Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Αντιμέτωπη με την τρομοκρατία βρέθηκε και πάλι η βρετανική πρωτεύουσα. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση με φορτηγό στην London Bridge και στο κοντινό Borough Market.

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο
Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η κοινή γνώμη στη Βρετανία μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας το βράδυ του Σαββάτου.

Ο τραγικός απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ στην καρδιά του Λονδίνου ανέβηκε στους επτά νεκρούς ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. «Δυστυχώς μόλις επιβεβαιώθηκε ότι επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί», δήλωσε η διοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νεκροί είναι και οι τρεις δράστες της επίθεσης, αφού εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία. Σαράντα οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Λονδίνου.

Η διοικητής της αστυνομίας εξήγησε ότι, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία, φαίνεται ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις και ότι το συμβάν πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο οι αστυνομικοί διεξάγουν ενδελεχή έρευνα στην περιοχή για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν εντοπιστεί όλα τα θύματα και ότι δεν διαφεύγουν άλλοι δράστες.

Πάντως η αστυνομία επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ταυτότητα των δραστών.


Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία επεσήμανε ότι έχει παράσχει βοήθεια σε πιο ελαφρά τραυματίες επί τόπου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θεωρεί το συμβάν «τρομοκρατική επίθεση». Πρόκειται για την τρίτη τρομοκρατική επίθεση που σημειώνεται στη Βρετανία σε διάστημα τριών μηνών και σημειώνεται λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου και λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.


Η αστυνομία εκλήθη λίγο μετά τις 22:00 (τοπική ώρα, 00:00 ώρα Ελλάδας) στη Γέφυρα του Λονδίνου, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για ένα όχημα που έπεσε πάνω στο πλήθος.

Η τροχαία ανακοίνωσε ότι «υπάρχουν πολλά θύματα», χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες για την κατάστασή τους, έπειτα από αυτό το συμβάν «στο οποίο φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν ένα όχημα και ένα μαχαίρι». Η αστυνομία του Λονδίνου στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν δύο ακόμη επιθέσεις, στη συνοικία Μπόροου Μάρκετ, που βρίσκεται κοντά στη γέφυρα, και στο Βόξολ. Η τελευταία επίθεση αποδείχθηκε ότι δεν συνδέεται με τις δύο πρώτες.

«Πυροβολισμοί ακούστηκαν» στο Μπόροου Μάρκετ, επεσήμανε η αστυνομία, ενώ σε μια φωτογραφία που τράβηξε περαστικός φαίνονται δύο άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων φορά ένα παντελόνι παραλλαγής και μια ζώνη στην οποία φαίνονται μια σειρά από κυλινδρικά αντικείμενα.


Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις κοντινές περιοχές.

Στο μεταξύ το Ισλαμικό Κράτος νωρίτερα χθες κάλεσε τους υποστηρικτές του μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και όπλα εναντίον των «Σταυροφόρων» στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε αναφερθεί στην «πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας» σε ανακοίνωσή της.


Μέι: Κανονικά οι βρετανικές εκλογές στις 8 Ιουνίου - Η βία δεν θα νικήσει

Λίγες ώρες μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, οι πολιτικοί δέχονται πιέσεις από τους πολίτες μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να αναβάλουν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου. Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαΐου στο Μάντσεστερ, από την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, η προεκλογική εκστρατεία ανεστάλη για αρκετές ημέρες.

Τώρα η έκκληση να ανασταλεί η πολιτική δραστηριότητα ξεκίνησε από τον Μαρκ Όξκλεϊ, σε μια αίτηση που ανάρτησε στον ιστότοπο Change.orgwebsite. Στην αίτησή του με τίτλο «Προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι: αναβάλετε τις βουλευτικές εκλογές του 2017. Υπογράψτε την αίτηση», ο Όξκλεϊ αναφέρει: «Εγώ και είμαι βέβαιος μεγάλο ποσοστό του βρετανικού λαού συμφωνεί ότι τώρα δεν είναι η ώρα για βουλευτικές εκλογές. Έπειτα από μια δεύτερη καταστροφική επίθεση πιστεύω ότι είναι ώρα να θέσουμε ως προτεραιότητα την ασφάλεια της χώρας μας και του λαού της. Γι αυτό σας ζητώ να αναβάλετε τις βουλευτικές εκλογές για αργότερα».

Την άποψη αυτή συμμερίστηκαν πολλοί χρήστες του Twitter. Ένας χρήστης με το όνομα Ματ επεσήμανε ότι αισθάνεται πραγματικά πως δεν είναι πλέον ασφαλές να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Οι βρετανικές βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, δήλωσε το μεσημέρι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετά την επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους ενώ 48 τραυματίσθηκαν.

«Σε ένδειξη σεβασμού, τα δύο πολιτικά κόμματα αναστείλαμε για σήμερα την προεκλογική εκστρατεία μας, όμως δεν μπορεί να επιτραπεί στη βία να διαταράξει τη δημοκρατική διαδικασία, έτσι η προεκλογική εκστρατεία θα επαναληφθεί πλήρως αύριο και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως είναι προγραμματισμένο την Πέμπτη», τόνισε η Μέι σε δήλωση που έκανε μπροστά στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ και η οποία αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.


Συντηρητικοί και Εργατικοί αναστέλλουν την προεκλογική εκστρατεία τους

Οι Συντηρητικοί αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Το Συντηρητικό Κόμμα δεν θα πραγματοποιήσει σήμερα προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο. Θα επανεξετάσουμε στη διάρκεια της ημέρας και καθώς γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος της Μέι.

Νωρίτερα ο πολιτικός συντάκτης Ρόμπερτ Πέστον ανέφερε στο Twitter ότι οι Βρετανοί πολιτικοί θα αναστείλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου. «Οι πολιτικοί αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο, όμως θα συνεχιστεί σε τοπικό», έγραψε ο Πέστον.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο την Κυριακή μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και αποτροπιασμένοι από τις βίαιες επιθέσεις στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους όσων σκοτώθηκαν και με τους πολλούς τραυματίες. Σήμερα θα θρηνήσουμε όλη για την απώλειά τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Κόρμπιν.

«Το Εργατικό Κόμμα θα αναστείλει την προεκλογική του εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο ως σήμερα το βράδυ, έπειτα από συνεννόηση με άλλα κόμματα, ως ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς και τους τραυματίες», εξήγησε. «Όσοι επιθυμούν να βλάψουν τον λαό μας, να διχάσουν τις κοινότητές μας και να επιτεθούν στη δημοκρατία μας δεν θα πετύχουν», κατέληξε ο Κόρμπιν.


Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να αναβληθούν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα. «Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί η θλίψη και η οργή που νιώθει η πόλη μας. Αισθάνομαι αποτροπιασμό και οργή που αυτοί οι δειλοί τρομοκράτες έβαλαν εσκεμμένα στο στόχαστρό τους αθώους Λονδρέζους και τουρίστες που απολάμβαναν το Σαββατόβραδο τους», δήλωσε ο Καν στους δημοσιογράφους.

«Οι τρομοκράτες θέλουν να μας εμποδίσουν να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες που έχουμε, θέλουν να μας σταματήσουν από το να ψηφίσουμε την Πέμπτη στις βουλευτικές εκλογές, δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό», τόνισε. «Δεν συμφωνώ με την αναβολή των εκλογών, πιστεύω με πάθος στη δημοκρατία. Ένα από τα πράγματα που απεχθάνονται οι τρομοκράτες είναι η δημοκρατία», υπογράμμισε ο Καν.

Ωστόσο ο δήμαρχος του Λονδίνου πρόσθεσε ότι «το επίπεδο απειλής παραμένει υψηλό - αυτό σημαίνει ότι μια επίθεση στη χώρα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα πιθανή». Προειδοποίησε μάλιστα τους Λονδρέζους ότι η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας θα είναι αυξημένη: «Οι Λονδρέζοι θα παρατηρήσουν σήμερα αυξημένη αστυνομική παρουσία, όπως και τις επόμενες λίγες ημέρες - κάποιοι αστυνομικοί θα είναι και ένοπλοι».

Τέλος ο Καν επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και σε εγρήγορση.

Πηγή: rizopoulospost.com
Φωτογραφίες: Reuters , Sky News

[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο
Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο
Αντιμέτωπη με την τρομοκρατία βρέθηκε και πάλι η βρετανική πρωτεύουσα. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση με φορτηγό στην London Bridge και στο κοντινό Borough Market.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_U_v5qfksgPNPuTjgRN5ERHu8s3TqZCXvrxSJgdNjNwpfL8sKXfqJJWN5Yy0rRJU3OEp0c3eRF8EDs5XYVMIXhj9hO9k3Q773i6mm0-3g9QhyphenhyphenXqYHq3YyVsslUHxJ1-foR5HE9MQeddo/s1600/170609.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_U_v5qfksgPNPuTjgRN5ERHu8s3TqZCXvrxSJgdNjNwpfL8sKXfqJJWN5Yy0rRJU3OEp0c3eRF8EDs5XYVMIXhj9hO9k3Q773i6mm0-3g9QhyphenhyphenXqYHq3YyVsslUHxJ1-foR5HE9MQeddo/s72-c/170609.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/06/blog-post_4.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/06/blog-post_4.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων