Αυτά είναι τα "έργα και οι μέρες" του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή

• Ο άνθρωπος της ΜΙΤ που αλωνίζει στη Θράκη
• Με προϋπηρεσία στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς, υψηλόβαθμο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών, και η κουστωδία του εφαρμόζουν την ίδια συνταγή για τον εκτουρκισμό ελληνικών εδαφών
• Μονίμως θύματα της κρατικής αδιαφορίας και της τουρκικής προπαγάνδας οι Έλληνες μουσουλμάνοι

Αυτό που έγιναν τις ημέρες αυτές, με την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές των μουσουλμάνων της Θράκης, σε συνδυασμούς "ανεξάρτητους" των ελληνικών κομμάτων, αποτελεί μόνο μία πτυχή της τουρκικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα.

Η υλοποίηση αυτής της πολιτικής επιταχύνθηκε μετά την οξεία οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα και... προωθείται από τους Τούρκους με μία άνευ προηγουμένου «επίθεση ειρήνης και φιλίας» και εκφράσεως προθέσεων για ειρηνική επίλυση όλων των προβλημάτων, στην προσπάθεια τους να επωφεληθούν από τη θέση αδυναμίας στην οποία βρίσκεται την περίοδο αυτή η Ελλάδα...»

Πίσω από όλα αυτά, όμως, κρύβεται μία προσεκτικά σχεδιασμένη σειρά ενεργειών των Τούρκων, οι οποίοι με την παθητική στάση και απραξία των ενδεών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών και την ανοχή τους στις προκλήσεις τους προβαίνουν σε ενέργειες, που όχι μόνο αποτελούν ύβρη για την ελληνική πολιτική ηγεσία, αλλά είναι και ιδιαίτερα αποκαλυπτικές των πραγματικών τουρκικών προθέσεων.

Στη Θράκη, για παράδειγμα, η κάθοδος των μουσουλμάνων σε ανεξάρτητους συνδυασμούς δεν είναι αποτέλεσμα δικής τους αποφάσεως, αλλά της άμεσης καθοδηγήσεως του Τούρκου προξένου Μουσταφά Σαρνίτς, ο οποίος, όπως αναφέραμε πρόσφατα, δεν είναι καν διπλωμάτης (δεν εμφανίζεται σε καμία επετηρίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ), αλλά ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ.

Πλούσιο βιογραφικό

Ο Σαρνίτς, που ήλθε στην Ελλάδα την 1η Νοεμβρίου 2008 από το Κόσοβο, υλοποιεί την ίδια ακριβώς πολιτική που εφάρμοσε και εκεί, με τη δημιουργία μίας συμπαγούς τουρκικής μειονότητας, που μέχρι τότε δεν ήταν οργανωμένη, με την αφομοίωση των Γκοράντσι (αντίστοιχων με τους δικούς μας Πομάκους) από την τουρκική μειονότητα, τη δημιουργία του Τουρκικού Κόμματος Κοσσόβου, και όχι μόνο.

Ο Σαρνίτς, ως πρόεδρος του τουρκικού γραφείου συντονισμού του ΤΙΚΑ (του Τουρκικού Οργανισμού Διεθνούς Συνεργασίας και Αναπτύξεως) στο Κόσοβο, ο οποίος αποτελεί το κύριο όργανο διεισδύσεως της Τουρκίας στα Βαλκάνια και αλλού και συνεργάζεται στενά με τη ΜΙΤ, επέτυχε μία άνευ προηγουμένου οικονομική διείσδυση στο Κόσοβο, φέρνοντας μεταξύ άλλων εκεί και την Τουρκική Τράπεζα Οικονομίας (Turk Ekonomi Bankasi), με αποτέλεσμα μετά την ανεξαρτησία του Κοσσόβου να καταστεί ο πρώτος πρόξενος της Τουρκίας στην Πρίστινα.
Σημ.: Εδώ μας έφερε την κρατική Ziraat Bankasi, γνωστή για την παροχή «στέγης» σε πράκτορες της ΜΙΤ, ενώ ο ίδιος διατηρεί στενή επαφή με τον εδώ διευθυντή της, οι ενέργειες του οποίου έχουν ήδη τραβήξει την προσοχή των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Με κάθε μέσο

Με τις περγαμηνές αυτές, μας ήλθε από τον Νοέμβριο του 2008 στην Θράκη και άρχισε την εφαρμογή του ίδιου σχεδίου και στη ζωτική αυτή περιοχή της χώρας μας. Μέσα στη διετία αυτή, οι τουρκικές επιδιώξεις για την αφομοίωση των Πομάκων της Θράκης (στα πρότυπα των Γκοράντσι του Κοσσόβου) εκδηλώθηκαν με αφόρητες πιέσεις, απειλές, διωγμούς, άφθονο χρήμα, κοινωνικό αποκλεισμό κ.ά. εις βάρος των αντιστεκόμενων στον εκτουρκισμό Πομάκων, οι συνεχείς διοργανώσεις διάφορων τουρκικών εορτών-πανηγυριών, με σκοπό να δοθεί μία γενική «τουρκοφανής» εικόνα της Θράκης, επέτυχαν να ιδιοποιηθούν όλες τις εορτές και τα παραδοσιακά πανηγύρια των Πομάκων, τα οποία εμφανίζονται πλέον ως τουρκικά, και έφτασαν στο σημείο να εορτασθεί, παρουσία του μάλιστα, στις 14 Ιουνίου 2010, η κατάληψη της Θράκης τον 14ο αιώνα από τους Οθωμανούς!
Σημ.: Η περίφημη εορτή «40 Κουμπάνια», προς τιμή των 40... παλικαριών ενός κάποιου Σουλεϊμάν πασά, που σκοτώθηκαν και ετάφησαν στη Θράκη.

Επειδή, όμως, ο δραστήριος αυτός πράκτορας της ΜΙΤ, που εμφανίζεται ως πρόξενος της χώρας του, δεν τα προλάβαινε όλα μόνος του, ζήτησε και ενισχύσεις. Έτσι, μας κατέφθασε προ εβδομάδων, ως υποπρόξενος, ένας ακόμα γνωστός πράκτορας της ΜΙΤ, ο Gursoy Gursel.
Και λέμε «γνωστός πράκτορας», γιατί ο τελευταίος, που ήλθε από τη Χάγη (γνωστή για την έντονη παρουσία εκεί των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών), όχι μόνο δεν είναι και αυτός διπλωμάτης, αλλά είναι γνωστό ότι προ ετών είχε υπηρετήσει στην τουρκική πρεσβεία των Αθηνών ως «όργανο» της ΜΙΤ!
Το πώς δέχτηκε τη διαπίστευση αυτού του γνωστού Τούρκου πράκτορα το ελληνικό ΥΠΕΞ είναι βέβαια μία άλλη υπόθεση και μας κάνει να αναρωτηθούμε τι θα γινόταν αν εμείς διορίζαμε ως υποπρόξενο στη Σμύρνη τον... Σάββα Καλεντερίδη.

Τουρκικό κόμμα

Την περίοδο Σαρνίτς, είχαμε μία ακόμα περίπτωση εφαρμογής του προτύπου που ακολούθησε στο Κόσοβο, με την πρόσφατη επανασύσταση του κόμματος του γνωστού εξτρεμιστή της μειονότητας, Σαδίκ, και την οργάνωση κατόπιν ενεργειών του των ανεξάρτητων μειονοτικών συνδυασμών, με πλέον προβεβλημένο αυτόν της Σιμπέλ Μουσταφάογλου.
Η τελευταία, αντινομάρχης και στέλεχος που ανεδείχθη μέσα από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος, όπως πολλοί άλλοι πριν από αυτήν, μεταξύ των οποίων και όλοι οι μέχρι τώρα μουσουλμάνοι βουλευτές και πολιτευτές, Φαΐκογλου, Ικαλίπ Γκαλίπ, Σαδίκ, Καραχασάν κλπ., τελικά το γύρισε και το παίζει... Μπουμπουλίνα της Θράκης, υβρίζοντας στην τελευταία της προεκλογική ομιλία τη χώρα που τη φιλοξενεί, λέγοντας: «Η χώρα αυτή, η κυβέρνηση, αυτό το έθνος (!) είναι μπατιρισμένο» και ότι εκείνη θα φροντίσει να φέρει επενδύσεις στη Θράκη από την Τουρκία, με σκοπό να ιδρύσει βιομηχανίες και να δώσει ψωμί και εργασία στους Τούρκους της Θράκης.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω «Μπουμπουλίνα» των Τούρκων περιοδεύει, σύμφωνα με τοπικές πηγές, στα χωριά της μειονότητας και στους οικισμούς των Ρομά (που δεν καταλαβαίνουν καν τουρκικά) υπό τους ήχους τουρκικού στρατιωτικού εμβατηρίου με στίχους: «Ω, γενναίο τουρκικό έθνος, οι στρατιές σου δοξάστηκαν στον κόσμο, τουρκικό έθνος, τουρκικό έθνος, αγάπα με πάθος το έθνος σου, κατάστρεψε τους εχθρούς της πατρίδας σου, να υποστούν την ταπείνωση...».

Φυσικά, ένθερμος υποστηρικτής της είναι ο Τούρκος «πρόξενος» Μουσταφά Σαρνίτς, με τον τεράστιο για απλό προξενείο προϋπολογισμό, ο οποίος έφτασε στο σημείο να τοποθετηθεί ανοιχτά στο Διαδίκτυο υπέρ της Μουσταφάογλου, δηλώνοντας οπαδός της.
Σημ.: Μετά το διάβημα του ΥΠΕΞ προς τον Τούρκο πρέσβη, η σχετική ιστοσελίδα κατέβηκε και ο Σαρνίτς ισχυρίσθηκε ότι τη δήλωση του αυτή την έβαλαν κάποιοι άλλοι...

Κατόπιν σχεδίου

Όλα αυτά δεν έγιναν βέβαια από μόνα τους και χωρίς προετοιμασία. Συγκεκριμένως, μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν και την πολυπληθή ακολουθία του, που ήλθαν στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανόταν και ο Τούρκος υπουργός επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Τούρκων του εξωτερικού, Φαρούκ Τσελίκ.
Τι έκανε αυτός; Στις 22 Οκτωβρίου δέχθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλης Βρετανίας» 12 επιφανή στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, προφανώς για να επικυρώσει με το υπουργικό του κύρος τους σχεδιασμούς του Σαρνίτς.

Μεταξύ των τελευταίων, ήταν οι δύο αυτοδιορισμένοι μουφτήδες Αχμέτ Μέτε της Ξάνθης και Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής, ο Αλί Πεντζιάλ, πρόεδρος του συλλόγου Χίλια από τη Θράκη, ο Μεχμέτ Ντερτιμάν, πρόεδρος των αποφοίτων της ΕΠΑΘ Κομοτηνής (ο οποίος πρόσφατα διαμαρτυρήθηκε για τα πατριωτικά ποιήματα Ελλήνων μαθητών στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου - προφανώς ήθελε μόνο τα αντίστοιχα τουρκικά), ο Αχμέτ Καρά, πρόεδρος της παράνομης Τουρκικής Ενώσεως Ξάνθης, ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας Μουράτ Ντικμέν, αρμόδιος για θρησκευτικές υποθέσεις (!) και φυσικά ο πρόεδρος του γνωστού για την ανθελληνική του δράση Συλλόγου Αλληλοβοήθειας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Μόνο που, προς έκπληξη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, αυτός δεν ήταν ο γνωστός Φερούχ Οζκάν, του παραρτήματος Κωνσταντινουπόλεως, αλλά ο Χακάν Τσαβούσογλου, του παραρτήματος της Προύσας, φίλος -όπως ακούγεται- του Τούρκου «προξένου», ο οποίος μάλλον φρόντισε να τον φέρει κρυφά αντί του Οζκάν.
Το γιατί ήρθε ο Τσαβούσογλου φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές. Σύμφωνα με την «Birlik» της 6ης Νοεμβρίου, έστειλε στην Ελλάδα 4.000 Τούρκους από την Προύσα, με λεωφορεία που μίσθωσε ο σύλλογος του, με οδηγίες να ψηφίσουν τους ανεξάρτητους μειονοτικούς συνδυασμούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, οι Τούρκοι επισκέπτες-ψηφοφόροι έγιναν δεκτοί από άτομα του προξενείου, τα οποία, αφού τους κατέγραψαν, τους έδωσαν οδηγίες πού και ποιους να ψηφίσουν.

Η στήλη, που δεν παρέθεσε παρά ελάχιστα μόνο στοιχεία από αυτά που διαθέτει για τη βάναυση ανάμειξη της Τουρκίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και τις υπονομευτικές της δραστηριότητες στη Θράκη, περιμένει να δει αν, μετά τις εκλογές, όπου οι μειονοτικοί εξέλεξαν δικούς τους δημάρχους στη Μύκη και στη γύρω περιοχή (Εχίνο, Θέρμες, Σμίνθη, Ίασμο), θα υπάρξει και η τελική υπογραφή των ενεργειών του Σαρνίτς, με την ανάρτηση των γνωστών σημαιών του βραχύβιου, κράτους των Τούρκων στη Θράκη. Γιατί το ίδιο έκανε και στο Κόσοβο, υψώνοντας την τουρκική σημαία στους δήμους που ήλεγχε η τουρκική μειονότητα.

Αν αυτό συμβεί και γίνει (και αυτό) ανεκτό, τότε καιρός να αρχίζουμε να συνηθίζουμε στην ιδέα της πραγματικής συνδιοικήσεως Ελλάδας -Τουρκίας στη Θράκη, προς δόξαν του συνόλου του ελληνικού πολιτικού κόσμου, που θα έχει φτάσει στα πρόθυρα απώλειας εθνικού εδάφους χωρίς πόλεμο...

Πηγή: Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ (Μάνος Ηλιάδης) via staratalogia.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,608,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2047,Αλεξανδρούπολη,8553,Άμυνα,349,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3018,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3320,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,698,Δράμα,116,Έβρος,18463,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2566,Εκκλησία,1234,Εκπαίδευση,1495,Ελλάδα,1312,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,71,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,633,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,57,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,327,Θράκη,755,Ιστορία,230,Καβάλα,193,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,587,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,673,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,342,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1500,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,276,Περιβάλλον,426,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3892,Πολιτική,1486,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,11,Πρώτο Θέμα,6171,Ροδόπη,416,Σαμοθράκη,667,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,558,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,140,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,66,Τυχερό,53,Υγεία,1096,Φέρες,393,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αυτά είναι τα "έργα και οι μέρες" του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή
Αυτά είναι τα "έργα και οι μέρες" του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR-H8C1tYENndVMOYPN8O3idvkhtZUafUwfen6kYQ3M-w5VYREyLU6iEZ8WeZApjmqBH7JYM2980jknUmCSDIvg5P01sb-VIhyphenhyphenJLu1weB7MybNn1poe8BSdRYi-PGZJQx9xxfO1KWEEzE/s320/SarnitsMoustafa.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR-H8C1tYENndVMOYPN8O3idvkhtZUafUwfen6kYQ3M-w5VYREyLU6iEZ8WeZApjmqBH7JYM2980jknUmCSDIvg5P01sb-VIhyphenhyphenJLu1weB7MybNn1poe8BSdRYi-PGZJQx9xxfO1KWEEzE/s72-c/SarnitsMoustafa.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2010/11/blog-post_5819.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2010/11/blog-post_5819.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων