Γράμματα φορέων προς το νέο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Η ερώτηση, απλή, αλλά κρίσιμη: Τι ζητούν οι φορείς της Αλεξανδρούπολης, ο καθένας για τον τομέα δραστηριότητάς του, από το νέο Δήμαρχο που θα προκύψει από τις εκλογές του Νοέμβρη; Αν έπρεπε να του γράψουν ένα γράμμα, τι θα πρωτοέγραφαν σ’ αυτό; Ποιες αγωνίες θα μοιράζονταν με το νέο Δήμαρχο; Ποια αιτήματα θα υπερτόνιζαν; Ποιες προτάσεις θα κατέθεταν;
Η «ΓΝΩΜΗ» φιλοξενεί τα αιτήματα και τις προτάσεις εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των εμπόρων, των αρχιτεκτόνων, των φιλόζωων, αλλά και όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην περιοχή μας.

Μπορεί οι ανάγκες και οι αγωνίες κάθε φορέα να είναι διαφορετικές, ωστόσο, σε ένα ζήτημα μοιάζουν να συμφωνούν όλοι: στην ανάγκη ύπαρξης διαλόγου και συνεννόησης με το νέο Δήμαρχο, για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν. «Οι αποφάσεις να παίρνονται για εμάς, με εμάς», τονίζουν και θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον της πόλης...»

Απόστολος Γκιγκούδης: «Μέτρα για ανέργους»
Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, που ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται διαρκώς, μέρα με τη μέρα, είναι κρίσιμο ο νέος Δήμαρχος να αφουγκράζεται την κοινωνία και να παίρνει μέτρα για την προώθηση της απασχόλησης για τους πολίτες του Δήμου του.
Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου κ. Απόστολος Γκιγκούδης, καταθέτει μία σειρά προτάσεων, τις οποίες είναι ανάγκη να λάβει σοβαρά υπόψη του ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

«Είναι πολύ σημαντικό να παραχωρηθεί μία έκταση, περιφερειακά του νέου Δήμου, προκειμένου να κατασκευαστούν εργατικές κατοικίες. Έχουμε θετική ανταπόκριση από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, το μοναδικό εμπόδιο είναι η εύρεση και παραχώρηση έκτασης από το Δήμο. Είναι κάτι που το έχει ανάγκη η περιοχή μας, τόσο οι εργαζόμενοι που θα εγκατασταθούν σε αυτές τις οικίες, όσο και οι οικοδόμοι που θα απασχοληθούν για την κατασκευή τους. Από εκεί και πέρα, ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να φροντίσει για την εκπόνηση προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας για ανέργους της περιοχής μας. Είναι απαραίτητο να ενταχθούν τέτοια προγράμματα στους Δήμους μας, τα οποία στην Ευρώπη έχουν δώσει λύσεις σε πολλές περιπτώσεις. Φυσικά, μία ακόμη πρότασή μας, αφορά στους μακροχρόνια ανέργους, από 3 χρόνια και πέρα, για τους οποίους θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα από το δήμο, προκειμένου να μην καταβάλλουν τα δημοτικά τέλη. Είναι μία βοήθεια κι αυτή».

Γιάννης Ταταρίδης: «Σχολεία, σχολεία, σχολεία»
Ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα στην Αλεξανδρούπολη είναι η έλλειψη σχολικών υποδομών, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ασφυκτιούν καθημερινά μέσα σε υπεράριθμές αίθουσες, αλλά και σε σχολεία που έχουν άμεσα ανάγκη συντήρησης.
Η πρώτη απάντηση του προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Έβρου Γιάννης Ταταρίδης, στην ερώτηση της «Γ», «τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί από το νέο Δήμαρχο», τα λέει όλα: «Σχολεία, σχολεία, σχολεία. Αυτό να γράψετε!».

«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε 6ο γυμνάσιο, άμεσα. Επιπλέον, γρήγορα θα χρειαστούμε και 5ο λύκειο. Η πόλη μεγαλώνει και μαζί της και οι ανάγκες της εκπαίδευσης. Απαραίτητη κρίνουμε ακόμη τη μεταστέγαση των ΕΠΑΛ, ιδιαίτερα το 1ο είναι πολύ παλιό. Φυσικά, πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία μουσικού γυμνασίου και λυκείου. Είμαστε ένας από τους τελευταίους νομούς της χώρας που δεν διαθέτει μουσικό σχολείο. Παράλληλα, μας ανησυχεί το γεγονός ότι φέτος οι σχολικές επιτροπές διέθεσαν πολύ λιγότερα χρήματα για τη συντήρηση και τη λειτουργία των σχολείων μας. Αυτό αφορά τόσο τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνονται σε κάποια σχολεία, ιδιαίτερα στα παλαιότερα, όσο και για πετρέλαιο θέρμανσης, που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως εδώ δεν γίνεται να κάνουμε τσιγκουνιές».

Στάθης Μακρίδης: «Συνεργασία δήμου – εμπόρων»
Η αγορά στενάζει και οι έμποροι υποφέρουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως την περιγράφουν οι έμποροι της Αλεξανδρούπολης, πολύ προτού χτυπήσει την πόρτα μας η οικονομική κρίση. Αυτό που τονίζουν δια του προέδρου τους Στάθη Μακρίδη, είναι ότι η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου είναι απαραίτητη και μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στην περιοχή.

«Αρχικά, από το νέο Δήμαρχο, ζητούμε συνεργασία για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν. Από την τουριστική ανάπτυξη και τα πολιτιστικά γεγονότα, μέχρι την οριστικοποίηση κάποιων εκδηλώσεων που θα προσελκύσουν κόσμο. Ζητούμε να έχουμε φωνή όταν παίρνονται αποφάσεις για παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο. Για πεζοδρομήσεις, πάρκινγκ, ποδηλατοδρόμους. Μπορεί να αλλάξει και να αναπτυχθεί η πόλη μέσα από τη συνεργασία εμπόρων και δήμου. Μία πολύ καλή πρότασή μας αφορά και τη δημιουργία εμπορικού χωριού, που δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Ζητούμε επίσης η λαϊκή αγορά να λειτουργήσει νόμιμα, δεν πρέπει να γίνουν χάρες σε κανέναν, αλλά να εφαρμοστεί ο νόμος. Ένα ακόμη ζήτημα είναι και το παρεμπόριο, για το οποίο θα πρέπει ο δήμος να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό κατασχέσεων».

Χαράλαμπος Καλεμτζής: «Να μας ακούει ο Δήμαρχος»
Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος των παραγωγών της λαϊκής αγοράς Χαράλαμπος Καλεμτζής. Η λαϊκή αγορά είναι ένα θέμα, το οποίο έχει ταλαιπωρήσει και απασχολήσει τα τελευταία χρόνια ολόκληρη την πόλη. Όπως σημειώνει ο κ. Καλεμτζής, ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να ακούει τους παραγωγούς, αλλά και να αφουγκράζεται τους πολίτες που έχουν συνδέσει εδώ και πολλά χρόνια τις αγορές για το τραπέζι τους με τη λειτουργία της λαϊκής.

«Για ό,τι απόφαση θα παίρνει ο νέος Δήμαρχος, θα θέλαμε να μας ακούει. Προτού ξεκινήσει να κάνει κάτι, να συμβουλεύεται τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Στην παρούσα φάση, η αλλαγή της ημέρας από Σάββατο και πάλι σε Πέμπτη πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Όσο για τον χώρο, έχουμε κάνει αγώνα για να παραμείνουμε κάτω από τον Φάρο, αν όμως βρεθεί κάποιος άλλος, μόνιμος χώρος, ακόμη και κλειστός, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα».

Αλέκος Καραδέδος: «Καπνομάγαζο, παραλιακή, ελεύθεροι χώροι»
Πολλά τα ζητήματα που θέτει προς το νέο Δήμαρχο ο πρόεδρος των Αρχιτεκτόνων Έβρου Αλέκος Καραδέδος, μια και πολλά είναι τα ανοιχτά ζητήματα – ανοιχτές πληγές της πόλης.
«Θα ξεκινήσω με το θέμα του Καπνομάγαζου. Μία υπόθεση για την οποία αγωνιστήκαμε και θα πρέπει επιτέλους να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, θέλουμε ο νέος Δήμαρχος να δείξει μία ευαισθησία προς όλα τα κτίρια της πόλης που σηματοδοτούν την πόλη και την ιστορικότητά της. Θα πρέπει ακόμη να ξεκαθαρίσει η υπόθεση των ψαράδικων, να ακούσουν τις προτάσεις μας για το τι μέλλει γενέσθαι εκεί. Όσο για τους χώρους πρασίνου, θα πρέπει να προστατευτούν, τόσο οι ήδη υπάρχοντες, όσο και αυτοί που προβλέπονται να δημιουργηθούν από το σχέδιο πόλης, αλλά κινδυνεύουν να χαθούν. Για τις αποθήκες της ΚΥΔΕΠ, ένα ακόμη βαλτωμένο θέμα, επειδή είναι σε τόσο στρατηγικό σημείο της πόλης, είναι ανάγκη να περιέλθουν, με οποιοδήποτε κόστος, στο δήμο και να δοθούν στους πολίτες.

Ακόμη, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα των ποδηλατοδρόμων για όλη την πόλη, ενώ η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης πρέπει επιτέλους να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, ώστε να έχουμε την επαναπροσέγγιση της πόλης με τη θάλασσα. Τέλος, ζητούμε από το νέο Δήμαρχο, για τα δημοτικά έργα, να κάνει ανοιχτούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, κι όχι απευθείας αναθέσεις, τις οποίες ψευδεπίγραφα βαφτίζει έρευνες και τις δίνει σε πανεπιστημιακούς».

Θεόδωρος Ράπτης: «Γενναίο πρόγραμμα στειρώσεων»
Πολύ λιγότερες στειρώσεις από αυτές που απαιτούνται, κονδύλια πενιχρά και ένα πρόχειρο καταφύγιο που αντί για 70 που προβλέπεται, φιλοξενεί σήμερα 158 σκυλιά! Αυτός είναι ο απολογισμός της παρούσας δημοτικής αρχής, από την οποία κανένας φιλόζωος δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος.
Ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός» Θεόδωρος Ράπτης, είναι ένας από τους εθελοντές που μέρα – νύχτα προσπαθούν και διαθέτουν τον χρόνο και τα χρήματά τους, πολλές φορές, ώστε να μην ξεφύγει τελείως η κατάσταση με τα αδέσποτα στην πόλη.

«Αρχικά, το πιο σημαντικό για εμάς, είναι η νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει σε ένα γενναίο πρόγραμμα στείρωσης. Ένα ετήσιο πρόγραμμα, ύψους 40 χιλιάδων ευρώ, ώστε να μπορέσουμε να στειρώσουμε περίπου 70 σκυλιά. Με επιχορηγήσεις πενιχρές και μάλιστα σε δόσεις, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξει επιχορήγηση για τη λειτουργία του πρόχειρου καταφυγίου, στο οποίο έχουμε 158 σκυλιά, ενώ προβλέπονται το πολύ 70. Χρήματα για το φαγητό τους, την καθαριότητά τους και την καθημερινή ιατρική φροντίδα τους. Βεβαίως, χρειάζονται και υπάλληλοι για τον σκοπό αυτό, μια και οι εθελοντές δεν μπορούν να γίνουν χίλια κομμάτια. Τέλος, απαραίτητο είναι να δημιουργηθεί και το μόνιμο κυνοκομείο, για το οποίο έχουμε ακούσει ότι είναι ακόμη στις μελέτες και τα χαρτιά».

Κούλα Καφετζή: «Υποδομές και έμφαση στους ντόπιους δημιουργούς»
Τα σημαντικότερα και πιο αξιοσημείωτα πολιτιστικά γεγονότα των τελευταίων ετών στην πόλη μας γίνονται χάρις στο μεράκι και την αγάπη ορισμένων ανθρώπων που μέσα από συλλόγους και φορείς προσπαθούν εδώ και χρόνια να δώσουν πολιτιστική ζωή σε μία κατά τ’ άλλα μονίμως σε πολιτιστική χειμερία νάρκη πόλη.
Η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, που έχει απλώσει τις δραστηριότητές της και πολύ πέρα από το κινηματογραφικό πεδίο, δίνει έμφαση στους νέους δημιουργούς και τις υποδομές.

«Επειδή ο πολιτισμός είναι αυτός που ανυψώνει το επίπεδο μιας πόλης, που συνενώνει τους πολίτες, τους εμπνέει και τους παρακινεί στη δημιουργία, οι αρχές μας θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σοβαρά και ουσιαστικά τον χώρο του πολιτισμού. Πρώτος και βασικός παράγοντας οι υποδομές, (θεατρικές και μουσικές σκηνές, κινηματογράφος, πινακοθήκη κλπ.) που μέχρι στιγμής απουσιάζουν και όλα γίνονται εκ των ενόντων. Ας πάρουμε παράδειγμα από γειτονικές μας πόλεις οι οποίες είτε κατασκευάζουν νέους χώρους είτε συντηρούν παλιά ιστορικά κτίρια και τα μετατρέπουν πολιτιστικά κέντρα.

Θα πρέπει επίσης να δικτυωθούν οι ομάδες ντόπιων δημιουργών, κυρίως νέων, κατά είδος (θεατρικές ομάδες, εικαστικές, ομάδες χορού, μουσικά σύνολα κλπ.) ώστε το αποτέλεσμά τους όχι μόνον να μην χάνεται αλλά να πολλαπλασιάζεται μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση. Θεσμικοί υπεύθυνοι πολιτισμού να ορίζονται άνθρωποι με γνώση και αγάπη γι’ αυτόν, που δεν θα τον βλέπουν ψηφοθηρικά και βαριεστημένα και θα μπορούν να κρίνουν και να συνθέτουν με περίσκεψη και ευθυκρισία τα κινήματα της τέχνης και να κατανέμουν σωστά τα χρήματα που δαπανώνται για τον πολιτισμό ώστε να μένει μια σοβαρή παρακαταθήκη στον τόπο.
Κι επιτέλους ας αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο όλοι αυτοί οι εθελοντές, οι ενεργοί πολίτες που με αυταπάρνηση και πάθος υπηρετούν ανιδιοτελώς τον πολιτισμό στην πόλη μας κι έχουν αποδείξει ότι με τη συνεργασία και την ομόνοια μπορούν να γίνονται θαύματα».

Μανώλης Βουκουρεσλής: «Κλειστοί χώροι άθλησης»
Προτάσεις που δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά όρεξη και φαντασία, καταθέτει υπόψιν του νέου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης ο Μανώλης Βουκουρεσλής, Γενικός Γραμματέας του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης.
«Έχουμε καταθέσει ορισμένες φτηνές λύσεις προκειμένου να αποκτήσουμε κλειστούς χώρους άθλησης. Για παράδειγμα, το μπαλόνι στο Μαρακάνα, το κλείσιμο των γηπέδων βόλει και μπάσκετ στο Φώτης Κοσμάς, αλλά κι άλλα παλιά γήπεδα που μπορούν να κλείσουν με λίγα χρήματα. Μιλούμε ακόμη και για αξιοποίηση των κλειστών γυμναστηρίων των σχολείων, προκειμένου να καλυφθεί η έλλειψη κλειστών χώρων άθλησης και να βοηθηθούν τα παιδιά και οι προπονητές τους που το χειμώνα έχουν τεράστια προβλήματα.

Επιπλέον, ζητούμε να αναγνωρίσει ο δήμος ότι το βόλει του Εθνικού έχει κάνει γνωστή την περιοχή μας διεθνώς τα τελευταία 40 χρόνια και συνεχίζει να προσφέρει συγκινήσεις στον κόσμο μας. Είναι ένα άθλημα που διαφημίζει την πόλη μας και πιστεύουμε ότι πρέπει να τύχει της ανάλογης αναγνώρισης και αντιμετώπισης.
Παράλληλα, το γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» θα πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί και να εκσυγχρονιστεί. Σε καμία περίπτωση να μην χαθεί, για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.
Μια ακόμη πρόταση που έχουμε αφορά στη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου από το κλειστό γυμναστήριο ως τα κόκκινα βράχια, ο οποίος θα αποτελεί αθλητικό και τουριστικό παραλιακό κέντρο αναψυχής για επισκέπτες και κατοίκους. Υπάρχουν παραδείγματα άλλων πόλεων με παρόμοια γεωγραφία με τη δική μας και με λίγες παρεμβάσεις μπορεί να γίνουν θαύματα».

Πηγή: Εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,608,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8524,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,148,Άρθρα - Απόψεις,3017,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3316,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,695,Δράμα,116,Έβρος,18426,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2556,Εκκλησία,1230,Εκπαίδευση,1488,Ελλάδα,1310,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,71,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,51,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,327,Θράκη,754,Ιστορία,229,Καβάλα,192,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,582,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,673,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,342,Οικονομία,587,Ορεστιάδα,1496,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,275,Περιβάλλον,424,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3888,Πολιτική,1482,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6164,Ροδόπη,415,Σαμοθράκη,667,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,558,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,53,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,64,Τυχερό,53,Υγεία,1093,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Γράμματα φορέων προς το νέο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
Γράμματα φορέων προς το νέο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjK8tTUBOMVPB1hv8iKSePg8heYdLxPnOxa8L3DvIc8lxpg0BpjuobjvK7r7oxXVEULpM2yLsZp_3A4u2Vgg3K1e_qcRLN74tcUKwBPqDOve-tvnypAlsMmL7U-xPIMcZswx2MtP_GFWSs/s200/faros-meg.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjK8tTUBOMVPB1hv8iKSePg8heYdLxPnOxa8L3DvIc8lxpg0BpjuobjvK7r7oxXVEULpM2yLsZp_3A4u2Vgg3K1e_qcRLN74tcUKwBPqDOve-tvnypAlsMmL7U-xPIMcZswx2MtP_GFWSs/s72-c/faros-meg.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2010/10/blog-post_6147.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2010/10/blog-post_6147.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων