Πως έγιναν τα επεισόδια στην Αθήνα

Δείτε το βίντεο με την απόδειξη της προβοκάτσιας
Πως στήθηκε το επεισόδιο με τον Χατζηδάκη


Μια απο τις μεγαλύτερες πορείες ήταν η σημερινή. Αφού εκτιμήσεις της Αστυνομίας αναφέρουν αριθμό 50.000 διαδηλωτών.

Προφανώς γι αυτό το ΠΑΣΟΚ ζήλεψε τις παλιές «καλές» εποχές της χούντας. Όπως τότε, στο Πολυτεχνείο, που οι κουστουμαρισμένοι ασφαλίτες έκαναν συλλήψεις μαζί με τους ένστολους αστυνομικούς στους δρόμους, και έσπαγαν τους διαδηλωτές στο ξύλο, το ίδιο συνέβη και σήμερα. Μόνο που το πρόβλημα είναι ότι δεν συνελάμβαναν κουκουλοφόρους που πέταγαν μολότωφ, αλλά πολίτες που τους «έκραζαν» για την αμφίεσή τους και τον άκρως προβοκατόρικο τρόπο που λειτουργούσαν...»

Εύλογα γεννάται το ερώτημα: Ποίοι τελικά υπέθαλψαν τα επεισόδια, αν δεν τα έστησαν κιόλας; Είναι οφθαλμοφανές ότι όπως την 5η Μαΐου, οπότε εκδηλώθηκε σε μεγαλειώδη διαδήλωση το κύμα της οργής για την κυβέρνηση του Μνημονίου, και σημειώθηκε η τραγωδία της «Μαρφίν», το ίδιο επεδίωκαν και σήμερα. Καθίσταται φανερό ότι στόχος ήταν να δημιουργήσουν «κλίμα Μαρφίν», και γιατί όχι, ενδεχομένως να προκληθούν και θύματα.
Ο κ. Παπουτσής καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ας περιγράψουμε τώρα πως ξεκίνησαν τα επεισόδια. Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι αυτά άρχισαν ενώ η ουρά του ΠΑΜΕ ήταν στην Φιλελλήνων και ακόμα δεν είχε φτάσει η κεφαλή της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο κάτω μέρος του Συντάγματος. Αίφνης βρέθηκαν εκεί ομάδες «αναρχικών» που βομβάρδισαν κυριολεκτικά μια-δυό απομονωμένες διμοιρίες των ΜΑΤ, που ήταν στο ύψος του «Μεγάλη Βρετανία».
Ήταν οφθαλμοφανές ότι οι ένστολοι αστυνομικοί ήταν ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια τέτοια επίθεση, η οποία μάλιστα συνδυαζόταν με τις άκρως επικίνδυνες (εκρηκτικού –και όχι συνηθισμένου- μίγματος) μολότωφ. Σε βοήθειά τους μάλιστα, δεν έσπευδαν άλλες δυνάμεις, αν και όλο το Σύνταγμα «βούλιαζε» από ΜΑΤ.

Ηταν εξίσου ολοφάνερο ότι κάποιοι ήθελαν να επεκταθούν τα επεισόδια, με στόχους:

1. Να διαλυθεί σε πολλά κομμάτια η μεγάλη πορεία, όπως άλλωστε και έγινε.

2. Να μην περάσουν οι διαδηλωτές από το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη. Ενδεχομένως, φοβούνταν απόπειρα κατά του κοινοβουλίου.

Ως όλα δείχνουν λοιπόν, εξυφάνθηκε ένα προβοκατόρικο σχέδιο να γενικευθούν τα επεισόδια. Ούτως ή άλλως, οι σκληροπυρηνικές πολυπληθείς ομάδες «αναρχικών» είχαν έλθει προετοιμασμένες γι’αυτά. Μένει να διευκρινιστεί όμως, ο ρόλος που έπαιξαν οι εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά. Διότι, αν ο ρόλος τους ήταν οι συλλήψεις των μπαχαλάκηδων, σίγουρα απέτυχαν. Άρα, εύλογα προκύπτει το ερώτημα, εάν και αυτοί υπέθαλπαν τα επεισόδια, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Να σημειωθεί ότι το μπλόκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης (Αναρχικοί-Εξάρχεια) εμφανίστηκε σήμερα πολύ καλά οργανωμένο και πολυπληθές και δεν προκλήθηκε από εκεί κανένα επεισόδιο.

Ένα επεισόδιο που τα λέει όλα

Είναι συγκλονιστικό, αλλά αφού ο κύριος όγκος όλων των πορειών είχε διαλυθεί και τα επεισόδια είχαν περιοριστεί στα Προπύλαια από μερικές εκατοντάδες «αναρχικούς» -που κι’αυτοί έφευγαν- στην Ακαδημίας, στο σημείο από την οδό Σίνα έως τις οδούς Ομήρου και Αμερικής, είχαν συγκεντρωθεί, μαζί με τα ΜΑΤ περί τα διακόσια «φρικιά». Με τη διαφορά ότι δεν πέταγαν πέτρες και μολότωφ στα ΜΑΤ, αλλά κάθονταν ήσυχα και συζητούσαν μαζί τους.
Το πλέον εντυπωσιακό και παράλληλα προκλητικό ήταν όμως, ότι αυτή την εικόνα την έδιδαν μπροστά στα μάτια εκατοντάδες πολιτών που τους αποδοκίμαζαν για την «αμφίεσή» τους. Ποιο το αποτέλεσμα; Κάποιοι ασφαλίτες, με εντολές του επικεφαλής τους, ο οποίος φορούσε παλιό αμερικάνικο τζάκετ, ήταν ψηλός ψαρομάλης και κρατούσε ασύρματο, επiτίθεντο σε άτοαμα, τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν 50ρηδες, 55ρηδες και 60ρηδες. Ανδρες και γυναίκες.

Στη διασταύρωση της οδού Ομήρου και Ακαδημίας, είχαν ρίξει στο έδαφος έναν καθ’όλα αξιοπρεπή 60ρη, και του είχαν φορέσει χειροπέδες. Ήταν εμφανές επίσης ότι τον είχαν κτυπήσει στο μάτι. Αυτά δεν τα έκαναν τα ΜΑΤ, αλλά οι ασφαλίτες, που ήταν ντυμένοι… χουλιγκάνοι. Ο λόγος της «σύλληψής» του; Τους τράβηξε –άκουσον, άκουσον- φωτογραφία. Τι είχαν άραγε να κρύψουν όλοι αυτοί που δεν έπρεπε να φωτογραφηθούν; Όταν μάλιστα, δημοσιογράφος, ο οποίος μάλιστα –απ’ότι είδα- τους επέδειξε και ταυτότητα, παρενέβη και πήγε να φωτογραφήσει το περιστατικό, του επετέθησαν και τον γρονθοκόπησαν (χαμηλά βέβαια, μην φανεί και κανα σημάδι στο πρόσωπο).

Τα συμπεράσματα δικά σας για το τι επεδίωκε σήμερα όλος αυτός ο μηχανισμός και ποιος υπέθαλψε τα επεισόδια. Βέβαια, η ΕΛΑΣ επισήμως θα πεί ότι οι ενδεδυμένοι χουλιγκάνοι, προορίζονταν για συλλήψεις κουκουλοφόρων. Απορίας άξιον είναι όμως, γιατί συνελάμβαναν απλούς πολίτες που τους «έκραζαν» και δεν πήγαιναν μερικές δεκάδες μέτρα παρακάτω να ανακατευτούν με τους «αναρχικούς» για να τσιμπήσουν κάποιον. Τα παραμύθια άλλού. Είναι πάντως, η πρώτη φορά που η Αστυνομία κατεβάζει τόσο μαζικά μέλη της ντυμένα σε «φρικιά». Τουλάχιστον ας κρατούν τα προσχήματα.

Θ.Γ.

Η απόδειξη της προβοκάτσιας

Δείτε στο βίντεο του Russia Today την απόδειξη της προβοκάτσιας. Η πορεία μόλις βγαίνει απο την Σταδίου και οι μολότοφ πέφτουν 200 μέτρα μπροστά στην Μ. Βρετάνια. Ο στόχος των δυνάμεων καταστολής (περισσότερες απο κάθε άλλη φορά) και των «γνωστών αγνώστων» ήταν να μην φτάσει η πορεία στην Βουλή.



Πως στήθηκε το επεισόδιο με τον Χατζηδάκη

Αυτοί που είναι γύρω του είναι πολίτες και ένας συνοδός
ασφαλείας του που προσπαθούσαν να τον προστατεύσουν
Φεύγοντας ο Κ. Χατζηδάκης από τη Βουλή για να πάει στο γραφείο του, τον πήραν απο πίσω πέντε-έξι άτομα. Ήταν αυτοί που επανειλημμένως του επετέθησαν λίγα λεπτά αργότερα. Ήταν πρόσωπα που κάθε άλλο μοιάζουν με εκείνους που μετέχουν στις πορείες. Μάλλον για λούμπεν στοιχεία έδειχναν. Οι ίδιοι φώναξαν “ρε σείς πολιτικός περνάει” και ακολούθησαν όσα έγιναν.

Μάλιστα, κάποιοι δεν γνώριζαν ούτε καν ποιός πολιτικός ήταν όταν επετίθεντο, και άλλοι νόμιζαν ότι περνούσε ο… Θόδωρος Πάγκαλος. Κάτι που τους εξαγρίωνε ακόμα πιο πολύ.Να σημειωθεί πως στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος περνούσε εκείνη τη στιγμή η πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ ακόμα η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ήταν πολύ μακριά από την πλατεία.

Τελικά, ο κ.Χατζηδάκης δέχθηκε πλαστικά μπουκάλια με νερό, αλλά και γροθιές. Με τη βοήθεια κάποιων ψύχραιμων φυγαδεύθηκε στο γραφείο του. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε μια ομάδα “αναρχικών” με κουκούλες και έσπασε την Μερσεντές του που ήταν παρκαρισμένη στη Βουκουρεστίου. Να σημειωθεί πως μέχρι τότε δεν είχε εμφανιστεί κανείς “αναρχικός” στο επεισόδιο με τον κ. Χατζηδάκη.

Εντυπωσιακό είναι πάντως, ότι τα ΜΑΤ εμφανίστηκαν με καθυστέρηση τουλάχιστον πέντε λεπτών από το επεισόδιο. Κι’αυτό παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα και όλη η περιοχή γύρω απο αυτό βούλιαζαν από ΜΑΤατζήδες.

Πηγή: antinews.gr





Photos: MSNBC/AP

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8480,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3311,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,115,Έβρος,18363,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2532,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1483,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,43,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,197,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1485,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3874,Πολιτική,1473,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6142,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Πως έγιναν τα επεισόδια στην Αθήνα
Πως έγιναν τα επεισόδια στην Αθήνα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7cp_zb-VbXIpEOusuvk2SSGnzQIXJrgtfxUYLioRwhzoNRaTPmYHlW6vFfQIR6LU2BuV8vF9QjUSQfi3G2zgOymysG8TVjyrRlJvNlFBFXa05BHf5p-J6jIEE3HPlrOEsaPvgLwVVBao/s320/mat-fires.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7cp_zb-VbXIpEOusuvk2SSGnzQIXJrgtfxUYLioRwhzoNRaTPmYHlW6vFfQIR6LU2BuV8vF9QjUSQfi3G2zgOymysG8TVjyrRlJvNlFBFXa05BHf5p-J6jIEE3HPlrOEsaPvgLwVVBao/s72-c/mat-fires.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2010/12/blog-post_5049.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2010/12/blog-post_5049.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων