Τα κωμικοτραγικά με την πολυμελή ελληνική αποστολή στην «Έκθεση Κρουαζιέρας» στο Μαϊάμι

Έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι και η αθλιότητα της παραπληροφόρησης
H επικοινωνιακή πολιτική της "τουριστικής προβολής της Ελλάδας", ναυάγησε στον Ατλαντικό
"Θαυμάστε" υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης και το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Από την εφημερίδα του απόδημου Ελληνισμού "ΚΑΛΑΜΙ" (ΗΠΑ)

Θα... "βουλιάξει" η Ελλάδα από τους τουρίστες και τα... κρουαζιερόπλοια

Πολυμελής ελληνική αποστολή (μαζί και... διοικήσεις ελληνικών λιμανιών!) βρίσκεται σε πολυήμερη αποστολή στο Μαϊάμι από τις 12 Μαρτίου το βράδυ, για να συμμετάσχει στην "Έκθεση Κρουαζιέρας 2011" (Cruise Shipping, Miami Beach Convention Center), όπου "θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής ομίλων στον χώρο της κρουαζιέρας, ώστε τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων".
(Σ.Σ.) Από τη νότια Φλόριδα αναχωρούν κρουαζιερόπλοια μόνο για τα νησιά... της Καραϊβικής...»

Περίπου 275.000 ευρώ το συνολικό κόστος (περίπτερο στην Έκθεση, εισιτήρια, διαμονή, διατροφή κ.ά.).

Μία εβδομάδα θα μείνει στο Μαϊάμι ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης. Τρεις ημέρες στη Νέα Υόρκη, μία στον Κόλπο Τάμπα και δύο μέρες στο Μαϊάμι, ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Νικητιάδης. Υπουργός και υφυπουργός Πολιτισμού πριν την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ήταν στο Βερολίνο, όπου συμμετείχαν σε διεθνή τουριστική Έκθεση...
Συνολικά 6 οι συνοδοί: Του υπουργού 4, συν σύζυγος και του υφυπουργού 2. Περίπου 25 άτομα στην αποστολή ΕΟΤ, Δήμων και Λιμενικών Αρχών της Ελλάδας.

Τα "μεγάλα στελέχη" της αντιπροσωπείας μένουν στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Fontainebleau, Miami Beach (το προτίμησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόσφατα), όπου οι τιμές για απλό δωμάτιο αρχίζουν από 430 δολάρια την βραδιά.
Στην υπόθεση του ταξιδιού, τα υπουργεία Πολιτισμού και Θαλάσσιων Υποθέσεων, έπραξαν από μόνα τους, χωρίς συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών. Απλά ζήτησαν από τους διπλωμάτες μικροεξυπηρετήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Οι υπουργοί για να "εντυπωσιάσουν" και να δικαιολογήσουν έμμεσα τις πολυήμερες "διακοπές", διαδίδουν σε ημέτερα ΜΜΕ, ότι «...η ελληνική αποστολή θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής όλων των μεγάλων ομίλων στο χώρο της κρουαζιέρας, προκειμένου τα ελληνικά λιμάνια να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κλειστεί συναντήσεις με εκπροσώπους της Carnival Cruise Lines, της Costa Cruises και της Royal Caribbean, κατά τις οποίες θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα μετά την άρση του καμποτάζ και τη νέα σύμβαση για την κρουαζιέρα...»

Οι παραπάνω τρεις εταιρίες ελάχιστα δραστηριοποιούνται στην ανατολική Μεσόγειο.
Η μεγαλύτερη, η Carnival Cruise Lines, δραστηριοποιείται στην Καραϊβική και λίγο στην δυτική Μεσόγειο (από Ισπανία μέχρι Ιταλία μόνο).

"Θαυμάστε" υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης και το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι και η αθλιότητα της παραπληροφόρησης

Στις 3:55 απόγευμα, ώρα Ανατολ. Ακτής ΗΠΑ (9:55 βράδυ Ελλάδας) της Τρίτης 15 Μαρτίου δημοσιεύτηκε "είδηση" με πηγή το κρατικό "Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων" σύμφωνα με την οποία:
«...Την πρώτη ημέρα της έκθεσης οι δύο υπουργοί είχαν σειρά διαδοχικών συναντήσεων με τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών PRINCESS CRUISES, HOLLAND AMERICA, CRYSTAL CRUISES, Voyage Antic Cruise και άλλες. Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί συζήτησαν με όλους τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών που μετέχουν στην έκθεση σε δεξίωση που παρέθεσε η Seatrade Cruise Shipping Miami...».
(Σημ.: Εννοεί τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη).

Οι αποδείξεις της αθλιότητας:

1. Πρώτη ημέρα της έκθεσης ήταν η 14 Μαρτίου. Ο υφυπουργός έφτασε στο Μαϊάμι την επομένη (15 Μαρτίου) το μεσημέρι. Πως είχε "σειρά διαδοχικών συναντήσεων" την... προηγούμενη ημέρα, αφού δεν ήταν στο Μαϊάμι;
2. Η δεξίωση παρατέθηκε στις 6:00 απόγευμα τοπική ώρα της 15ης Μαρτίου, άρα πως "συζήτησαν" σε... δεξίωση, 2-3 ώρες νωρίτερα -σύμφωνα με το δημοσίευμα των 3:55- δηλαδή, πολύ πριν αρχίσει η δεξίωση;

H επικοινωνιακή πολιτική της "τουριστικής προβολής της Ελλάδας", ναυάγησε στον Ατλαντικό
Τα κωμικοτραγικά με την πολυμελή ελληνική αποστολή στην «Έκθεση Κρουαζιέρας» στο Μαϊάμι
Προς Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα: «Χάσαμε τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο... Stop»

Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος ήταν να έρθει στο Μαϊάμι για την «'Εκθεση Κρουαζιέρας 2011», που το υπουργείο του χαρακτήριζε ως "πολύ σημαντική", αλλά ανέβαλε το ταξίδι του την τελευταία ώρα. Διπλωματικοί μας στις ΗΠΑ λένε ότι έφτασε στη Νέα Υόρκη, την Τρίτη 15 Μαρτίου και την Πέμπτη πάει στην Ουάσιγκτον.

Το Γραφείο Τύπου της Έκθεσης αναφέρει με μήνυμά του (email) -8:42 πρωί Τρίτης 15 Μαρτίου, ότι ο Μr. Geroulanos "θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τους Διαμαντίδη, Νικητιάδη, το μεσημέρι 15 Μαρτίου, στις 12:30. (Το email, στάλθηκε δηλαδή, 4 ώρες πριν την συνέντευξη Tύπου). Οι διπλωμάτες επιμένουν ότι ΔΕΝ θα έρθει Φλόριδα, αλλά θα δει στην Ουάσιγκτον Εβραιοαμερικανούς και από την Αθήνα δημοσιογράφοι συμπληρώνουν, ότι θα δει στην Αμερικάνικη πρωτεύουσα και εκπροσώπους Οργανώσεων... Gay. (Με τέτοια προχειρότητα και ανευθυνότητα, φυσικό ήταν οι δημοσιογράφοι να... τιμήσουν την συνέντευξη Τύπου στο Μαϊάμι με την απουσία τους).

Ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης, από το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου που έφτασε στις ΗΠΑ, ίσαμε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Μαρτίου, "πρόβαλε" την Ελλάδα με ομιλίες του, σε... Έλληνες στην Αστόρια Νέας Υόρκης και σε... Έλληνες στο Τάρπον Σπριγκς, της Δυτικής Φλόριδας... Α, συναντήθηκε και με έναν Αμερικανό γερουσιαστή.

Ο υφυπουργός δηλώνει (δημοσιεύεται σε ομογενειακό και σε αθηναϊκά ΜΜΕ) ότι "θα είναι ο κεντρικός ομιλητής" στην Έκθεση στο Μαϊάμι.
Η αλήθεια: Θα είναι ένας από τους... 80 ομιλητές και όχι ο "κεντρικός". ΔΕΝ υπάρχει "κεντρικός ομιλητής" στην Έκθεση. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο κ. υφυπουργός συμμετέχει μόνο σε conference την Τετάρτη 16 Μαρτίου και στην συνέντευξη Τύπου της ελληνικής αποστολής το μεσημέρι της 15 Μαρτίου.

Ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, ξεκίνησε την προβολή της Ελλάδας σε δεξίωση στο σπίτι του Έλληνα Ομογενή επιχειρηματία - πλοιοκτήτη κ. Κατσούφη στο Μαϊάμι, την Κυριακή 13 Μαρτίου, μιλώντας σε Έλληνες που ζουν στη νότια Φλόριδα. Θα έχει επαφές και με άλλους "επιφανείς" Ομογενείς.

Τα μέλη της πολυμελούς ελληνικής αποστολής (25-27 άτομα) απολαμβάνουν από την Κυριακή 13 Μαρτίου -έφτασαν Σάββατο βράδυ- την παραλία του Μαϊάμι, και ειδικά, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα κλπ, ενώ περιφέρονται στον χώρο της Έκθεσης ως... τουρίστες.
Τις "εντυπώσεις" κερδίζουν οι... λιμενάρχες, ιδιαίτερα της... Ηγουμενίτσας, που ευελπιστούν "σε πολλά κρουαζιερόπλοια από τις ΗΠΑ" (!!!)...

Θλιβερό συμπέρασμα: Η Ελλάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να προβληθεί σωστά στην διεθνή "Έκθεση Κρουαζιέρας 2011", εξαιτίας της ανεύθυνης, λαμογίστικης, πρόχειρης πολιτικής κρατικών αξιωματούχων και των ανεπαρκών-ολίγιστων πολιτικών της, που βλέπουν τέτοιες Εκθέσεις ως αφορμή για... προσωπικό τους τουρισμό, με κρατικό χρήμα και παραπληροφόρηση μέσω ΜΜΕ στην Ελλάδα, για τα... "επιτεύγματά" τους στο εξωτερικό.

Μην ξεχνάμε ότι, το τελευταίο τετράμηνο του 2010 και σύμφωνα με δηλώσεις υπουργού και υφυπουργού Πολιτισμού - Τουρισμού, ο "στόχος" ήταν το έτος 2011 να γεμίσει η Ελλάδα με τουρίστες και κρουαζιερόπλοια. Τώρα, ο "στόχος" του υπουργείου, μετατίθεται για το έτος... 2012, επειδή -υποθέτουμε- Γερουλάνος και Νικητιάδης, πρέπει να κάνουν επιπλέον 15-20 "χλιδάτα" ταξίδια στο εξωτερικό, για... "προσέλκυση τουριστών".

Και "τα κερασάκια στην τούρτα"

Αυθεντικός διάλογος δύο μελών της ελληνικής αποστολής, 11:25, πρωί της 15 Μαρτίου 2011, στην άκρη του ελληνικού περίπτερου -αριθμός 1287-, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του χώρου της έκθεσης:
«Ρε μαλ..., είδες ρε χτες; Πω πω ρε που... Τι γκομενάρες ήταν αυτές; Πότε πάμε παραλία; Λέγε...» (έχει καταγραφεί σε μαγνητόφωνο, μαζί με άλλα εξίσου...νεοελληνικά).
Οι προβάλλοντες τουριστικά την Ελλάδα στο Μαϊάμι, με κρατικό χρήμα, δεν κατάλαβαν ότι ο άγνωστος δίπλα τους, με την πλάτη γυρισμένη, που υποτίθεται έβλεπε το ελληνικό περίπτερο και κρατούσε επίτηδες κάτω από την αριστερή μασχάλη μισοανοιχτή την εφημερίδα Miami Herald για να φαίνεται ο τίτλος της και με το δεξί χέρι το digital μαγνητόφωνο, σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, ήταν Έλληνας του... "Κalami.net". Προσπάθεια, στα αγγλικά, να ερωτηθεί αντιπρόσωπος από λιμάνι της Ελλάδας, δεν είχε αποτέλεσμα, επειδή δεν γνώριζε αγγλικά, αν και ταξίδεψε στο Μαϊάμι γιά την προβολή του λιμανιού του, ως τόπο προορισμού κρουαζιερόπλοιων.

Ο πλέον αρμόδιος να ευρίσκεται στο Μαϊάμι, ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, προτίμησαν να είναι στο "τραπέζι επισήμων", για την "ιστορική ομιλία" του υφυπουργού σε Έλληνες στην Αστόρια.

Τον άλλο αρμόδιο, τον γενικό πρόξενο στην Φλόριδα, "τον έχουν κάνει λάστιχο", μεταξύ Μαϊάμι και Τάμπα, για να... υποδέχεται υπουργό, υφυπουργό και του... ανάθεσαν να τακτοποιεί μικροεξυπηρετήσεις τους.

Φίλοι και συνεργάτες του υπουργού Διαμαντίδη, προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν τηλεοπτικό συνεργείο για ν' αποθανατίσει τα "έργα" του υπουργού, απευθυνόμενοι στον... γενικό πρόξενο της Ελλάδας!

Πηγή: kalami.net

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8472,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3306,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18351,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2526,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,7,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3872,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6138,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1089,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Τα κωμικοτραγικά με την πολυμελή ελληνική αποστολή στην «Έκθεση Κρουαζιέρας» στο Μαϊάμι
Τα κωμικοτραγικά με την πολυμελή ελληνική αποστολή στην «Έκθεση Κρουαζιέρας» στο Μαϊάμι
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhndLXvKmyHvemE-RpI79m_8oW_J-sA3Y7nMffZDxO0wN_UKHYteqGyeIpN8sT4PLMjGnaDyspQF6djj7i002e124YyMy_V8eNcnicpNlT9zoZY3wjuGk2GJlA2mDUH3ww_nwrM1Yn7XpE/s200/fontainebleau.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhndLXvKmyHvemE-RpI79m_8oW_J-sA3Y7nMffZDxO0wN_UKHYteqGyeIpN8sT4PLMjGnaDyspQF6djj7i002e124YyMy_V8eNcnicpNlT9zoZY3wjuGk2GJlA2mDUH3ww_nwrM1Yn7XpE/s72-c/fontainebleau.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/03/blog-post_2610.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/03/blog-post_2610.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων