Στην επικαιρότητα και πάλι η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης - Οι τοπικοί μας Άρχοντες έχουν το λόγο…

Στην επικαιρότητα έρχεται και πάλι η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης, μετά από επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος - Το ιστορικό της Λιμενικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης.

Στην επικαιρότητα και πάλι η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης - Οι τοπικοί μας Άρχοντες έχουν το λόγο…
Στην επικαιρότητα έρχεται και πάλι η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης, μετά από επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με αρ. πρωτ. 749/5-4-16, σχετικά με την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος με την οποία ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός αν θα συσταθεί τελικά η Ακαδημία Λιμενικού Σώματος, προκειμένου και να αντιμετωπιστεί το θέμα της στελέχωσης του Λ.Σ., αλλά και να παρέχεται ποιοτική εκπαίδευση ανάλογη με τον αυξημένο ρόλο του.

Η ερώτηση συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 22 Απριλίου 2016 και ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας είπε:

«Το θέμα αυτό απασχολεί το Υπουργείο επισήμως από το 2003 και έχουν εξεταστεί κατά καιρούς διάφορες προτάσεις. Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί στο παρελθόν άλλες κυβερνήσεις δεν το προχώρησαν αλλά εν πάση περιπτώσει από τη δική μας πλευρά, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προγραμματική δέσμευση η ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού και η εισαγωγή στις σχολές του Λ.Σ. μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι δέσμευση και των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή και δεν το ξεχάσαμε, το προχωρήσαμε από την πρώτη στιγμή και είμαστε σε διαδικασία.

Η διαδικασία για την ίδρυση Ακαδημίας είναι εργασία που την έχουμε ξεκινήσει και μπορώ να σας βεβαιώσω ότι και διαδικασία σοβαρή υπάρχει για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου κατ' αρχήν. Την ίδια στιγμή σε Σχέδιο Νόμου που το Υπουργείο έχει έτοιμο και που κυρίως είναι ένα Σχέδιο Νόμου για να ρυθμιστεί η εξέλιξη σε σχέση με την Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων και μετατροπή της σε ανεξάρτητη αρχή όπως προβλέπεται, αλλά και την ίδρυση και λειτουργία της Δημόσιας Αρχής Λιμένων που είναι απολύτως απαραίτητο νέο θεσμικό όργανο και που είμαστε στην τελική φάση της διαδικασίας. Στο σχέδιο Νόμου αυτό έχουμε και μια σειρά από άλλες διατάξεις για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων και του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος και της Ναυτιλίας γενικότερα. Εκεί προβλέπουμε μεταρρύθμιση του συστήματος εκπαίδευσης στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ακριβώς προβλέπουμε από τώρα την θεσμοθέτηση της εισαγωγής των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις σχολές μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτά είναι υλοποίηση δεσμεύσεων [...]

Θέλω να πιστεύω πως αυτό που ως ιδέα ή σχέδιο ξεκίνησε το 2003 μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, μέσα στο 2016, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα είναι πραγματικότητα γιατί για πρώτη φορά έχει γίνει τόσο σοβαρή δουλειά και στο θέμα της Ακαδημίας και στο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων και στο θέμα του επιπέδου και της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

Βέβαια ο κ. Υπουργός δεν μας είπε που θα εγκατασταθεί η Ακαδημία Λιμενικού Σώματος και η «εξεύρεση κατάλληλου χώρου κατ' αρχήν» δείχνει πως η αρχική επιλογή, από το 2002, για εγκατάσταση της Ακαδημίας Λ.Σ. στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης ναυάγησε οριστικά...

Οι Τοπικοί μας Άρχοντες, αιρετοί και μη, έχουν το λόγο και πρέπει να διεκδικήσουν την εγκατάσταση της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη.

Το ιστορικό της Λιμενικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης

Το 2000 ο τότε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής, είχε εξαγγείλει τη σύσταση της Ακαδημίας Λιμενικού με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Τότε χαιρετίστηκε από όλη την κοινωνία του Έβρου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος σε όλα, μα σε όλα της τα τακτικά συνέδρια είχε στις πρώτες προτεραιότητες και διεκδικήσεις της, την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος.


Για πρώτη φορά, το θέμα της ίδρυσης της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη, τέθηκε τον Ιούνιο του 2000, από το Νομάρχη Έβρου κ. Γεώργιο Ντόλιο στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστο Παπουτσή. Οι πρώτες συζητήσεις άρχισαν τον Αύγουστο του 2000, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Αλεξανδρούπολη, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας.

Ακολούθησε μεγάλο παρασκήνιο με αρνητικές εισηγήσεις σχετικών και άσχετων, οι οποίοι δεν ήθελαν το μεγάλο αυτό έργο να γίνει στην επαρχία. Τελικά με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Σημίτη, η υποδειχθείσα, από την αρχή, έκταση 148 στρεμμάτων βόρεια του οικισμού της Νέας Χιλής, παραχωρήθηκε κατά κυριότητα, με την Πράξη 15 της 3ης Απριλίου του 2002 του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, για την ίδρυση της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος.


Την 28η Οκτωβρίου 2002 εξαγγέλθηκε και επίσημα η ίδρυση της Ακαδημίας Λ.Σ. από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργο Ανωμερίτη, κατά την παρουσία του στον εορτασμό της εθνικής επετείου στην Αλεξανδρούπολη.

27/10/2002 Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης, στο χώρο ανέγερσης
της Ακαδημίας Λ.Σ. Παρουσίαση των σχεδίων της Ακαδημίας
στον Υπουργό Ναυτιλίας και στον Υφυπουργό Οικονομικών

Τότε, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του κ. Ανωμερίτη και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Φωτιάδη, προς τους τοπικούς φορείς και τον τοπικό τύπο, είχαν οριστικοποιηθεί οι προμελέτες του έργου και αναμενόταν η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την ανάθεση του έργου στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε, θα έπρεπε να ολοκληρώσει και να παραδώσει τις μελέτες εντός του πρώτου εξαμήνου του 2003. Προβλεπόταν, μάλιστα, ότι μέχρι το τέλος του 2003 όλα θα ήταν έτοιμα για τη δημοπράτηση του έργου.

27/10/2002: Τα σχέδια της Ακαδημίας Λ.Σ.
στη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης

Στις 30 Οκτωβρίου 2002 η εφημερίδα "H ΠΡΩΤΗ" έγραφε:

Μπορεί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας να αναμένονταν από τον προηγούμενο Αύγουστο στην περιοχή αλλά τελικά η παρουσία του ως εκπροσώπου της κυβέρνησης στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη, έδωσε την ευκαιρία στον κ. Ανωμερίτη να βρεθεί στον Έβρο δύο ημέρες νωρίτερα και έτσι να έχει την άνεση να συζητήσει για τα δύο μεγάλα θέματα που αφορούν την πρωτεύουσα του νομού. Και τα θέματα αυτά δεν είναι άλλα από τη συνέχιση των έργων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και τα πρώτα βήματα της δημιουργίας και λειτουργίας Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην περιοχή της Νέας Χιλής.

Έτσι εκτός των καθιερωμένων επαφών που είχε με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής, ο κ. Ανωμερίτης ήταν επικεφαλής της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φωτιάδης, ο Νομάρχης Έβρου κ. Ντόλιος, εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης κ. Παπανικολόπουλος, καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Ο υπουργός αμέσως μετά τη σύσκεψη αναφέρθηκε στο θέμα της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος, υπογραμμίζοντας πως "βρισκόμαστε σε καλό στάδιο αφού έχουν οριστικοποιηθεί οι προμελέτες του έργου ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση για την ανάθεση του έργου στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα προχωρήσει στη σύνταξη των μελετών και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2003 θα γίνει η παράδοσή τους. Έτσι μέχρι το τέλος του 2003 θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου. Πρόκειται για μία Ακαδημία που θα λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο [...] Μέχρι το 2006 θα φτάσουμε στο σημείο να φιλοξενούνται στην περιοχή περίπου 10.000 άτομα, που θα έχουν σχέση με το Λιμενικό Σώμα".

Στις 15 Νοεμβρίου 2002 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1439 Β') η απόφαση ανάθεσης στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου της εκπόνησης μελέτης, της διαδικασίας δημοπράτησης και της εκτέλεσης του έργου ανέγερσης κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος Ακαδημίας επί εκτάσεως 148.010 τ.μ. του αγροκτήματος "Καλλιθέας - Νέας Χιλής" Δήμου Αλεξανδρούπολης, Νομού Έβρου. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από πιστώσεις της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης και συμπληρωματικά από χρηματικά διαθέσιμα από το λογαριασμό «πόροι του Δημοσίου» που διαχειρίζεται η Κ.Ε.Δ.


Στις 12 Δεκεμβρίου 2002 η εφημερίδα "Η ΓΝΩΜΗ" έγραφε:

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η προκήρυξη της μελέτης για την υλοποίηση του έργου της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην περιοχή Νέας Χηλής στην Αλεξανδρούπολη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης απέστειλε ήδη στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων την προκήρυξη προκαταρκτικής ενημέρωσης, η οποία προβλέπεται ατό την Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων και αφορά την σύνταξη μελέτης του έργου.

Η ανάθεση της μελέτης θα γίνει με ανοιχτή διαδικασία, ενώ θα γίνουν δεκτές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από μελετητές ή γραφεία μελετών, η συμπράξεις αυτών, καταχωρημένοι στα οικεία επαγγελματικά μητρώα των χωρών μελών της ΕΕ, ή στα αντίστοιχα επαγγελματικά μητρώα των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Η συνολική προεκτιμώμενη αμοιβή των μελετών θα ανέλθει στο ποσό των 4.500.000 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας θα επισκεφθεί το Δήμο Αλεξανδρούπολης και τη Νομαρχία Έβρου για την επίλυση θεμάτων χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Απόστολος Φωτιάδης δήλωσε ότι οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.


Στις 24 Ιανουαρίου 2003 η εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ" έγραφε:

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την δημιουργία Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην περιοχή της Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης.

Με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη, δύο υπάλληλοι της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, μετέβησαν χθες στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και συζήτησαν με υπηρεσιακούς παράγοντες, το θέμα της μεταφοράς του κονδυλίου των 4 δισ. δραχμών από το Γ' ΚΠΣ, προκειμένου να αρχίσουν οι προκηρύξεις των έργων της Ακαδημίας.

Σημειώνεται πως τα 4 δισ. δρχ. είχαν δεσμευτεί από την Περιφέρεια για αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την Εκπαίδευση, ενώ στη συνέχεια αποφασίσθηκε να διατεθούν για την ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας Λιμενικού.

Η Ακαδημία του Λιμενικού Σώματος θα περιλαμβάνει τις Σχολές Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων και θα έχει δυναμικότητα 1.050 ατόμων, ανδρών και γυναικών.

Στις 7 Μαρτίου 2004 έγιναν βουλευτικές εκλογές, η κυβέρνηση άλλαξε και το θέμα της Ακαδημίας Λ.Σ. «πάγωσε».

Το θέμα επανήλθε τον Οκτώβριο του 2005 με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τα πρώτα έργα που υποτίθεται θα γινόταν τότε με το νέο σύστημα της συγχρηματοδότησης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).


Την 1 Οκτωβρίου 2005 η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" έγραφε:

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα γήπεδα του ΠΑΟ και της AEK, τα νοσοκομεία Κατερίνης και Κέρκυρας, τα σχολεία, την Ακαδημία Λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη και για τουριστικές υποδομές σε Κοζάνη και Γιάννενα.

Μια νέα αγορά ανοίγει στην ελληνική οικονομία, αυτή των συγχρηματοδοτούμενων έργων, καθώς εκτός από τους δημόσιους φορείς που προτείνουν τα έργα, εμπλέκονται μελετητές που προετοιμάζουν τις υποψηφιότητες, οι τράπεζες που θα είναι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και θα βάλουν τα κεφάλαια, αλλά και οι τεχνικές εταιρείες που θα αναλάβουν την κατασκευή και σε πολλά από αυτά το μάνατζμεντ. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης φιλοδοξεί η αγορά των συγχρηματοδοτούμενων έργων να καλύψει τα επόμενα χρόνια και ειδικά το 2006 το αναπτυξιακό κενό που δημιουργείται από τον περιορισμό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, παρ' ότι αυτό θα ενισχυθεί με τον νέο προϋπολογισμό.

[...]
Τα εννέα έργα για τα οποία υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον είναι:

H Ακαδημία Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη (φορείς ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Λιμενικό Ταμείο).
[...]

Τον Ιανουάριο του 2011, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε στη Βουλή Σχέδιο Νομού με τίτλο «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις». Συνεπώς το θέμα της ίδρυσης Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη αφού πέρασε από «σαράντα κύματα» περνά οριστικά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο οποίο κατά σύμπτωση Υπουργός είναι ο τέως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2000 είχε εξαγγείλει τη Λιμενική Ακαδημία.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2011 κατά την διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου με τίτλο «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις», ο τότε βουλευτής Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος επεσήμανε πως «η ανάγκη δημιουργίας Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη παραμένει ισχυρή, επίκαιρη και επιβεβλημένη».

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε επίσης: «Τον Ιούλιο του 2000 ο ίδιος ο κ. Παπουτσής, τότε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, είχε εξαγγείλει τη σύσταση της Ακαδημίας του Λιμενικού με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Υπουργός κ. Παπουτσής κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή του παρόντος νομοσχεδίου υπεραμύνθηκε της τότε επιλογής του».


Τον Ιανουάριο του 2012 η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση σε ρεπορτάζ της αναφέρει:

Οριστική ταφόπλακα, φαίνεται πως μπαίνει στο θέμα της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά από 12 περίπου χρόνια, διάστημα κατά το οποίο υπήρξαν δεσμεύσεις, βρέθηκαν ανάδοχοι, παραχωρήθηκε ακόμα και έκταση, το θέμα θεωρείται λήξαν μετά και τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, στις οποίες και τονίζει ότι πόροι για επιπλέον έργα δεν υπάρχουν.

Την ίδια περίοδο ο Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α) και πρώην Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης κ. Νικόλαος Παπανικολόπουλος, που συχνά έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και για την Λιμενική Ακαδημία, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σε τοπικά ΜΜΕ, μεταξύ άλλων, έγραφε:

Η είδηση, «Οριστική ταφόπλακα, μπαίνει στο θέμα της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη», που κυριαρχεί στα τοπικά ΜΜΕ, εκτιμώ ότι είναι παλιά, υπήρχε μετά τις εκλογές του 2004, και επανήλθε μαζί με την οικονομική κρίση, μετά τις εκλογές του 2009. Η ουσιαστική είδηση, που αφορά την Αλεξανδρούπολη, είναι ότι από σήμερα (11 Ιανουαρίου 2012) η Σχολή Λιμενοφυλάκων που λειτουργούσε από το 1970 στον Πειραιά, και για την οποία υπήρχε ελπίδα να εγκατασταθεί εδώ, μεταφέρθηκε και λειτουργεί στον Πόρο.

Σε δημοσιεύματά μου στον τοπικό τύπο και ιστολόγια από το 2009 έως το 2011, για το θέμα Λιμενική Ακαδημία έγραφα... «Άπιαστο όνειρο η Λιμενική Ακαδημία», «Ποια είναι τα νέα δεδομένα - Ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν από τους Τοπικούς μας Άρχοντες», «Ας αναζητήσουμε εφικτές λύσεις. Η Σχολή Λιμενοφυλάκων μπορεί να 'ρθει στην Αλεξανδρούπολη με μια μόνο απόφαση του αρμοδίου Υπουργού».

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε στη Βουλή Σχέδιο Νομού με τίτλο «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις». Από το Σχέδιο Νομού διαφαίνεται ότι η ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας ήταν ένα όνειρο. Το μόνο εφικτό είναι η μεταφορά της Σχολής Λιμενοφυλάκων στην Αλεξανδρούπολη. Οι Τοπικοί μας Άρχοντες έχουν το λόγο.

Στα τέλη του 2013 η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης έρχεται πάλι στο προσκήνιο.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2013 η εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ" έγραφε:

Και εκεί που είχαμε τελείως χαμένη και ξεχασμένη την υπόθεση της Λιμενικής Ακαδημίας, να που ξαφνικά και αναπάντεχα βγαίνει πάλι στο προσκήνιο, καθώς η Αλεξανδρούπολη εμφανίζεται ως έδρα της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που θα περιλαμβάνει Σχολές Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων.

Το 2011 αναλήφθηκε η πρώτη σοβαρή προσπάθεια για την αναδιοργάνωση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπως μετονομάστηκε.

Με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη και πληροφορίες από ανοικτές πηγές, οι προσπάθειες αυτές συνεχίζονται σήμερα ως ακολούθως:

Ιδρύεται Ακαδημία Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που θα περιλαμβάνει: Σχολές Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων, πιθανότατα στην Αλεξανδρούπολη.

Τον Απρίλιο του 2016 η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα, μετά από σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Στις 22 Απριλίου 2016 ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, απαντώντας στην ερώτηση, δηλώνει στη Βουλή ότι είναι προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης η ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού, ότι η διαδικασία για την ίδρυση Ακαδημίας είναι εργασία που έχει ξεκινήσει και διαβεβαιώνει πως υπάρχει σοβαρή διαδικασία για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου. Ο υπουργός όπως είπε θέλει να πιστεύει πως αυτό που ως ιδέα ή σχέδιο ξεκίνησε το 2003 μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, μέσα στο 2016, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα είναι πραγματικότητα γιατί για πρώτη φορά έχει γίνει τόσο σοβαρή δουλειά στο θέμα της Ακαδημίας.

Επιμέλεια: Alexandroupoli Online

Πληροφορίες για το ιστορικό της Ακαδημίας Λ.Σ.: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3281,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18249,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3848,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Στην επικαιρότητα και πάλι η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης - Οι τοπικοί μας Άρχοντες έχουν το λόγο…
Στην επικαιρότητα και πάλι η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης - Οι τοπικοί μας Άρχοντες έχουν το λόγο…
Στην επικαιρότητα έρχεται και πάλι η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης, μετά από επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος - Το ιστορικό της Λιμενικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbRjundQ1QyPE4iW06HuHwILQljORBvy2qUOkq4G3vYvRpnz6MfcQIME0NNb1RSf_zQkh77vD-F4QmblOAsGhEKBMIp9FJ605HdwnmJdkJCmXnd34iJP6ZbnXb1ysNC6Q_rTvh0sFUcZY/s1600/dyls.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbRjundQ1QyPE4iW06HuHwILQljORBvy2qUOkq4G3vYvRpnz6MfcQIME0NNb1RSf_zQkh77vD-F4QmblOAsGhEKBMIp9FJ605HdwnmJdkJCmXnd34iJP6ZbnXb1ysNC6Q_rTvh0sFUcZY/s72-c/dyls.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/04/blog-post_855.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/04/blog-post_855.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων