεκτη στάση έναντι των οικονομικών μεταναστών του Περιφερειάρχη προσωπικά, των Δημάρχων, και της εκκλησίας. Οικονομικοί μετανάστες δεν έγιναν γιατί θέλανε. Τους το επέβαλαν οι Μεγάλες Δυνάμεις με τους πολέμους που διεξάγουν στις χώρες προέλευσής τους. Να μην ξεχνάμε ότι στις κατοχικές δυνάμεις ανήκει και Ελλάδα.
  Δεν διάβασα, δεν άκουσα να καταδικάζουν οι πολιτικοί της Θράκης τους άδικους πολέμους και εισβολές στης χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Ασίας.
  Δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί της Θράκης ότι με αυτές τις τακτικές τους καλλιεργούν τον ρατσισμό και τον Εθνικισμό, που όσες φορές αναπτύχθηκαν καταστράφηκε μέρος του πλανήτη γη. Δεν καταλαβαίνουν ότι προσβάλουν τη χώρα μας στους Ευρωπαίους εταίρους μας και ίσως αυτές οι τακτικές τους γίνουν μπούμεραγκ.

  *************
  Δεν βλέπω, δεν ακούω συγκεκριμένες προτάσεις για να λυθεί το πρόβλημα, εκτός από άναρθρες κραυγές. Ξέχασαν οι Ελληναράδες που υπερηφανευόταν για τη φυλή Καλάς που ζεί στο Αφγανιστάν και ισχυριζόταν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ή να ξεχάσω τους αδελφούς τους Κούρδους. Μέχρι εκστρατεία απελευθέρωσης του Οτσαλάν έκαναν Εβρίτες καπεταναίοι. Με αποτέλεσμα δύο υπουργοί (Παπαδόπουλος, Πάγκαλος) να «εκδιωχθούν» από την κυβέρνηση Σιμίτη.
  Και η χώρα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στη διεθνή κοινότητα.
  Ξέχασαν τον Ισοκράτη που είπε : «Είναι Έλληνες όσοι είναι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας». Με τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας εκτός απο την υγειονομική περίθαλψη που θα τους δίδεται που είναι αναγκαία και για την δική μας υγεία, θα μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας. Και όλα θα πάνε μια χαρά.
  Εκτός και αν οι πολιτικοί της Θράκης είναι τόσο μαζοχιστές, που ικανοποιούνται να βλέπουν τους οικονομικούς μετανάστες στριμωγμένους στα κέντρα υποδοχής των Αστυνομικών Τμημάτων, (το προσωπικό της αστυνομίας συμπεριφέρεται ανθρώπινα, παρά τις αγελαίες κραυγές των πολιτικών) και να περιφέρονται στη ύπαιθρο της Θράκης ρακένδυτοι
  D-Frida

  ΥΓ. Δεν αναφέρομαι στους νεολαίους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, ο δίκαιος και προοδευτικός αγώνας θα αποδώσει τους καρπούς τους «Liberté, Egalité, Fraternité»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνάντηση Παπουτσή- Vaz

  Mε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της Βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων, Keith Vaz και εκπροσώπους της θα συναντηθεί σήμερα στις 19:00 το απόγευμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
  Πρόκειται να συζητήσουν κοινού ενδιαφέροντος θέματα όσον αφορά το φαινόμενο παράνομης μετανάστευσης ειδικότερα στην περιοχή του Έβρου και τη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του Frontex. Θα συζητήσουν επίσης το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών και την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Ασύλου, καθώς και τις εξελίξεις στον τομέα Ασύλου και την τροποποίηση του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ.
  Στο πλαίσιο της συνεργασίας η Επιτροπή πρόκειται να επισκεφθεί την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011, τον Έβρο.


  Συνάντηση Παπουτσή με βουλευτές Έβρου

  Τους βουλευτές από τον Νομό Έβρου θα συναντήσει σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου, ο Χρήστος Παπουτσής.
  Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Ντόλιο, τους βουλευτές Έβρου κ.κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Ελένη Τσιαούση (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο (Ν.Δ.), τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Αριστείδη Γιαννακίδη, τους δημάρχους Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, Ορεστιάδος κ. Δημήτριο Μούζα και Ορφέα κ. Ευάγγελο Πουλιλιό.
  Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο μητροπολίτης Ορεστιάδος & Σουφλίου, κ. Δαμασκηνός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,7,Αγροτικά,557,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2007,Αλεξανδρούπολη,7795,Άμυνα,321,Ανακύκλωση,32,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,138,Άρθρα - Απόψεις,2966,Αστυνομικά,485,Αυτοδιοίκηση,2967,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,719,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,458,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,88,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,180,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,632,Δράμα,113,Έβρος,17314,Εθελοντισμός,241,Εκδηλώσεις,2358,Εκκλησία,1168,Εκπαίδευση,1361,Ελλάδα,1251,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,62,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,613,Εργασία,18,Εργασιακά,267,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,116,Ζωή και Υγεία,316,Θράκη,661,Ιστορία,207,Καβάλα,181,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,516,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,658,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,143,Μουσική,195,ΝΔ,456,Ξάνθη,200,Οικολογία,323,Οικονομία,576,Ορεστιάδα,1327,Πανταζίδου,153,Παπανικολόπουλος,269,ΠΑΣΟΚ,268,Περιβάλλον,396,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3640,Πολιτική,1402,Πολιτισμός,212,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5771,Ροδόπη,379,Σαμοθράκη,637,Σάτιρα,62,Σουφλί,476,Σπίτι,22,Συγκοινωνίες,281,Σύλλογοι,296,Συνέδρια,128,ΣΥΡΙΖΑ,387,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,248,Τρίγωνο,51,Τυχερό,51,Υγεία,1006,Φέρες,369,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η "Περιφερειακή Αναγέννηση" για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η "Περιφερειακή Αναγέννηση" για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
http://3.bp.blogspot.com/-r0yHTGydmm8/TepM_uHAVhI/AAAAAAAAHBM/B07XuPIJQOQ/s200/green_earth.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-r0yHTGydmm8/TepM_uHAVhI/AAAAAAAAHBM/B07XuPIJQOQ/s72-c/green_earth.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/06/blog-post_05.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/06/blog-post_05.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων