Διαμαρτυρία των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. του Ν. Έβρου για την κατάργηση Εφοριών στον Έβρο

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομού Έβρου, με έγγραφό του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, τους βουλευτές και τους Δημάρχους του Νομού, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τους Συλλόγους Λογιστών και Εργαζομένων στις ΔΟΥ και τα ΜΜΕ, διαμαρτύρεται σχετικά με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου και την δημιουργία μιας μόνο Δ.Ο.Υ. με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ του Έβρου επισημαίνουν ότι, ο νομός Έβρου έχει την ιδιαιτερότητα να έχει εκτός της πρωτεύουσας του, δύο ακόμη σημαντικά αστικά κέντρα, τα οποία και μοιράζονται όλες τις διοικητικές μορφές δημοσίων υπηρεσιών και με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου θα υπάρξουν σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της ευρύτερης περιοχής του Βορείου Έβρου...»

Τονίζουν, επίσης, ότι η απομάκρυνση των Δ.Ο.Υ. θα συμβάλει τόσο στην ερημοποίηση και το μαρασμό της περιοχής μας, η οποία είναι ο ορισμός της παραμεθορίου περιοχής με ότι αυτό συνεπάγεται και θα επιφέρει δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των πολιτών, δημιουργώντας έντονα προβλήματα τόσο την εμπορική όσο στην αγροτική και κοινωνική ζωή του Βορείου Έβρου.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ του Έβρου θεωρούν ότι η κατάργηση όλων των Δ.Ο.Υ. του Ν. Έβρου, πλην της Αλεξανδρούπολης, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις ήδη προβληματικές ακριτικές περιοχές και προτείνουν την διατήρηση, τουλάχιστον στον χώρο του Βορείου Έβρου, μιας Δ.Ο.Υ., η οποία θα έχει τη δυνατότητα να δίνει λύσεις σε οικονομικά - φορολογικά ζητήματα που θα προκύπτουν και θα συμβάλει οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά στην περιοχή, καθώς το κόστος που θα προκύψει από πιθανή κατάργησή τους, θα είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το κόστος λειτουργίας της.

Η επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομού Έβρου:

«Το κλείσιμο εφοριών που δεν εδρεύουν στις έδρες των νομαρχιακών διαμερισμάτων προτείνεται τόσο με το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής για τα έτη 2011-2013, που έδωσε στην δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και με το πόρισμα της οκταμελής επιτροπής που ασχολήθηκε με την αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών. Στο πόρισμα αναφέρεται συγκεκριμένα ότι: ″Για όλη την επικράτεια θα λειτουργεί μία ΔΟΥ σε κάθε νομαρχιακό διαμέρισμα με εξαίρεση τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, για τους οποίους θα υπάρχουν περισσότερες της μίας ΔΟY το σύνολο των ΔΟΥ θα ανέρχεται σε 75, ήτοι 20 ΔΟΥ στο νομό Αττικής, 6 ΔΟΥ στο νομό Θεσσαλονίκης και 49 ΔΟΥ στην υπόλοιπη χώρα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Έβρου, συνήλθε σε συνεδρίαση στις 26/05/2011 και αποφάσισε ομόφωνα, να διαμαρτυρηθεί σχετικά με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ και ΣΟΥΦΛΙΟΥ και την δημιουργία μιας Δ.Ο.Υ με έδρα την ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, όπως προβλέπετε από το εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής 2011-2013 και το πόρισμα της επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Διαμαρτύρεται κυρίως, γιατί τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τον καθορισμό των υπηρεσιών που θα κλείσουν, αλλά και αυτών που θα παραμείνουν, είναι κυρίως οικονομικά-εισπρακτικά και πληθυσμιακά , παραβλέποντας τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες, οι οποίες δημιουργούν πολλές φορές, ανυπέρβλητα εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης και την εξασθένηση της κρατικής εξουσίας, σε μέρη της επικράτειας τα οποία έχουν εθνική στρατηγική σημασία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νομός Έβρου, στον οποίο η έδρα της Δ.Ο.Υ. ορίζεται στην Αλεξανδρούπολη, πόλη η οποία απέχει 170 χιλιόμετρα από το τελευταίο σημείο της χωρικής της αρμοδιότητας, το οποίο είναι και το τελευταίο σημείο της ελληνικής επικράτειας στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας - Βουλγαρίας. Η πόλη της Ορεστιάδας απέχει 115 χλμ. από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και αυτή του Διδυμοτείχου 95 χλμ.

Κατόπιν όλων αυτών, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι:
Με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ:

α) θα υπάρξουν σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της ευρύτερης περιοχής του Βορείου Έβρου, του οποίου η προηγούμενη διοικητική δομή αναφέρονταν σε Επαρχείο Βορείου Έβρου. Η απουσία ελεγκτικού μηχανισμού σε σταθερή βάση στην ευρύτερη περιοχή η οποία γειτνιάζει με την Τουρκία και την Βουλγαρία, χώρες με τις οποίες το εμπόριο και κυρίως το παραεμπόριο και η φοροδιαφυγή τελευταία έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην μεγαλύτερη απώλεια σημαντικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Στην περίπτωση των συναλλαγών με τη Βουλγαρία, όπου πραγματοποιούνται ενδοκοινοτικές συναλλαγές, απαιτείται συνεχείς έλεγχος για την απόδοση του ΦΠΑ.

β) Η απομάκρυνση των Δ.Ο.Υ θα συμβάλει τόσο στην ερημοποίηση και το μαρασμό της περιοχής μας, η οποία είναι ο ορισμός της παραμεθορίου περιοχής με ότι αυτό συνεπάγεται, όσο και στην αποψίλωση της τοπικής αγοράς από μερίδα καταστημάτων και επαγγελματιών, με συνέπεια την έκρηξη της τοπικής ανεργίας και της φυγής του τοπικού πληθυσμού. Την ίδια χρονική στιγμή στη γειτονική Τουρκία, η διοίκηση πριμοδοτεί και προικοδοτεί την δημιουργία ενός μεγάλου αστικού κέντρου λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα.

γ) Ο νομός Έβρου έχει την ιδιαιτερότητα να έχει εκτός πρωτεύουσας του, δύο ακόμη σημαντικά αστικά κέντρα, τα οποία και μοιράζονται όλες τις διοικητικές μορφές δημοσίων υπηρεσιών. Ο καλλικρατικός δήμος της Ορεστιάδας, αριθμεί πληθυσμό άνω των 40.000 κατοίκων, ενώ αυτός του Διδυμοτείχου άνω των 25.000 κατοίκων. Η απουσία οικονομικής υπηρεσίας από τον Βόρειο Έβρο, θα αποδομήσει τον διοικητικό ιστό της περιοχής.

δ) θα επιφέρει δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των πολιτών, δημιουργώντας έντονα προβλήματα τόσο την εμπορική όσο στην αγροτική και κοινωνική ζωή του δήμου, καθώς ο πολίτης θα είναι αναγκασμένος να διανύσει χιλιομετρική απόσταση πάνω των 100 χιλιομέτρων προκειμένου να εξυπηρετηθεί. Λόγω του κακού οδικού δικτύου που επιδεινώνεται τον χειμώνα, ο απαιτούμενος χρόνος ανέρχεται στις 2 έως 2,5 ώρες συν την επιστροφή.

Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη για την αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, όμως οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάποιες περιοχές ή σε κάποιες ομάδες πολιτών.

Θεωρούμε ότι η κατάργηση όλων των Δ.Ο.Υ του Ν. Έβρου, πλην της Αλεξανδρούπολης, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις ήδη προβληματικές ακριτικές περιοχές.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει ενδιάμεση λύση, προκειμένου να υπάρξει μία ισορροπία μεταξύ του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης και της εξυπηρέτησης του πολίτη, με την διατήρηση τουλάχιστον στον χώρο του Βορείου Έβρου, μιας υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών (Δ.Ο.Υ.), η οποία θα έχει τη δυνατότητα να δίνει λύσεις σε οικονομικά-φορολογικά ζητήματα που θα προκύπτουν.

Παράλληλα η εν λόγω υπηρεσία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα επικουρικής συνδρομής και βοήθειας και σε άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς και τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων, με σκοπό το σταδιακή ελάττωση της αιμορραγίας της τοπικής και εθνικής οικονομίας από το παραεμπόριο και την παράνομη εισαγωγή προϊόντων.

Η ύπαρξη τουλάχιστον μίας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας στον Βόρειο Έβρο, θα συμβάλει οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά στην περιοχή, καθώς το κόστος που θα προκύψει από πιθανή κατάργησή τους, θα είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το κόστος λειτουργίας της. Άλλωστε όλες οι υπάρχουσες εφορίες, στεγάζονται σε καινούρια ιδιόκτητα κτήρια και τα λειτουργικά έξοδα δεν θα είναι υψηλά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους φορείς της περιοχής να πάρουν θέση επί του θέματος και ζητούμε από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να ενστερνιστεί τις ιδιαιτερότητες του νομού μας.»

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
ΚΟΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η Γεν. Γραμματέας
ΛΥΣΣΑΡΙΔΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Διαμαρτυρία των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. του Ν. Έβρου για την κατάργηση Εφοριών στον Έβρο
Διαμαρτυρία των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. του Ν. Έβρου για την κατάργηση Εφοριών στον Έβρο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEw1DrlYTPdrJGr6SdqN-axfpMJl5CwmbIvDB2HJRx6a9CryqtTcDJgBvPLJedbIL0FWJcGZWpGdwBPqBetMU1jul0_zGJ6cGCZ8-MojiH8vEtav1h9dweuK-woRDrZUqFfWDqTQOK_zw/s200/DOY+alexpolis.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEw1DrlYTPdrJGr6SdqN-axfpMJl5CwmbIvDB2HJRx6a9CryqtTcDJgBvPLJedbIL0FWJcGZWpGdwBPqBetMU1jul0_zGJ6cGCZ8-MojiH8vEtav1h9dweuK-woRDrZUqFfWDqTQOK_zw/s72-c/DOY+alexpolis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/05/blog-post_7868.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/05/blog-post_7868.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων