14 «ΟΧΙ» στα 14 Κέντρα Κράτησης Μεταναστών

Την καθολική άρνηση των τοπικών κοινωνιών με αιχμές τους Δήμους και τις Περιφέρειες, συναντά η πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τη λειτουργία των μονάδων υποδοχής και κράτησης μεταναστών, στο πλαίσιο της νέας Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών.

Συγκεκριμένα δήμαρχοι, κάτοικοι και τοπικοί φορείς και των δεκατεσσάρων, επιλεγμένων από το υπουργείο περιοχών, λένε «βροντερό όχι» στη μεταφορά λαθρομεταναστών και προχωρούν παράλληλα σε μαζικές κινητοποιήσεις, προαναγγέλλοντας μάλιστα την εντατικοποίησή τους, σε περίπτωση που δε γίνει αποδεκτό το αίτημα τους.

Αναλυτικά: ...»

Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: «Κάποιοι προσπαθούν να αποφασίσουν και να διαμορφώσουν τις τύχες της θεσμικής κοινωνίας μας χωρίς αυτή να ερωτηθεί. Θεωρώ ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Ομόθυμα και έκθυμα καταθέσαμε ότι τη μοίρα μας την καθορίσουμε εμείς και αν θέλει η Αθήνα μας ακολουθεί», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρης Γιαννακίδης.

«θα καλέσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις και τις πολιτικές δυνάμεις να πούμε ένα μεγάλο όχι να μετατραπεί ο τόπος αυτός σε τόπος εγκλεισμού και κράτησης ανθρώπινων ψυχών και εμείς λέμε ότι αυτόν δεν συνάδει με την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής», σχολίασε ο Άρης Γιαννακίδης.
«Μπορεί να είναι το πρελούδιο ο βαθμός αντίστασης και ενιαίας έκφρασης ολόκληρης της θεσμικής κοινωνίας. Θα μας βρίσκει αντιμέτωπους κάθε τι που αποφασίζει η πολιτεία χωρίς να αφουγκράζεται και να διαβουλεύεται με την τοπική κοινωνία θα μας βρίσκει αντιμέτωπους», κατέληξε.

Κάτοικοι Έβρου προς Πολιτεία: «Θα μας βρείτε απέναντί σας»
«Να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης σε άλλους νομούς που μέχρι σήμερα δεν υπέστησαν το ελάχιστο από όλα αυτά τα φαινόμενα που πλήττουν τον Έβρο επί δεκαετίες», καλούν κάτοικοι της περιοχής την ελληνική πολιτεία.
Μάλιστα τονίζουν πως σε διαφορετική περίπτωση θα τους βρει απέναντί της.

Δήμαρχος Ορεστιάδας: «Εξακολουθούμε και λέμε όχι στα Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών στην περιοχή μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς.

Πολίτες Ορεστιάδας: «Η περιοχή θα κινδυνεύσει με άμεση απαξίωση»
Έξω από το δημαρχείο της πόλης, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της Ορεστιάδας, δηλώνοντας έτσι την αντίθεσή τους στη δημιουργία «στρατοπέδου μεταναστών» στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα η «Πρωτοβουλία Πολιτών κατά Κέντρων Παράνομων Λαθρομεταναστών» που διοργάνωσε την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα, σε ψήφισμά της αναφέρει πως «η ίδρυση νέων Κέντρων, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση όλη την περιοχή, θα πλήξει την τοπική κοινωνία και θα αποτελέσει αντικίνητρο για επενδυτικές ή άλλες παραγωγικές δράσεις».

Δήμαρχος Διδυμοτείχου: «Το Διδυμότειχο δεν αντέχει άλλο κέντρο κράτησης»
Τη σαφή αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργείου δηλώνει και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.
Ζητάει δε, ισόρροπη κατανομή κέντρων κράτησης μεταναστών σε κάθε σημείο της χώρας και απαιτεί παράλληλα καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: «Διατρανώνουμε τη θέληση του εβρίτικου και γενικότερα του θρακιώτικου λαού, να πούμε δηλαδή για μια φορά ακόμη ένα βροντερό όχι σε οποιαδήποτε σκέψη της κεντρικής εξουσίας των Αθηνών σε ίδρυση Κέντρων Λαθρομεταναστών», δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, χαρακτηρίζοντας τα συγκεκριμένα κέντρα «Αρνητικά για την οικονομική και κοινωνική υπόσταση του νομού Έβρου», ενώ επισήμανε ότι «Ο νομός ήδη έχει υποστεί πολλά από κακές πολιτικές εφαρμογές της Αθήνας».

Κοινή Διαμαρτυρία των Δημάρχων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας για την δημιουργία Κέντρων Υποδοχής και Κράτησης λαθρομεταναστών:
«Ως εκφραστές των τοπικών κοινωνιών στη Θράκη, αρνούμαστε την επιλογή του Έβρου αλλά και της υπόλοιπης Θράκης για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών.
Γιατί η Θράκη με την ευαίσθητη γεωστρατηγική της θέση, την διαφορετικότητα σε θρησκείες και αντιλήψεις και την εν γένει ιστορία της δεν αντέχει σε άλλες δοκιμασίες.
Σε περίπτωση που η κεντρική εξουσία της Αθήνας δεν αντιληφθεί το μέγιστο πρόβλημα και με πρόθεση ή αμέλεια συνεχίσει την άνω επιδίωξη και τακτική που θα οδηγήσει στην διατάραξη ισορροπιών της ευαίσθητης περιοχής οι υπογράφοντες και ο λαός της Θράκης δεν θα το ανεχτεί και θα σταθεί δυναμικά απέναντι στην κυβέρνηση που θα υιοθετήσει – αποφασίσει την εξύφανση της καταστροφής του τόπου μας».

Μαρώνεια: «Ήδη φιλοξενούμε λαθρομετανάστες»
«Στο κέντρο μεταναστών στη Ροδόπη φιλοξενούνται και μάλιστα σε απάνθρωπες συνθήκες, εκατοντάδες μετανάστες», εξηγούν σε δηλώσεις τους, πηγές του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών.
Παράλληλα διευκρινίζουν ότι η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας σε ενδεχόμενο μεταφοράς κι άλλων μεταναστών, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Δήμαρχος Χίου: «Ακατάλληλες οι εγκαταστάσεις για την υποδοχή μεταναστών στη Χίο»
Ακατάλληλες χαρακτηρίζει τις εγκαταστάσεις του κέντρου υποδοχής μεταναστών ο δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Προσθέτει δε, ότι στο νησί τελευταία χρόνια έχει λυθεί το πρόβλημα εισροής λαθρομεταναστών, λόγω της συνδρομής της ευρωπαϊκής δύναμης «Frontex».

Δήμαρχος Σάμου: «Θέλουμε οι κάτοικοι της Σάμου να αισθάνονται ασφάλεια», τονίζει ο δήμαρχος Στέλιος Θάνος και καθιστά σαφές πως σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούν μετανάστες από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
«Θα αντιδράσουμε δυναμικά, αν μας φέρουν από αλλού», συμπληρώνει ο κ. Θάνος, καταγγέλοντας μάλιστα ότι παρατηρείται μια σκόπιμη παραπληροφόρηση και παραπλάνηση της κοινής γνώμης για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, ξενοφοβικό κλίμα και ανησυχία στη Σαμιακή κοινωνία.

Θεσπρωτία: «Να μη μεταφερθεί σε εμάς το πρόβλημα της Ηγουμενίτσας»
«Δεν μπορεί να μεταφερθεί το πρόβλημα της Ηγουμενίτσας σε μας», αναφέρει ο δήμαρχος Ζίτσας, Δημήτρης Ρογκότης. Συμπληρώνει δε, ότι η Βροσίνα είναι κοντά στα σύνορα κι ως εκ τούτου οι μετανάστες θα βρίσκονται δηλαδή κοντά σε μια άλλη έξοδο.
Επιπλέον ο Δήμος Ζίτσας, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής ετοιμάζει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου.

Δήμαρχος Αμφιλοχίας: «Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές»
Ακατάλληλες εκτιμά πως είναι οι υποδομές του κέντρου υποδοχής μεταναστών στο Στάνο, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης, και προσθέτει ότι για να είναι έτοιμες απαιτούνται τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα.
Σύμφωνα με τον κ. Κοιμήση, είναι ανεπίτρεπτο να μεταφερθούν μετανάστες στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, όπου εντός του οποίου φιλοξενείται η «Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου» και η μεγάλης αξίας εικόνα της «Παναγιάς της Βρεφοκρατούσας».

Συν τοις άλλοις το στρατόπεδο, βρίσκεται σε σημείο όπου έχει χαρακτηριστεί περιοχή Natura, στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και ως χώρος προσκυνήματος μεταναστών και υπάρχει επιπλέον και αποθήκη πυρομαχικών.

Σπάρτη: «Στη γη του Λεωνίδα, δε δεχόμαστε λαθρομετανάστες»
Aιφνιδιασμένος, δηλώνει με την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο δήμαρχος Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος. «Δε μπορεί το πρόβλημα που υπάρχει στην Αθήνα να εξάγεται στην περιφέρεια», σημειώνει χαρακτηριστά και προσθέτει ότι «από τη στιγμή που το Κέντρο δεν έχει λειτουργήσει εδώ και τόσο χρόνια, δεν χρειάζεται να λειτουργήσει».

Από την πλευρά τους βουλευτές της Λακωνίας, με πρωτοστάτες τον Θανάση Δαβάκη και το Γρηγόρη Αποστολάκο, κάνουν λόγο για «φυλακή επί της ουσίας, και όχι κέντρο πρώτης υποδοχής των λαθρομεταναστών» και τονίζουν ότι η Σπάρτη πλήττεται από την «ανυπαρξία συγκροτημένης κυβερνητικής πολιτικής για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, σε συνδυασμό με την αδυναμία της για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εγκληματικότητας που πλήττει την καθημερινότητα των Λακώνων πολιτών».

Να σημειωθεί ότι αναβρασμός επικρατεί και στις τάξεις των κατοίκων, όπου πολλοί από αυτούς επισημαίνουν ότι «Στη γη του Λεωνίδα, δε δεχόμαστε λαθρομετανάστες».

Δήμαρχος Αχαρνών: «Φτάνει πια»!
«Μπλέξανε και δεν το έχουν καταλάβει. Ο Δήμος Αχαρνών παρέχει εδώ και χρόνια κρίσιμες εξυπηρετήσεις στο Λεκανοπέδιο. Δεν μπορεί να υπομείνει άλλες υπερτοπικές χρήσεις. Φτάνει πια», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι πρότειναν ταυτόχρονα τη διεξαγωγή άμεσων κινητοποιήσεων, προκείμενου οι κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Μοσχάτο: «Όχι στη γκετοποίηση των μεταναστών»
«Σε περιόδους κρίσης που καταγράφονται αυξημένα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας, τα κέντρα υποδοχής μεταναστών εγκυμονούν κινδύνους».
Αυτή την άποψη διατυπώνει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Μοσχάτου και δηλώνει κάθετα αντίθετο στη δημιουργία χώρων εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή του όπως σε ξενοδοχεία του Μοσχάτου ή στο κέντρο μεταγωγών Ταύρου και στο στρατόπεδο του ΡΟΥΦ.

Δήμαρχος Ασπροπύργου προς Παπουτσή: «Φέρνετε μία νέα βόμβα στον Ασπρόπυργο»
Για μία νέα «βόμβα» στην ποδιά του Ασπροπύργου, κάνει λόγο ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου, σε επιστολή του προς τον υπουργό Χρήστο Παπουτσή.
«Την ώρα που, ακόμη παραμένει ανεξιχνίαστο το έγκλημα της εν ψυχρώ δολοφονίας δύο Πακιστανών, από αλλοδαπούς αθίγγανους, την ώρα που οπλισμένες συμμορίες έχουν μετατρέψει τον τόπο μας σε περιφέρεια του τρόμου, είναι αδιανόητο να αποδεχτεί τη φιλοξενία, ενός ακόμη προβλήματος της Πρωτεύουσας» συμπληρώνει μάλιστα ο κ. Μελετίου.

Δήμος Ελληνικού: «Δεν επεκτείνονται οι δύο υπάρχουσες εγκαταστάσεις κράτησης»
Δε δημιουργούνται νέες ούτε επεκτείνονται οι δύο υπάρχουσες εγκαταστάσεις κράτησης αλλοδαπών που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια στο Αστυνομικό Τμήμα και στην πρώην αμερικάνικη βάση Ελληνικού διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την αντίδραση του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη.

Alexandroupoli online με πληροφορίες από aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8496,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,148,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3314,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,688,Δράμα,115,Έβρος,18387,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2536,Εκκλησία,1228,Εκπαίδευση,1484,Ελλάδα,1308,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,70,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,297,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,45,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,752,Ιστορία,229,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,577,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,341,Οικονομία,587,Ορεστιάδα,1493,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,423,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3878,Πολιτική,1476,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6152,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,554,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,53,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,64,Τυχερό,53,Υγεία,1091,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: 14 «ΟΧΙ» στα 14 Κέντρα Κράτησης Μεταναστών
14 «ΟΧΙ» στα 14 Κέντρα Κράτησης Μεταναστών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-KZUzy5j10rbe9sECdNyNAN79_kI9QMy25i8h2goplDK5Exl2BkMIehoeEcEzIWofg3HKm1l6mnfzwOxBMuEKs8MjxtP67my25BaJhHvk5MquXwdNFP3iZV-5YRVbkWpkqN-7PTj_ewI/s200/kentro_kratisis_metanaston.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-KZUzy5j10rbe9sECdNyNAN79_kI9QMy25i8h2goplDK5Exl2BkMIehoeEcEzIWofg3HKm1l6mnfzwOxBMuEKs8MjxtP67my25BaJhHvk5MquXwdNFP3iZV-5YRVbkWpkqN-7PTj_ewI/s72-c/kentro_kratisis_metanaston.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/05/14-14.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/05/14-14.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων