Σ. Ευσταθόπουλος: O άνθρωπος που δείχνει το δρόμο του facebook και των τοπικών sites στους επιχειρηματίες

Σε μια εκτενή συνέντευξη στον Σπύρο Κτενά και το TimeTV, γύρω από τα θέματα του digital marketing, ο Σαράντος Ευσταθόπουλος, ιδιοκτήτης του Piraeuspress.gr και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης

Σ. Ευσταθόπουλος: O άνθρωπος που δείχνει το δρόμο του facebook και των τοπικών sites στους επιχειρηματίες
Σε μια εκτενή συνέντευξη στον Σπύρο Κτενά και το TimeTV, γύρω από τα θέματα του digital marketing, ο Σαράντος Ευσταθόπουλος, ιδιοκτήτης του Piraeuspress.gr και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν στις επιχειρήσεις - μικρές και μεγάλες - οι οποίες δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης.

Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος, ως Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας της εταιρίας DIGITAD PC, η οποία έχει διακριθεί τόσο στα Digital Media Awards 2015 όσο και στα E-Volustion Awards 2016, έκανε εκτενή αναφορά σε όλες τις σύγχρονες τάσεις της διαδικτυακής επικοινωνίας, με συγκεκριμένες αναφορές τόσο στο δίκτυο συνεργασίας με τα μεγαλύτερα τοπικά ενημερωτικά sites της χώρας όσο και στην αποτελεσματική χρήση του Facebook, το οποίο και χαρακτήρισε ως "βασιλιά: των social media.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματικότητα και ανταποδοτικότητα του συνδυασμού στοχευμένης διαφήμισης στα μεγαλύτερα τοπικά ενημερωτικά sites της χώρας και παράλληλης χρήσης των social media (ιδίως του facebook), απέδειξε με αναφορά σε συγκεκριμένα παραδείγματα ότι το διαδίκτυο μπορεί να κάνει θαύματα!

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο social content marketing και στην άμεση επίδρασή του στο ταμείο μιας επιχείρησης!

Αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας και να διαβάσετε (όπως δημοσιεύθηκε στο newtimes.gr) ή να παρακολουθήσετε παρακάτω σε βίντεο την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ιδιαίτερα αν είστε επιχειρηματίας ή εργάζεστε στο χώρο του διαδικτύου.


Κύριε Ευσταθόπουλε, οι πρόσφατες εμπειρίες σας από τον Δήμο Πειραιά σχετίζονται και με τη δραστηριότητά σας ως αντιδημάρχου της πόλης...

Πράγματι, είχα την ευθύνη του Τομέα των νέων τεχνολογιών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου Πειραιά.

Σήμερα πού εστιάζετε τη δράση σας;

Η βασική δραστηριότητά του αναπτύσσεται μέσω του piraeuspress, που εφέτος έκλεισε έξι χρόνια ζωής. Είναι το μεγαλύτερο τοπικό site στον Πειραιά με πάνω από 1,5 εκατομμύριο μοναδικούς χρήστες τον μήνα. Έχει μπει για τα καλά ανάμεσα στα μεγάλα ενημερωτικά sites της χώρας.

Κύριε Ευσταθόπουλε, ποιος είναι ο ρόλος των τοπικών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης;

Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτά πλέον είναι παντοδύναμα. Υπάρχουν τοπικά sites τα οποία: πρώτον, καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις στις τοπικές κοινωνίες και, δεύτερον, είναι βασικοί τροφοδότες των κεντρικών μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Είναι αλήθεια ότι, για παράδειγμα, οι τρέχουσες κινητοποιήσεις των αγροτών σε διάφορα σημεία της χώρας καλύπτονται από τοπικά μέσα και στη συνέχεια αναμεταδίδονται από το Mega, το Star και τα υπόλοιπα κεντρικά μέσα ενημέρωσης;

Πράγματι, τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, τα μεγάλα sites, οι μεγάλες εφημερίδες αντλούν πρωτογενές περιεχόμενο - είτε πρόκειται για εικόνα με ήχο είτε πρόκειται για ρεπορτάζ - από τα μεγάλα τοπικά sites. Για παράδειγμα, αναφέρω το thestival.gr από τη Θεσσαλονίκη, το lamiareport.gr από τη Λαμία, το cretalive.gr από την Κρήτη. O κόσμος γνωρίζει και εμπιστεύεται αυτά τα sites, είτε ζει στη γενέτειρά του είτε σε κάποια άλλη πόλη της χώρας. Εγώ, για παράδειγμα, που κατάγομαι από τη Λακωνία και πλέον κατοικώ στον Πειραιά, θα μπω να διαβάσω το apela.gr, που είναι site της Λακωνίας, για να δω τι γίνεται στην πατρίδα μου.

Τα sites αυτά έχουν και μια μοναδικότητα από την άποψη των επισκεπτών τους.

Κοιτάξτε, αυτό είναι και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των τοπικών sites, το οποίο οφείλουν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις - μικρές και μεγάλες, τοπικές και εθνικής εμβέλειας - σε ό,τι αφορά το διαδικτυακό marketing: η ιδιαιτερότητα αυτών των sites είναι ότι οι χρήστες τους είναι απόλυτα μοναδικοί. Δηλαδή εγώ που μπαίνω στο lamiareport κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπω και στο thestival.gr. Γιατί; Διότι για να μπω στο lamiareport πάει να πει ότι είτε έχω καταγωγή από εκεί είτε μένω εκεί και με αφορούν τα προβλήματα της εκεί καθημερινότητας. Έτσι οι χρήστες τους σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι απόλυτα μοναδικοί και αυτό είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σε ό,τι αφορά τη διαφήμιση σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές στις οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Γνωρίζω ότι έχετε μακρά εμπειρία από τον χώρο του Διαδικτύου μέσω της θητείας σας σε μεγάλα ενημερωτικά sites.

Πράγματι, ξεκίνησα από την DPG του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που μου έκανε την τιμή να με εμπιστευθεί. Εκεί εργάστηκα ως γενικός διευθυντής του ομίλου για τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια πέρασα για ένα χρόνο από τη γενική διεύθυνση των διαδικτυακών μέσων του ομίλου «Παραπολιτικά». Δύο μεγάλοι όμιλοι, με πολύ γνωστά brands, κορυφαία θα έλεγα.

Σήμερα «τρέχετε» το δικό σας μέσον. Θα θέλατε να μας μιλήσετε γι’ αυτό;

Είναι ουσιαστικά αυτό που αρχικώς είπατε: η επανάσταση του Διαδικτύου είναι γεγονός και είναι διαρκής. Οφείλουμε δε να πούμε ότι όσοι δεν έχουν μπει ακόμη στο διαδικτυακό παιχνίδι είναι σε οριακό σημείο. Θα σας το πω ξεκάθαρα: πιστεύω ότι τα επόμενα 2-3 χρόνια όσοι από τη χώρα μας - και λέω από τη χώρα μας διότι εδώ οι εξελίξεις έρχονται με κάποια καθυστέρηση σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο - δεν ανέβουν στο τρένο του Διαδικτύου, θα χάσουν εντελώς τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.

Άρα είναι μια κίνηση η οποία έπρεπε να είχε γίνει... χθες;

Έτσι ακριβώς. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξα και μέσω της δραστηριότητάς μου στο piraeuspress. Αυτό μεγάλωσε μέσα σε αυτή την εξαετία παρουσιάζοντας, χρόνο με το χρόνο, αλματώδη ανάπτυξη. Ξέρετε, το Διαδίκτυο έχει έναν δικό του χωροχρόνο που κινείται. Έχει πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από την καθημερινότητα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Εκ παραλλήλου ωστόσο με το piraeuspress ασκείτε και μια άλλη δραστηριότητα η οποία είναι συναφής με αυτό. Έτσι δεν είναι;

Ναι, αυτή αφορά τους συμβούλους στρατηγικής επικοινωνίας στην εταιρεία digitad pc. Η digitad pc είναι μια εταιρεία digital marketing και performance που ασχολείται: πρώτον, με το digital marketing και την εμπορική εκμετάλλευση των μεγαλύτερων τοπικών sites στην Ελλάδα. Η digitad pc διαθέτει ένα πανελλαδικό δίκτυο συνεργαζόμενη με πάνω από 100 τοπικά sites στις μεγαλύτερες πόλεις και κωμοπόλεις της χώρας. Το δίκτυο αυτό ξεκινήσαμε να το χτίζουμε εδώ και δύο χρόνια γιατί από τότε είχαμε δει αυτή την ανάγκη και πού πάει το πράγμα.

Εκατό τοπικά sites;

Έχουμε την εμπορική εκμετάλλευσή τους, αναλαμβάνοντας να αντλήσουμε διαφημιστικά έσοδα γι' αυτά τα τοπικά sites. Όπως σας είπα, πιστεύουμε πολύ στην ανταποδοτικότητα και στη δύναμη που έχουν τα τοπικά sites στην προβολή των μηνυμάτων των διαφημιζομένων. Μπορώ να σας αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα, τα οποία σημειωτέον είναι μετρήσιμα. Αυτό άλλωστε αποτελεί και τη μεγάλη διαφορά του Διαδικτύου, ότι δηλαδή μπορεί κανείς να μετρήσει την αποτελεσματικότητα του εκπεμπόμενου διαφημιστικού μηνύματος.

Γεγονός που δεν ισχύει για τις εφημερίδες;

Όχι, στις εφημερίδες δεν γνωρίζει κανείς ποιο είναι το αποτέλεσμα. Εδώ είναι μετρήσιμα τα αποτελέσματα: ξέρεις πόσοι μπήκαν, πόσοι σε είδαν και τι πωλήσεις έχεις κάνει. Όλα είναι μετρήσιμα και αυτή την εικόνα μπορεί να την πάρει και ο πελάτης στα χέρια του. Και όλα αυτά συντελούνται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί κανείς να έχει τοπική στοχευμένη διαφήμιση. Έχει ξεκινήσει να την παρέχει το facebook, αλλά σαν τα τοπικά sites δεν υπάρχει τόσο στοχευμένη διαφήμιση. Από εκεί και πέρα αναπτύσσουμε το κομμάτι των social media, τα οποία είναι «το σήμερα και το αύριο» τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τη μεγαλύτερη διεισδυτικότητα την έχει το facebook, που θεωρείται και ο «βασιλιάς των social media». Αυτό ισχύει ασφαλώς και για την Ελλάδα, όπου το facebook είναι στην κορυφή με το δεύτερο να απέχει χιλιόμετρα…

Υπάρχει και το linkedin...

Το linkedin είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο που επιτρέπει στους ανθρώπους της αγοράς να βρίσκονται μεταξύ τους, να βλέπουν τα νέα τους. Είναι περιορισμένο σε ό,τι αφορά τη διαφημιστική προβολή.

Δεν απευθύνεται δηλαδή στο ευρύ κοινό...

Ακριβώς. Αντιθέτως, το facebook τι κάνει; Προσπαθεί και κατορθώνει με επιτυχία να συνδυάσει την επιχειρηματικότητα, την οποία περνά πλέον στο ευρύ κοινό. Αυτό που πάντα πίστευα είναι ότι πρέπει κανείς να στοχεύει στο ευρύ κοινό, το οποίο πρέπει και να ενημερώνει για την ύπαρξη κάποιας υπηρεσίας. Στο ευρύ αυτό κοινό μπορεί κανείς να βρει άτομα τα οποία δεν είχαν καν σκεφθεί ότι υπάρχει μια τέτοια υπηρεσία ή ένα ανάλογο προϊόν. Και το facebook αναμφίβολα μπορεί να σου δώσει τη δυνατότητα αυτή οικονομικά και αποτελεσματικά.

Τα social media, λοιπόν, είναι το πρώτο κανάλι στο οποίο πρέπει να επενδύσουν οι επιχειρήσεις. Ποια είναι τα άλλα κανάλια;

Το δεύτερο κανάλι, το οποίο πιστεύω ότι αποτελεί το παρόν και το μέλλον της προβολής ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, είναι αυτό που λέγεται content marketing. Είναι το marketing μέσω του περιεχομένου ώστε να μπορέσει κανείς να μεταδώσει το μήνυμα που επιθυμεί. Με τον τρόπο αυτόν το μήνυμα της επιχείρησης περνά πολύ πιο αποτελεσματικά στον καταναλωτή σε σχέση με τα κλασικά banners που βλέπουμε στα sites.

Άλλα κανάλια;

Ο συνδυασμός του content marketing με τα social media μάς δίνει το social content marketing, το αποτέλεσμα του οποίου είναι εκρηκτικό αν καταφέρεις με επιτυχία να συνδυάσεις την παρουσία στο social media - ιδιαίτερα στο facebook - με ένα καλό content marketing. Εκεί μπορείς να έχεις εκπληκτικά αποτελέσματα. Και, προσέξτε, δεν μιλάμε σε θεωρητικό μόνο επίπεδο αλλά και σε επίπεδο branding και σε επίπεδο πωλήσεων. Μιλάω για τα e-shops.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την προβολή του μηνύματος στα διαδικτυακά τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης;

Και με την αξιοποίηση των τοπικών μέσων αλλά και χωρίς αυτά ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το μήνυμα. Τα τοπικά μέσα αφορούν κυρίως τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες απευθύνονται κατευθείαν σε αυτά τα μέσα για να διαφημιστούν, αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, είτε αυτό αφορά υπηρεσίες τραπεζών είτε υπηρεσίες τηλεφωνίας είτε πολυκαταστήματα τα οποία έχουν έδρες σε όλη την Ελλάδα είτε αφορά e-shops. Γιατί υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις που δεν έχουν σαράντα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα θέλουν να προωθήσουν τις αγορές τους σε σημεία όπου δεν έχουν φυσική παρουσία. Εκεί η τοπική διαφήμιση στα τοπικά sites είναι πολύ αποτελεσματική.

Θα μπορούσατε να αναφέρετε κάποιες συγκεκριμένες καμπάνιες που κάνατε και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που είχατε;

Θα σας μιλήσω για δύο συγκεκριμένα σχέδια που υλοποιήσαμε και τα οποία είχαν θεαματικά αποτελέσματα. Αυτό θα επιτρέψει σε επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων να δουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Και επειδή μου αρέσουν οι αριθμοί - η κύρια ιδιότητά μου είναι αυτή του μαθηματικού - θα σας μιλήσω με νούμερα. Θα αναφερθώ σε δύο συγκεκριμένα παραδείγματα content marketing.

Πρώτον, πριν από περίπου 40 ημέρες μια μεγάλη ελληνική φαρμακοβιομηχανία – η ΒΙΑΝΕΞ του κ. Γιαννακοπούλου - έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την ολοκλήρωση του εμβολίου για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Γράψαμε λοιπόν ένα άρθρο στο pirauespress, το οποίο μιλούσε για αυτή τη μεγάλη επιστημονική και επιχειρηματική επιτυχία στην Ελλάδα. Αυτό το άρθρο το προωθήσαμε μέσα από τις δικές μας σελίδες στο facebook χωρίς - το τονίζω αυτό - πληρωμένη καμπάνια. Δεν πληρώσαμε, δηλαδή, το facebook για να προωθήσει το συγκεκριμένο άρθρο, που θα μπορούσαμε και να το κάνουμε, απλώς το τονίζω για να υπογραμμίσω την ιδιαίτερη αξία και αποτελεσματικότητα της ενέργειάς μας. Το συγκεκριμένο άρθρο έγινε όπως λέμε viral, δηλαδή άνοιξε σε πάρα πολλούς χρήστες. Αποτέλεσμα; Το άρθρο αυτό του piraeuspress, το οποίο, όπως σας είπα, αφορούσε το εμβόλιο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τη ΒΙΑΝΕΞ, έκανε συνολικά 36.000 shares (αναπαραγωγές) στο facebook. Με δυο λόγια, 36.000 άνθρωποι διάβασαν αυτό το άρθρο και το αναπαρήγαγαν. Φαντασθείτε πόσοι διάβασαν αυτό το άρθρο εκτός αυτών που το αναπαρήγαγαν. Γιατί όταν εγώ το αναπαράγω και έχω 300 φίλους στο facebook, εν δυνάμει και οι 300 θα μπορούσαν να το διαβάσουν, ασχέτως αν το αναπαράξουν εκείνοι.

Πράγματι, εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τώρα μια δεύτερη καμπάνια μας αφορούσε το e-shop, δηλαδή την ηλεκτρονική πώληση. Εδώ έχω ένα ενδιαφέρον παράδειγμα που αφορά μια συνεργασία που «τρέχει» η digitad με τη γνωστή επιχείρηση επώνυμων παιδικών ρούχων Alouette. Στο τέλος Ιανουαρίου «τρέξαμε» μια ειδική προσφορά της επιχείρησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τριπλασιάσει τον τζίρο της επιχείρησης στον Πειραιά. Με μια καμπάνια που κράτησε πέντε ημέρες και με «προϋπολογισμό καμπάνιας» μόλις 400 ευρώ, κυρίως σε καμπάνια διαδικτυακή στο facebook, τριπλασιάσαμε τον τζίρο του τριημέρου. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα που δείχνει την αμεσότητα της ενέργειας, διότι η αγορά - εσείς ξέρετε καλύτερα από εμένα - έχει συγκεκριμένες ανάγκες ρευστότητας.

Είναι αλήθεια ότι στη συμπεριφορά των επιχειρήσεων παρατηρείται μια βασική αλλαγή: παλαιότερα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από την προβολή τους αφορούσε αυτό που λέμε εταιρική εικόνα. Σήμερα αυτό θεωρείται πολυτέλεια και πλέον οι επιχειρήσεις επιθυμούν αποτέλεσμα που θα αποτυπώνεται άμεσα σε πωλήσεις προϊόντων.

Ακριβώς.

Κύριε Ευσταθόπουλε, δώσατε μια καλή εικόνα των ευκαιριών του Διαδικτύου. Θα ήθελα ωστόσο να περιγράψετε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η κάθε επιχείρηση για να αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες.

Οι επιχειρηματίες πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους σε συγκεκριμένα πράγματα. Το πρώτο στάδιο είναι η επιμόρφωση. Υπάρχουν ακόμη πολλοί - και ορισμένοι μεγάλοι - επιχειρηματίες που δεν γνωρίζουν πράγματα για τη δύναμη του Διαδικτύου. Πρέπει να μάθουν περί τίνος πρόκειται, τι μπορεί να μας προσφέρει και τα μυστικά του. Το δεύτερο στάδιο είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες που περιγράψαμε. Στο σημείο αυτό πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους συνεργάτες ώστε να μας καθοδηγήσουν με τον σωστό τρόπο και πάντα έχοντας στο μυαλό μας αυτή τη σχέση ανταποδοτικότητας. Δηλαδή δεν πάει πλέον μια επιχείρηση να ξοδέψει 100.000 ευρώ στο marketing έτσι. Θέλει να δει το αποτέλεσμα. Αυτές οι 100.000 πρέπει να της φέρουν πίσω πολλαπλάσια έσοδα…

Αξίζει να προσθέσει κανείς και τη διαδραστικότητα του μέσου. Δηλαδή το Διαδίκτυο, με την άμεση πληροφόρηση που παρέχει, προσφέρει και τη δυνατότητα αλλαγής του τρόπου που «τρέχεις» την καμπάνια ώστε αυτή να είναι πιο αποτελεσματική.

Έτσι είναι. Το Διαδίκτυο είναι ευέλικτο. Αν δεις ότι κάτι δεν πάει καλά, μπορείς ανά πάσα στιγμή να προσαρμόσεις τα εργαλεία, τα μέσα που χρησιμοποιείς, τις κατηγορίες που απευθύνεσαι ώστε να έχεις το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάνεις τις παρεμβάσεις που επιθυμείς. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι το Διαδίκτυο χρόνο με τον χρόνο θα συνεχίσει να αποσπά μεγαλύτερο κομμάτι της διαφημιστικής δαπάνης. Επιτρέψτε μου λοιπόν και από την εκπομπή σας να απευθυνθώ και στους εκπροσώπους της κρατικής εξουσίας - στην κυβέρνηση, στην πολιτεία - και στα media shops, στη διαφημιστική αγορά, και να τους ζητήσω να στηρίξουν τα τοπικά sites, ιδιαίτερα αυτά που κάνουν πολύ σημαντική δουλειά και κρατάνε ζωντανή την ενημέρωση τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Και αυτό διότι, όπως είπαμε, τα μέσα αυτά αποτελούν πηγές όλων των μεγάλων μέσων ενημέρωσης, αφού τα τελευταία δεν έχουν πλέον ανταποκριτές, όπως είχαν παλαιότερα και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, και αντλούν πληροφορίες από τα τοπικά μέσα.

Αυτό που ζητώ είναι να υπάρξει στήριξη των τοπικών μέσων με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα έρθει στη Βουλή. Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια συζήτηση για το θέμα αυτό καθώς επίσης και αυτό των αναδημοσιεύσεων, των αντιγραφών που γίνονται στο Διαδίκτυο. Έτσι, θα υπάρξει πλέον ένα θεσμικό πλαίσιο, που δεν υπάρχει σήμερα για το Διαδίκτυο. Σε αυτό το εθνικό πλαίσιο πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη πρόβλεψη και για τοπικά sites της χώρας, αφού αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο και στο επίπεδο της ενημέρωσης και της διαφήμισης.

Κύριε Ευσταθόπουλε, σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτή τη συνομιλία.

Και εγώ σας ευχαριστώ, κύριε Κτενά.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:



ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8474,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3307,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18352,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2528,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1483,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3873,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6139,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1089,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Σ. Ευσταθόπουλος: O άνθρωπος που δείχνει το δρόμο του facebook και των τοπικών sites στους επιχειρηματίες
Σ. Ευσταθόπουλος: O άνθρωπος που δείχνει το δρόμο του facebook και των τοπικών sites στους επιχειρηματίες
Σε μια εκτενή συνέντευξη στον Σπύρο Κτενά και το TimeTV, γύρω από τα θέματα του digital marketing, ο Σαράντος Ευσταθόπουλος, ιδιοκτήτης του Piraeuspress.gr και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcqy3qhM8QLlW7jz_wCgIoILlKOOTNfPVImHfiiNxBxK4wNziV_ViXwbNxpCJO02KbPkH0ERamG2KbTG8UGbmvsVSEX7bevBseQ_ZSa4YbL_ZQHcOrGpOnCTHmxsPbY5AuwN-CsX06zik/s640/ktenas-efstathopoulos-timetv.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcqy3qhM8QLlW7jz_wCgIoILlKOOTNfPVImHfiiNxBxK4wNziV_ViXwbNxpCJO02KbPkH0ERamG2KbTG8UGbmvsVSEX7bevBseQ_ZSa4YbL_ZQHcOrGpOnCTHmxsPbY5AuwN-CsX06zik/s72-c/ktenas-efstathopoulos-timetv.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/02/o-facebook-sites.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/02/o-facebook-sites.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων