6 τρόποι για να καλυτερέψετε την Twitter Στρατηγική σας

Πολύ συχνά οι Twitter λογαριασμοί ξεκινούν με τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά γρήγορα χάνουν έδαφος ή κακοδιαχειρίζονται, κάτι που μπορεί να επιδράσει αρνητικά σε ένα "brand".

6 τρόποι για να καλυτερέψετε την Twitter Στρατηγική σας
Αν προσπαθείτε να "χτίσετε" μια επιχείρηση, οργανισμό ή ακόμα και κάποιο ξεχωριστό "brand", εκτός από την κατασκευή μιας ιστοσελίδας, το Twitter μπορεί να είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για εσάς. Το Twitter μπορεί να βοηθήσει να αυξηθεί το "brand awareness", να φέρει "web traffic", να αυξήσει τη φήμη του, να προάγει τις σχέσεις και να εδραιώσει την εξειδίκευση, αν γίνει σωστά.

Πολύ συχνά οι Twitter λογαριασμοί ξεκινούν με τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά γρήγορα χάνουν έδαφος ή κακοδιαχειρίζονται, κάτι που μπορεί να επιδράσει αρνητικά σε ένα "brand". Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα είναι να έχετε μια στρατηγική προσέγγιση.

Παρακάτω ακολουθεί το γενικό πλαίσιο ώστε τα "brands" να μπορέσουν να βοηθηθούν απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με το εάν το Twitter είναι το κατάλληλο εργαλείο για μια επιχείρηση και πώς να το χρησιμοποιήσουν για να ξεκινήσουν την παρουσία τους στο κανάλι, αλλά και για να βελτιώσουν τις στρατηγικές τους.

1. Θέστε ένα στόχο

Για να ξεκινήσετε, είναι απαραίτητο να εξακριβωθεί ο στόχος σας. Πρώτα απ' όλα, αναρωτηθείτε τι προσπαθεί να επιτευχθεί μέσω του καναλιού και μελετήστε αν το Twitter μπορεί να αποδώσει αυτά που προσπαθείτε να κερδίσετε.

2. Μελετήστε το κοινό στο Twitter και το δικό σας κοινό

Το κοινό έρχεται πάντα πρώτο. Πάντα. Γι’ αυτό, χρειάζεται να απαντήσετε σε δύο βασικές ερωτήσεις για να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να είστε αποτελεσματικοί στο Twitter. Ποιος είναι στο Twitter; Είναι μέρος του κοινού σας;

Κάποια "brands" μπορεί να μην τα καταφέρουν στο Twitter απλά επειδή δεν είναι εκεί που το κοινό τους θα πάει για να κάνει "engage" με αυτούς. Παρ’ όλα αυτά, άλλα "brands" μπορεί να αναπτυχθούν στο κανάλι.

Αν υπάρχει ένα δόκιμο κοινό στο Twitter για το "brand" σας, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να καταλαβαίνετε πως το κοινό σας θέλει να κάνει "engage", πως θέλουν να τους μιλάτε και τι είδους περιεχόμενο θέλουν να βλέπουν. Κάποιοι τρόποι να το κάνετε αυτό είναι με το να βλέπετε ποιοι είναι οι "influencers" στην αγορά σας και πως λειτουργούν. Μελετήστε πράγματα όπως τι κάνουν share και τι λένε. Μπορείτε επίσης να δείτε τι τύπο περιεχομένου κάνουν share περισσότερο και ερευνήστε από ποιον αποτελείται το κοινό των δημοφιλών λογαριασμών στο τομέα σας.

Μια τελευταία συμβουλή είναι να σκέφτεστε αντισυμβατικά. Ένα παράδειγμα μπορεί να έρθει από έναν οργανισμό. Ένας οργανισμός μπορεί να θέλει να επηρεάσει έναν πολιτικό, αλλά το κοινό στο οποίο στοχεύει θα μπορούσε να είναι τα μέλη του επιτελείου του πολιτικού, οι οποίοι ανήκουν πιθανότατα σε μια τελείως διαφορετική πληθυσμιακή ομάδα από τον ίδιο το πολιτικό.

Εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: Buzzsumo, Klout, Followerwonk.

3. Προσδιορίστε τι κάνει ο ανταγωνισμός

Το ίδιο σημαντικό όπως να ανακαλύψετε το κοινό σας, είναι να ανακαλύψετε τι κάνει ο ανταγωνισμός σας στο Twitter. Με το να προσδιορίσετε τι κάνει ο ανταγωνισμός, μπορείτε όχι μόνο να ξεκινήσετε να καταλαβαίνετε ποια μπορεί να είναι τα αποτελεσματικά θέματα στην αγορά σας, αλλά επίσης τα θέματα τα οποία δεν τίθενται επί τάπητος.

Επιπροσθέτως, μπορεί να υπάρχουν ανάγκες του κοινού οι οποίες δεν εκπληρώνονται, τις οποίες θα μπορείτε να αξιοποιήσετε για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αξία από αυτή του ανταγωνισμού σας.

Με το να κάνετε ένα ανταγωνιστικό έλεγχο, θα είστε σε θέση να δείτε τι κάνουν οι άλλοι, πόσο συνωστισμένη είναι η αγορά, πόσο μεγάλα είναι κάποια "brands", να είστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί η δική σας στρατηγική.

4. Αναγνωρίστε την αξία σας

Έχοντας κάνει πλήρη έρευνα στο κοινό και στον ανταγωνισμό σας, θα είστε σε θέση να καταλάβετε το περιβάλλον στο οποίο δουλεύετε και όπου μπορείτε να "προσθέσετε" αξία. Η αξία αυτή θα είναι η "φωνή του brand" την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Twitter για να μιλήσετε στο κοινό σας και να διαχωρίσετε τον εαυτό σας από τον ανταγωνισμό. Θα βοηθήσει επίσης να αποφασίσετε τον τύπο του λογαριασμού που θα έχετε και τι τύπο περιεχομένου θα προωθήσετε. Κάποια παραδείγματα λογαριασμών μπορεί να είναι η επιμέλεια περιεχομένου, πρωτότυπες απόψεις σε νέα της βιομηχανίας, πρωτότυπες ανακαλύψεις, ειδίκευση στο κλάδο, ή κάποιος συνδυασμός αυτών των στοιχείων.

Ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε είναι να σκιαγραφήσετε πως θα μοιάζει το προωθητικό μείγμα του περιεχομένου σας. Για παράδειγμα, θα ήταν 100% χρήσιμο να βοηθάτε ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν όλα τα νέα του κλάδου και το 50% των αναρτήσεων σας να αφορούν συμβουλές και μυστικά, ενώ το άλλο 50% να αποτελεί ενημέρωση από ειδικούς στο αντικείμενο του κλάδου σας.

Επίσης, το να διεξάγετε μια έρευνα για να δείτε τι θέματα είναι δημοφιλή ή τι ερωτήσεις κάνουν οι άνθρωποι στην αγορά σας, μπορεί να καθορίσει την αναγνώριση της αξίας σας. Με το να καταλαβαίνουν την αξία του "brand" σας και με το να τυποποιούν το μείγμα του περιεχομένου σας, το "brand" σας θα είναι συνεπές και το κοινό θα αναζητήσει το περιεχόμενο σας αντιλαμβανόμενο την αξία που τους παρέχει.

5. Καταλάβετε τι απαιτείται

Όπως αναφέραμε στην αρχή του άρθρου, τα "brands" συχνά δημιουργούν social λογαριασμούς χωρίς να καταλαβαίνουν απόλυτα τι χρειάζεται για να τους διατηρήσουν και χάνουν γρήγορα τη δυναμική που είχαν όταν τους ξεκίνησαν αρχικά. Όταν εγκαθιστάτε έναν λογαριασμό "Twitter" ή τον εκσυγχρονίζετε, θα πρέπει να έχετε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο συντήρησης σε ετοιμότητα.

Κάποιες πλευρές που χρειάζεται να διευθετούνται εκ των προτέρων είναι:
  • Η συχνότητα των αναρτήσεων
  • Η γενικότερη προσοχή και παρακολούθηση στα social media και στον ανταγωνισμό
  • Η επιμέλεια του περιεχομένου
  • Η επιμέλεια της εικόνας
  • Το χρονοδιάγραμμα των αναρτήσεων
  • Η παρακολούθηση της απόδοσης
  • Το reporting.

6. Γνωρίστε και χρησιμοποιήστε βέλτιστες πρακτικές

Τέλος, ενστερνιστείτε τις αποδεδειγμένες βέλτιστες πρακτικές για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας στο Twitter, έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά και το "brand" σας να δείχνει δυνατό.

Αυτές περιλαμβάνουν τις παρακάτω:
  • Σκεφτείτε το κοινό πρώτα, "τι ακριβώς θέλει;"
  • Χρησιμοποιήστε εικόνες & media
  • Συντομεύστε τα links
  • Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά hashtags
  • Προγραμματίστε κατά διαστήματα τις αναρτήσεις μέσω χρονοδιαγράμματος
  • Ανακυκλώστε περιεχόμενο
  • Παραμείνετε συνεπείς
  • Τεστάρετε & ελέγξτε
  • Πάντα να αναφέρετε τους δημιουργούς του περιεχομένου
  • Να είστε αυθεντικοί
  • Κάντε engage και προωθήστε όσους συμβαδίζουν με τη "φωνή" σας.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8478,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3310,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18361,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2530,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1484,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3873,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6141,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: 6 τρόποι για να καλυτερέψετε την Twitter Στρατηγική σας
6 τρόποι για να καλυτερέψετε την Twitter Στρατηγική σας
Πολύ συχνά οι Twitter λογαριασμοί ξεκινούν με τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά γρήγορα χάνουν έδαφος ή κακοδιαχειρίζονται, κάτι που μπορεί να επιδράσει αρνητικά σε ένα "brand".
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3RFd3ppAkneqqji4fBLxpealNW80SV5t9nAOz-ZLIKR7CG9NkxkeCN0PgZnP0QX4UEToJxAgd0R2s4qO3T_v3xMlWl3wwtd0GNkxQDHg5DI2kORYDpe2QxvhKpKAmVVs149JoYrA2BRcz/s1600/kataskevi-istoselidas.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3RFd3ppAkneqqji4fBLxpealNW80SV5t9nAOz-ZLIKR7CG9NkxkeCN0PgZnP0QX4UEToJxAgd0R2s4qO3T_v3xMlWl3wwtd0GNkxQDHg5DI2kORYDpe2QxvhKpKAmVVs149JoYrA2BRcz/s72-c/kataskevi-istoselidas.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/10/6-tropoi-gia-na-kaluterepsete.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/10/6-tropoi-gia-na-kaluterepsete.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων