Το σουρωτήρι του Έβρου

Φαιδρός ο τίτλος, αλλά υπάρχει φαιδρότερο: Η πολιτική συνοριακής φυλάξεως του Ελληνικού Κράτους!

Φυσικά το παρόν γράφεται «εν βρασμώ ψυχής» αφού μετά από πολλές αντικρουόμενες εκδοχές, μικροπρεπείς «διαρροές» και κουτσομπολιά η ίδια η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδος επιβεβαίωσε το επεισόδιο στο ποτάμι με δουλεμπόρους, περίπολο της FRONTEX, πυροβολισμούς και 97 συλληφθέντες «μετανάστες» όπως τους απεκάλεσε η Α.Δ. Ορεστιάδας.

Πάλι καλά που δεν επενέβη η κ. Νταλάρα να τους πει «τουρίστες»!

Είναι πιθανόν να είχαμε εμπλοκή στους πυροβολισμούς και της τουρκικής περιπόλου που εμφανίσθηκε, τουλάχιστον αυτό συμπεραίνω εγώ από το κουτοπόνηρο «σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές» που μου θυμίζει την γάτα μου όταν σκάβει να κρύψει τα …προϊόντα της! ...»

Οι πληροφορίες (όχι από την ΑΔ Ορεστιάδας) κάνουν λόγο για το δεύτερο επεισόδιο του είδους, για ελληνο-πολωνική σύνθεση της περιπόλου FRONTEX, κυνηγετικές καραμπίνες (για ευνόητους λόγους) στα χέρια Τούρκων στρατιωτών που καλύπτουν την διακίνηση και για ύπαρξη οπτικού υλικού από το επεισόδιο στην διάθεση της FRONTEX.

Βεβαίως στην ουσία ουδείς εκπλήσσεται πραγματικά, ήταν απολύτως αναμενόμενο και προβλεπόμενο, τόσο λόγω τουρκικού ξεσαλώματος προκλήσεων όσο και λόγω εποχής αφού τα νερά χαμηλώνουν και η ελληνική όχθη γίνεται …τουριστική attraction κατά το new speak της κ. Υπουργού των «μεταναστών».

Από πού να αρχίσει κανείς; Από την διάλυση της Χωροφυλακής το 85; Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Τούρκοι δεν ξέρουν που έχουν Χωροφυλακή, με την παραστρατιωτική της δομή και οργάνωση, εμείς οι πονηροί την διαλύσαμε! Κάποιοι είπαν τότε – και σε συνδυασμό με την ονομασία της Αστυνομίας που προέκυψε – ότι επρόκειτο για βεντέτα της αριστεράς με την Χωροφυλακή, πολύ πιθανό… Μετά αποσύραμε και τον Στρατό από την Συνοριοφύλαξη, τι διάολο, ούτε στο Λουξεμβούργο φυλάει ο Στρατός τα σύνορα εμείς θα είμαστε στρατοκράτες!

Μετά προέκυψε το …τουριστικό μπούμ από Βορρά και Ανατολή και τρέξαμε να φτιάξουμε Συνοριοφυλακή και Ειδικούς Φρουρούς (δηλαδή αστυνομικούς με στρατιωτική παιδεία και συγκρότηση, αυτό δηλαδή ακριβώς που είχαν οι Χωροφύλακες!) και τους κατεβάσαμε μέχρι στην Ομόνοια μήπως και ανακαταλάβομε τα …κατεχόμενα της Γερανίου και του Μεταξουργείου!

Αυτά είναι Ιστορία. Γελοία Ιστορία, ενός ανώριμου, ερασιτεχνικού κράτους που παίζει εν ού παικτοίς σύμφωνα με τις ιδεοληψίες των εκάστοτε κυβερνώντων, τις εμμονές τους και την έλλειψη πολιτικής και θεσμικής συνέχειας της Δημοσίας Διοικήσεως.

Όταν λοιπόν έφθασε το πράγμα στο απροχώρητο, ο κ. Υπουργός Δημοσίας Τάξης ανακοίνωσε ότι το ανεκδιήγητο ελληνικό Κράτος είχε πάλι το μαγικό ραβδί: Θα έφτιαχνε «φράκτη» στον Έβρο! Με κάπου 12.000 χλμ ακτογραμμή στο έλεος του Θεού, με 180 περίπου χλμ. σύνορα στον Έβρο θα «έφραζε» στις νέες Θερμοπύλες της Νέας Βύσσας τον δρόμο στους βαρβάρους!

Έτσι λοιπόν, αφού απέρριψε την εμπειρία σοβαρών Κρατών όπως η Ισπανία, αφού απέρριψε την κοινή λογική που λέγει ότι εάν κλείσεις μια τρύπα το νερό φεύγει από …όλες τις άλλες, αποφάσισε επιπλέον να «σαλαμοποιήσει» το δείγμα φράκτη που ΘΑ έφτιαχνε!

Άλλο έργο οι κάμερες, άλλο έργο ο φυσικός φράκτης! Και αντί να στείλει μερικά στελέχη στο Μαρόκο να δουν τι κάνουν οι Ισπανοί, ανέθεσε το πρώτο έργο στα τρωκτικά εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων, στους άκαπνους, επιχειρησιακά αστοιχείωτους «ερευνητές», καθηγητές και παρατρεχάμενους των. Αυτούς που σε «μελέτη» που υπέβαλλαν στο ΥΕΝ το 2006 για τα θαλάσσια σύνορα αντέγραψαν τόσο λάθος την υφιστάμενη μελέτη που μπέρδεψαν τις θέσεις αισθητήρων στην Λέσβο, και μετέφεραν το Σίγρι στην… Κλειώ!

Έτσι λοιπόν, μας προέκυψε «διακήρυξη διαγωνισμού κάμερες ασφαλείας» που θα προκηρύξει για λογαριασμό του ΥΠΡΟΠΟ το …ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών) του ΕΜΠ υπό την εποπτεία ενός διδάσκοντος «επεξεργασία και κωδικοποίηση εικόνας»! Το ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Ερευνών Ασφαλείας) του Υπουργείου, οι Μικτές Επιτελικές του Ομάδες, οι αποσπασμένοι στην EUROPOL, οι χειριζόμενοι την μελέτη BORTEC συνοριακής ασφάλειας, με την συνδρομή των αξιωματικών της Συνοριοφυλακής και του Στρατού ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ το ποτάμι είναι ανίκανοι να καταρτίσουν προδιαγραφές και πρέπει να εμπλακεί το ΕΠΙΣΕΥ, που ανάθεμα και αν ξέρει τι είναι περίπολος, που είναι ο Έβρος και τι σημαίνει ασφάλεια συνόρων!

Όμως στην συμπλεγματική με τα «ντοκτορά» Ελλάδα, με το κυνήγι τίτλων, το «τι έχεις τελειώσει παιδί μου» η «το παιδί έχει δυο μεταπτυχιακά και δεν βρίσκει δουλειά» εάν πεις “καθηγητής”, τα είπες όλα! Καημένε Βismarck!

Οι «σοφοί» λοιπόν επεξεργαστές εικόνας μας προδιαγράφουν εν έτει 2011 ένα δίκτυο καμερών διασυνδεόμενων με …καλώδια και συγκεντρωτές, τεχνολογία καλωδιακής τηλεοράσεως του 70 και μας ορίζουν και ύψος ιστών 12 μ. σε ένα «κυματιστό» έδαφος γεμάτο αναχώματα, κανάλια, καλαμιές! Όσο για το πού; «Ο ανάδοχος θα επισκεφθεί τα σημεία με το ΕΠΙΣΕΥ και θα του υποδειχθούν οι θέσεις κλπ…» η κοινώς βλέποντας και κάνοντας…

Σε ανάλογη διακήρυξη για επιτήρηση ακτών στο Αιγαίο όπου συμμετείχε ο γράφων, είχαν δοθεί ακριβείς συντεταγμένες και υψόμετρα, ad hoc ύψη ιστών συναρτήσει του εδάφους, της δασοκαλύψεως και των χρήσεων γης της περιοχής. Αλλά βέβαια τότε, μετά την επί χάρτου και ψηφιακού μοντέλου εδάφους προεργασία είχαμε «γαζώσει» κάθε κορυφή, βράχο και δασικό δρόμο για επιτόπια αναγνώριση – επισήμανση θέσεων σε μεικτά κλιμάκια επιχειρησιακών και μηχανικών…

Να σχολιάσω ότι σύμφωνα με την Διακήρυξη «θα εκτιμηθεί η προ τριετίας κατασκευή ανάλογου έργου προϋπολογισμού 80.000 €» που μυρίζει έντονα «φωτογράφιση» συγκεκριμένου αναδόχου;

Μετά την διακήρυξη λοιπόν για τις κάμερες, ο υπουργός επέδειξε και την μακέτα του φυσικού φράκτη. ΑΛΛΟ έργο! Που ΘΑ μελετηθεί (λες και πρόκειται για… το μετρό Θεσσαλονίκης, ένας κ@λοφράκτης είναι με περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ η isogrid, λεπιδοφόρο και αντηρίδες), ΘΑ προκηρυχθεί και όλα αυτά για ένα θέμα που έπρεπε να έχει λήξει ΧΘΕΣ!

Με λίγα λόγια, ώδινεν όρος και έτεκεν μύν. Μύν …12 χλμ. στα 180 περίπου χλμ. συνόρων, σε …φάσεις! Μύν που ΠΡΙΝ υλοποιηθεί, ήδη παρακάμπτεται από τους δουλεμπόρους που χρησιμοποιούν το ποτάμι και τις νησίδες του αντί για το πεδίο βολής (έτσι θα έπρεπε να είναι) της Νέας Βύσσας!

Αντί να καλέσει το Υπουργείο για ολοκληρωμένες προτάσεις με autotracking κάμερες στο ορατό και το υπέρυθρο φάσμα, ραντάρ ανιχνεύσεως προσωπικού, ασύρματες διασυνδέσεις και κέντρο συντήξεως δεδομένων ΜΑΖΙ με φυσικό φράκτη, σε όλα τα κρίσιμα σημεία των συνόρων σαλαμοποιεί το έργο, εισάγει άσχετους ερευνητικούς φορείς χωρίς καμία επιχειρησιακή εμπειρία και φυσικά αμέτρητες καθυστερήσεις. Δεν μπορώ να το δημοσιοποιήσω εδώ, υπάρχει όμως προεργασία επί χάρτου και χωροθέτηση κρίσιμων θέσεων αισθητήρων από το τριεθνές έως το νότιο τμήμα αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε!

Πρόκειται για ένα έργο που το ζητά η τοπική κοινωνία, που το ζητά σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, έργο που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την EUROSUR και εμείς παίζομε τα συνήθη δημοσιοϋπαλληλικά κρυφτούλια ανευθυνότητας και αβελτηρίας και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό που Ισπανοί, Αμερικανοί, Ισραηλινοί και άλλοι έχουν υλοποιήσει προ πολλού.

Το χθεσινό (και πόσα άλλα που αγνοούμε) επεισόδιο είναι ενδεικτικό του τι πρόκειται να συμβεί όταν στα κρατικά ημίμετρα το οργανωμένο έγκλημα και οι υποκινητές – προστάτες του απέναντι θα αντιπαρατάξουν τακτικές ανορθόδοξου πολέμου. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε στο κέντρο της Αθήνας, θα τα δούμε όταν αγανακτήσουν οι κάτοικοι των παραμεθορίων περιοχών και όταν τα σχεδιαζόμενα στρατόπεδα υποδοχής γεμίσουν από τους αόρατους στις κάμερες του ΕΠΙΣΕΥ εισβολείς.

Parsifal

Πηγή: antinews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8480,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3311,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,115,Έβρος,18363,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2532,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1483,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,43,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,197,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1485,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3874,Πολιτική,1473,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6142,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Το σουρωτήρι του Έβρου
Το σουρωτήρι του Έβρου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqIeRR4cIThcPVN3YpX17YC2wAAE3_lm1z-Cl_1Q1l7heNyNleH81cwku62f6YPY5Q9Jzpc6uyD8t5FI0S9Qzt1YeTJf5S4XxA3MGqTLqbiymqlTHgfiXdEBlSnR0e4_gIkT1Ispwv_Kc/s200/evros-lathrometanastes.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqIeRR4cIThcPVN3YpX17YC2wAAE3_lm1z-Cl_1Q1l7heNyNleH81cwku62f6YPY5Q9Jzpc6uyD8t5FI0S9Qzt1YeTJf5S4XxA3MGqTLqbiymqlTHgfiXdEBlSnR0e4_gIkT1Ispwv_Kc/s72-c/evros-lathrometanastes.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/05/blog-post_8615.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/05/blog-post_8615.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων