Όσκαρ: Τα 10 βήματα που οδήγησαν στο φιάσκο

Ήταν ένα απίστευτο λάθος - το οποίο έχει συμβεί ξανά σε τελετή απονομής βραβείων, αλλά όχι για τόσο σημαντικό βραβείο - που στιγμάτισε την 89η τελετή των Όσκαρ. Δείτε πώς κατέγραψε ο φακός το γεγονός, τι συμβαίνει με τους φακέλους των νικητών και πότε είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο.

Όσκαρ: Τα 10 βήματα που οδήγησαν στο φιάσκο
Όσοι είδαμε την τελετή τα ξημερώματα της Δευτέρας, μπορούμε να δώσουμε άπειρους χαρακτηρισμούς σε ό,τι συνέβη. Ενώ, αρχικά, ανακοινώθηκε ότι το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πάει στο φαβορί «La La Land», τελικά, στη συνέχεια, είπαν ότι έγινε λάθος και το βραβείο ανήκει στην ταινία «Moonlight»!

Πρόκειται για ένα ασύλληπτο φιάσκο, αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που αποδίδει καλύτερα αυτό το χονδροειδέστατο λάθος. Αυτό το απίστευτο απρόοπτο το οποίο προκάλεσε σύγχυση και σάλο, ενώ οι ηθοποιοί και οι παραγωγοί και των δύο ταινιών στέκονταν αμήχανα πάνω στη σκηνή.

Ακριβώς την ίδια στιγμή κατά την οποία δύο παραγωγοί του μιούζικαλ, το οποίο θεωρείτο το μεγάλο φαβορί εδώ και εβδομάδες, ευχαριστούσαν ήδη την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για την τιμή, όταν ένας από εκείνους αντιλήφθηκε το λάθος, με μάρτυρες εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές. Σε απευθείας μετάδοση.

Οι παραγωγοί ξεκίνησαν τους λόγους τους και κάποια στιγμή, ήταν ο Τζόρνταν Χόροβιτς, ένας από τους παραγωγούς, κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Πλησίασε, λοιπόν, το μικρόφωνο και φώναξε: «Χάσαμε παρεμπιπτόντως. "Moonlight", μόλις κερδίσατε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας». Το κοινό πάγωσε για ένα λεπτό και αμέσως μετά ξέσπασε σε κραυγές με του συντελεστές του «La La Land» να κατεβαίνουν από τη σκηνή παγωμένοι και εκείνους του «Moonlight» να ανεβαίνουν χωρίς να πιστεύουν τι έχει συμβεί.

Τι συνέβη ακριβώς;

1. Η Φέι Ντάναγουεϊ και ο Γουόρεν Μπίτι εμφανίζονται από το πίσω μέρος της σκηνής για να ανακοινώσουν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.


2. Μια κοντινή λήψη μαρτυρά ότι ο Μπίτι κρατά τον φάκελο για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, το οποίο είχε μόλις απονεμηθεί στην Έμα Στόουν του «La La Land».


3. Ο Μπίτι αρχίζει και διαβάζει. Δείχνει εμφανώς αμήχανος για το περιεχόμενο του φακέλου και ψάχνει αν υπάρχει κάτι άλλο.


4. Ο Μπίτι δείχνει το περιεχόμενο στη Φέι Ντάναγουεϊ. Εκείνη προφανώς δεν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει αντιληφθεί ο Μπίτι. Διαβάζει το «La La Land» από την καρτέλα για την Έμα Στόουν και ανακοινώνει τον νικητή του βραβείου Καλύτερης Ταινίας.


5. Ενώ ο παραγωγός του «La La Land» Μαρκ Πλατ ευχαριστεί την Ακαδημία για το βραβείο, μέλος της παραγωγής της βραδιάς των Οσκαρ (με το μικρόφωνο) ζητά πίσω τους φακέλους που είχε δώσει στους συμπαραγωγούς του φιλμ Τζόρνταν Χόροβιτζ (ο οποίος ήδη κρατά ένα αγαλματάκι) και Φρεντ Μπέργκερ.


6. Η ομάδα του «La La Land» ξέρουν πια ότι δεν έχουν κερδίσει. Ο Φρεντ Μπέργκερ, λέει «στην πραγματικότητα χάσαμε». Πίσω του οι υπεύθυνοι της αρμόδιας εταιρείας PricewaterhouseCoopers, ο Μπράιαν Κάλιναν που κρατά έναν φάκελο και η Μάρθα Ρουίζ (με το κόκκινο φόρεμα), έχουν εισβάλει στη σκηνή για να δουν τι συνέβη.


7. Ο Τζόρνταν Χόροβιτζ, εκ των παραγωγών του «La La Land» παρεμβαίνει για να σταματήσουν οι παραγωγοί. «Δεν είναι αστείο, εσείς νικήσατε» λέει απευθυνόμενος στους συντελεστές του «Moonlight».


8. Ο Μπίτι έχει παραλάβει τον κανονικό φάκελο. Ο Χόροβιτζ τον παίρνει από το χέρι του και επιδεικνύει την κάρτα στο κοινό: «Moonlight, Καλύτερη Ταινία» φωνάζει. Ο Τζίμι Κίμελ, παρουσιαστής της βραδιάς, είναι εμφανώς αμήχανος.


9. Η ομάδα του «Moonlight» έχει ανεβεί στη σκηνή, παρόντες είναι ακόμα και οι παραγωγοί του «La La Land». Ο Γουόρεν Μπίτι εξηγεί στον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ τι συνέβη. «Δεν ήθελα να πω αστείο, διάβασα το όνομα της Έμα Στόουν» είπε.


10. O Tζόρνταν Χόροβιτζ του «La La Land» ακόμα κρατάει το Όσκαρ. Αγκαλιάζει τον Μπάρι Τζένκινς, δημιουργό του «Moonlight», στον οποίο θα το παραδώσει.


Είναι προφανές τι συνέβη. Ο Γουόρεν Μπίτι δήλωσε πρώτα στον Κίμελ και μετά στο ακροατήριο ότι τους δόθηκε λάθος φάκελος να ανοίξουν. Και όντως ο φάκελος που κρατούσε στα χέρια του ο Μπίτι έγραφε «actress in a leading role». Η εταιρεία PricewaterhouseCoopers δήλωσε ότι θα διεξάγει έρευνα και ζήτησε συγγνώμη.

H Έμα Στόουν όμως είπε ότι είχε στα χέρια της την κάρτα που περιείχε εκείνος ο φάκελος από τη στιγμή που παρέλαβε το βραβείο μέχρι το τέλος της απονομής.

«Αυτή είναι η πιο τρελή στιγμή των Όσκαρ όλων των εποχών», δήλωσε η Στόουν μιλώντας στους δημοσιογράφους στα παρασκήνια. «Είναι ένα πολύ παράξενο συμβάν στην ιστορία του θεσμού».
[post_ads_2]
Η υπεύθυνη εταιρεία εξηγεί πώς έγινε το λάθος

Η ελεγκτική εταιρία που είναι αρμόδια για την απονομή των βραβείων Όσκαρ ζήτησε συγνώμη για το λάθος που έγινε με την ανακοίνωση του Όσκαρ καλύτερης ταινίας, τονίζοντας ότι «επιδόθηκε λάθος φάκελος στους ηθοποιούς και παρουσιαστές Μπίτι και Ντάναγουεϊ».

«Λυπούμαστε βαθιά γι’ αυτό που συνέβη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η PriceWaterhouseCoopers.

Λεπτομέρειες σε φάκελο

Εκεί μέσα κρύβονται τα μεγάλα μυστικά των Όσκαρ. Στους 24 φακέλους που άνοιξαν επί σκηνής, στη 89η απονομή, το βράδυ της Κυριακής, (ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας ώρα Ελλάδος).

Από το 2011, ο Μαρκ Φρίντλαντ επιμελείται αυτούς τους ιδιαίτερους φακέλους και η πρώτη πινελιά που έβαλε ήταν το χρυσό - το απόλυτο χρώμα της λάμψης και χλιδής.

Για τους 24 φακέλους και τις 121 κάρτες υποψηφιοτήτων ετοιμάζονται τρία διαφορετικά σετ, προκειμένου να μη δημιουργηθεί ζήτημα σε περίπτωση απροόπτου. Για την κατασκευή τους απαιτούνται 110 εργατοώρες.

Η σφραγίδα τους φέρει τα αρχικά της PricewaterhouseCoopers, η οποία καταμετρά τις ψήφους. Σε κάθε τελετή, υπάρχουν πάντα δύο υπάλληλοι - λογιστές τής PriceWaterhouseCoopers με δύο δερμάτινες τσάντες οι οποίοι περνούν το κόκκινο χαλί προτού ξεκινήσει η απονομή. Ο καθένας τους βρίσκεται στα παρασκήνια δεξιά κι αριστερά της σκηνής. Φέτος ήταν η Μάρθα Ρουίζ και ο Μπράιαν Κάλιναν.


Αυτοί, λοιπόν, ξεκίνησαν την καταμέτρηση των ψήφων ήδη από την περασμένη Τρίτη. Οι νικητές των Όσκαρ επιλέγονται από τα 7.000 μέλη της Ακαδημίας, τα οποία ψηφίζουν ηλεκτρονικά ή επιστολικά. Η καταμέτρηση των ψήφων όμως δεν γίνεται αυτόματα από υπολογιστή, αλλά με το χέρι, αφού μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας, τα ψηφοδέλτια τυπώνονται και καταμετρώνται από τους υπευθύνους.

«Οι φάκελοι είναι κλειδωμένοι σε μυστικό μέρος, ο καθένας μας έχει και από ένα σετ από αυτούς. Την ημέρα της τελετής, θα βγάλουμε τους φακέλους και θα πάμε στον χώρο ξεχωριστά, από διαφορετικούς δρόμους. Αυτό το κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι αν πάθει κάτι ο ένας, οι φάκελοι να παραδοθούν από τον άλλο. Έχουμε επίσης και ασφάλεια από την Αστυνομία. Δεν προσέχουν εμάς, αλλά τους χαρτοφύλακες που περιέχουν τους φακέλους... Η ασφάλεια μας ακολουθεί μέχρι και τη στιγμή που παραδίδονται οι φάκελοι - ο Μπράιν είναι στη δεξιά σκηνή, και εγώ στην αριστερή», δήλωσε η Μάρθα Ρουίζ.

Η διαδικασία προβλέπει ότι εάν γίνει λάθος ανακοίνωση ονόματος η διαδικασία και η τελετή απονομής θα σταματήσουν την ίδια στιγμή, ενώ όλα τα παραπάνω συνέβησαν και φέτος. Τότε, τι μπορεί να πήγε στραβά; Είτε υπήρχαν δύο φάκελοι που ανακοίνωναν τη νικήτρια του πρώτου γυναικείου ρόλου είτε, απλώς, κάποιος έκανε ένα μεγάλο λάθος.

Το βέβαιο είναι ότι η βραδιά των φετινών Όσκαρ θύμισε λίγο το σκάνδαλο της νίκης της Μαρίζα Τομέι το 1993 για το «Ξαδελφάκι μου ο Βίνι», όταν ο Τζακ Πάλανς την ανακοίνωσε ως νικήτρια Β΄ Γυναικείου, προς έκπληξη όλων. Απλά, τότε, δεν ήταν το μεγάλο βραβείο της βραδιάς!


«Έλα να το πάρεις, Φρανκ» αναφώνησε το 1933 ο ηθοποιός Γουίλ Ρότζερς ανοίγοντας τον φάκελο και διαβάζοντας το όνομα του καλύτερου σκηνοθέτη. Ο Φρανκ Κάπρα (είχε σκηνοθετήσει το «Lady for a Day») ξεκίνησε να προχωράει προς τη σκηνή, όταν ανακάλυψε ότι ο νικητής δεν ήταν ο ίδιος, αλλά ο Φρανκ Λόιντ για το «Cavalcade». Ο Κάπρα θα κέρδιζε την επόμενη χρονιά για το «Συνέβη μια Νύχτα».

Ο,τι και να συνέβη, κάθε σάιτ, σε όλον τον κόσμο, έχει, πια, εστιάσει σε αυτό το τραγικό λάθος που θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μια γκάφα ολκής.

Ένα λάθος για Όσκαρ...

Πηγή: protagon.gr
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Όσκαρ: Τα 10 βήματα που οδήγησαν στο φιάσκο
Όσκαρ: Τα 10 βήματα που οδήγησαν στο φιάσκο
Ήταν ένα απίστευτο λάθος - το οποίο έχει συμβεί ξανά σε τελετή απονομής βραβείων, αλλά όχι για τόσο σημαντικό βραβείο - που στιγμάτισε την 89η τελετή των Όσκαρ. Δείτε πώς κατέγραψε ο φακός το γεγονός, τι συμβαίνει με τους φακέλους των νικητών και πότε είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMY7hfkF9o1YTVSJW5r_YwCt6rIJ4ZilvFf19kRfk1LTysEeStw1u0hlmKcNz2arkHAuX9alc9z1mTmQhS-F19NmF_lEoYAX_XCrHUcWGcf0iqFmrsa3p-vP7clKnrxna1alYWGxOL9YM/s1600/AWARDS-OSCARS.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMY7hfkF9o1YTVSJW5r_YwCt6rIJ4ZilvFf19kRfk1LTysEeStw1u0hlmKcNz2arkHAuX9alc9z1mTmQhS-F19NmF_lEoYAX_XCrHUcWGcf0iqFmrsa3p-vP7clKnrxna1alYWGxOL9YM/s72-c/AWARDS-OSCARS.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/02/10.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/02/10.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων