Καλό ταξίδι Νικόλα…

Σοκ και οδύνη στην οικογένεια του βόλεϊ. Ο Νίκος Σαμαράς «έφυγε» από ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο «θρύλος» του ελληνικού βόλεϊ έσβησε στα 42 του χρόνια βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό βόλεϊ

Νίκος Σαμαράς
Σοκ και οδύνη στην οικογένεια του βόλεϊ. Ο Νίκος Σαμαράς «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο «θρύλος» του ελληνικού βόλεϊ έσβησε στα 42 του χρόνια βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό βόλεϊ και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Σαμαράς το μεσημέρι της Παρασκευής βρισκόταν σε φιλικό σπίτι στην Αθήνα και γύρω στις 3.00 μ.μ. αισθάνθηκε αδιαθεσία και έντονο πονοκέφαλο. Λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του ενώ στο μεταξύ είχε κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Αμέσως έγιναν προσπάθειες ανάνηψης αλλά μέσα στο ασθενοφόρο υπέκυψε. Στο Λαϊκό Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος του που κατ’ εκτίμηση των γιατρών προήλθε από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Τραγική φιγούρα η σύζυγός του Έλενα που σήμερα θα κληθεί να δώσει εντολή για νεκροψία, νεκροτομή.

Νίκος Σαμαράς Ορεστιάδα
Ο Νίκος Σαμαράς ήταν γεννημένος την 1η Ιουνίου 1970, με περισσότερες από 500 διεθνείς συμμετοχές σε Εθνική Ανδρών και Εφήβων, ενώ αγωνίστηκε σε Ορεστιάδα, Ηρακλή, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Μίλωνα και Λήμνο Sports Club. Στο εξωτερικό αγωνίστηκε στην ιταλική Φαλκονάρα, στην ισπανική Σεβίλλη και στην τουρκική Φενερμπαχτσέ. Αφήνει ορφανό τον 5χρονο Στράτο.

Ο χαμός του έχει σοκάρει την οικογένεια του βόλεϊ και ειδικά τους παλιούς του συμπαίκτες, προπονητές αλλά και τους συγγενείς και φίλους στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Ορεστιάδα, αλλά και στη Λήμνο απ’ όπου κατάγονταν η σύζυγος του Έλενα και ο ίδιος έμενε τα τελευταία χρόνια. Ο Νίκος Σαμαράς πήγε από τη Λήμνο στην Αθήνα την Πέμπτη το απόγευμα. Την Παρασκευή το μεσημέρι βρέθηκε σε φιλικό σπίτι όπου μετά το γεύμα αισθάνθηκε αδιαθεσία και έντονο πονοκέφαλο και λίγα λεπτά αργότερα έχασε τις αισθήσεις του.

Δάκρυα στην Αλεξανδρούπολη, ζήτησαν αναβολή Εθνικός και Παναθηναϊκός

Νίκος Σαμαράς ΠΑΟ
Ο Νίκος Σαμαράς φόρεσε, μεταξύ άλλων, τις φανέλες των Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Παναθηναϊκού. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται σήμερα Σάββατο για την 12η αγωνιστική της Βόλεϊ Λιγκ, όμως οι δύο σύλλογοι ζήτησαν από την αρμόδια αρχή του πρωταθλήματος την αναβολή του αγώνα, αλλά η διοργανώτρια δεν έκανε δεκτό το αίτημα τους και ο αγώνας, όπως και όλα τα ματς της αγωνιστικής θα γίνουν κανονικά.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην προπόνηση της ακριτικής ομάδας, που δεν τελείωσε ποτέ, μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Νίκου Σαμαρά, οι παίκτες του Εθνικού ξέσπασαν σε κλάματα. Αρκετοί παίκτες γνώριζαν καλά τον εκλιπόντα, ήταν φίλοι του και δεν μπορούσαν να πιστέψουν το τραγικό γεγονός. Αλλά και οι παίκτες του Παναθηναϊκού πληροφορήθηκαν την τραγική είδηση μία ώρα πριν φτάσουν με το πούλμαν στην Αλεξανδρούπολη και σοκαρίστηκαν.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: «Το σοκ είναι μεγάλο. Η Αλεξανδρούπολη θρηνεί»

Νίκος Σαμαράς Εθνικός
Συγκλονισμένοι είναι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης από την ξαφνική απώλεια του Νίκου Σαμαρά και εξέδωσαν συγκινητική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Το ΤΑΑ του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης εκφράζει την οδύνη του για τον αδόκητο χαμό του Νίκου Σαμαρά, ενός εκ των κορυφαίων αθλητών που γνώρισε το ελληνικό βόλεϊ. Ενός αθλητή που τίμησε την ένδοξη φανέλα του συλλόγου μας και αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους. Το σοκ είναι μεγάλο. Η Αλεξανδρούπολη θρηνεί. Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αγαπημένου μας Νίκου. Καλό σου ταξίδι. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Ορεστιάδα: «Ζωντανός στην καρδιά μας»

Νίκος Σαμαράς
Ο Νίκος Σαμαράς έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Ορεστιάδας, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Στην ακριτική πόλη το σοκ είναι μεγάλο. Η Ορεστιάδα είναι στο πόδι, πηγαίνουν στην ιστορική λέσχη του Α.Ο. Ορεστιάδας και ανάβουν κεριά. Μεγάλοι άνθρωποι, παιδιά, άνθρωποι που τον θαύμασαν. Όλοι με δάκρυα στα μάτια και με το αίτημα να είναι η πόλη που δοξάστηκε η τελευταία κατοικία του… Κι όλοι ζητούσαν να αναβληθούν όλα τα ματς του Σαββατοκύριακου, αλλά πού;

Δεκάδες ξενύχτησαν στα συγγενικά σπίτια του αθλητή και στα γραφεία του συλλόγου. Η ακριτική ομάδα με ανακοίνωση της εκφράζει τη θλίψη της για τον χαμό του μεγάλου αυτού αθλητή:

«O Α.Ο. Ορεστιάδας σοκαρισμένος από τον αιφνίδιο θάνατο του Σαμαρά Νικόλαου, θρηνεί τον άδικο χαμό ενός αθλητή γέννημα θρέμμα της Ορεστιάδας οποίος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του συλλόγου και ήταν ο στυλοβάτης της ένδοξης πορείας του ομίλου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είχε 263 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα, ενώ φόρεσε τις φανέλες του Ηρακλή, του Παναθηναϊκού, της Φαλκονάρα, της Σεβίλλης, της Φενερμπαχτσέ, της Σενουά, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Μίλωνα.

Η Διοίκηση και οι αθλητές του ομίλου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου, ενός αθλητή ο οποίος θα είναι πάντα ζωντανός στην καρδιά μας».

Παναθηναϊκός: Καλό ταξίδι Νίκο…

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον άδικο χαμό του Νίκου Σαμαρά εξέδωσε ο Παναθηναϊκός, του οποίου ο εκλιπών φόρεσε τη φανέλα την διετία 2000-2002.

Αναλυτικά:

«Το ΤΑΑ Παναθηναϊκός αλλά και ολόκληρη η οικογένεια του Παναθηναϊκού Α.Ο. εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Νίκου Σαμαρά, που έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα από κοντά μας».

ΠΑ.Σ.Α.Π.: «Καλό ταξίδι αδελφέ…»

Νίκος Σαμαράς
Πόνο και θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Νίκου Σαμαρά στην κοινότητα των βολεϊμπολιστών που γίνεται πιο «φτωχή» με την απώλεια του.

«Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. εκφράζει την βαθιά του οδύνη για το χαμό του ινδάλματος, "αδελφού", συμπαίκτη, "αντιπάλου" και πάνω από όλα πατέρα και συζύγου, Νίκου Σαμαρά.
Νίκο μας άφησες νωρίς, η μνήμη σου όμως θα παραμείνει αιώνια σε όλους εμάς που σε γνωρίσαμε, αγωνιστήκαμε στο πλάι σου, σε θαυμάσαμε ως αντίπαλοί σου, παίξαμε βόλεϊ εξαιτίας σου. Ο Σαμ ο "Αετός", αυτός ο μεγάλος Έλληνας αθλητής, θα παραμείνει στην καρδιά μας, όπως εμείς τον γνωρίσαμε εντός και εκτός γηπέδων… Ελεύθερος, περήφανος και δυνατός! Καλό ταξίδι αδελφέ…

Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Α.Π. ομόφωνα αποφάσισε:
- Να σταθεί ηθικά και υλικά στο πλευρό της οικογένειας του εκλιπόντος, αν παραστεί οποιαδήποτε ανάγκη.
- Αντί στεφάνου, ως ύστατο φόρο τιμής, να ανοιχτεί λογαριασμός στον όνομα της συζύγου του Νίκου Σαμαρά.
- Να παραστεί αντιπροσωπεία του Συνδέσμου στην κηδεία.

Τέλος, μεταφέρουμε τα δεκάδες συλλυπητήρια μηνύματα απ’ όλη την Ευρώπη, που λαμβάνουμε για το χαμό του μεγάλου Έλληνα αθλητή, Νίκου Σαμαρά».

Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης για τον χαμό του Νίκου Σαμαρά, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Volley League εξέδωσε ανακοίνωση με θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του παίκτη, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε την απόφαση για τήρηση ενός λεπτού σιγή στους αγώνες της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

To βιογραφικό του Νίκου Σαμαρά

Νίκος Σαμαράς
Γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη την 1η Ιουνίου 1970. Είχε συμπληρώσει 263 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών και 160 συμμετοχές στην Εθνική Εφήβων. Αγωνίζονταν ακραίος με ύψος 2.02.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ορεστιάδα όπου έμεινε μέχρι το 1998 για να πάρει μεταγραφή στην ιταλική Φαλκονάρα (1998-99).

Το 1999 προκαλεί αίσθηση η επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή με τον οποίο κατακτά και τον μοναδικό τίτλο στην καριέρα του (το κύπελλο Ελλάδας του 2000 νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό της Πάτρας).

Το καλοκαίρι του 2000 φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού όπου μένει μέχρι το 2002. Επιστρέφει για μία σεζόν στην Ορεστιάδα και λίγο αργότερα παίρνει την απόφαση να πάει στην ΑΕΚ.

To 2006 πηγαίνει στην τουρκική Φενερμπαχτσέ και η παρουσία του δημιουργεί «φαν κλαμπ» αναγκάζοντας τον ίδιο να δηλώσει πως τα καλύτερα του τα πέρασε στην Φενέρ.

Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Πριν από τρία χρόνια επέστρεψε και πάλι στα γήπεδα για λογαριασμό του Μίλωνα τον οποίο βοήθησε να ανέβει στην Βόλεϊ Λιγκ.

Το περασμένο καλοκαίρι δέχεται πρόταση από τον Μίλωνα να ανανεώσει το συμβόλαιο του αλλά αποφασίζει να μοιράσει τη ζωή του μεταξύ Λήμνου και Αθήνας. Στη Λήμνο ίδρυσε και τον σύλλογο ΑΕ Λήμνου Sports Club, ενώ παράλληλα με συνεργάτη τον Θανάση Πανούτσο είχε πλάνο για αξιοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου μπιτς βόλεϊ στο ΣΕΦ.

Οι κορυφαίες στιγμές με την Εθνική Ελλάδας:
- 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων Αθήνα 1989
- 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών Αθήνα 1994
- 2η θέση στο κύπελλο συνομοσπονδίας (SEV) Ευρώπης με την Ορεστιάδα
- Κυπελλούχος Ελλάδος με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης 2000.

Ήταν παντρεμένος με την Έλενα και αφήνει πίσω του τον 5χρονο Στράτο.




ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΑΣ - ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ



Με πληροφορίες από volleynews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8478,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3310,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,115,Έβρος,18361,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2531,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1484,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3874,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6141,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Καλό ταξίδι Νικόλα…
Καλό ταξίδι Νικόλα…
Σοκ και οδύνη στην οικογένεια του βόλεϊ. Ο Νίκος Σαμαράς «έφυγε» από ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο «θρύλος» του ελληνικού βόλεϊ έσβησε στα 42 του χρόνια βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό βόλεϊ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKqw5cw-1iWJ9eQDWz-2GyZfOWoWCJtt60gHFF0QXHp4Qj7JOQa8bm3uPZvk-gbNDYol_M7_3QlwdH47IPcCexGXxG32E4Fjo2BmeENv0QHQromjiIf4DxeP7R2bVBSn9wHm8eWaUHLTM/s200/06_L.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKqw5cw-1iWJ9eQDWz-2GyZfOWoWCJtt60gHFF0QXHp4Qj7JOQa8bm3uPZvk-gbNDYol_M7_3QlwdH47IPcCexGXxG32E4Fjo2BmeENv0QHQromjiIf4DxeP7R2bVBSn9wHm8eWaUHLTM/s72-c/06_L.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2013/01/kalo-taksidi-nikola.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2013/01/kalo-taksidi-nikola.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων