Διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων

Η Ε.Ε. ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΥΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων (ΠΟΠΕΑ), με επιστολή της στην Επίτροπο της Ε.Ε. κ. Μαρία Δαμανάκη, με έντονα επικριτικό ύφος, κατηγόρησε την Ελληνίδα Επίτροπο για αλαζονεία και αδιαλλαξία. Ο λόγος είναι ότι δεν έλαβε υπ’ όψη της τα τεκμηριωμένα στοιχεία της ΠΟΠΕΑ που είχε αποστείλει για τα αίτια μείωσης των ιχθυοαποθεμάτων ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Παράλληλα, καυτηριάζει την πολιτική που ακολουθεί η Ε.Ε. αναφέροντας ότι προωθεί ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ...»

Η σκληρή αυτή επιστολή προβλημάτισε την Ελληνίδα Επίτροπο και έστειλε από της Βρυξέλλες συνεργάτες της οι οποίοι είναι αρμόδιοι για τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 1967/2006 της Ε.Ε. που σκοπό έχει την προστασία της Μεσογείου Θάλασσας.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν από πλευράς Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γεν. Γραμματέας καθώς και άλλα μέλη του Δ.Σ. Από πλευράς Ε.Ε. ο Ιταλός κ. ΦΑΜΠΡΙΤΣΙΟ ΝΤΟΝΑΤΕΛΛΑ (διευθυντής της γενικής διεύθυνσης MARE για τη Μεσόγειο). Από το επιτελείο της Επιτρόπου κ. Μαρίας Δαμανάκη συμμετείχαν οι κ.κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣ καθώς και η κ. ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΤΡΟΝΙΚΟΛΟΥ. Τέλος, συμμετείχε η συνεργάτης της κ. Δαμανάκη κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΑ κ. Ευάγγελος Βαμβακάρης, καταγόμενος από τις Κυκλάδες και μάλιστα από οικογένεια παράκτιων επαγγελματιών ψαράδων, με την μεγάλη του εμπειρία και με τα ισχυρά επιχειρήματά του άφησε ΑΦΩΝΟΥΣ τους αντιπροσώπους της Ε.Ε.
Αναφέρουμε μερικές από τις πολλές επισημάνσεις του:

1) Πρότεινε να χωριστεί η αλιεία σε 4 κατηγορίες:
α) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ
β) ΗΜΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ
γ) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
δ) ΑΘΛΗΤΙΚΗ

Όπως τόνισε ο κ. Βαμβακάρης, θα πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι φορείς ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες της Ε.Ε. η οποία ακόμη δεν έχει μητρώο ψαράδων. Αποτέλεσμα, να ανήκουν στην ίδια κατηγορία επαγγελματίες και ψευτοεπαγγελματίες, όπως παραδοσιακοί ερασιτέχνες ψαράδες και ψευτοερασιτέχνες.

2) Προτού καν συνταχθεί ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1967/2006 ΤΗΣ Ε.Ε. από το 2002 μέχρι που συντάχθηκε και εφαρμόστηκε, με 7 επιστολές μας (5 στον τότε Επίτροπο Αλιείας κ. BORG και 2 στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. BARROZO) είχαμε προτείνει να προηγηθούν αξιόπιστες μελέτες οι οποίες θα αποδείκνυαν ποιά αλιευτικά εργαλεία καταστρέφουν περισσότερο την Μεσόγειο θάλασσα. Ο λόγος ήταν να μην παρασυρθούν από παράκτιους επαγγελματίες ψαράδες οι οποίοι επιθυμούσαν το παραμερισμό των άλλων ψαράδων για να έχουν αυτοί την αποκλειστική κυριότητα της θάλασσας.
Επίσης, είχαμε ζητήσει από τους συντάκτες του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ να μελετήσουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα μελέτες αξιόπιστων φορέων όπως της WWF, του ΚΟΥΣΤΩ, κ.α. οι οποίοι αναφέρουν παράγοντες σημαντικότερους ακόμη και από την υπεραλίευση.

Δυστυχώς, η Ε.Ε μας αγνόησε και επηρεαζόμενη και πιεζόμενη από τα ισχυρά Λόμπυ των επαγγελματιών αλιέων, θεώρησε ως κύριους υπεύθυνους της καταστροφής της θάλασσας τους παραδοσιακούς ερασιτέχνες ψαράδες. Χωρίς λοιπόν να λάβει υπ’ όψη της ότι το δίχτυ είναι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ και αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες των νησιών μας και τις οικονομικές επιπτώσεις, ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ.

Η Ομοσπονδία, όπως ανέφερε ο Πρόεδρός της, είχε ενημερώσει την Ε.Ε. ποιοι σημαντικοί παράγοντες συμβάλλουν στην καταστροφή του θαλάσσιου πλούτου που είναι κατά σειρά:

1) Η ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ: Δεν γνωρίζει η Ε.Ε. και ιδιαίτερα η επιστημονική της επιτροπή ότι χιλιάδες βιομηχανίες που βρίσκονται σε παράκτιες περιοχές σε 21 χώρες της μεσογείου ρυπαίνουν τη Μεσόγειο ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΥΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ κάθε χρόνο, τα οποία έχουν ΚΑΙ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ; Επίσης, δεν γνωρίζουν ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες στην θάλασσα οδηγούν στην απόθεση μεγάλων ποσοτήτων οργανικής ύλης στον θαλάσσιο πυθμένα και οι συγκεντρώσεις αζώτου και φωσφόρου επιβαρύνουν τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα;

Η Μεσόγειος είναι μία κλειστή θάλασσα η οποία επικοινωνεί με τον Ατλαντικό Ωκεανό, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ερυθρά Θάλασσα. Ο περίκλειστος χαρακτήρας της την καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητη στην ρύπανση. Οι ελληνικές ακτές, καθώς βρίσκονται στο ανατολικότερο άκρο αυτής της κλειστής λεκάνης, είναι περισσότερο ευάλωτες σε μία σειρά σοβαρών κινδύνων. Στη Μεσόγειο έχουν επισημανθεί 115 περιοχές όπου παρατηρούνται υψηλά επίπεδα ρύπανσης.
Όπως έχει διαπιστωθεί, ούτε η Ε.Ε ούτε οι επαγγελματίες ψαράδες έχουν ασχοληθεί και αναφερθεί για το θέμα αυτό παρ’ όλο που είναι ο υπ’ αριθμόν ένας κίνδυνος για την καταστροφή της Μεσογείου. Γιατί λοιπόν όλοι σιωπούν;

2) ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ: Είναι ο δεύτερος κατά σειρά κίνδυνος για το θαλάσσιο πλούτο με τον οποίο κανένας φορέας δεν ασχολήθηκε εκτός από την Ομοσπονδία μας. Είναι μία από τις ιδιαιτερότητες των νησιών μας και το γνωρίζουμε στην πράξη.
Ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Βαμβακάρης παρέδωσε και για τους δύο αυτούς παράγοντες επιστημονικές μελέτες του Κουστώ και της WWF.

3) ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ: Ένας ακόμη βασικός παράγοντας που θα έπρεπε να αναφέρεται στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ και που αποδεικνύει ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι στόχος της Ε.Ε. δεν είναι Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ είναι, ότι δεν υπάρχει καμία χρονική περίοδος απαγόρευσης λόγω αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Είχαμε προτείνει ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ, λόγω ωοτοκίας των αλιευμάτων να απαγορεύονται όλα τα αλιευτικά εργαλεία επαγγελματιών και ερασιτεχνικών, από 15 Μαΐου έως τέλος Ιουνίου. Όχι μόνο μας αγνόησαν, αλλά μας προκαλούν αφού αφήνουν το διάστημα αυτό τους επαγγελματίες ψαράδες και ιδιαίτερα τα συρόμενα εργαλεία να καταστρέφουν το βυθό.

4) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΟΝΑΡ ΚΑΙ ΣΚΑΛΩΜΑ ΔΙΧΤΥΩΝ: Πριν από 25 χρόνια υπήρχαν αμέτρητοι τόνοι μπαλάδων. Όμως, από τον καιρό που οι παράκτιοι επαγγελματίες ψαράδες χρησιμοποιούν τα Σόναρ αντί για καθετές, αλιεύουν με εκατομμύρια μέτρα δίχτυ, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί κατά 80%. Σε αυτό, δεν ευθύνεται μόνο η υπεραλίευση, αλλά το χειρότερο είναι ότι λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων σκαλώνουν στα βράχια του βυθού εκατομμύρια μέτρα δίχτυα τα οποία προκαλούν μεγάλη καταστροφή. Πάλι η Ομοσπονδία μας είναι ή ΜΟΝΗ που το έθιξε και που η Ε.Ε ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ.

5) ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΙΧΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ: Η Ε.Ε. γνωρίζει πολύ καλά ότι οι παράκτιοι επαγγελματίες ψαράδες, για να αλιεύουν ΑΣΤΑΚΟΥΣ, χρησιμοποιούν παλιά δίχτυα σκόπιμα για την αλιεία τους. Ο λόγος είναι ότι αφ’ ενός μεν τα αφήνουν 3-4 μέρες στον βυθό όπου τα ψάρια που πιάνονται γίνονται δόλωμα στους αστακούς και αφ’ ετέρου, τις περισσότερες φορές τα δίχτυα σκαλώνουν στα βράχια του βυθού. Ένας που γνωρίζει το αντικείμενο, θα καταλάβει τη μεγάλη ζημιά που προκαλούν οι παράκτιοι επαγγελματίες.

6) ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: Στο μόνο που όλοι οι ψαράδες συμφωνούμε είναι, ότι τα συρόμενα εργαλεία είναι εκείνα που προκαλούν την μεγαλύτερη καταστροφή. Εφόσον η Ε.Ε. επέτρεψε τη χρήση τις μηχανότρατας θα έπρεπε αυτή να γίνεται για απόσταση τουλάχιστον 5 μιλίων από τις ακτές της νησιωτικής Ελλάδας και να απαγορευθεί η αλιεία αυτής τις νυχτερινές ώρες. Ο λόγος είναι ότι το κέντρο παρακολούθησης σκαφών δεν μπορεί να ελέγχει τις παράνομες αλιευτικές δραστηριότητες. Δεν είναι κατάλληλα στελεχωμένα και τα δεδομένα που συγκεντρώνει το σύστημα δεν διασταυρώνονται με τα πραγματικά δεδομένα της θέσης των αλιευτικών σκαφών, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχείς παραβάσεις που παρατηρούνται ιδιαίτερα στην νησιωτική Ελλάδα κατά την διάρκεια της νύχτας . Επίσης, θα πρέπει οι μηχανότρατες εκτός των άλλων, να αλιεύουν τους μήνες ΝΟΕΜΒΡΙΟ - ΑΠΡΙΛΙΟ.

Όσον αφορά τώρα τα γρι-γρι, θα πρέπει να μεγαλώσουν το άνοιγμα ματιού στα δίχτυα τους γιατί είναι απαράδεκτο, ιδιαίτερα τους θερινούς, μήνες να αλιεύουν με δίχτυ με άνοιγμα ματιού 4-5 χιλιοστά καταστρέφοντας το γόνος.

Μετά από αυτά, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακών Ερασιτεχνών αλιέων ζήτησε από τους αντιπροσώπους της Ε.Ε. οι παραδοσιακοί ερασιτέχνες ψαράδες (περίπου 10-14 χιλιάδες) να ενταχθούν σε μία κατηγορία επαγγελματιών αλιέων, όπως συμβαίνει με άλλα κράτη της Ε.Ε.
Στην κατηγορία αυτή δεν θα έχουν τα ίδια προνόμια με τους επαγγελματίες και θα αλιεύουν με 300 μέτρα μανωμένο δίχτυ και μόνο τρεις φόρες την εβδομάδα.
Δεν είναι δυνατόν η Ε.Ε. να χρησιμοποιεί δύο διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Πρέπει λοιπόν ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Έστω και καθυστερημένα, ΑΝ Η Ε.Ε. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ, θα πρέπει να καταλάβει αυτή και οι επαγγελματίες ψαράδες, ότι είναι καιρός να σταματήσουν να χρησιμοποιούν επιχειρήματα που δεν έχουν λογική βάση και επιστημονική τεκμηρίωση. Γιατί τα ισχυρά επιχειρήματά μας τα οποία είναι τεκμηριωμένα, κανένας πλέον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.

Απαντώντας, ο συνεργάτης της κ. Δαμανάκη, κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου παραπονέθηκε στον κ. Βαμβακάρη για την σκληρή επιστολή που έστειλε στην Επίτροπο. Συγχρόνως, για να δικαιολογήσει την κ. Δαμανάκη, έριξε τις ευθύνες στον προηγούμενο επίτροπο κ. Borg με την αιτιολογία ότι αυτός τότε ήταν Επίτροπος. Επίσης, ανάφερε ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο δεν γνώριζε η Ομοσπονδία και ήταν ότι η Ε.Ε. είχε δώσει στα κράτη μέλη ένα ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ από 1/1/2007 – 31/12/2010. Στο διάστημα αυτό, κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε., μπορούσε να προτείνει ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής του τοπικές διαφοροποιήσεις, κάτι όμως που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ και η τωρινή του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα πλέον δεν μπορεί να γίνει καμία τροποποίηση ακόμη και αν συμφωνούσαν και τα 27 μέλη της Ε.Ε. Άρα όπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ευθύνεται ούτε η κ. Δαμανάκη ούτε η Ε.Ε.

Εκνευρισμένος ο κ. Βαμβακάρης από αυτά που άκουσε, απάντησε στον κ. Παπακωνσταντίνου: Το έντονα επικριτικό ύφος της επιστολής μας, εγώ θα το χαρακτηρίσω πολύ ήπιο ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.

Δεν μπορούμε πλέον ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ.
Επίσης, τους θεωρούμε υπεύθυνους για την καταστροφή του θαλάσσιου πλούτου. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ.

Και σας ερωτώ, οι Ευρωπαίοι πολίτες που θα βρουν το δίκιο τους; Πληρώνουμε εμείς οι πολλοί για να επωφελούνται οι λίγοι; Εμείς δεν θεωρούμε τον κ. Borg ως μόνο υπεύθυνο για τον Κανονισμό, αλλά και περισσότερο την ελληνίδα Επίτροπο γιατί ως βουλευτής είχε ενημερωθεί για τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας. Μάλιστα για το θέμα αυτό το 2008 είχαν γίνει από βουλευτές όλων των κομμάτων ερωτήσεις στη Βουλή, όπως του πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και σημερινός γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ, ο οποίος πολιτεύεται στη Κρήτη, και του Υφυπουργού και Πρόεδρου ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών της Βουλής και της υποεπιτροπής νησιωτικών και ορεινών περιοχών κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ, ο οποίος πολιτεύεται στις Κυκλάδες.

Εφόσον λοιπόν γνώριζε το θέμα, αν πραγματικά ενδιαφερόταν για το πρόβλημά μας, μέχρι το τέλος του 2010 θα μπορούσε να είχε τροποποιήσει το ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ και να μην περιμένει την τότε Υπουργό κ. Μπατζελή και τον κ. Καρχιμάκη, να ενδιαφερθούν.
Εξ’ άλλου δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από πλευράς Ε.Ε. αφού με επτά επιστολές μας στον κ. Βarrozo και κ. Borg τους είχαμε επανηλλειμένως ενημερώσει για όλα αυτά τα προβλήματα που σας αναφέραμε. Βεβαίως, μεγάλη ευθύνη για ότι έχει γίνει φέρουν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. (Υπουργοί ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, ΚΟΝΤΟΣ, ΚΙΛΤΙΔΗΣ) και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Υπουργοί ΜΠΑΤΣΕΛΗ, ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ). Επίσης, συνυπεύθυνοι είναι και όλοι οι ευρωβουλευτές.

Βλέποντας τον εκνευρισμό του Προέδρου της ΠΟΠΕΑ, οι συνεργάτες της κ. Δαμανάκη συμφώνησαν με τα ισχυρά επιχειρήματά του και θεώρησαν δίκαιο το αίτημα των παραδοσιακών ερασιτεχνών αλιέων. Όμως, όπως ανέφεραν, ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ είναι πλέον Νόμος της Ε.Ε. και όλα τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να τον εφαρμόσουν.
Μετά τον λόγο πήρε ο Ιταλός κ. ΝΤΟΝΑΤΕΛΛΑ ο οποίος με τρόπο ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ και με γενικόλογα, επανέλαβε τα ίδια και τα ίδια χωρίς βέβαια να απαντήσει επί της ουσίας στα επιχειρήματα του κ. Βαμβακάρη.

Τέλος, η συνεργάτης της κ. Δαμανάκη, κ. Παπαδημητρίου, ανέφερε ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ότι η Ε.Ε. δεν θα έφερε αντίρρηση αν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Διαμαντίδης εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο μέτρα αντίστοιχα με αυτά της Κύπρου και της Ισπανίας. Μετά από αυτά, διαπιστώνεται ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ, ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιστολή της ΠΟΠΕΑ με τα ισχυρά επιχειρήματα της, η οποία δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό και στον έντυπο τύπο, είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες ερασιτέχνες ψαράδες από Αττική και επαρχία επικοινώνησαν με την Ομοσπονδία και πολλές εφημερίδες για να εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΠΕΑ
μαζί με τους αντιπροσώπους της Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,616,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2053,Αλεξανδρούπολη,8665,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3029,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3351,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,98,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,709,Δράμα,117,Έβρος,18640,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2609,Εκκλησία,1242,Εκπαίδευση,1517,Ελλάδα,1324,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,637,Εργασία,23,Εργασιακά,305,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,768,Ιστορία,233,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,597,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,216,Οικολογία,345,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1531,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,435,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3914,Πολιτική,1505,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,12,Πρώτο Θέμα,6228,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,570,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1107,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων
Διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiduj060fPmchCmQu86kQeLFmgB5txvnYJjC_XY6pgZs46Y9xqUqqvnIX5yjqsqTUtWEAzM81bZyAIHOR9goYbQBvfUf3QnYwDdyhDlztktU1jt3AkDVhv45HKn-in4dZA0ir0Vz5lm6tg/s200/%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2580%25CE%25B5%25CE%25B1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiduj060fPmchCmQu86kQeLFmgB5txvnYJjC_XY6pgZs46Y9xqUqqvnIX5yjqsqTUtWEAzM81bZyAIHOR9goYbQBvfUf3QnYwDdyhDlztktU1jt3AkDVhv45HKn-in4dZA0ir0Vz5lm6tg/s72-c/%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2580%25CE%25B5%25CE%25B1.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/04/blog-post_8274.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/04/blog-post_8274.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων