Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του ΟΛΑ

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου κτιρίου των γραφείων του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ Α.Ε.) που βρίσκεται εντός της ζώνης του λιμένα, παρουσία όλων των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου κτιρίου των γραφείων του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ Α.Ε.) που βρίσκεται εντός της ζώνης του λιμένα, παρουσία όλων των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής.

Κατόπιν παρουσιάστηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων της παρούσας διοίκησης με χαρακτηριστικό τίτλο: «2013-2015: Δύο χρόνια… εν πλω!»...


Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. είναι η εταιρεία στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο έχει εκχωρήσει με σύμβαση παραχώρησης την αρμοδιότητα για την διοίκηση και την λειτουργία του λιμένος Αλεξανδρούπολης, αλλά και την εκμετάλλευση όλων των χώρων και κτημάτων που περιλαμβάνονται στη Χερσαία και Θαλάσσια Ζώνη του, για λογαριασμό του Κράτους. Στην παραπάνω αρμοδιότητα συμπεριλαμβάνεται από το 2010 ο λιμένας της Καμαριώτισσας και το αλιευτικό καταφύγιο των Θερμών της Σαμοθράκης.


Δείτε το βίντεο του απολογισμού «2013-2015: Δύο χρόνια… εν πλω!»



Διαβάστε παρακάτω:
  1. Τα Οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού
  2. Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που συμμετέχει ο Οργανισμός


Οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού

Στο πλαίσιο του απολογισμού της παρούσας διοίκησης σας παραθέτουμε τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας κατόπιν της εγκρίσεως από τη Γενική Συνέλευση των οικονομικών καταστάσεων του 2013 και όπως αυτά εμφανίζονται στις 31/12/2014 προ των εγγραφών οριστικοποίησης των αποτελεσμάτων χρήσης του 2014:

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών για τη χρήση 2014 ανήλθε στα 675.352,00 € ενώ για το 2013 στα 734.521,00 € έναντι των 933.553,00 € το 2012.

Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν το 2014 στα 59.452,00 € και 44.670,00 € το 2013 έναντι της ζημίας στα 211.803,00 € το 2012.

Παράλληλα, τα λειτουργικά έξοδα για την χρήση 2014 ανήλθαν στα 615.900,00 € και για το έτος 2013 στα 689.851,00 €, έναντι των 1.145.356,00 € για το 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο έτος του 2013 τακτοποιήθηκε μια σημαντική οικονομική υποχρέωση της εταιρείας προς τον Μέτοχο, η οποία εκκρεμούσε από το 2003 δηλαδή από την μετατροπή του λιμενικού ταμείου σε ανώνυμη εταιρεία. Πρόκειται για το Αντάλλαγμα Παραχώρησης που αποδίδεται ανά έτος με βάση υπολογισμού το 2% του ετήσιου τζίρου.

Η συνολική εικόνα του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης καταδεικνύει για την περίοδο 2012-2014 μια αύξηση κερδών 154,18% αφού από ΖΗΜΙΕΣ το 2012 έχουν γυρίσει σε κερδοφόρες χρήσεις τα έτη 2013 και 2014.

Επίσης, τα λειτουργικά έξοδα του ΟΛΑ Α.Ε. μειώθηκαν κατά 47% κατόπιν σημαντικών παρεμβάσεων στις ελαστικές δαπάνες της επιχείρησης. Τα παραπάνω αποτελέσματα επιτεύχθηκαν παρά την μείωση του συνολικού κύκλου εργασιών λόγω της οικονομικής ύφεσης, κατά 27,66% (από 933.553,00 € σε 675.352,00 €).

Η παραπάνω αποτύπωση των οικονομικών δεικτών της Α.Ε. προέκυψε ως αποτέλεσμα της χρηστής διοίκησης, αλλά και μιας στοχευμένης στρατηγικής συνεργασίας με το στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού και τους συναλλασσόμενους παράγοντες. Κατόπιν της οικονομικής εξυγίανσης, στο νέο προϋπολογισμό προσβλέπουμε σε σημαντική αύξηση εισροής εσόδων από τις σχεδιαζόμενες δράσεις (υδατοδρόμιο, σιδηρόδρομος κ.ά.) με συνέπεια να κατορθώσουμε απρόσκοπτα την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας.


Ευρωπαϊκά προγράμματα που συμμετέχει ο Οργανισμός

Ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης συμμετέχει σε σημαντικά συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω των οποίων στοχεύει στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας του. Πιο συγκεκριμένα:

1. Το έργο «Sea2Sea»: «Ανάπτυξη διαδρόμου πολυτροπικών εμπορευματικών μεταφορών για τη σύνδεση του Αιγαίου Πελάγους με τη Μαύρη Θάλασσα»

Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης αποτελεί έναν από τους βασικούς εταίρους του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου SEA-2-SEA, που αφορά στην ανάπτυξη ενός διαδρόμου πολυτροπικών μεταφορών για τη σύνδεση των λιμένων του βορειοανατολικού Αιγαίου με τους λιμένες της Μαύρης Θάλασσας και τον Δούναβη, προσφέροντας έτσι μια εναλλακτική διαδρομή προς τα στενά του Βοσπόρου, όπου παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου και στη γενικότερη κατεύθυνση της εξωστρέφειας στην οποία κινείται η νέα Διοίκηση του Οργανισμού κατά την τελευταία διετία, έχει ανταποκριθεί θετικά σε προσκλήσεις για συμμετοχή σε συνέδρια και συναντήσεις εργασίας σχετικά με την προβολή του έργου αλλά και των δραστηριοτήτων του:

• Από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου 2013 συμμετείχε ενεργά σε συνέδριο που έλαβε χώρα στο Ταλίν της Εσθονίας, παρουσιάζοντας το έργο μέσω της προβολής σχετικού προωθητικού υλικού και δημιουργώντας παράλληλα τις προοπτικές για νέες συνέργειες του Οργανισμού κάτω από το πρίσμα των συγχρηματοδοτούμενων έργων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

• Στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2014, συμμετείχε σε συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου στη Σόφια της Βουλγαρίας, συνδράμοντας στο συντονισμό των επόμενων σταδίων.

Μετά από δύο συνεχή έτη συνεργασίας με το Υπουργείο Μεταφορών της γειτονικής χώρας της Βουλγαρίας διαμόρφωσε και έθεσε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του μεταφορικού διαδρόμου που θα διασυνδέσει την Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο Πέλαγος ενισχύοντας την ανάπτυξη των δικτύου επικοινωνίας στον γεωπολιτικό χάρτη των Ευρωπαϊκών Μεταφορών.

2. Το έργο «SETRACON (SECuring TRAnsit CONtainers)»

Στο πλαίσιο του έργου εδαφικής συνεργασίας με την ονομασία SETRACON ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης θα αποτελέσει τελικό χρήστη (end user) για την λειτουργία και διαχείριση της διαδικτυακής εφαρμογής παρακολούθησης & ελέγχου της κίνησης των εμπορευματοκιβωτίων.

Σκοπός του σχετικού έργου είναι η λεπτομερειακή ανάλυση των διαδικασιών διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων (Ε/Κ), στα λιμάνια, καθώς και των απαραίτητων πληροφοριακών συστημάτων που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τη διοίκηση των λιμένων, ώστε να αποτελέσει οδηγό για την δημιουργία αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης Ε/Κ για κάθε Σ.ΕΜΠΟ.

3. Το έργο «HORIZON 2020» Project Proposal Sumbitted

A. Έργο ανακύκλωσης υλικών από πλοία με πλήρη κύκλο ζωής

Ως επόμενο βήμα για την αειφόρο ανάπτυξη και ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου η ανάπτυξη και η δημιουργία του σταθμού ανακύκλωσης των υλικών που προέρχονται από πλοία και πλοιάρια που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους είναι μια πραγματικότητα.

Με την χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε επίπεδο ανάπτυξης των γεωγραφικών ζωνών των επαρχιών της, ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με Λιμένες της Οστάνδης, του Donegal της Ιρλανδίας αλλά και του Romo της Δανίας βαδίζει στην υλοποίηση του σχεδίου το οποίο έχει καταστρωθεί και αφορά την δημιουργία του κέντρου ανακύκλωσης των πλοίων και των πλοιαρίων που έχουν ολοκληρώσει το κύκλο ζωής τους.

Με τον τρόπο αυτό η προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία μέσα από την δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και η συνεισφορά στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο είναι τεράστια για την περιοχή αλλά και για τα γειτονικά κράτη με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

Β. Έργο Διαχείρισης & Εκμετάλλευσης «Μπλε Ενέργειας»

Ένα ακόμη βήμα προς την ανάπτυξη αφορά την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και οκτώ (8) μήνες για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Λιμένα Αλεξανδρούπολης με την ανάπτυξη τεχνολογιών εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών για την παραγωγή ηλεκτρικής & θερμικής ενέργειας.

Η κάλυψη των αναγκών του Λιμένα για εξυπηρέτηση των λειτουργιών του θα μπορεί στο επόμενο διάστημα να εξυπηρετείται σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80% από την χρήση τεχνολογιών εκμετάλλευσης ήπιων μορφών ενέργειας σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας αλλά και της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την μείωση εκπομπής των περιβαλλοντικών ρύπων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Γ. Έργο Βέλτιστων τρόπων Διαχείρισης του Μεταφορικού – Διαμετακομιστικού όγκου των εμπορευμάτων

Και η προσπάθεια για την ενίσχυση της θέσεως του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης στο γεωπολιτικό χάρτη των μεταφορών συνεχίζεται με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία της ομάδας εργασίας του Οργανισμού και την ανάπτυξη συνεργασίας με την ομάδα εταίρων όπως η ομάδα εργασίας του Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», του τερματικού σταθμού του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς, του Τμήματος διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ινστιτούτου Μεταφορών του Πανεπιστημίου της Βρέμης.

Η προστιθέμενη αξία στην εξυπηρέτηση των διαμεταφορέων καθιστά τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης ένα Διεθνή Οperator με προδιαγραφές ζηλευτές από τους ανταγωνιστές του.

Ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης βαδίζει πλέον με οδηγό την νέα Στρατηγική για την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων της ναυτοσύνης αλλά και των απαιτήσεων της τοπικής κοινωνίας για ευημερία μέσα από την πρόοδο & ανάπτυξη της περιοχής.

4. Συμμετοχή σε Διημερίδα Ενημέρωσης για Δράσεις συγχρηματοδοτούμενες στις Βρυξέλλες

Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε συγχρηματοδοτούμενες δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΙΝΕΑ (DG MOVE / TEN – T Executive Agency), σχετικά με εκπροσώπησή του σε διημερίδα που έλαβε χώρα στην πόλη των Βρυξελλών του Βελγίου στις 09 και 10 Οκτωβρίου 2014.
Η συμμετοχή του Οργανισμού επιβεβαίωσε τη δέσμευση της νέας Διοίκησης του για την συνέχιση μιας περιόδου ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, με στόχο την προβολή του λιμένα Αλεξανδρούπολης και των δραστηριοτήτων του, σε μια προσπάθεια να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για την εμπορευματική αλλά και την επιβατική κίνηση στο ανατολικότερο άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Μνημόνιο Συνεργασίας με Λιμένα Αλεξάνδρειας (Egypt - Damietta - Port Said)

Και ο εξωστρεφής χαρακτήρας του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης συνεχίζεται με το πλάνο ανάπτυξης-ενίσχυσης των σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο, μέσα από την συμφωνία συνεργασίας του Λιμένα Αλεξανδρούπολης με τους Λιμένες της Αλεξάνδρειας, του Port Said και της Damita. κατά μήκος της υφιστάμενης διώρυγας του SUEZ.

Η μεταφορά τεχνογνωσίας όσο αναφορά την χρήση νέων τεχνολογιών και πρακτικών για την λειτουργία και την διαχείριση ενός εμπορικού Λιμένα αλλά και η ανταλλαγή εμπειριών με στόχο της δημιουργία της γέφυρας διασύνδεσης για την διακίνηση εμπορευμάτων από τις Χώρες του Κόλπου αλλά και από την εξυπηρετούμενη διώρυγα του SUEZ προς την Κεντρική, Δυτική & Βόρεια Ευρώπη είναι η επόμενη πρόσκληση.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3282,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18249,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3849,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του ΟΛΑ
Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του ΟΛΑ
Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου κτιρίου των γραφείων του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ Α.Ε.) που βρίσκεται εντός της ζώνης του λιμένα, παρουσία όλων των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPkdkAKR7TphdxO6Y-X3EnxXgvLLkTkE9KOTc_LlM7tS1wHeNhtcM3TntILvHPBaoT_1guIH9IDDsmRRiKxR8x8gBh2TRb_9TfHcviM48D-fMELwp-4v7QvrcIK3j_Pop6oaQAGdote7U/s1600/DSC_8382.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPkdkAKR7TphdxO6Y-X3EnxXgvLLkTkE9KOTc_LlM7tS1wHeNhtcM3TntILvHPBaoT_1guIH9IDDsmRRiKxR8x8gBh2TRb_9TfHcviM48D-fMELwp-4v7QvrcIK3j_Pop6oaQAGdote7U/s72-c/DSC_8382.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/02/blog-post_689.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/02/blog-post_689.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων