Προβλήματα λειτουργίας στο Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Έβρου

Οι ελλείψεις στην δύναμη των αστυνομικών, οι συνθήκες εργασίας κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, στο συνοριακό σημείο στο Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Έβρου σε συνδυασμό με την αυξημένη μετακίνηση τουριστών δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών από και προς την χώρα μας.

Το πρόβλημα επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου με το παρακάτω έγγραφό της, προς την φυσική και πολιτική ηγεσία καθώς και τους βουλευτές του Νομού, ζητώντας την άμεση ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης με προσωπικό και κατ΄ επέκταση του Α.Τ. Κήπων έστω και με την μορφή αποσπάσεων για την συγκεκριμένη περίοδο με αστυνομικούς.

Δείτε στη συνέχεια το έγγραφό τους: ...»

«Όπως είναι γνωστό εδώ και κάποια χρόνια από την χρονική περίοδο που διανύουμε έως και το τέλος Σεπτεμβρίου υπάρχει μεγάλη μετακίνηση προς και από την Τουρκία, Τούρκων υπηκόων που κατοικούν και εργάζονται σε Χώρες της Δυτικής Ευρώπης η οποία κάθε χρόνο γίνεται και εντονότερη. Επίσης το τελευταίο διάστημα η Χώρα μας δεν ζητά έκδοση βίζας για την είσοδο στο έδαφος της υπηκόων Αλβανίας, Σερβίας, FYROM, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κίνηση προς Τουρκία και από αυτές τις Χώρες αλλά και από το γεγονός ότι επισκέπτονται την Χώρα μας και κάτοχοι πράσινων διαβατηρίων Τουρκίας (ΣΠΕΣΙΑΛ) με τα οποία είναι εφοδιασμένοι όλοι οι Τούρκοι δημόσιοι υπάλληλοι που οι διαδικασίες από πλευράς Τουρκίας είναι πιο απλές απ ότι στους άλλους υπηκόους Τουρκίας.

Η κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια ήταν σχεδόν εκτός ελέγχου σε ότι αφορά τόσο τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών καθώς και στην όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη διενέργεια των ελέγχων διαβατηρίων, προσώπων, οχημάτων κλπ., η οποία για την φετινή περίοδο λόγω της προαναφερόμενης κατάστασης αλλά και της συνεχώς μειούμενης δύναμης του προσωπικού εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων αλλά και της μηδενικής σχεδόν ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης με αστυνομικό προσωπικό την κανονική περίοδο των μεταθέσεων (μετατίθενται 1 βαθμοφόρος και 2 αστυνομικοί με οργανική θέση αστυφύλακα) θα γίνει τελείως ανεξέλεγκτη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργούνται πλείστα όσα προβλήματα, όπως πολύωρη αναμονή των ταξιδιωτών στα σημεία εισόδου και εξόδου αλλά και κατά μήκος τόσο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ επί του Ελληνικού εδάφους όσο και από την πλευρά της Τουρκίας και μάλιστα σε συνθήκες αφόρητες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και την έλλειψη χώρων σκίασης, καθώς και από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι Μουσουλμάνοι και την περίοδο του θέρους γιορτάζουν την θρησκευτική τους εορτή (ραμαζάνι) απέχοντας από τροφή και νερό όλη την ημέρα παρατηρούνται φαινόμενα λιποθυμιών, έντονος εκνευρισμός και επεισόδια μεταξύ των ταξιδιωτών και τέλος κακή επικοινωνιακή εικόνα της Χώρας προς το εξωτερικό χωρίς ευθύνη των αστυνομικών.

Ακόμη από τις σχηματιζόμενες ουρές χιλιομέτρων επί της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ στο ρεύμα προς Τουρκία πέραν των οποιονδήποτε κυκλοφοριακών προβλημάτων που δημιουργούνται, παρατηρείται το φαινόμενο να σταθμεύουν οχήματα και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται τελείως η διέλευση οχημάτων άμεσης ανάγκης (ΕΛ.ΑΣ. – ΕΚΑΒ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ)).

Επίσης είχαμε και έχουμε φραστικές επιθέσεις και προπηλακισμούς κατά των αστυνομικών υπαλλήλων τόσο από αλλοδαπούς όσο και από ημεδαπούς ταξιδιώτες, σε κάποιες δε περιπτώσεις έχουμε παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων, κομματικών παραγόντων, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι είτε δια ζώσης τυγχάνοντας ταξιδιώτες, είτε τηλεφωνικώς για εξυπηρέτηση τρίτων που ταξιδεύουν και όχι με τον ενδεδειγμένο τρόπο, απαιτούν και πολλές φορές απειλούν τους συναδέλφους ώστε να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους σε αυτούς αγνοώντας το γεγονός των αντιδράσεων που μπορούν να υπάρξουν από τους υπόλοιπους ταξιδιώτες λόγω της κατάστασης που προαναφέραμε, αλλά και μη σεβόμενοι την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστυνομικοί εκείνη τη στιγμή λόγω του φόρτου εργασίας αλλά και της πολύωρης παραμονής στο σημείο (γκισέ) ελέγχου αφού είναι αδύνατη η αντικατάσταση τους ακόμη και για την σωματική τους ανάγκη (εννοείται ότι είναι αδιανόητη η λήψη τροφής η διακοπής για ολιγόλεπτη ανάπαυση). Καθ όλη τη διάρκεια της βάρδιας εργάζονται κατά κανόνα 3 αστυνομικοί (1 αξιωματικός υπηρεσία και 2 ελεγκτές σε είσοδο και έξοδο).

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε το γεγονός ότι από το 2000 εφαρμόζεται πλήρως στην Χώρα μας η συνθήκη SCHENGEN. Εξαιτίας αυτού το συνοριακό σημείο Κήπων είναι εξωτερικό σύνορο της ΕΕ, με την βελτίωση δε των Ελληνοτουρκικών σχέσεων έχουμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από Τουρκία προς Ελλάδα. Όλα αυτά επιβαρύνουν το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων σε πολύ μεγάλο βαθμό, θεωρούμε περισσότερο ακόμη και από τα συνοριακά σημεία των λιμένων Πάτρας και Ηγουμενίτσας αφού από εκεί διακινούνται μόνον όσοι ταξιδεύουν με πλοίο από και προς Ιταλία ενώ το Α.Τ. Κήπων έχει όλους αυτούς αλλά και όσους κινούνται από τις Χώρες της Δυτικής Ευρώπης προς Τουρκία δια μέσου της Αλβανίας, FYROM, αλλά και μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Όλη αυτή την κατάσταση καλούνται να την διαχειριστούν όπως προαναφέρθηκε κατά κανόνα 3 αστυνομικοί σε κάθε βάρδια. Αυτό όπως γίνεται κατανοητό σε όλους είναι ανθρωπίνως αδύνατο, παρόλα αυτά οι συνάδελφοί μας δείχνοντας υψηλή επαγγελματική ευσυνειδησία προσπαθούν και έως ένα βαθμό καταφέρνουν να μην εκτεθούν και η Υπηρεσία αλλά και η Χώρα. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχισθεί με την παρούσα κατάσταση αφού δεν τηρούνται ούτε κατ΄ ελάχιστο οι διατάξεις που προβλέπονται με Π.Δ. και αφορούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ήδη εδώ και καιρό οι συνάδελφοί μας παραπονιούνται για συνεχείς πονοκεφάλους, ζαλάδες, τάσεις εμετού, προβλήματα στο μυοσκελετικό (μυϊκούς πόνους και προβλήματα στις αρθρώσεις) ως και προβλήματα στην όρασή τους. Αυτό όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε συμβαίνει γιατί εργάζονται πάρα πολλές συνεχόμενες ώρες μπροστά σε οθόνες Η/Υ χωρίς να έχουν την δυνατότητα όπως προβλέπεται -μισή ώρα εργασίας σε Η/Υ 15 λεπτά ανάπαυση- αλλά και από τις ανύπαρκτες εργονομικές συνθήκες –ειδικές θέσεις εργασίας κλπ.

Επίσης δημιουργούνται κίνδυνοι από την συνεχή καταπόνηση του προσωπικού σε ότι αφορά τους ελέγχους ειδικά των προσώπων και οχημάτων π. χ. προσώπων που έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη Χώρα ή δεν είναι δυνατή η είσοδος σε αυτήν λόγω έλλειψης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, απαγόρευσης εισόδου κλπ, καταχώρηση στο σύστημα Η/Υ λανθασμένων στοιχείων, που έχει ως αποτέλεσμα την απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των συναδέλφων μας που στην πραγματικότητα δεν τους ανήκουν, την ψυχική ταλαιπωρία των ιδίων και των οικογενειών τους αλλά και το καθημερινό τους άγχος για αποφυγή τέτοιων περιπετειών το οποίο έχει αντίκτυπο σε όλες τις δραστηριότητές τους.

Η οργανική δύναμη του Α.Τ. Κήπων είναι 30 αστυνομικοί η οποία υφίσταται πάνω από 20 χρόνια και φυσικά ήταν προσαρμοσμένη για τα δεδομένα της εποχής (λιγότερα διακινούμενα πρόσωπα και οχήματα). Η σημερινή υπάρχουσα δύναμη ανέρχεται σε 35 περίπου αστυνομικούς (κάποιοι από αυτούς είναι με προσωρινή μετακίνηση) η οποία όμως για τους θερινούς μήνες που αυξάνεται η κίνηση είναι ανεπαρκής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στατιστικά μεταξύ των πρώτων τετραμήνων των ετών 2010 και 2011 υπάρχει αυξητική διαφορά σε ποσοστό 20% περίπου (ήτοι 62.000 άτομα).

Θεωρούμε ότι η άμεση ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης με προσωπικό και κατ΄ επέκταση του Α. Τ. Κήπων έστω και με την μορφή αποσπάσεων για την συγκεκριμένη περίοδο με αστυνομικούς που κατάγονται από τον Έβρο ή από την ευρύτερη περιοχή και επιθυμούν να αποσπασθούν αδαπάνως για το Δημόσιο. Γνωρίζουμε ότι από την πλευρά της τοπικής αστυνομικής ηγεσίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος θα πρέπει όμως να δοθεί οπωσδήποτε λύση, σε διαφορετική περίπτωση εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες για τις οποίες σε ότι μας αφορά θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την στήριξη των συναδέλφων μας σε όλα τα επίπεδα αφού η υπομονή και το φιλότιμο περισσεύουν μεν στους συναδέλφους αλλά τείνουν να τελειώσουν.»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΒΡΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κων/νος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΥΩΤΗΣ Φώτιος

Αναδημοσίευση από policenet.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,613,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2049,Αλεξανδρούπολη,8603,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3023,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3336,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,702,Δράμα,116,Έβρος,18541,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2584,Εκκλησία,1238,Εκπαίδευση,1507,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,760,Ιστορία,232,Καβάλα,194,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,594,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,675,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,343,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1517,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,429,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3902,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6199,Ροδόπη,419,Σαμοθράκη,669,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,561,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,142,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,397,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Προβλήματα λειτουργίας στο Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Έβρου
Προβλήματα λειτουργίας στο Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Έβρου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibhDJX3Ngn3mZfzYjUk9VK-7lS4eJ2wOkfmZXIAa3EFHaP0jqVG2pfqCEivlYT-Y6HgimNsEZ8DRhncNp96UqswGwE9lL4_gK45vcMEFjB0iPPlPhhGXKIACkJXJcsZR_doQ5YyiChOYs/s1600/easy_ebroy.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibhDJX3Ngn3mZfzYjUk9VK-7lS4eJ2wOkfmZXIAa3EFHaP0jqVG2pfqCEivlYT-Y6HgimNsEZ8DRhncNp96UqswGwE9lL4_gK45vcMEFjB0iPPlPhhGXKIACkJXJcsZR_doQ5YyiChOYs/s72-c/easy_ebroy.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/05/blog-post_5886.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/05/blog-post_5886.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων