Δημοσυνεταιριστική "ΕΒΡΟΣ" Α.Ε. … μια πονεμένη ιστορία

Και τον Διευθυντή περί άλλα τυρβάζει με τις τσέπες γεμάτες

Αλήθεια τι πραγματικά γίνεται και ποιος ελέγχει τα δρώμενα και τη γενικότερη λειτουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε. ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής στενότητας αλλά και περικοπών.

Με βάση τα δεδομένα φαίνεται ότι κανείς δεν έχει μπει ακόμη στην λογική της χρηστής και ορθής διαχείρισης της εταιρείας καθώς οι υψηλοί μισθοί παραμένουν χωρίς ουσιαστικά να υλοποιεί η... συγκεκριμένη εταιρεία κανένα πραγματικό πρόγραμμα - έργο. Πραγματικό διότι τυπικά υφίσταται και ως ομάδα τοπικής δράσης για το πρόγραμμα LEADER στον Νομό Έβρου. Εδώ και ένα χρόνο από την ημερομηνία λήξης (20 Δεκεμβρίου 2010) της πρώτης προκήρυξης το πλαίσιο του Προγράμματος προσέγγιση Leader και δεν έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα και οι χρηματοδοτήσεις για τους υποψήφιους επενδυτές.

Απ’ ότι φαίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο όπου όλες οι διαδικασίες επισπεύδονται στον Προβατώνα φαίνεται ότι έχουν πιάσει την καλή χωρίς κανένα άλλο πρόγραμμα που να μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία και τα οικονομικά της εταιρείας, ο μισθός του Γενικού Διευθυντή να ανέρχεται στα 2.800 ευρώ μηνιαίως (απόφοιτος απλά ΤΕΙ) και έπεται και το υπόλοιπο προσωπικό. Ένα χρόνο δηλαδή δεν κάνουν ουσιαστικά τίποτα και πληρώνονται με 2.800 ευρώ για να τρέξει το πρόγραμμα αλλά μέχρι στιγμής αποτέλεσμα μηδέν. Επίσης προκλητική είναι η συμπεριφορά του Διευθυντή όπου χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο της εταιρείας (TOYOTA RAV) για προσωπική του χρήση (οικογενειακές μεταφορές) στην πόλη της Αλεξανδρούπολης χρεώνοντας τα έξοδά του στην εταιρεία.

Πέρα όμως από αυτό, εδώ και τρία χρόνια που η εταιρεία δεν βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική της κατάσταση είναι έτοιμη να βαρέσει κανόνι εξαιτίας της μη σωστής διαχείρισής της στα οικονομικά αλλά και της μη ύπαρξης ελέγχου από του μετόχους Δήμους. Σαν αναπτυξιακή εταιρεία εδώ και τρία χρόνια δεν έχει καταγραφεί στα λογιστικά της βιβλία ούτε μία είσπραξη χρηματικού ποσού από υποψήφιο επενδυτή που απευθύνθηκε στην εταιρεία προκειμένου να αναλάβει την υποβολή επενδυτικού σχεδίου σε άλλα επενδυτικά και επιχειρησιακά προγράμματα (εκτός από τα σχέδια βελτίωσης που υπέβαλε η γεωπόνος που δούλευε τα οποία και είναι προσωπικής δουλειά, απλά χρησιμοποιήθηκαν με μη νόμιμο τρόπο τα χρήματα για να εμφανιστεί προσωρινά ότι παράγει έργο η εταιρεία), προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδά της και να μην έχει το σημερινό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Απεναντίας όλη η αγορά των μελετητικών γραφείων γνωρίζει τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από τη δράση του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας ο οποίος αξιοποιεί για προσωπικό οικονομικό όφελος οποιαδήποτε επίσκεψη ενημέρωσης στην εταιρεία υποψήφιου επενδυτή, δηλαδή χρήματα που θα έπρεπε καθαρά να είναι έσοδα της εταιρίας λειτουργώντας σαν πραγματική αναπτυξιακή εταιρία μπαίνουν απλά στην τσέπη του Διευθυντή(ας ρίξουν και μια ματιά στο πόθεν έσχες για τα δύο καινούργια αυτοκίνητα και το σπίτι σε ακριβή περιοχή της Αλεξανδρούπολης) ή μήπως κάνει τα πάντα για να κλείσει η εταιρεία και να απορροφηθεί ως δημόσιος υπάλληλος (επειδή σύμφωνα με τον κανονισμό αναπτυξιακή που κλείσει-πτωχεύσει κατά τη διάρκεια που υλοποιεί πρόγραμμα όπως στη προκειμένη περίπτωση το leader -καλά το τρέχει είναι σχετικό- οι μέτοχοι Δήμοι υποχρεούνται να απορροφήσουν το προσωπικό της αναπτυξιακής) και έτσι για ακόμη μια φορά το προσωπικό μας συμφέρον είναι πάνω από όλα καθώς και τα λεφτά στην τσεπούλα μας.

Βλέποντας δηλαδή την πραγματικότητα αφού δεν είναι καταγεγραμμένο κανένα έσοδο στη Δημοσυνεταιριστική από μελέτες επενδυτικών σχεδίων σε άλλα προγράμματα τίθεται το ερώτημα τρία χρόνια με τι ασχολείται το προσωπικό της εταιρίας και πληρώνεται τόσο πλουσιοπάροχα; Επίσης εδώ και τρία χρόνια δεν έχει πλησιάσει κανένας υποψήφιος επενδυτής την εταιρεία για να ζητήσει να του συντάξουν τον επενδυτικό φάκελο σε άλλα προγράμματα? ή μήπως έρχονται και φεύγουν αγκαζέ με τον Γενικό Διευθυντή για προσωπική διευθέτηση και ατομική συμβουλευτική; Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας όλες οι τράπεζες και οι φορείς και στελέχη των Δήμων μετόχων τα γνωρίζουν αυτά αλλά δυστυχώς κανένας δεν μιλάει γιατί;

Για τέλος έχουμε το καλύτερο και σημαντικότερο με αφορμή την αίτηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Δημοσυνεταιριστικής (για ποιο λόγο αλήθεια για τους μισθούς και αυτοκίνητα της Διεύθυνσης;).

Εκείνα τα 73.500 ευρώ που είχε γίνει μεγάλο θέμα και αφορούσε τον καταλογισμό από το την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Πρόγραμμα Leader+ για την υπέρβαση εύλογου κόστους στα μηχανήματα του ΑΣΚΓΕ και το σύστημα ISO στην εταιρεία Καλλινάκης τι έγινε; Διότι και εκεί αν και υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις και καταγεγραμμένες αποφάσεις στα πρακτικά του Δ.Σ. της εταιρείας ουδέποτε τηρήθηκαν και δεν εφαρμόστηκε τίποτα από αυτά που υπογράψανε τα μέλη του Δ.Σ. (μεταξύ αυτών και ο τότε δήμαρχος Φερών Γεώργιος Ούστογλου) διότι αφού δεν υπάρχει έλεγχος στη συγκεκριμένη εταιρεία ακόμα και σε αυτά που καταγράφονται στις συνεδριάσεις, ο Γενικός Διευθυντής παρατύπως και παρακάμπτοντας την δικαιοδοσία του άλλαξε τις αποφάσεις και εφάρμοσε δικές του. Η απόφαση (και το γνωρίζει πολύ καλά ο κύριος Ούστογλου) που πάρθηκε και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. ήταν η διεκδίκηση των απαιτητών χρηματικών ποσών από τους επενδυτές (ΑΣΚΓΕ, Καλλινάκης) τους οποίους αφορούσε ο συγκεκριμένος καταλογισμός και μάλιστα τους δίνονταν διορία 15 ημερών (μέχρι 31 Ιουλίου 2008) σε διαφορετική περίπτωση αποφασίστηκε από τα μέλη της εταιρίας να κινηθεί η Δημοσυνεταιριστική δικαστικώς για την διεκδίκησή τους από τους επενδυτές.

Η συγκεκριμένη απόφαση που να σημειωθεί πάρθηκε αρχές του 2008 ποτέ δεν εφαρμόστηκε καθώς δεν άρεσε στον Γενικό Διευθυντή (ποιος ξέρει γιατί;) απεναντίας αποφάσισε παρανόμως και αυθαίρετα (και χωρίς καμία απόφαση να είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά συνεδριάσεων της εταιρείας) να κινηθεί δικαστικώς εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και να διεκδικήσει από εκεί τα 73.500,00 ευρώ, επιβαρύνοντας με τη δική του λογική και υπεροψία την εταιρεία με τα δικαστικά έξοδα καθώς και με τα 73.500 που ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί στο ταμείο της εταιρείας με συνέπεια να αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και προς τρίτους αλλά και προς το ίδιο του το προσωπικό.

Την ίδια ώρα που αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρίες σε ολόκληρη της Ελλάδα ακολουθούν τον νόμο και προσπαθούν συντάσσοντας μελέτες και επενδυτικά σχέδια για υποψήφιους επενδυτές σε άλλα προγράμματα προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά, στον Έβρο η Δημοσυνεταιριτική και ο Διευθυντής της περί άλλα τυρβάζει με τις τσέπες γεμάτες και προκλητικά. Η μήπως έχει βάλει στόχο την πτώχευση της εταιρίας για να απορροφηθεί το προσωπικό από τους Δήμους μετόχους; Μαζί με τον διευθύνων σύμβουλο που ζητάει να του δίνουν και μισθό για τις βαρυσήμαντες ανύπαρκτες αποφάσεις που παίρνει μισοκοιμισμένος από το ταξίδι του μέχρι τον Προβατώνα!

Χριστίνα Καλπούζου

Σ.Σ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας, η Δημοσυνεταιριστική "ΕΒΡΟΣ" Α.Ε. συστάθηκε το Δεκέμβριο του 1991 από την ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένης αναπτυξιακής πολιτικής στην ευαίσθητη αγροτική περιοχή του νοτίου Έβρου, μιας πολιτικής της οποίας κύριος μοχλός θα ήταν οι τοπικοί φορείς της περιοχής.

Βρίσκεται στον οικισμό Προβατώνας της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού του Δήμου Σουφλίου, στο 50ο χιλ. του εθνικού οδικού άξονα Αλεξανδρούπουλης – Σουφλίου.

Μέτοχοι της Δημοσυνεταιριστικής Εταιρείας είναι Δήμοι, Ενώσεις Αγροτικών Συν/σμών και Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του Νομού Έβρου (Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης, ΕΑΣ Έβρου, Α.Σ. Τυχερού και Λουτρού, ΤΕΔΚ Έβρου, Επιμελητήριο Έβρου, ΕΒΕ Σουφλίου, ΕΠΟΦΕ).

Σκοποί - Στόχοι της εταιρείας είναι η κατάρτιση, διαχείριση, υλοποίηση εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων, η εκτέλεση έργων που έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού καθώς και την οικονομική εκμετάλλευση των έργων αυτών, η παραγωγή αγαθών και παροχή υπηρεσιών που έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού, η εν γένει ανάπτυξη δραστηριοτήτων που έχουν σκοπό την πραγματοποίηση εσόδων, η εισροή κεφαλαίων στην περιοχή, η συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής, η αύξηση εισοδήματος του αγροτικού πληθυσμού, η αύξηση - βελτίωση τουριστικής υποδομής, η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στους φυσικούς, πολιτιστικούς πόρους, η εύρεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η προστασία περιβάλλοντος, η περιβαλλοντική εκπαίδευση - εναλλακτικές μορφές τουρισμού κι η διατήρηση πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας είναι η διαχείριση και υλοποίηση κοινοτικών πρωτοβουλιών: Leader Ι & ΙΙ, Interreg Ι & ΙΙ, Now, Horizon, Integra, Youthstart, Adapt, Leonardo, Youth for Europe, ΜΜΕ, ΕΚΤ, Ecos Ouverture, κλπ, εθνικών προγραμμάτων: ΕΑΠΤΑ-2, ΕΠΠΕΡ, ΕΠΕ, η παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, ο σχεδιασμός αγροτουριστικής υποδομής και δημιουργία γραφείου marketing αγροτουριστικών προϊόντων, η αναδιάρθρωση καλλιεργειών, η μεταποίηση των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων σε τοπικές παρακείμενες βιοτεχνίες, η δημιουργία γραφείου διακίνησης και εμπορίας των παραγόμενων αλλά και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων, η εκπαίδευση και επιμόρφωση των κατοίκων της περιοχής, η ηθική και υλική βοήθεια στους Ελληνοπόντιους που εγκαθίστανται στην περιοχή.

Την Παρασκευή 18/03/2011 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοσυνεταιριστικής Έβρος Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.

Στο εννεαμελές Δ.Σ. συμμετέχουν οι παρακάτω:

Πουλιλιός Ευάγγελος (Δήμαρχος Σουφλίου) - Πρόεδρος
Αδαμάκης Φώτης - Διευθύνων Σύμβουλος
Γούδρας Γεώργιος - Αντιπρόεδρος
Παρασκευάς Παρασκευάς - Γραμματέας
Κολχούρης Αθανάσιος - Εντεταλμένος Σύμβουλος
Κιτσικίδης Λάζαρος - Μέλος
Γερονικολάκης Ανέστης - Μέλος
Καραγιάννης Χρήστος - Μέλος
Σκαρκάλας Παναγιώτης - Μέλος

Για τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε.
Κουζούκος Κων/νος
Γενικός Δ/ντης

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8462,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,686,Δράμα,114,Έβρος,18336,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2523,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1478,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3867,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6134,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,550,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Δημοσυνεταιριστική "ΕΒΡΟΣ" Α.Ε. … μια πονεμένη ιστορία
Δημοσυνεταιριστική "ΕΒΡΟΣ" Α.Ε. … μια πονεμένη ιστορία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFG2t2eez2eKr9J7d56Fzg-JE5ORwWuaxQdS7x7ZrBnQXXrnv6adePtIp5O8oqvQ19b3v8tPFD0vnIvtA0b_Oh5sSxSX2H1oYvFy6SqxgEWuBDfBc763ll4o6t4ZRHnjzF7jSTYXzLxqCL/s200/DIMOSYNETAIRISTIKI.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFG2t2eez2eKr9J7d56Fzg-JE5ORwWuaxQdS7x7ZrBnQXXrnv6adePtIp5O8oqvQ19b3v8tPFD0vnIvtA0b_Oh5sSxSX2H1oYvFy6SqxgEWuBDfBc763ll4o6t4ZRHnjzF7jSTYXzLxqCL/s72-c/DIMOSYNETAIRISTIKI.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/01/blog-post_8292.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/01/blog-post_8292.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων