Το ΚΚΕ για την οικονομική κατάσταση στο Δήμο Σαμοθράκης

Έκκληση προς όλους τους φορείς απευθύνει ο Δήμος Σαμοθράκης προκειμένου να συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν στην άρση της δεινής και αδιέξοδης κατάστασης στη οποία έχει περιέλθει ο Δήμος

Το ΚΚΕ για την οικονομική κατάσταση στο Δήμο Σαμοθράκης
Έκκληση προς όλους τους φορείς απευθύνει ο Δήμος Σαμοθράκης προκειμένου να συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν στην άρση της δεινής και αδιέξοδης κατάστασης στη οποία έχει περιέλθει ο Δήμος.

Ο δήμαρχος Α. Βίτσας με επιστολή του κάνει γνωστό στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας, στον περιφερειάρχη ΑΜΘ, στον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, στην ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔ ΑΜΘ, την παντελή αδυναμία κατάρτισης προϋπολογισμού για το έτος 2016 καθώς είναι αδύνατος ο ισοσκελισμός εσόδων - εξόδων.

Επιπλέον ο κ. Βίτσας αναφέρει σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο τις οποίες κάθε κακοκαιρία επιβαρύνει επιπρόσθετα. Παράλληλα δηλώνει την πλήρη υποστελέχωση, σε βαθμό μη λειτουργικό, της τεχνικής υπηρεσίας και τέλος τα συσσωρευμένα χρέη και παλιά δάνεια που έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο ούτε η αποκατάσταση ζημιών σε οχήματα αλλά ούτε και η προμήθεια καυσίμων είναι εφικτές. Κλείνοντας στην επιστολή του ο δήμαρχος ζητά την συνδρομή όλων προκειμένου να επιβιώσει ο Δήμος.

Μιλώντας για Τοπική Αυτοδιοίκηση, ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες; τι πόρους θα έχει και τελικά για ποιον; Και να γίνει πρωταγωνιστής ποιων εξελίξεων; Αυτών δηλαδή που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που έχουν εφαρμοστεί. Είναι σαφέστατο από τις ίδιες τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, που βεβαίως είναι ως συνέχεια, των προηγούμενων δεκαετιών, ότι λειτουργεί για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η ΤΑ μετατρέπεται σε όργανο με κύρια αποστολή τη συμβολή στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στις απολύσεις των εργαζομένων, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων προς όφελος της επιχειρηματικής δράσης και σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων.

Η εισαγωγή εξάλλου των εννοιών, ορθολογική διαχείριση, εξοικονόμηση των πόρων, η θεωρία περί πλεονάζοντος προσωπικού, που εφαρμόστηκε πρώτα στην Τ.Α., αυτούς τους στόχους υπηρετεί και αυτούς υλοποιούν οι "νομιμόφρονες" δήμαρχοι της περιοχής μας. Η έννοια του οφέλους, δηλαδή με την έννοια της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και η έννοια του κόστους, με την έννοια ότι το εργατικό δυναμικό, το προσωπικό και οι υπηρεσίες για το λαό είναι το κόστος, είναι το εμπόδιο. Η έννοια της "αντιληπτότητας", να «συνειδητοποιήσουν» δηλαδή οι εργαζόμενοι, ότι ζητούν και ότι διεκδικούν, κάποιος πρέπει να τα πληρώσει, δηλαδή ο ίδιος ο λαός.

Είναι οι ίδιες δημοτικές αρχές που ενώ «παραπονιούνται» για την άγρια περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων και την επικείμενη οικονομική κατάρρευση των Δήμων, κρύβουν τις δικές τους ευθύνες για την υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών που αποδέχονται και προωθούν μέσω του Δήμου, αυξάνουν τα πχ τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, ενστερνίζονται το δόγμα "ο ρυπαίνων πληρώνει" (εννοώντας τα σκουπίδια του σπιτιού σου) κλπ με στόχο τη στήριξη των ταμείων τους αρπάζοντας μέσα από τη τσέπη του λαού.

Είναι οι ίδιες Δημοτικές αρχές που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε. Το σύστημα που θέλει τους εργαζόμενους επαίτες και τον πλούτο που παράγεται να πηγαίνει στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι στην κάλυψη των κοινωνικών, λαϊκών αναγκών, ανεξάρτητα αν οι ίδιες αρχές υποκρίνονται οτι κόπτονται για του ανέργους και για τους κοινωνικά αποκλεισμένους. Το ίδιο πολιτικό προσωπικό που δεν φρόντισε να οργανώσει και να στελεχώσει τις υπηρεσίες καθαριότητας στους δήμους, με αποτέλεσμα υποδεέστερες υπηρεσίες με υψηλά δημοτικά τέλη. Που δεν διεκδίκησαν μόνιμες θέσεις εργασίας. Που θέλουν τους Δήμους να λειτουργούν ως επιχειρήσεις.

Είναι η ίδια η ηγεσία της ΚΕΔΕ που διαδοχικά έχει συνδράμει την αντιλαϊκή επιδρομή κυβερνήσεων, κεφαλαίου, ΕΕ. Πρωτοστατεί στη στήριξη της αντιλαϊκής επιδρομής που ξεδιπλώνεται μέσα από τους δήμους. Έβαλαν "πλάτη" όλοι αυτοί για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Η ηγεσία της ΚΕΔΕ (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και άλλοι πρόθυμοι "ευρωραγιάδες") από τον "Καποδίστρια" στον "Καλλικράτη" και από το 1ο στο 3ο μνημόνιο υπηρετεί το ίδιο αντιλαϊκό αφήγημα στους δήμους. Μέτρα υπέρ της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και τσάκισμα των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

Εμείς ξεκινάμε από το γεγονός ότι σε αυτή τη χώρα παράγεται πλούτος, αυτόν τον πλούτο τον παράγουν οι εργαζόμενοι. Από αυτό λοιπόν και μόνο απορρέει ότι έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, δωρεάν υπηρεσίες. Δημόσιες, δωρεάν. Για Παιδεία, για Υγεία, για Πρόνοια, για Άθληση, για Πολιτισμό. Αυτά τα δικαιούται γιατί τα πληρώνει. Τα πληρώνει και τα ξαναπληρώνει, με την άμεση φορολογία, με την έμμεση φορολογία.

Εδώ φαίνεται η βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής, η οποία δεν ρυθμίζεται παρά μόνο ανατρέπεται.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση που ασχολείται με τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, από καιρό και σε όλα τα θεσμικά όργανα και στην ΚΕΔΕ, πρότεινε:

Καμία παραχώρηση των αποθεματικών και των διαθέσιμων για την πληρωμή του χρέους και των δανειστών.

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών περιφερειών και δήμων, με αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.

Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Να λυθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων στους δήμους , με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τοπική Διοίκηση και των οφειλόμενων σε αυτή. Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης για νησιά και απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.

Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου («Καλλικράτης» - μνημονιακές κατευθύνσεις και εφαρμοστικοί νόμοι) που κατευθύνει την ΤΔ να δρα ανταποδοτικά και επιχειρηματικά.

Άμεση κατάργηση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου.

Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ανταπόδοσης, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων στους ιδιώτες, των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες δήμων και περιφερειών.

Επαρκής στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών των δήμων (Βρεφικοί-Παιδικοί Σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΑμΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ), με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων και της αναλογίας 1:5. Κατάργηση του Ν. 3833/10 και έκδοση πράξεων διορισμού όλων των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ/2009. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Παύση του θεσμικού πλαισίου που επιτάσσει τις δημοτικές αρχές να προσφεύγουν αναγκαστικά στα δικαστήρια, ενάντια στο δικαίωμα των εργαζόμενων να προασπίζουν μέσα και από αυτούς τους δρόμους το δικαίωμά τους στη δουλειά, τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές, που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών.

Γενναία χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.

Τέλος καλούμε κάθε ριζοσπαστική φωνή και δύναμη μέσα από τις δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια να εναντιωθούν, να μην διευκολύνουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Η παραπέρα ασφυξία της κρατικής χρηματοδότησης για τους δήμους είναι ταφόπλακα στις εναπομείνασες κοινωνικές δομές και δρόμος για τη φοροαφαίμαξη του λαού. Αυτή η αντιδραστική πολιτική οδηγεί το λαό και τους δήμους στην πτώχευση. Με οργάνωση και λαϊκή ανυπακοή πρέπει και μπορεί να ανατραπεί.

Εμείς θα σταθούμε στο πλάι κάθε αγωνιστικής προσπάθειας. Καλούμε τον Δήμαρχο Σαμοθράκης μαζί με τους κατοίκους, του νησιού, τους φορείς, να διεκδικήσουν την λύση των προβλημάτων. Είναι ο δικός τους μόχθος, τα ψίχουλα της φτώχειας δεν τους αρμόζουν». Αυτός είναι ο δρόμος του αγώνα, υπάρχει και ο άλλος τις μιζέριας και της επαιτείας.

Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8461,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,686,Δράμα,114,Έβρος,18332,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2522,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1478,Ελλάδα,1303,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,671,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1481,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3867,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6132,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,549,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,60,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Το ΚΚΕ για την οικονομική κατάσταση στο Δήμο Σαμοθράκης
Το ΚΚΕ για την οικονομική κατάσταση στο Δήμο Σαμοθράκης
Έκκληση προς όλους τους φορείς απευθύνει ο Δήμος Σαμοθράκης προκειμένου να συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν στην άρση της δεινής και αδιέξοδης κατάστασης στη οποία έχει περιέλθει ο Δήμος
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUTn740vqGjJAB2IvHvC9fgoYEtvCeYeQJ2l8IKqGO-GuUzKtkN8OGiL5BJTjsBIepTrg1404PRf7Er8uaFTOQ8vyqPpdKF8OqpG3111psilqeq4tIC-9WWLT2KWL_SUuNTeNho6WPogM/s640/samothraki.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUTn740vqGjJAB2IvHvC9fgoYEtvCeYeQJ2l8IKqGO-GuUzKtkN8OGiL5BJTjsBIepTrg1404PRf7Er8uaFTOQ8vyqPpdKF8OqpG3111psilqeq4tIC-9WWLT2KWL_SUuNTeNho6WPogM/s72-c/samothraki.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/11/blog-post_78.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/11/blog-post_78.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων