Συνέντευξη του υποψηφίου στο ΓΕΩΤΕΕ Χρήστου Γκιουμουσίδη

Την Κυριακή 10 Απριλίου διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα οι τακτικές εκλογές ανάδειξης των αιρετών μελών διοίκησης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το οποίο είναι ο συντεταγμένος Σύμβουλος της Ελληνικής Πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς τομέα (γεωργίας, κτηνοτροφίας, δασοπονίας, αλιείας, προστασίας φυσικού περιβάλλοντος) και είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το οποίο υφίσταται εδώ και 40 χρόνια, από το 1971 που ιδρύθηκε.

Ο Χρήστος Γκιουμουσίδης είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών για το κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και για την Δ.Ε. του παραρτήματος Θράκης του ΓΕΩΤΕΕ στο κλάδο των Δασολόγων και μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη: ...»

Κύριε Γκιουμουσίδη ποιοι επιστήμονες ανήκουν στο ΓΕΩΤΕΕ;

Στα μητρώα του ΓΕΩΤΕΕ είναι εγγεγραμμένοι όλοι οι γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι, γεωλόγοι και ιχθυολόγοι πανεπιστημιακής εκπαιδεύσεως. Το σύνολο τους υπερβαίνει σήμερα τα 32.000 μέλη.

Πότε και που θα ψηφίσουν οι Γεωτεχνικοί και ποια η προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος;

Οι εκλογές διεξάγονται την Κυριακή 10 Απριλίου σε όλη την Χώρα. Τα εκλογικά κέντρα του παραρτήματος Θράκης θα βρίσκονται, στο Νότιο Έβρο στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (πρώην Νομαρχία Έβρου) επί της οδού Καραολή και Δημητρίου 40 και στον Βόρειο Έβρο επί της οδού Ραιδεστού 9 στα Γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας. Στο νομό Ροδόπης το μοναδικό εκλογικό κέντρο βρίσκεται στο Διοικητήριο της Ροδόπης στην Κομοτηνή και για τον Νομό Ξάνθης στο Διοικητήριο της Ξάνθης.
Για να ασκήσουν οι συνάδελφοι Γεωτεχνικοί το εκλογικό τους δικαίωμα πρέπει απαραίτητα να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι προς το Επιμελητήριο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ετήσια συνδρομή κάθε Γεωτεχνικού ανέρχεται στα 15 ευρώ.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών του ΓΕΩΤΕΕ φέτος;

Όλη η Υφήλιος και φυσικά και η Χώρα μας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανούς έκτασης και ανυπολόγιστων συνεπειών κοινωνική, πολιτική και φυσικά οικονομική κρίση. Η κρίση αυτή βέβαια έχει "προσβάλλει" όλες τις κοινωνικο-επαγγελματικές τάξεις στην Χώρα μας και φυσικά και τους Γεωτεχνικούς κλάδους απασχόλησης. Ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή της Χώρας μας, οι δείκτες της ανεργίας στους γεωτεχνικούς υπερβαίνουν και το εξωφρενικό ποσοστό του 40%, γεγονός που φανερώνει περίτρανα την δραματική κατάσταση που διέρχεται ο κλάδος μας. Στις εφετινές εκλογές λοιπόν ψηφίζουμε τους συναδέλφους εκείνους, οι οποίοι αφουγκραζόμενοι τα σημεία των καιρών και μετά από πολλή δουλειά στους επαγγελματικούς κλάδους μας, θα επιχειρήσουν και εν τέλει θα κατορθώσουν να άρουν τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε περιέλθει με την επιμέλεια, σχεδίαση και υλοποίηση καινοτόμων και διορατικών προτάσεων και θέσεων για όλα εκείνα τα φλέγοντα ζητήματα του επαγγελματικού χώρου μας.

Ποια είναι τα προβλήματα των Γεωτεχνικών;

Και οι πέντε επιστημονικοί κλάδοι του ΓΕΩΤΕΕ έχουν μια σειρά προβλημάτων, τα οποία βέβαια επιτείνονται από την οξεία οικονομική κρίση που διέρχεται η Χώρα μας. Στον δημόσιο τομέα το ψαλίδισμα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και πάσης φύσεως κοινωνικών προνομίων, που λάμβαναν μέχρι και σήμερα. Στον ιδιωτικό τομέα οι γεωτεχνικοί ασφυκτιούν, διότι οι εργοδότες ποτέ δεν πληρώνουν τα νομίμως δικαιούμενα από τον νόμο, τους απασχολούν συνήθως σε άλλες ασχολίες από αυτές, που ξεκάθαρα υποδηλώνονται από τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και το Προεδρικό Διάταγμα 344/2000 και εν γένει δεν εργάζονται σε καθεστώς επαγγελματικής ηρεμίας. Στους δε ελεύθερους επαγγελματίες, που υλοποιούν Δημόσια και Ιδιωτικά Έργα έχει γίνει εδώ και καιρό ουσιαστικά στάση πληρωμών ή μεσολαβούν μεγάλα χρονικά διαστήματα μέχρι την πληρωμή των εκτελεσθέντων έργων, με άμεση συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους (ΤΕΒΕ, ΔΟΥ, Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας, Ενοίκια και πάσης φύσεως οφειλές).

Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα το ΓΕΩΤΕΕ για τα μέλη του, είστε ικανοποιημένοι από τις δράσεις του;

Το ΓΕΩΤΕΕ μέχρι και σήμερα έχει κάνει αρκετά πράγματα για τους κλάδους των Γεωτεχνικών, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα, να τρέξει υποθέσεις και να επιλύσει πολλά προβλήματα μας με πιο γοργούς ρυθμούς. Ωστόσο δεν μπορούμε να μιζεριάζουμε και να κοιτάμε στο εχτές και στις προηγούμενες διοικήσεις του Επιμελητηρίου μας. Κοιτάμε μόνο μπροστά με αισιοδοξία το μέλλον των επαγγελματικών κλάδων μας και αντιλαμβανόμενοι την ευθύνη και το βάρος, που θα αναλάβουμε με την εκλογή μας στα όργανα του ΓΕΩΤΕΕ την προσεχή Κυριακή.

Υπάρχουν νέοι επιστήμονες υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια;

Τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών είναι ανανεωμένα σε ποσοστό άνω του 50% με άτομα, που για πρώτη φορά είναι υποψήφια και έχουν το όραμα, την διάθεση, την όρεξη και διακατέχονται από έντονη συναδελφικότητα για τον κλάδο τους. Υπάρχουν στα ψηφοδέλτια μας τόσο νεαρά στην ηλικία άτομα, αλλά πρώτα και κύρια νέα στον τρόπο σκέψης και στην νοοτροπία.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας και τα σχέδια σας αν εκλεγείτε;

Οι στόχοι μου και τα σχέδια που θα υλοποιήσω, με την εκλογή μου στα Όργανα του ΓΕΩΤΕΕ περιγράφονται αναλυτικά και οριοθετούνται επακριβώς από την διακήρυξη της ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών, της μόνης υπεύθυνης και συνεπούς δύναμης στο χώρο του Επιμελητηρίου εδώ και δεκαετίες. Για το λόγο αυτό σας καλώ την προσεχή Κυριακή να μας εμπιστευθείτε, ως ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών και δευτερευόντως ως υποψηφίους που κατερχόμαστε στις εκλογές με την ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών.

Κύριε Γκιουμουσίδη σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Και εγώ σας ευχαριστώ. Κλείνοντας αυτήν την σύντομη και συνάμα περιεκτική συνέντευξη να ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους γεωτεχνικούς, υποψηφίους στις προσεχείς εκλογές ανεξαρτήτως παρατάξεως που πρόσκεινται και φυσικά ας εκλεγούν οι καλύτεροι, αξιότεροι και με ιδιαίτερες ικανότητες συνάδελφοι. Και φυσικά παρακαλώ θερμά τους συναδέλφους γεωτεχνικούς από όλη την Ελλάδα να δώσουν ηχηρό παρόν την Κυριακή και να εκλέξουν τους αυριανούς αιρετούς γεωτεχνικούς στα όργανα Διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ.


Ο Χρήστος Γκιουμουσίδης γεννήθηκε το 1980 στην Αλεξανδρούπολη.
Σπούδασε Δασολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Master στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη της Υπαίθρου στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Εργάστηκε ως Δασολόγος στο Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης, στη Διεύθυνση Δασών Έβρου, στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου του Δάσους Δαδιάς, στην Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. και σήμερα λειτουργεί δική του ατομική επιχείρηση ως ιδιώτης μελετητής δασοτεχνικών, περιβαλλοντικών και μελετών πρασίνου με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Είναι επικεφαλής της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Δασολογικού Κλάδου στο Περιφερειακό Παράρτημα Θράκης του ΓΕΩΤΕΕ, Μέλος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρίας και της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων.

Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΟΔΕ Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος Τύπου της Ε.Κ.Ο. (Ειδική Κομματική Οργάνωση) Επιστημόνων Νομού Έβρου της Νέας Δημοκρατίας.

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης του νέου διευρυμένου Δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2036,Αλεξανδρούπολη,8344,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3004,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3260,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,676,Δράμα,114,Έβρος,18163,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2489,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1453,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,323,Θράκη,733,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,209,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1453,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3828,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6086,Ροδόπη,406,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,541,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,57,Τυχερό,51,Υγεία,1065,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Συνέντευξη του υποψηφίου στο ΓΕΩΤΕΕ Χρήστου Γκιουμουσίδη
Συνέντευξη του υποψηφίου στο ΓΕΩΤΕΕ Χρήστου Γκιουμουσίδη
http://2.bp.blogspot.com/-oZf4mf80oPk/TZ_mh3SQvPI/AAAAAAAAGbU/Ws7jArfEJdo/s200/Gioumousidis.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-oZf4mf80oPk/TZ_mh3SQvPI/AAAAAAAAGbU/Ws7jArfEJdo/s72-c/Gioumousidis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/04/blog-post_1816.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/04/blog-post_1816.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων