Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στην Αλεξανδρούπολη, η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο. Στην Ορεστιάδα, την ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία.

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Με σύνθημα «Εργατική Πρωτομαγιά 2017. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!» δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την 1η Μάη σε όλη τη χώρα.

Στην Αλεξανδρούπολη, η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο. Στην Ορεστιάδα, την ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία.


Η Τοπική Γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ το πρωί της Πέμπτης 27 Απρίλη, έδωσε συνέντευξη τύπου στα πλαίσια των δράσεων για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 10 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο και στην Ορεστιάδα την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία.

Όπως τονίστηκε στην συνέντευξη η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα αντιμέτωπους με νέα κορύφωση της αντιλαϊκής επίθεσης, με τη σφραγίδα της κυβέρνησης, που με συνέπεια υπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου και συνεχίζει το έργο των προηγούμενων, προσθέτοντας βάρη στις πλάτες του λαού και προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποσπάσει την ανοχή του.

Αιχμή των νέων μέτρων είναι η παραπέρα μείωση του αφορολόγητου, με το οποίο θα συρρικνωθεί εκ νέου το ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα, αλλά και οι νέες περικοπές που θα επιβληθούν στις καταβαλλόμενες συντάξεις με το κόψιμο της «προσωπικής διαφοράς».

Παράλληλα, δρομολογείται η πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων για τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, η οποία θα συνοδεύσει και την παραπέρα επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων. Τέλος, η κυβέρνηση συζητάει νέες ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο και, στα χνάρια των προηγούμενων, ετοιμάζεται να νομοθετήσει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Αυτή είναι η μια πλευρά της επίθεσης. Η άλλη έχει να κάνει με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην ευρύτερη περιοχή, με την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και τον κίνδυνο αυτές να πάρουν πιο γενικευμένη μορφή.

Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς, η χώρα μας όχι μόνο δεν είναι αμέτοχη, αλλά, με ευθύνη της κυβέρνησης, εμπλέκεται ακόμα πιο βαθιά, με στόχο τη γεωπολιτική αναβάθμιση της θέσης της στην περιοχή, για λογαριασμό ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που προσβλέπουν στην ανάδειξή της σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο. Το στόχο αυτό επιβεβαίωσε ξανά ο πρωθυπουργός στην προχτεσινή του συνέντευξη, συνδέοντάς τον άμεσα και με την πρόσφατη ανάδειξη επενδυτή για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σηματοδοτείται κυρίως από: Την αναβαθμισμένη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσκληση της κυβέρνησης και με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές. Την επέκταση και αναβάθμιση του ρόλου της βάσης της Σούδας, η οποία λειτουργεί ως «στρατηγικός κόμβος» για την εξυπηρέτηση της αμερικανοΝΑΤΟϊκής πολεμικής μηχανής στην Ανατολική Μεσόγειο. Την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και τη σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ.

Να γιατί οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα χρειάζεται να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση μπροστά σε όλα τα ενδεχόμενα. Ιδιαίτερα μπροστά στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, κανείς δεν μπορεί να αποστρέψει το πρόσωπό του από όσα επικίνδυνα δρομολογούνται γύρω του.

Τώρα είναι η ώρα να πάρει ο καθένας θέση και ευθύνη, με τη συμμετοχή του στην προετοιμασία των Πρωτομαγιάτικων συλλαλητηρίων τα οποία διοργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στη μαχητική οργάνωση της πανεργατικής γενικής απεργίας που θα ακολουθήσει.

Στόχος είναι να αποτελέσουν οι δεκάδες Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών, βήμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας σ’ αυτόν, προβάλλοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να δυναμώνει μέσα από κάθε μάχη η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ενάντια στο σύστημα που γεννάει εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, όπως περιγράφεται και στο σύνθημα του φετινού ταξικού γιορτασμού της 1ης Μάη.
[post_ads_2]
Η ανακοίνωση - κάλεσμα της Τοπικής Γραμματείας Έβρου του ΠΑΜΕ:

Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Οι Ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα και οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τιμούμε την πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώνεις των χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Να απαιτήσουμε

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη!

Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Όλοι στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις
Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Δημαρχείο 10:00 π.μ.
Ορεστιάδα, στην κεντρική πλατεία 10:00 π.μ.


[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8383,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3007,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3274,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18215,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2502,Εκκλησία,1214,Εκπαίδευση,1459,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,629,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,740,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,563,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,668,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1460,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3840,Πολιτική,1459,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6103,Ροδόπη,408,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,542,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1073,Φέρες,388,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Στην Αλεξανδρούπολη, η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο. Στην Ορεστιάδα, την ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ0O5hrtVLS5sqOg1Ub_Tk5umI6zxOJf3IftZVQWLDrCFLJXP3Mgm6CdBmLBzTJZg8NOoYy1eGoJI31B3YeMhhOCFy3Rq6R4tyPtXrJYi5u3cKvN8Wl4Iwvkt8Zd2HaGKQ2gOkNKvXAXA/s1600/protomagia2017.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ0O5hrtVLS5sqOg1Ub_Tk5umI6zxOJf3IftZVQWLDrCFLJXP3Mgm6CdBmLBzTJZg8NOoYy1eGoJI31B3YeMhhOCFy3Rq6R4tyPtXrJYi5u3cKvN8Wl4Iwvkt8Zd2HaGKQ2gOkNKvXAXA/s72-c/protomagia2017.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/04/blog-post_320.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/04/blog-post_320.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων