Στην Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης (photos)

Η διήμερη περιοδεία του Προέδρου της ΝΔ στη Θράκη συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή στον Έβρο, όπου επισκέφθηκε τη γέφυρα Κήπων, στρατιωτικές μονάδες, την Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, ενώ είχε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς.

Στην Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας, σήμερα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την διήμερη περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, επισκέφθηκε το Συνοριακό Φυλάκιο Κήπων, το Τελωνείο και το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων και τη γέφυρα των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.


Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη χαρά να επισκέπτομαι σήμερα το πρωί το Στρατιωτικό Φυλάκιο των Κήπων, εδώ, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, στα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Θέλω να επαναλάβω - για άλλη μια φορά - ότι η Ελλάδα παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας σε αυτήν την ταραγμένη περιοχή. Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά, καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας με την Τουρκία. Καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας, οι οποίες, όμως, στηρίζονται στον απαρέγκλιτο σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου».


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Αλεξανδρούπολη, όπου ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των σύγχρονων αρμάτων μάχης, που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.


Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα, σήμερα, την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, εδώ στην Αλεξανδρούπολη και ενημερώθηκα για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των σύγχρονων αρμάτων μάχης, που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιβεβαίωσα, για άλλη μια φορά, το απόλυτο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλα τα στελέχη, τις γυναίκες και τους άνδρες, που κρατούν αυτό το αξιόμαχο σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Να τους ευχηθώ καλές γιορτές, χρόνια πολλά και να έχουμε μια καλή χρονιά το 2017. Θέλω να γνωρίζουν ότι όλη η ελληνική κοινωνία τους περιβάλλει με αισθήματα αγάπης και απόλυτης εμπιστοσύνης».


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, όπου επισκέφθηκε τα καταστήματα που ήταν ανοικτά σήμερα Κυριακή και μίλησε με ιδιοκτήτες και πελάτες.


Αρκετοί ήταν οι πολίτες που έσπευδαν να τον χαιρετίσουν και να τον ρωτήσουν για το χρόνο των εκλογών. Ο ίδιος πάντως σταμάτησε σε ένα υπαίθριο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ εθελοντικών οργανώσεων μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης και αγόρασε κάποια δωράκια για το σπίτι του.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια στάση σε κεντρική καφετέρια της πόλης και ήπιε καφέ παρέα με νέους και νέες.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη, επισκέφθηκε την Αντιπεριφέρεια Έβρου.


Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παρουσία μου εδώ επαναβεβαιώνει το έντονο προσωπικό μου ενδιαφέρον, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, για την στήριξη της Περιφέρειας στο δύσκολο έργο το οποίο έχει αναλάβει.

Η Περιφέρεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δρομολόγησης μιας σειράς πολύ σημαντικών αναπτυξιακών έργων, που θα βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας και με αυτόν τον τρόπο θα καταστήσουν πιο εύκολη την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτής της πανέμορφης περιοχής.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να επισημάνω ότι η εικόνα την οποία είδα, σήμερα το πρωί, επισκεπτόμενος το τελωνείο των Κήπων, είναι μια εικόνα η οποία δεν τιμά ούτε την Περιφέρεια, ούτε τη χώρα. Είναι μια εικόνα που αποτελεί σημαντικό τροχοπέδη στο διασυνοριακό εμπόριο, καθώς και στις επισκέψεις τουριστών, από την Τουρκία στην Ελλάδα, τις οποίες προφανώς και όλοι θέλουμε να προωθήσουμε.

Είναι απολύτως απαραίτητο να διερευνήσουμε, εναλλακτικά σχήματα χρηματοδότησης, μιας νέας μεγάλης επένδυσης κατασκευής ενός νέου τελωνείου, σε συνδυασμό και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε επιτέλους η Θράκη, η Ελλάδα, η Ευρώπη να αποκτήσει την πύλη εισόδου που της αξίζει.

Και θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να σας πω ότι θα είμαστε σε στενή συνεργασία και με την Περιφερειακή ενότητα και με την Περιφέρεια για να μπορούμε να διερευνήσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο. Δεν νομίζω ότι πρέπει να συμβιβαστούμε, με κάτι λιγότερο, με κάτι μικρότερο.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, πιστεύουμε στη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα είναι ένα σχέδιο το οποίο με το που θα έρθουμε στην Κυβέρνηση, θα το δρομολογήσουμε άμεσα».

Κ. Μητσοτάκης: «Η Εθνική Ελλάδας πρέπει να παίξει μπάλα για την ανόρθωση της χώρας»

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στο Επιμελητήριο Έβρου τον σχεδιασμό του κόμματος και τις προτεραιότητές για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.


Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής, εξέφρασε την πεποίθηση πως η Θράκη μπορεί να γίνει όχι μόνο κέντρο για την προσέγγιση σημαντικών τουριστικών ροών, αλλά διαμετακομιστικό κέντρο και ενεργειακός κόμβος, σημειώνοντας πως για την πραγμάτωση όλων αυτών δεν απαιτείται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο αλλά ορισμένες οριζόντιες πολιτικές και ιεράρχηση των συγκεκριμένων εξειδικευμένων έργων που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο Περιφέρειας.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την απόλυτη δέσμευσή του στην αξιοκρατία, και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «υπονομεύει την υγιή επιχειρηματικότητα».

«Εμείς θα εξακολουθούμε να λέμε φωναχτά και χωρίς αστερίσκους ότι θέλουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, την παραγωγή πλούτου από ιδιωτικές επενδύσεις, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας. Να δημιουργήσουμε σταθερές και καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από το φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει τα τελευταία χρόνια» είπε ο κ. Μητσοτάκης.


Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε: «Χρειαζόμαστε ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις. Την αποκατάσταση συνθηκών πραγματικής ρευστότητας στην αγορά, ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν πραγματικά επενδυτικά σχέδια και να μπορούν να πιστοποιήσουν στην πράξη τη δυνατότητα να αναπτυχθούν».

«Χρειαζόμαστε μείωση του διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις με κάθετη και δραστική απλοποίηση αδειοδότησης. Και διευκόλυνση των επιχειρήσεων, μέσα από πλήρη αποσαφήνιση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τις χρήσεις γης» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.


Ειδικότερα, για τη Θράκη, τόνισε: «Η γεωγραφική θέση της Θράκης είναι τέτοια, που της επιτρέπει να γίνει ένα κέντρο, όχι μόνο για την προσέλκυση σημαντικών τουριστικών ροών, αλλά και ένα κέντρο διαμετακομιστικό, ένας ενεργειακός κόμβος».

«Πεποίθησή μου είναι ότι η Θράκη μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Οι υποδομές του Πανεπιστημίου είναι πάρα πολύ σημαντικές και η δική μας πρόθεση, όταν έρθουμε στην Κυβέρνηση, είναι να δώσουμε στα περιφερειακά ιδρύματα εκείνους τους βαθμούς ελευθερίας, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν καλύτερα την περιουσία τους, να προσελκύσουν κοινοτικά κονδύλια, να μπορέσουν να προσελκύσουν φοιτητές από όλη την περιφέρεια, μέσα από προπτυχιακά προγράμματα στα αγγλικά. Έτσι ώστε να έχουν αυξημένα έσοδα και να αναδείξουν, με αυτόν τον τρόπο, την ίδια τη δυναμική του Πανεπιστημίου ως ενός περιφερειακού πόλου, όχι μόνο εκπαίδευσης αλλά και ανάπτυξης. Είναι κάτι το οποίο το πιστεύω ακράδαντα. Πιστεύω ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο μπορεί να διακριθεί σε αυτόν τον ιδιαίτερο ανταγωνισμό μεταξύ των περιφερειακών Πανεπιστημίων».

«Επενδύσεις που νομοτελειακά θα έρθουν, εκμεταλλευόμενοι αυτήν την αλλαγή του ιδίου του τουριστικού προϊόντος» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η Σαμοθράκη είναι ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός. Η Θράκη ως προορισμός μπορεί να δέχεται τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Το έχουν πετύχει άλλες περιφέρειες της χώρας. Πρέπει να το πετύχετε κι εσείς. Ο συνδυασμός μιας περιοχής με απαράμιλλο φυσικό κάλλος, με εξαιρετικό φαγητό, με πολυ-πολιτισμική διάσταση, με μια μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και δύο αεροδρόμια, επιτρέπει στη Θράκη να γίνει ένας πολύ σημαντικός αυτοτελής τουριστικός προορισμός».

«Η δική μου δουλειά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «είναι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε Υπουργούς αλλά και σε Γενικούς Γραμματείς. Θα επιλέξω τους καλύτερους. Η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να έρθει να παίξει μπάλα, την επόμενη μέρα, στο γήπεδο της ανόρθωσης της Ελλάδος. Αυτή είναι η δική μου δουλειά. Αυτό πρέπει να εξασφαλίσω. Όλοι αξιολογούνται. Όλοι κρίνονται. Κανείς δεν είναι αλάθητος».


Η Ιχθυόσκαλα της Αλεξανδρούπολης ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη.

Στην ιχθυόσκαλα, τον Πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Σαρίκας, ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, τον ενημέρωσε για τα ψάρια που αλιεύονται στην περιοχή και για τα προβλήματα των αλιέων, με κυριότερο αυτό της παράνομης τουρκικής αλιευτικής δραστηριότητας στο Θρακικό πέλαγος.


Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε σε μηχανότρατα, ενώ ο Αλιευτικός Σύλλογος δώρισε στον Πρόεδρο της ΝΔ μία εικόνα του Αγίου Νικολάου - προστάτη των ναυτικών και της πόλης.


Τέλος, οι αλιείς έδωσαν στον Πρόεδρο της ΝΔ υπόμνημα με τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο από την πρώτη ημέρα της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ξάνθη και Κομοτηνή εδώ.






[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8477,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3309,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18358,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2529,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1483,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3873,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6140,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Στην Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης (photos)
Στην Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης (photos)
Η διήμερη περιοδεία του Προέδρου της ΝΔ στη Θράκη συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή στον Έβρο, όπου επισκέφθηκε τη γέφυρα Κήπων, στρατιωτικές μονάδες, την Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, ενώ είχε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhl7WveX54ijkcDebMbd9DuEvVNT1P3vPiuu2erCCtM-b6H5zansTyhPNrXxPaQhDWoWuI268hm1DCzMbDlEGKg04oD-st4e5mGq_xInjYsOGw1-DxxJEPYGPzz3Un7GKzgc8OY1nJZoX2C/s1600/_DIM0004+1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhl7WveX54ijkcDebMbd9DuEvVNT1P3vPiuu2erCCtM-b6H5zansTyhPNrXxPaQhDWoWuI268hm1DCzMbDlEGKg04oD-st4e5mGq_xInjYsOGw1-DxxJEPYGPzz3Un7GKzgc8OY1nJZoX2C/s72-c/_DIM0004+1.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/12/o-kyriakos-mitsotakis-stin-alexandroupoli.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/12/o-kyriakos-mitsotakis-stin-alexandroupoli.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων